Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Simptomele ulcerului
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Simptomele ulcerului

Simptomele ulcerului


  Secţiunea: Totul despre ULCER43.95lei
Vezi detalii

In majoritatea cazurilor de ulcer, simptomele sunt foarte clare. Numai la un mic procent de bolnavi se dezvolta un "ulcer silentios",
fara simptome evidente, ca durerea sau Indigestia; netratat, acesta poate determina complicatii grave.
Simptomul clasic si cel mai obisnuit este durerea, localizata in epigastru, in partea centrala superioara a abdomenului, imediat sub torace. Din unele studii rezulta ca durerea se intalneste aproape la toti pacientii.
Multi medici arata ca bolnavii isi descriu durerea inlensa ca pe o arsura sau o foame permanenta. Se mai semnaleaza o senzatie de apasare in zona epigastrica.
O criza de dureri acute de natura ulceroasa poate dura intre 30 de minute si cateva ore. Durata perioadei dureroase este, de altfel, greu de precizat, deoarece bolnavii mananca ceva sau iau antiacide, pentru ca durerea sa le treaca mai repede.
Durerea poate fi perceputa si pe o arie intinsa. La aproximativ 60 la suta din pacienti durerea radiaza si poate fi resimtita in alte zone, de exemplu, in spate sau in alte parti ale abdomenului. Totusi, cand se adreseaza medicului, bolnavii pot adesea sa indice zona in care simt durerea cea mai puternica.
Un alt fenomen obisnuit consta in aparitia sau disparitia durerii sau a crizelor la diferite intervale de timp. Astfel, timp de cateva zile sau o saptamana o persoana poate simti dureri atroce si sa aiba senzatia de disconfort, dupa care aceasta sa dispara pentru o perioada mai indelungata, de 1-6 luni.
In timpul unei crize numai rareori durerea are aceeasi intensitate; se pot inregistra si intervale fara dureri. In unele cazuri, hrana inlatura durerea, dar poate sa o intensifice sau sa nu aiba nici un efect. Durerea mai poate avea anumite trasaturi distinctive, in functie de tipul de ulcer.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului


Sfatul farmcistului Ce ar putea fi?
Ce ar putea fi?

Buna ziua,ma puteți ajuta va rog frumos,de ceva timp am o mâncari ... Buna ziua! Daca aveti mancarimile in special seara, este posibil sa a ...Sfatul farmcistului Air 7
Air 7

Pot lua air 7 și după ce mă las de fumat ? Încerc de ma ... Buna ziua! Da, puteti continua cu aceste vitamine si dupa ce va lasat ...Sfatul farmcistului Colesterol 1 poate da diaree?
Colesterol 1 poate da diaree?

Acum 5 zile am inceput administrarea cu Colesterol 1 Fares, 3/zi ș ... Buna ziua! Va recomand sa sistati administrarea Colesterol 1 si sa va ...