Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Corticosteroizii de uz extern în tratamentul alopeciei
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ALOPECIE » Corticosteroizii de uz extern în tratamentul alopeciei

Corticosteroizii de uz extern în tratamentul alopeciei


  Secţiunea: Totul despre ALOPECIE


Se prezintă sub formă de unguente care se aplică pe pielea creştetului capului.
Există dovezi limitate în privinţa eficacităţii lor. Este posibil să dea rezultate în cazul unei persoane care suferă de alopecie areata, însă nu dau roade în cazurile de alopecie totalis şi universalis. De exemplu, un control efectuat asupra unui eşantion de 70 de pacienţi care sufereau de alopecie areata, folosindu-se un unguent cu dezoximetazonă a indicat, la nivelul grupului, o tendinţă de amplificare a creşterii părului, însă efectul nu a fost semnificativ mai important decât în cazul grupului placebo.

Minoxidil.
Este vorba despre unul dintre cele mai larg utilizate tratamente pentru alopecie şi este folosit numai în cazul adulţilor. Există anumite dovezi ale unei eficacităţi limitate la unii indivizi, însă este puţin probabil să ducă la refacerea completă a pilozităţii. Un studiu a arătat că, după un tratament de patru luni, 59 la sută dintre bărbaţii şi femeile care alcătuiau grupul au prezentat o reîncepere a creşterii părului, fie şi într-o măsură destul de redusă. Douăzeci şi şase la sută au prezentat o reîncepere a creşterii părului moderată spre densă, în timp ce restul au prezentat o reîncepere minimă a creşterii părului. Una dintre probleme ar fi aceea că, deşi se manifestă o anumită reîncepere a creşterii părului, persoana respectivă nu poate întrerupe tratamentul cu minoxidil, deoarece este foarte posibil să înceapă să-i cadă din nou părul. Mulţi medici sunt sceptici în privinţa eficacităţii acestui medicament, observând numai creşterea unui par foarte fin şi cu firul subţire, diferit de părul normal al pacientului. Minoxidilul poate să dea şi efecte secundare, cum ar fi senzaţia de prurit la nivelul creştetului capului. Mai mult chiar, pare să fie eficient numai în creştetul capului, nu şi în partea frontală.
Minoxidilul pare să aibă un efect stimulator direct asupra foliculilor piloşi, prelungind faza anagenă. Pe de altă parte, dovezile în privinţa oricărui efect asupra sistemului imunitar sunt foarte controversate. Minoxidilul are o serie de efecte secundare, cum ar fi migrenele, ameţeala, pruritul, reacţiile alergice şi tulburări ale ritmului cardiac.

Dithranolul.
Este un medicament care de asemenea s-ar părea că are anumite efecte, producând o reîncepere a creşterii părului în jur de două treimi dintre pacienţi. Dithranolul poate să fie aplicat sub formă de unguent pe creştetul capului sau numai pe zonele de pe care a căzut părul. În acest din urmă caz, tratamentul trebuie să înceapă cu o zonă localizată, apoi expunerea trebuind mărită. Unul dintre efectele secundare poate să fie pătarea părului şi a pielii de pe creştetul capului. De asemenea, poate să fie iritant pentru piele. Dacă pacientul are părul de culoare deschisă, această problema poate să fie semnificativă. Se presupune că dithranolul are un efect asupra funcţiei imune.

Minoxidilul a fost folosit şi în combinaţie cu dithranolul, astfel încât se poate obţine o combinaţie a efectului asupra funcţiei imune şi a prelungirii fazei anagene a foliculului pilos. Unii dermatologi consideră că efectele acestor două medicamente se însumează, datorită acestor moduri diferite de acţiune. Un efect secundar este creşterea pilozităţii faciale, însă este posibil că acest efect să se datoreze şi aplicării accidentale a unguentului pe faţă.
Tratamentul extern constituie una dintre căile cele mai promiţătoare de progres, însă în mod inevitabil apar şi potenţiale probleme. Este posibil că unele substanţe să fie carcinogene (să provoace cancerul).


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ALOPECIE
Refacerea dupa alopecie
Evolutia in timp si rezultatul alopeciei sunt imposibil de prevazut. Pe de alta parte, exista si o serie de lucruri pe care le stim cu (mai multa sau
Cum poate fi ajutata o persoana suferind de alopecie
Alopecia nu-l afecteaza numai pe cel care sufera pierderea parului; ii afecteaza si pe cei din apropierea sa.
Efectele alopeciei asupra celor apropiati
Intotdeauna alopecia nu afecteaza doar persoana in cauza, pentru ca aceasta nu traieste izolata. Prietenii sau rudele pot fi afectate in doua moduri:
Obiceiurile de viata si alopecia
Sub aspectul alimentatiei, sfaturile noastre sunt simple: adopta o dieta echilibrata.
Tehnici comportamentale utile in alopecie
Comportamentalismul isi are originile cu circa o suta de ani in urma, cand Pavlov si-a dresat cainii sa saliveze la sunetul unui clopotel.
Terapia cognitiva in alopecie
Aaron Beck, care initial a lucrat cu persoane aflate sub efectul depresiei, reprezinta, probabil, cel mai cunoscut nume in domeniul terapiei cognitive
Terapia psihologica in alopecie
Daca ai probleme psihologice grave ca urmare a alopeciei, trebuie sa te adresezi medicului de familie, caruia sa-i explici situatia.
Stiluri de adaptare la alopecie
Exista mai multe moduri prin care oamenii se adapteaza la situatiile dificile si s-ar putea sa fie util pentru tine sa iti examinezi propriul stil de
Adaptarea la alopecie
Exista diverse moduri de abordare a alopeciei, inclusiv punerea la punct a unei metode proprii de adaptare, abordare a familiei si prietenilor si rec
Abordarea alopeciei de catre femei si barbati
Parul este o parte integranta a eului pentru majoritatea cetatenilor occidentali, mai ales pentru femei.
Problema alopeciei la adulti
Sarcina cu care se confrunta tinerii adulti consta in a fi capabili sa-si impartaseasca vietile cu o alta persoana,
Alopecia la adolescenti
Adolescentii se confrunta cu nevoia de a decide cine si ce vor sa fie in ceea ce priveste munca, convingerile, atitudinile si tiparele
Alopecia la copii
La copii, alopecia poate sa fie o tragedie. Acesti copii pot sa aiba de suferit imens de pe urma sicanarilor, atat fizice, cat si verbale.
Impactul alopeciei
Consecintele alopeciei in plan personal pot fi cat se poate de devastatoare,
Tratamentul in functie de gravitatea alopeciei
Unele tratamente pentru alopecie se bazeaza exclusiv pe leacuri babesti,

Toate articolele din secţiunea Totul despre ALOPECIE


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Slaboficat si cerazette
Slaboficat si cerazette

Buna ziua ! Imi puteti spune cum interactioneaza slaboficat cu anticon ... Buna ziua! Interactiunea posibila este aceea de metabolizare mai rapi ...