Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Terapia psihologica in alopecie
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ALOPECIE » Terapia psihologica in alopecie

Terapia psihologica in alopecie


  Secţiunea: Totul despre ALOPECIE16.5lei
Vezi detalii

Daca ai probleme psihologice grave ca urmare a alopeciei, trebuie sa te adresezi medicului de familie, caruia sa-i explici situatia.
Exista numeroase optiuni la care poate sa recurga medicul de familie - poate sa-ti prescrie o medicatie pentru anxietate si depresie care, desi pot sa aiba eficienta in privinta ameliorarii pe termen scurt a simptomelor, nu va rezolva problemele provocate de alopecie. Medicatia poate fi foarte utila pentru ameliorarea simptomelor, astfel incat sa dai un randament corespunzator la slujba, in familie, in cadrul relatiilor tale sociale insa, in cele din urma, problemele vor trebui infruntate. Pe de alta parte, medicul tau de familie poate sa-ti dea trimitere la un psihiatru, care sa te ajute sa-ti accepti situatia si sa faci ajustari corespunzatoare in viata ta.
In cursul tratamentului la care este supusa o persoana, aceste terapii nu sunt in mod necesar separate; individul este tratat potrivit nevoilor sale de moment, nevoi care pot sa varieze pe parcursul tratamentului.
Tratamentul efectuat de psiholog se intinde de regula pe o perioada cuprinsa intre cateva saptamani si cateva luni. Pacientul sau clientul face vizite regularizate, saptamanale, cu durata de pana la o ora. Intre sedintele de terapie, pacientul trebuie sa-si faca „temele pentru acasa" ceea ce poate sa insemne tinerea unui jurnal, exersarea tehnicilor de relaxare etc. Prima sedinta nu implica un tratament formal; este utilizata pentru evaluare. Pentru psiholog este important sa realizeze o analiza sau o evaluare aprofundata pentru a-si da seama cu exactitate ce anume este in neregula in cazul fiecarui pacient in parte. Tratamentul este intotdeauna adaptat nevoilor specifice ale individului, pe baza evaluarii sale initiale, astfel incat acest stadiu este foarte important.
La sfarsitul tratamentului, pacientul este evaluat din nou, in functie de anumiti parametri, pentru ca terapeutul sa stie cu siguranta in ce masura s-a imbunatatit starea pacientului. Este utilizata de asemenea urmarirea post-tratament, pentru a exista certitudinea ca imbunatatirile se mentin. De cele mai multe ori, tulburarile mintale nu sunt la fel de simple cum sunt cele fizice; in cazurile in care depind de mediu (asa cum stau lucrurile in cazul raspunsului la alopecie), exista posibilitatea ca post-tratament sa se manifeste alte probleme.
Terapia psihologica nu se refera intotdeauna la vindecare sau la revenirea in punctul in care se afla pacientul inaintea declansarii problemei, ci se refera adeseori la a invata cum sa abordezi problema, cum sa folosesti mai bine tehnicile de adaptare si cum sa ai convingeri mai rationale in privinta propriei persoane.
Unii medici recunosc faptul ca medicamentele nu reprezinta calea cea mai eficienta de a trata alopecia si ca stresul asociat poate sa fie tratat, cu cele mai bune rezultate, prin aplicarea unor tehnici psihologice cum ar fi relaxarea, uneori in asociere cu medicatia. Unul dintre studiile efectuate a demonstrat acest fapt, indicand ca inlaturarea stresului are un impact favorabil asupra sistemului imunitar.
Daca crezi ca esti grav afectat din punct de vedere psihologic, atunci ar trebui sa-ti consulti medicul de familie si sa-i ceri sfatul!


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ALOPECIE
Refacerea dupa alopecie
Evolutia in timp si rezultatul alopeciei sunt imposibil de prevazut. Pe de alta parte, exista si o serie de lucruri pe care le stim cu (mai multa sau
Cum poate fi ajutata o persoana suferind de alopecie
Alopecia nu-l afecteaza numai pe cel care sufera pierderea parului; ii afecteaza si pe cei din apropierea sa.
Efectele alopeciei asupra celor apropiati
Intotdeauna alopecia nu afecteaza doar persoana in cauza, pentru ca aceasta nu traieste izolata. Prietenii sau rudele pot fi afectate in doua moduri:
Obiceiurile de viata si alopecia
Sub aspectul alimentatiei, sfaturile noastre sunt simple: adopta o dieta echilibrata.
Tehnici comportamentale utile in alopecie
Comportamentalismul isi are originile cu circa o suta de ani in urma, cand Pavlov si-a dresat cainii sa saliveze la sunetul unui clopotel.
Terapia cognitiva in alopecie
Aaron Beck, care initial a lucrat cu persoane aflate sub efectul depresiei, reprezinta, probabil, cel mai cunoscut nume in domeniul terapiei cognitive
Terapia psihologica in alopecie
Daca ai probleme psihologice grave ca urmare a alopeciei, trebuie sa te adresezi medicului de familie, caruia sa-i explici situatia.
Stiluri de adaptare la alopecie
Exista mai multe moduri prin care oamenii se adapteaza la situatiile dificile si s-ar putea sa fie util pentru tine sa iti examinezi propriul stil de
Adaptarea la alopecie
Exista diverse moduri de abordare a alopeciei, inclusiv punerea la punct a unei metode proprii de adaptare, abordare a familiei si prietenilor si rec
Abordarea alopeciei de catre femei si barbati
Parul este o parte integranta a eului pentru majoritatea cetatenilor occidentali, mai ales pentru femei.
Problema alopeciei la adulti
Sarcina cu care se confrunta tinerii adulti consta in a fi capabili sa-si impartaseasca vietile cu o alta persoana,
Alopecia la adolescenti
Adolescentii se confrunta cu nevoia de a decide cine si ce vor sa fie in ceea ce priveste munca, convingerile, atitudinile si tiparele
Alopecia la copii
La copii, alopecia poate sa fie o tragedie. Acesti copii pot sa aiba de suferit imens de pe urma sicanarilor, atat fizice, cat si verbale.
Impactul alopeciei
Consecintele alopeciei in plan personal pot fi cat se poate de devastatoare,
Tratamentul in functie de gravitatea alopeciei
Unele tratamente pentru alopecie se bazeaza exclusiv pe leacuri babesti,

Toate articolele din secţiunea Totul despre ALOPECIE


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Pauza de contraceptive 8 zile
Pauza de contraceptive 8 zile

Bună ziua! Sunt la a 3 luna de contraceptive yasmin. La prima pau ... Buna ziua! Dupa acea pauza de 8 zile, cand ati terminat blisterul ati ...


Sfatul farmcistului Ce cantitate de apa
Ce cantitate de apa

Ce cantitate de apa se adaugă la prepararea suspensiei de Zinnat ... Buna ziua! Trebuie pus volumulde apa indicat in instructiuni, in cazu ...Sfatul farmcistului Biomed 6
Biomed 6

Cum se ia biomed 6 ... Buna ziua! Se dziolva cate o lingurita de Biomed 6 in 100 ml de apa s ...
Sfatul farmcistului Pleoapa umflata
Pleoapa umflata

Buna ziua. Am avut o iritatie la ochi, o alergie, care se manifesta pr ... Buna ziua! Cu siguranta in cateva zile pleoapa isi va reveni de la si ...