Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Hematologie » Proteina S

Proteina S

Categoria: Hematologie

Proteina S se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Proteina S se face in:
Tromboflebita, Nefropatie, Tromboza venoasa, Embolism pulmonar, Purpura trombocitopenica,

Vizeaza sanatatea:
Sange, Vase sangvine, Rinichi, Ficat, Plamani,

Durata aproximativa pentru efectuarea Proteina S:
10 - 14 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea Proteina S:
10 -20 euro



   Despre Proteina S:

Proteina S este o glicoproteina dependenta de vitamina K sintetizata in ficat, celule endoteliale si megakariocite.

Analiza este indicata pentru investigarea unor complicatii tromboembolice neexplicabile, in special la pacienti  sub 50 ani si cu istoric familial pozitiv de evenimente trombotice si  inaintea administrarii contraceptivelor orale la paciente cu  episoade trombotice in antecedente sau cu istoric familial pozitiv.


   Valorile normale Proteina S:

70-130%


   Variații fiziologice Proteina S:

Nou-nascutii prezinta o activitate scazuta a proteinei S.

Sarcina si  folosirea contraceptivelor orale scad activitatea proteinei S.

   Scăderi Proteina S:

Urmatoarele afectiuni se asociaza cu activitatea scazuta a proteinei S: afectiuni hepatice, nefropatie diabetica, tromboza venelor cerebrale, purpura trombotica trombocitopenica precum si in alte afectiuni autoimune si inflamatorii in care se inregistreaza o crestere a proteinei de legare a fractiunii C4b si concomitent o scadere a fractiunii libere.


   Limite și interferențe Proteina S:

Testul detecteaza toate cele 3 tipuri de deficit, dar nu permite diferentierea lor. De aceea, in cazul obtinerii unei activitati scazute a proteinei S se recomanda testarea antigenului proteinei S totale si proteinei S libere.

Folosirea contraceptivelor orale, tratamentul cu heparina sau proba contaminata cu heparina (recoltare de pe cateter heparinizat) se pot asocia de asemenea cu o reducere a activitatii proteinei S.


   Metoda folosită pentru determinarea Proteina S:

Test de coagulare care masoara activitatea proteinei S.


   Pregătirea pacientului pentru Proteina S:

Sangele venos se recolteaza pe nemancate. Daca pacientul se afla sub terapie cu anticoagulante orale, acestea vor fi intrerupte cu 2 saptamani inaintea recoltarii; de asemenea, tratamentul cu heparina va fi intrerupt cu 2 zile inaintea recoltarii.


   Specificații privind Proteina S:

Specimen recoltat - sange venos.

Recipient de recoltare - vacutainer cu citrat de Na 0.105 M (1/9) (capac bleu/verde).

Cantitatea recoltata - cat permite vacuumul.


   Riscuri în Proteina S:

Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

Sfaturi ale Farmacistului:


Nefropatie diabetica stadiul1
Va rog sa-mi spuneti daca suplimentul alimentar Renox Renal ajută la oprirea progresiei nefropatiei diabetice.Am varsta de 51 ani si am diabet tip 2 controlat glicemic cu tratament si regim(ex.hemoglobina glicata 6.6) ...


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...