Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Hormoni » hGH

hGH

Categoria: Hormoni

hGH se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

hGH se face in:
Nanism, Gigantism, Acromegalie, Afectiuni hipotalamice, Hipopituitarism, Casexie,

Vizeaza sanatatea:
Muschi, Oase, Suprarenale, Tiroida, Hipofiza,

Durata aproximativa pentru efectuarea hGH:
7 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea hGH:
5 - 10 euro



   Despre Hormonul de crestere :

Hormonul de crestere este principalul hormon responsabil de crestere  si este asociat cu regularizarea unor preocese metabolice, cum ar fi anabolismul si lipoliza. Secretia hormonului urmeaza un ritm circadian, fiind secretat in 6-12 pusee pe zi; cea mai mare cantitate este secretetata in timpul orelor de somn adanc, in general in orele din miezul noptii.

Determinarea hGH est eutila in diagnosticul afectiunilor hipotalamice, hipopituitarismului, acromegaliei si a productiei ectopice de hGH de catre anumite tumori.


   Valorile normale Hormonul de crestere :

Adulti
Femei: <10
Barbati: <5
    

Nou-nascuti: 5-40
Copii: <20                    
    
Dupa stimulare (prin efort fizic, adminsitrare  de arginina, glucagon sau insulina):
>5 (crestere fata de nivelul bazal)
>10 (raspuns maximal fata de nivelul bazal)

Dupa supresie (prin administrarea a 100 g glucoza):
<2 sau nedetectabil


   Variații fiziologice Hormonul de crestere :

Niveluri crescute pot fi intalnite postprandial, dupa activitati fizice, somn profund, stres.

   Scăderi Hormonul de crestere :

Nanism.

Niveluri scazute mai pot aparea in foame, casexie, deficite proteice, diabet zaharat dezechilibrat metabolic.

   Creșteri Hormonul de crestere :

Gigantism, acromegalie.

In caz de gigantism sau acromegalie, se inregistreaza lipsa supresiei sau o supresie incompleta dupa administrarea de glucoza. Mai mult, pacientii cu acromegalie pot prezenta cresteri paradoxale de hGH la testul de supresie.

Anxietate, deficit de hormoni sexuali, in special androgeni, hipo-, hipertiroidism, hiperfunctie suprarenaliana, niveluri crescute de acizi grasi liberi;


   Limite și interferențe Hormonul de crestere :

Medicamentele care determina cresteri ale hGH: aminoacizi, clomipramina, clonidina, contraceptive orale, diazepam, etinil estradiol, fenitoin, indometacin, insulina, interferon, metamfetamina, metoclopramid, propranolol, vasopresina.

Medicamente care determina scaderi ale valorilor hGH: acid valproic, bromocriptina, clorpromazin, corticosteroizi, hidrocortizon, medroxiprogesteron, metildopa, prednison, propantelin.

Pacientii aflati in tratament cu hormon de crestere pot dezvolta anticorpi impotriva acestui hormon, anticorpi care pot interfera cu testul conducand la valori fals scazute.

Anticorpii heterofili prezenti in serul pacientilor pot interactiona cu imunoglobulinele incluse in componentele din kit alterand rezultatele.


   Metoda folosită pentru determinarea Hormonul de crestere :

Imunoenzimatica cu detectie prin chemiluminiscenta.


   Pregătirea pacientului pentru hGH:

Recoltarea sangelui se face à jeun (pe nemancate) si dupa cel putin 30 minute de repaus, pentru determinarea concentratiei bazale.


   Riscuri în hGH:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom (vanataie). Persoanele care  sufera de o afectiune ce impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

Sfaturi ale Farmacistului:


am hgh mare
am hgh mare cum il pot scadea e de 9.63 si tin sa mentionez ca sunt baiat am 23 de ani ...


Buna ziua! La dozarea radiologica a hormonului de crestere in plasma valorile normale se situeaza intre 1 si 10, deci valoarea care v-a iesit este in limite normale. In acromegalie valorile sunt mai ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...