Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Caută analize medicale ...
Analize medicale » Analize urina » Beta-2-microglobulina in urina

Beta-2-microglobulina in urina

Categoria: Analize urina

Beta-2-microglobulina in urina se face de catre:
Femei, Barbati, Copii,

Beta-2-microglobulina in urina se face in:
Intoxicatii, Afectiuni renale, Leucemie, Boala Hodgkin, Limfoame, Pielonefrita, Insuficienta renala,

Vizeaza sanatatea:
Rinichi, Sange,

Durata aproximativa pentru efectuarea Beta-2-microglobulina in urina:
10 Zile

Pretul aproximativ pentru efectuarea Beta-2-microglobulina in urina:
10 -20 euro



   Despre Beta-2-microglobulina in urina:

Beta 2 microglobulina este secretată la suprafaţa membranelor tuturor celulelor nucleate (îndeosebi limfocite). Având greutate moleculara mică, trece în filtratul glomerular dar este reabsorbită şi metabolizată de celulele tubulare renale.
Excreţia în urină se limitează la 0.12-0.40 mg/24 h. Creşterea nivelelor urinare de beta - 2 microglobulină se datorează afectării tubulare.

În absenţa insuficientei renale, determinarea concentraţiei urinare este o metodă sensibilă de apreciere a funcţiei tubulare renale.

Determinarea urinară de beta 2 microglobulina are deosebită utilitate în depistarea precoce a intoxicaţiilor cu metale grele precum şi a nefropatiilor interstiţiale medicamentoase.

Cresterea excreţiei de beta 2 microglobulină este observată înainte de evidenţierea prin metode curente a proteinuriei. Determinarea ei este mai utilă decât electroforeza proteinelor urinare.

Modificări ale concentraţiei serice reflectă importante evenimente patogenice în hemopatiile maligne (Leucemia Limfatica Cronica, Boala Hodgkin), iar determinarea în l.c.r. apreciază extinderea la nivel cerebral a leucemiilor sau limfoamelor.

În mielomul multiplu s-au observat corelaţii între cocentraţia serică şi masa tumorală. Nivelele crescute permit diferenţierea clară între o gamapatie malignă şi una benignă, în cazul celei din urmă nivelul plasmatic nefiind modificat.

Creşterea marcată în astfel de cazuri, implică un pronostic nefavorabil. Au fost raportate nivele crescute în stadiile avansate ale tumorilor mamare, ca şi în tumorile gastrointestinale, precum şi la pacienţi cu insuficienţă renală.



   Valorile normale Beta-2-microglobulina in urina:

< 0,3 mg/L


   Variații fiziologice Beta-2-microglobulina in urina:

Beta-2-microglobulina este crescuta  în urina şi serul nou-născutului, în contextul imaturităţii funcţiei renale.

   Creșteri Beta-2-microglobulina in urina:

Nivelul seric creşte la toţi pacienţii cu viteză de filtrare glomerulară scazută (glomerulopatii, nefropatia diabetică, insuficienţă renală etc.) determinarea concentraţiei serice fiind o metodă simplă şi exactă în detectarea afectării renale minime, precum şi urmărirea efectelor terapeutice.


Este crescută în serul pacienţilor cu colagenoze şi SIDA.


   Metoda folosită pentru determinarea Beta-2-microglobulina in urina:

Imunochimica cu detectie prin chemiluminiscenta.

Sfaturi ale Farmacistului:


boala castleman
fetita mea a fost diagnosticata cu boala castelman, sunt medicamente pentru a preveni o recidiva a bolii? ...


Buna ziua! Boala Castleman, numita si hiperplazia limfoida angiofoliculara este o boala rara, care apare mai ales la pacientii care primesc tratament imunosupresor (dupa un transplant), sau la pacien ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Multumesc frumos
Buna seara! Intr-adevar sunt foarte speriata cand vine vorba de boli si imi fac singura rau asociind simptomele mele cu unele boli grave. Am spus leucemie pt ca am luat ospamox iar pe prospect scria poate avea manifestari mai ales la persoanele cu ...


Buna ziua! Ar fi bine sa va vada medicul! Endometrioza si chiturile ovariene sunt diagnosticate exlcusiv de specialistul ginecolog. Tind sa cred ca durerile dumneavoastra sunt mai degraba cauzate d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului


Atentionare!

Valorile normale ale analizelor sunt exprimate ca o medie, care este calculata pe baza valorilor obtinute prin testarea populatiei sanatoase. 95 % dintre oameni au valorile incadrate intre limitele denumite “normale”. Cu toate acestea, valorile medii sunt diferite la barbati si la femei, si variaza odata cu varsta. Pentru anumite analize, valorile normale variaza in functie de laborator. Atunci cand un pacient primeste rezultatul analizelor, laboratorul ofera si intervalul de valori normale proprii pentru acea determinare. Valorile listate pe acest site sunt cele tipice, insa din cauza variatiilor aparute in laboratoare, trebuie sa consultati medicul in ceea ce priveste semnificatia propriilor rezultate!


Produse nou recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...