Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Incidenta infectiei cu Helicobacter pylori
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Incidenta infectiei cu Helicobacter pylori

Incidenta infectiei cu Helicobacter pylori


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Helicobacter pylori infecteaza cel putin jumatate din populatia globului.
Pana de curand s-a crezut ca incidenta este aproximativ aceeasi la barbati si la femei. Dar, in urma unor studii efectuate in Irlanda de Nord si prezentate in cadrul unei adunari a Grupei Europene de Studiere a Helicobacter pylori, in 1995, a rezultat o usoara predominare a infectiei la barbati. In Irlanda de Nord aceasta a fost de 52 la suta fata de 48 la suta la femei.
Se crede ca infectia se transmite pe cale fecal-orala ca si in cazul altor microbi. Se mai poate transmite de la gura la gura, s-a gasit H. pylori in saliva si in placile dentare. Aceasta modalitate insa nu a fost dovedita, existenta ei fiind controversata.
Incidenta infectiei cu H. pylori este deosebit de mare in tarile subdezvoltate. Se banuieste ca aceasta s-ar datora unor deficiente de natura igienico-sanitara, care usureaza infectiile incrucisate. In tarile in curs de dezvoltare se pare ca infectia este dobandita in perioada timpurie a vietii. Copiii sunt infectati in proportie de aproximativ 75 la suta, infectia ramanand, probabil, activa toata viata, intrucat cifrele sunt aproape aceleasi la adultii din aceleasi tari.
In tarile dezvoltate tabloul este oarecum diferit. Aici incidenta infectiei creste cu varsta. Astfel, s-a stabilit ca copiii sub 10 ani sunt infectati in proportie mai mica de 5 la suta. Procentul creste o data cu inaintarea in varsta. Se estimeaza ca in Marea Britanie sunt infectati cel putin 50 la suta din cei de 50 de ani.
Aceasta sugereaza ca fiecare generatie subsecventa este mai putin predispusa la infectie, mai ales in copilarie. Poate ca unele ameliorari ale conditiilor sanitare, ca, de exemplu, sporirea puritatii apei de baut sau imbunatatirea conditiilor de viata, contribuie la descresterea lenta a incidentei infectiei.
Se mai inregistreaza diferente intre grupuri etnice si rase in aceeasi tara. In Statele Unite, la negri si hispanici frecventa cazurilor de infectie este mai mare decat la caucazieni sau la americanii descendenti ai europenilor. La Sydney, Australia, infectia este mai raspandita printre locuitorii proveniti din Europa de Sud, decat in randul celor de origine anglo-celtica.
Din studii facute in Regatul Unit reiese ca proportia celor infectati este mai mare la cei din clasele sociale inferioare, in timp ce in clasele superioare exista o predispozitie mai mica la infectia cu H. pylori in randul tineretului. Aceasta afirmatie a fost confirmata de studiul efectuat in Irlanda de Nord. Nu se stie de ce se intampla asa. Se banuieste ca situatia este in legatura cu nivelul de igiena publica.
O alta descoperire neobisnuita, consemnata in studiul nord-irlandez, este aceea ca femeile infectate aveau inaltimea cu 1 cm mai mica decat cele neinfectate!



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...