Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Primele masuri in cazul ulcerului
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Primele masuri in cazul ulcerului

Primele masuri in cazul ulcerului


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Pentru cele mai multe persoane care prezinta simptome pe care le banuiesc a fi ale unui ulcer, primul pas trebuie sa fie consultarea medicului internist.
Medicamentele pe care le puteti cumpara fara reteta, incluzand aici antiacide si anumite variante de H2-antagonisti, nu sunt destinate in realitate tratamentului ulcerului. Ele pot ajuta la amendarea unor simptome, ca arsurile si indigestia, dar nu vor determina vindecarea ulcerului.
Nu exista, deocamdata, linii directoare oficiale pentru metode de diagnostic si terapeutice "corecte" in ulcer. Diferiti medici, in functie de formatia si opiniile lor, de asemenea in functie de caracterul practicii lor (in unitati de stat sau particulare), vor trata pacientii ulcerosi in mod diferit. Tipul de tratament pe care il primeste cineva mai depinde si de facilitatile de ordin sanitar, existente in zona respectiva.
Unii medici vor cauta sa depisteze o eventuala infectie cu Helicobacter pylori, altii vor prescrie o serie de tratamente medicamentoase si vor urmari daca are loc disparitia simptomelor. Daca puteti suporta o endoscopie (diagnostic tehnic pe baza introducerii in stomac a unui tilescop subtire) pentru cautarea unui eventual ulcer, puteti solicita acest lucru. Examenul nu este dificil si se face rapid.
Tipul investigatiilor de care aveti nevoie depinde, de asemenea, de un numar de factori, printre care varsta dumneavoastra. La pacientii de peste 45 de ani este mai mare probabilitatea unui cancer gastric, iar daca dumneavoastra aveti mai putin de 45 de ani si va plangeti de dureri, medicul va banui mai curand un ulcer decat ceva mai sinistru. In primul caz, medicul va poate indruma sa treceti prin investigatiile de rigoare inainte de a va prescrie tratamentul, pentru a exclude cazul ca durerile dumneavoastra s-ar datora unui cancer gastric. Tratamentul va fi, probabil, aplicat abia dupa primirea rezultatului Investigatiilor.
Este important sa tineti minte toate acestea cand discutati situatia dumneavoastra cu medicul generalist. Nu va alarmati daca medicul va recomanda un tratament diferit de cel prescris unui prieten, sau unei cunostinte cu simptome asemanatoare. Aceasta nu insemneaza ca tratamentul nu este corect, ci numai ca medicul dumneavoastra are optiuni proprii si a ales varianta cea mai convenabila pentru dumneavoastra.

Unul din cele mai obisnuite motive pentru o vizita la doctor este, probabil, dispepsia (indigestia). Desi este un prim simptom al bolii ulcerose, mai exista numeroase ale cauze si nu sunt toate legate de ulcer. De exemplu, indigestia este un simptom al litiazei biliare sau al unei inflamatii a esofagului. Asadar, doctorul va voi sa determine cauza primara - sau principala - a simptomelor dumneavoastra.
Toti medicii vor dori sa cunoasca istoricul complet al bolii. Cei pe care ii veti consulta va vor pune, probabil, intrebari precise despre simptomele dumneavoastra. De exemplu, de cat timp au aparut simptomele, cum anume se manifesta si cat de frecvent, de asemenea cat sunt de intense.
Medicul dumneavoastra curant va va mai intreba despre regimul alimentar si stilul dumneavoastra de viata, daca fumati tigarete, daca mancati multe grasimi, daca beti alcool. Raspunsurile la aceste intrebari si la altele, specifice, vor oferi cheia misterului durerilor dumneavoastra.
Medicul poate pune intrebari pentru a detalia caracteristicile durerii. Puteti sa indicati locul in care va doare mai tare? in ce perioada a zilei este mai frecventa aparitia durerii? Va trezeste noaptea din somn? Ce durata au crizele dureroase si daca dupa ingestia de alimente se constata disparitia sau, dimpotriva, exacerbarea durerii?
Toate aceste intrebari il ajuta pe medic sa-si formeze o imagine reala a starii dumneavoastra de sanatate.
Este bine sa va notati simptomele aparute chiar cand acestea se manifesta. inainte de a va programa pentru consultatie incercati, daca e posibil, sa tineti un jurnal, in care sa notati urmatoarele:
momentul si data crizei de ulcer
ce ati mancat si ce ati baut inaintea acesteia;
ce medicamente ati luat (nu uitati sa le includeti si pe cele care se elibereaza fara reteta, ca analgezicele, vitaminele sau preparatele contra racelii);
daca anumite alimente sau bauturi par sa va ajute (sau nu) la alinarea durerii;
cat a durat criza;
daca crizele sunt mai severe noaptea sau va trezesc din somn;
orice simptom, cum ar fi greata, varsaturile sau aparitia de sange in scaune;
de cat timp aveti simptomele — saptamani, luni sau ani;
ce medicamente analgezice ati luat, fara reteta, si daca au ajutat.
S-ar putea ca medicul sa doreasca sa va faca un examen fizic, acordand atentie speciala zonei abdominale. Va poate cere sa indicati locul unde vi se pare ca e cantonata durerea. Multi pacienti cu ulcer indica exact, cu degetul, focarul dureros. Totusi, durerea ulceroasa poate iradia in tot abdomenul si chiar in spate. Aceasta va poate diminua exactitatea, dar nu va ingrijorati daca raspunsul dumneavoastra are un caracter mai general.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...