Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Ulcerul silentios
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Ulcerul silentios

Ulcerul silentios


  Secţiunea: Totul despre ULCER55.95lei
Vezi detalii

In unele cazuri ulcerul nu provoaca dureri. Este asa-numitul ulcer "mut" sau silentios, mai frecvent la persoanele care au luat medicamente apartinand clasei antiinflamatoarelor nesteroidiene
pentru afectiuni cronice ca artrita sau reumatismul. Acestea, prin efectul analgezic pot masca durerea de origine ulceroasa.
Ulcerul silentios poate persista un timp oarecare fara sa creeze vreo problema. Pericolul, in acest caz, il prezinta, insa, unele complicatii grave, cum sunt hemoragiile si perforatiile. Multi oameni merg la medic abia dupa ce au remarcat semne ale acestor complicatii, decat dupa observarea simptomelor mai obisnuite ale ulcerului.
Sangerarea la bolnavii cu ulcer se produce cand ulcerul a erodat un vas de sange in stomac sau duoden. De obicei, aceasta provoaca varsaturi cu sange si scaune negre ca pacura. Uneori, sangerarea este lenta si ascunsa ("oculta"), determinand o anemie feripriva (prin carenta de fier).
Perforatiile, mai frecvente in cazurile de ulcer duodenal, au loc atunci cand ulcerul a devenit atat de profund incat strapunge peretele duodenului sau al stomacului, in toata grosimea lui. In acest caz chimul din aceste organe se poate revarsa in cavitatea abdominala, ducand la infectie si inflamatie, stare cunoscuta sub numele de peritonita.
Atat hemoragia, cat si perforatia, trebuie considerate urgente medicale. Sunt complicatii grave si, fara tratament imediat, pot fi fatale.
Un alt pericol al ulcerului silentios este dezvoltarea, mult mai rara, a unei stenoze pilorice.
Aceasta se poate produce in urma unei ingrosari cicatriciale a pilorului, valva care leaga stomacul de duoden. Daca se instaleaza stenoza, alimentele nu mai pot trece in intestinul subtire, conducand la constipatie, varsaturi si disconfort consecutiv.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Stressclin neuro și magnerot
Stressclin neuro și magnerot

Se poate lua stressclin neuro și magnerot? Pe ce perioada? ... Buna ziua! Cele doua suplimente pot fi administrate concomitent intru ...


Sfatul farmcistului Tarate de psilium pt copil de 3 ani?
Tarate de psilium pt copil de 3 ani?

Buna ziua! Imi puteti spune daca este bine sa ii administrez fetitei n ... Buna ziua! Consider ca este prea mica pentru acest remediu, mai ales ...Sfatul farmcistului Bună seara!!
Bună seara!!

Bună! Am o ๎ntrebare dacă se poate sa mă ajutați s ... Buna ziua! Aveti nevoie de o perioada de repaos de aproximativ 2 sapt ...


Sfatul farmcistului Spray-ul Eros
Spray-ul Eros

Va salut! Am folosit timp de aproape o luna spray-ul, si pot spune ca ... Buna ziua! Dupa o pauza de 3 saptamani puteti sa refolositi spray-ul ...


Sfatul farmcistului Erectie de lunga durata
Erectie de lunga durata

Ce recomandati sa aleg intre Erecta si Sex Power? ... Buna ziua! Ambele sunt eficiente, si au si cateva ingrediente comune, ...