Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Optiuni de tratament in alopecie
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ALOPECIE » Optiuni de tratament in alopecie

Optiuni de tratament in alopecie


  Secţiunea: Totul despre ALOPECIE


In Egiptul antic, oamenii isi acopereau calvitia cu o mixtura din grasime de ibex, leu, crocodil, sarpe, gasca si hipopotam.
Nu putem sa stim cat de eficienta era aceasta mixtura - nu avem nici o marturie in acest sens. Iulius Cezar a preferat o alta abordare - si-a acoperit capul cu lauri. S-a spus ca utilizarea in cadrul ceremoniilor a cununii de lauri se datoreaza vanitatii lui Cezar!
Exista o multime de mituri care inconjoara tratamentul caderii parului. Daca o sa stai in cap ca sa imbunatatesti fluxul sangvin la nivelul creierului nu o sa-ti rezolvi problema, la fel cum nu exista nici o marturie a faptului ca masarea capului ar ajuta -desi masajul ar putea sa te ajute sa te relaxezi, fapt care ar putea sa duca la reinceperea cresterii parului.
Exista o varietate de tratamente medicale disponibile. Acestea pot sa fie eficiente, cel putin temporar, in cazul formelor mai usoare de alopecie, insa rareori vor da rezultate in cazurile de alopecie totalis sau universalis. In sfarsit, toate tratamentele sunt paleative - respectiv pot sa ajute la controlul afectiunii, insa rareori vindeca. Chiar daca suferi de alopecia areata, este discutabil daca tratamentele insesi sunt eficiente sau daca parul va incepe oricum sa-ti creasca, chiar si in lipsa unui tratament. Din cauza acestor probleme, precum si din cauza ca anumite tratamente pot sa fie dureroase sau sa aiba efecte secundare, inceperea oricarui tratament ar trebui sa se produca in urma unei alegeri in cunostinta de cauza.
Exista mai multi factori care trebuie luati in calcul in privinta posibilitatilor ca parul sa reinceapa sa creasca. Reinceperea cresterii parului se afla sub semnul intrebarii daca:
• Este vorba despre o forma mai serioasa de alopecie (totalis sau universalis).
• Incepe sa se manifeste inaintea varstei de 16 ani.
• Sunt afectate si unghiile.
• Afectiunea progreseaza rapid.
• Caderea parului se produce mai curand pe parcursul unei perioade de cateva luni de zile decat de cateva zile sau saptamani.
Nu exista nici o dovada concludenta ca tratamentele medicale afecteaza cursul afectiunii. Daca esti pe cale sa ajungi la alopecie universalis, nu exista nici un tratament care sa impiedice aceasta evolutie. Dupa cum nici nu s-a putut dovedi concludent ca vreun tratament ar face altceva decat sa suprime procesul imunologic activ. Pentru aceste motive, numai tratamentele pe termen lung vor avea efecte pe termen lung; deoarece odata oprit tratamentul, sistemul imunitar este din nou activat si este foarte posibil sa reinceapa caderea parului. Tratamentele au adeseori efecte adverse si aceste efecte trebuie puse in balanta cu beneficiile cosmetice preconizate.
Tratamentele medicamentoase trebuie sa dureze de regula cel putin trei luni inainte sa se poata face o evaluare a eficacitatii lor. Daca suferi de alopecie areata, s-ar putea sa fii nevoit sa tratezi si zonele neafectate ale crestetului capului, odata cu zonele afectate, deoarece la nivelul acestora se poate produce o reactie inflamatorie care sa duca la continuarea caderii parului. Medicii pot sa recomande de asemenea evitarea tratarii zonei afectate, pentru a evalua gradul de spontaneitate a cresterii parului.
S-ar putea sa fie posibla sporirea sanselor de reincepere a cresterii parului prin administrarea mai multor medicamente concomitent. Este vorba despre o tehnica utilizata, insa nu a fost evaluata din punct de vedere stiintific, pentru a se putea sti cu siguranta daca are sau nu un efect benefic. Pericolul unei asemenea abordari este acela ca pot sa se manifeste efecte secundare datorate nu numai fiecarui medicament in parte, ci si combinatiei de medicamente - caz in care efectele nu mai pot fi cunoscute.

Exista nenumarate idei vehiculate de comunitatea medicala, de specialistii in domenii alternative si de responsabilii industriei cosmetice, idei care vor duce la reinceperea cresterii parului. Proliferarea acestor tratamente este simptomatica pentru numarul de persoane care sunt cu adevarat ingrijorate din pricina caderii parului. Daca va fi descoperit un tratament care sa se dovedeasca eficient pentru toate formele de alopecie, vom afla cat se poate de curand. Este aproape ca si cum ai cauta Sfantul Graal. Daca se va descoperi ceva, atunci vei afla de pe prima pagina a oricarui ziar, de la orice post de radio si de televiziune.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ALOPECIE
Refacerea dupa alopecie
Evolutia in timp si rezultatul alopeciei sunt imposibil de prevazut. Pe de alta parte, exista si o serie de lucruri pe care le stim cu (mai multa sau
Cum poate fi ajutata o persoana suferind de alopecie
Alopecia nu-l afecteaza numai pe cel care sufera pierderea parului; ii afecteaza si pe cei din apropierea sa.
Efectele alopeciei asupra celor apropiati
Intotdeauna alopecia nu afecteaza doar persoana in cauza, pentru ca aceasta nu traieste izolata. Prietenii sau rudele pot fi afectate in doua moduri:
Obiceiurile de viata si alopecia
Sub aspectul alimentatiei, sfaturile noastre sunt simple: adopta o dieta echilibrata.
Tehnici comportamentale utile in alopecie
Comportamentalismul isi are originile cu circa o suta de ani in urma, cand Pavlov si-a dresat cainii sa saliveze la sunetul unui clopotel.
Terapia cognitiva in alopecie
Aaron Beck, care initial a lucrat cu persoane aflate sub efectul depresiei, reprezinta, probabil, cel mai cunoscut nume in domeniul terapiei cognitive
Terapia psihologica in alopecie
Daca ai probleme psihologice grave ca urmare a alopeciei, trebuie sa te adresezi medicului de familie, caruia sa-i explici situatia.
Stiluri de adaptare la alopecie
Exista mai multe moduri prin care oamenii se adapteaza la situatiile dificile si s-ar putea sa fie util pentru tine sa iti examinezi propriul stil de
Adaptarea la alopecie
Exista diverse moduri de abordare a alopeciei, inclusiv punerea la punct a unei metode proprii de adaptare, abordare a familiei si prietenilor si rec
Abordarea alopeciei de catre femei si barbati
Parul este o parte integranta a eului pentru majoritatea cetatenilor occidentali, mai ales pentru femei.
Problema alopeciei la adulti
Sarcina cu care se confrunta tinerii adulti consta in a fi capabili sa-si impartaseasca vietile cu o alta persoana,
Alopecia la adolescenti
Adolescentii se confrunta cu nevoia de a decide cine si ce vor sa fie in ceea ce priveste munca, convingerile, atitudinile si tiparele
Alopecia la copii
La copii, alopecia poate sa fie o tragedie. Acesti copii pot sa aiba de suferit imens de pe urma sicanarilor, atat fizice, cat si verbale.
Impactul alopeciei
Consecintele alopeciei in plan personal pot fi cat se poate de devastatoare,
Tratamentul in functie de gravitatea alopeciei
Unele tratamente pentru alopecie se bazeaza exclusiv pe leacuri babesti,

Toate articolele din secţiunea Totul despre ALOPECIE


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi ReduceriSfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Poate fi sarcina?
Poate fi sarcina?

Bunã seara,specific ca am 42 de ani.ultimul contact sexual a fost pe 2 ... Buna ziua! Intrucat ultimul raport nu a fost intr-o perioada fertila ...


Sfatul farmcistului Trifyla poate creste tensiunea?
Trifyla poate creste tensiunea?

De 2 zile iau Trifyla dat de dr gastroenterolog, 2 pe zi. Aseară ... Buna ziua! Nu se cunosc date privind aceasta reactie adversa, Tryfila ...


Sfatul farmcistului Prepararea siropului xifia
Prepararea siropului xifia

Buna ziua ! Daca am pus 66+66 ml apa la siropul xifiaisi mai face efec ... Buna ziua! Dumneavoastra ati obtinut o suspensie mai diluata adaugand ...Sfatul farmcistului Secreție alba½ branzoasa, groasa
Secreție alba½ branzoasa, groasa

Bun� seara! Am observat de cur�nd niște m�nc�rimi �n zo ... Buna ziua! Mai puteti incerca si cu ovule continand clotrimazol sau ...Sfatul farmcistului Preparare antibiotic
Preparare antibiotic

Buna seara! Am preparat augumentin, am adăugat apa pana la semn & ... Buna ziua! Nu va impacientati, dozele de antibiotic recomandate de re ...