Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Hematologie » Test Coombs direct

Test Coombs direct

Categoria: Hematologie

Test Coombs direct se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Test Coombs direct se face in:
Anemie hemolitica, Boala hemolitia a nou-nascutului, Macroglobulinemie Waldenstrom, Mononucleoza infectioasa,

Vizeaza sanatatea:
Sange, Piele, Rinichi,

Durata aproximativa pentru efectuarea Test Coombs direct:
3 - 5 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea Test Coombs direct:
5 - 10 euro



   Despre Test antiglobulinic direct:

Acest test demonstreaza prezenta  imunoglobulinelor sau a complementului pe suprafata hematiilor si sustine diagnosticul de distructie eritrocitara mediata imun.

Testul se recomanda pentru investigarea reactiilor transfuzionale acute sau intarziate, in caz de suspiciune de hemoliza autoimuna, in boala hemolitica a nou-nascutului, hemoliza imuna indusa de medicamente.


   Valorile normale Test antiglobulinic direct:

Negativ

   Creșteri Test antiglobulinic direct:

Urmatoarele afectiuni sunt caracterizate prin prezenta imunoglobulinelor sau a complementului pe suprafata celulelor rosii:

Boala aglutininelor la rece primara (idiopatica) sau secundara (asociata cu macroglobulinemie Waldenström si alte boli limfoproliferative, mononucleoza infectioasa, infectii cu Mycoplasma pneumoniae etc.)

Hemoglobinuria paroxistica la rece acuta/tranzitorie (asociata cu boli infectioase) si cronica, idiopatica sau asociata cu sifilisul tardiv sau congenital.

Boala hemolitica a nou-nascutului.

Reactii transfuzionale imediate si intarziate.

Anemia hemolitica imuna indusa medicamentos (penicilina in doze mari, cefalosporine, quinidina, α-metildopa etc.).

Anemia hemolitica cu autoanticorpi la cald si rece.

Anemia hemolitica imuna cu autoanticorpi la cald idiopatica sau secundara (asociata cu boli autoimune, boli limfoproliferative, infectii, tumori, sarcina, deficiente imune congenitale sau dobandite).


   Metoda folosită pentru determinarea Test antiglobulinic direct:

Hemaglutinare pe lama


   Riscuri în Test Coombs direct:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

Sfaturi ale Farmacistului:


tratament hormonal
fac tratament cu Duphaston pt amenoree secundara;ce efecte "mai putin" bune pot avea aceste tratamente hormonale? mii de multumiri! ...


Buna ziua! In cazul Duphaston-ului reactia adversa cea mai frecventa este sangerarea de privatie (la intreruperea brusca a tratamentului, reactie ce se contracareaza prin cresterea dozei). In cazur ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...