Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Stresul si durerea  in litiaza biliara
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre LITIAZA BILIARA » Stresul si durerea in litiaza biliara

Stresul si durerea in litiaza biliara


  Secţiunea: Totul despre LITIAZA BILIARA


Lasand la o parte dezastrele medicale, durerea este simptomul care le domina pe celelalte ca importanta si necesita toata atentia.
Trupul, creierul — organul mintii si emotiile sunt toate parte ale intregului care este omul. Durerea reflecta acest lucru. Ea este proiectata la nivelul creierului — dovada este efectul unui anestezic, care decupleaza temporar creierul, iar pacientul nu simte nimic, chiar atunci cand chirurgul ii indeparteaza vezica biliara. Durerea inregistrata de creier se refera, de regula, la o alta parte a corpului, de la degetul mare de la picior la ductul biliar. Emotiile influenteaza masura in care simtim durerea si cat de mare este suferinta provocata de ea. Un fotbalist care a primit o lovitura in fluierul piciorului de la gheata unui adversar poate sa nu fie constient de accidentare, fiind surescitat datorita jocului. Dar daca sunteti deja anxios, orice durere se simte mai tare sau veti fi mai nelinistit cand suferiti de o depresie.
Este justificat sa abordam frontal problema durerii. Instinctul spune sa ne concentram pe aspectul fizic, dar efectul este mai bun cand sunt luate in considerare si aspectele mentale si emotionale. Indiferent de metoda aleasa pentru a face fata durerii, intai trebuie sa stabilim intensitatea stresului, apoi sa incercam reducerea ei.
Evenimente traite: trebuie sa ne reamintim tot ceea ce ni s-a intamplat in ultimele sase luni si sa retinem tot ceea ce a perturbat stilul nostru de viata sau a modificat in vreun fel starea noastra de spirit. Se poate sa fi suferit o pierdere grea, sa fi esuat la un examen sau sa fi fost jefuit; poate ne-a macinat o neliniste sacaitoare privind banii, copiii, defectarea computerului sau a masinii de spalat. Toate acestea sunt factori stresanti. Exista, de asemenea, evenimente fericite, cum ar fi casatoria sau demararea unei noi afaceri, care ne zapacesc viata personala. Si aceste evenimente sunt stresante.
Cum se poate masura nivelul de stres? Ce trebuie cautat:
- senzatia ca suntem pe marginea prapastiei;
- dificultatea de a ne concentra;
- perturbarea somnului;
- odihna fara efect — nu ne putem relaxa;
- ne simtim obositi, dar in stare de alerta: simtim intepaturi in ochi;
- suntem agitati cu cei din jur.
Este de inteles ca intr-o asemenea stare nu se poate face fata durerii - o resimtim de o mie de ori mai mare. Alte simptome, cum ar fi greata, durerea de cap sau pierderea apetitului (sau opusul, apetit exagerat) sunt, de asemenea, exacerbate.
Reducerea nivelului de stres este esentiala inaintea inceperii oricarui tratament. Pentru aceasta:
- Identificati cauzele stresului si faceti pasi concreti pentru a-l reduce.
- Faceti exercitii de respiratie de doua ori pe zi si in cazul situatiilor de stres: inspirati rapid adanc pe nas, apoi expirati cat mai incet, repetat. Cautati ca inspirul sa dureze 2 secunde, iar expirul 8 secunde. Exercitiul trebuie continuat 5-10 minute. Aceasta metoda poate fi folosita cand simtiti tensiune sau la aparitia durerii.
- Relaxarea musculara: sunt cateva sisteme diferite pentru aceasta, dar totul poate fi simplu prin pozitia intins pe pat cu o mica perna sub cap, incercand sa va imaginati ca sunteti intr-o baie fierbinte. Veti simti relaxarea muschilor, incepand de la picioare. Faceti acest lucru timp de zece minute.
- Dupa exercitiile de relaxare treceti la exercitii de vizualizare: imaginati-va ca stati pe o plaja, privind norii care trec si pescarusii care danseaza in aer si ascultati ritmul lent al marii. Sau va plimbati pe o pajiste cu margarete, maci si alte flori salbatice care se leagana in adierea vantului — sau alte zeci de scene de liniste si frumusete in natura.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre LITIAZA BILIARA
Fitoterapia si homeopatia in afectiunile biliare
Fitoterapia Ayurveda, „stiinta vietii", este o forma a medicinii folosita in India in ultimii 4500 ani.
„Spalarea ficatului"
Aceasta o puteti incerca cand sunteti obosit de o durere sacaitoare datorata vezicii biliare.
Stresul si durerea in litiaza biliara
Lasand la o parte dezastrele medicale, durerea este simptomul care le domina pe celelalte ca importanta si necesita toata atentia.
Terapii alternative prin auto-ajutorare in litiaza biliara
Daca este stabilit un diagnostic clar, cum ar fi un calcul blocat in ductul biliar comun, ce produce dureri si icter,
Cancerul vezicii biliare
Conditii precanceroase - Acestea avertizeaza asupra pericolului dezvoltarii cancerului de vezica biliara si se are in vedere realizarea unui act chir
Coledocolitotomia
Calculii din ductul biliar comun sunt de obicei extrasi endoscopic sau prin metoda percutanata, printr-un dispozitiv introdus prin piele.
Fistula colecistoduodenala
Fistulele sunt false pasaje de la un organ la altul. Calculii biliari sunt responsabili de 90 la suta din fistulele din sistemul biliar,
Decompresia percutanata a vezicii biliare
Aceasta presupune reducerea presiunii din vezica biliara inflamata prin perforarea cu un ac introdus prin piele, sub anestezie locala.
Colecistostomia
In unele cazuri de colecistita acuta, pacientul poate fi in varsta si nu suficient de puternic pentru a trece prin anestezia generala
Litiaza biliara si diabetul
Diabetul, excesul ponderal si avansarea in varsta au, toate, un efect advers asupra functionalitatii vezicii biliare.
Necesitatea colecistectomiei
Riscul prezentei calculilor in ductul biliar comun este mai mare in urmatoarele circumstante:
Colecistectomia laparoscopica
Aceasta metoda moderna -chirurgie prin „gaura cheii" - este larg aplicata astazi.
Tratamentul chirurgical in litiaza biliara
Numerosi oameni, mai multi ca oricand, sufera astazi de litiaza biliara,
Terapia antibiotica in litiaza biliara
In tractul digestiv se afla, in mod firesc, numeroase bacterii, dar nu si in vezica biliara.
Tratamentul calculilor din ductele biliare
Litotriptia extracorporala cu unde de soc poate fi aplicata cand pacientul este intins cu fata in sus.

Toate articolele din secţiunea Totul despre LITIAZA BILIARA


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...