Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Terapii complementare in alopecie
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ALOPECIE » Terapii complementare in alopecie

Terapii complementare in alopecie


  Secţiunea: Totul despre ALOPECIE


Multe persoane care sufera de alopecie recurg la terapiile complementare in cautarea unei cai de a face sa le creasca din nou parul.
Sunt disponibile mai multe tipuri de terapii complementare, cum ar fi homeopatia, curele de plante medicinale, hipnoterapia si suplimentele alimentare. Anumite forme ale terapiilor complementare te pot ajuta sa te relaxezi si, prin aceasta, sa te simti mai bine in forul tau interior. Se mai pune si problema ca numai anumite tipuri de pacienti vor lua in considerare apelarea la terapiile complementare, tocmai acestea fiind persoanele care cred ca acestea terapii sunt eficiente, astfel incat este posibil sa existe si un efect placebo.
Comunitatea medicala este ambivalenta in privinta terapiilor complementare. Multi medici le resping de la bun inceput; altii le imbratiseaza. In cel mai bun caz, dovezile privind eficienta acestor terapii sunt foarte slabe insa, la fel ca in cazul tratamentelor medicale traditionale, acesta nu este un motiv sa fie respinse. Pentru unele persoane, cel mai bine este sa combine tratamentele medicale traditionale cu terapiile alternative.
Tratamentele cu plante medicinale sunt destul de populare pentru o serie de afectiuni dermatologice. Chinezii pretind ca pierderea parului are legatura cu slabirea rinichilor sau a ficatului, ori cu deficiente ale sangelui. Plantele care te vor ajuta sa-ti hranesti aceste organe si sangele ar trebui sa iti rezolve problema. Problema in cazul unor unguente chinezesti cu plante medicinale este aceea ca pot fi completate cu corticosteroizi, astfel incat poate sa fie dificil de stabilit care componenta are efect - plantele medicinale sau steroizii. Un studiu a demonstrat ca 8 din 11 asemenea unguente contin steroizi. Medicamentele extrase din plante medicinale pot sa aiba si ele efecte secundare; si daca suferi si de alte afectiuni imunitare, acestea pot fi exacerbate de administrarea de steroizi.
Hipnoterapia este folosita adeseori si poate sa fie eficienta. Acesta este un domeniu in care ajutorul oferit persoanei care sufera de alopecie in vederea relaxarii poate sa fie benefic prin el insusi.

Oamenii de stiinta nu au ajuns la un consens in privinta eficientei terapiilor complementare; si nici in privinta careia ar fi cea mai eficienta. Un studiu a dovedit ca aplicarea unor uleiuri esentiale pe pielea de pe crestetul capului stimuleaza cresterea parului, astfel incat aromaterapia ar putea sa fie un tratament eficient. In sfarsit, nu stim cat de bine functioneaza aceste terapii; si nici daca utilizarea lor depinde sau nu de circumstantele personale. In cel mai bun caz, multe dintre aceste tratamente sunt foarte relaxante - fapt prin el insusi de apreciat daca suferi de alopecie.
Daca aceste terapii sunt eficiente numai in masura in care reduc stresul si amplifica starea de bine, si tot sunt benefice.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ALOPECIE
Refacerea dupa alopecie
Evolutia in timp si rezultatul alopeciei sunt imposibil de prevazut. Pe de alta parte, exista si o serie de lucruri pe care le stim cu (mai multa sau
Cum poate fi ajutata o persoana suferind de alopecie
Alopecia nu-l afecteaza numai pe cel care sufera pierderea parului; ii afecteaza si pe cei din apropierea sa.
Efectele alopeciei asupra celor apropiati
Intotdeauna alopecia nu afecteaza doar persoana in cauza, pentru ca aceasta nu traieste izolata. Prietenii sau rudele pot fi afectate in doua moduri:
Obiceiurile de viata si alopecia
Sub aspectul alimentatiei, sfaturile noastre sunt simple: adopta o dieta echilibrata.
Tehnici comportamentale utile in alopecie
Comportamentalismul isi are originile cu circa o suta de ani in urma, cand Pavlov si-a dresat cainii sa saliveze la sunetul unui clopotel.
Terapia cognitiva in alopecie
Aaron Beck, care initial a lucrat cu persoane aflate sub efectul depresiei, reprezinta, probabil, cel mai cunoscut nume in domeniul terapiei cognitive
Terapia psihologica in alopecie
Daca ai probleme psihologice grave ca urmare a alopeciei, trebuie sa te adresezi medicului de familie, caruia sa-i explici situatia.
Stiluri de adaptare la alopecie
Exista mai multe moduri prin care oamenii se adapteaza la situatiile dificile si s-ar putea sa fie util pentru tine sa iti examinezi propriul stil de
Adaptarea la alopecie
Exista diverse moduri de abordare a alopeciei, inclusiv punerea la punct a unei metode proprii de adaptare, abordare a familiei si prietenilor si rec
Abordarea alopeciei de catre femei si barbati
Parul este o parte integranta a eului pentru majoritatea cetatenilor occidentali, mai ales pentru femei.
Problema alopeciei la adulti
Sarcina cu care se confrunta tinerii adulti consta in a fi capabili sa-si impartaseasca vietile cu o alta persoana,
Alopecia la adolescenti
Adolescentii se confrunta cu nevoia de a decide cine si ce vor sa fie in ceea ce priveste munca, convingerile, atitudinile si tiparele
Alopecia la copii
La copii, alopecia poate sa fie o tragedie. Acesti copii pot sa aiba de suferit imens de pe urma sicanarilor, atat fizice, cat si verbale.
Impactul alopeciei
Consecintele alopeciei in plan personal pot fi cat se poate de devastatoare,
Tratamentul in functie de gravitatea alopeciei
Unele tratamente pentru alopecie se bazeaza exclusiv pe leacuri babesti,

Toate articolele din secţiunea Totul despre ALOPECIE


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Cum se ia Zirfos
Cum se ia Zirfos

Bună ziua! As dori sa mi spuneți dacă pot lua zilnic u ... Buna ziua! Aceasta schema de administrare este buna. Daca luati trata ...


Sfatul farmcistului Maximag antistres
Maximag antistres

De la ce v�rst� se poate lua maximal antistres? ... Buna ziua! In lipsa unei recomandari de la medic, acest supliment poa ...


Sfatul farmcistului Slaboficat si cerazette
Slaboficat si cerazette

Buna ziua ! Imi puteti spune cum interactioneaza slaboficat cu anticon ... Buna ziua! Interactiunea posibila este aceea de metabolizare mai rapi ...