Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


studiu terapeutic


compararea rezultatelor între doua sau mai multe grupe de pacienti care, în mod deliberat, sunt supuse la regimuri diferite (de obicei, un tratament, dar uneori si masuri de preventie, cum sunt vaccinurile).
Cand este posibil, una dintre aceste grupe nu primeste tratament activ (trial de control randomizat).
In mod ideal, pacientul nu stie daca primeste tratament sau placebo (studiu orb);
si nici medicul nu cunoaste pacientul care primeste substanta activa (studiu dublu-orb), sau grupele schimba între ele tratamentul dupa o perioada de timp determinata (studiu încrucisat)

Alti termeni medicali: Alergologie, Anatomie, Angiologie, Artrologie, Bacteriologie, Balneologie, Behaviorism, Biologie moleculara, Cardiologie, Cardiologie nucleara, Catamneza, Chiropodie, Cibernetica, Citodiagnostic, Citogenetica, Citologie, Craniologie, Criobiologie, Defectologie, Demografie, disectie, ecologie, efebologie, Efectologie, electroglotografie,

5 produse gasite (pentru studiu terapeutic)!Prospecte medicamente (pentru studiu terapeutic)


Prospect Adakveo
Adakveo este un medicament pentru prevenirea crizelor dureroase la pacientii cu siclemie cu varsta de cel putin 16 ani.
Prospect SANDOSTATIN LAR 10 mg
Sarclisa este un medicament impotriva cancerului, care se utilizeaza in asociere cu medicamentele pomalidomida si dexametazona pentru tratarea mielomului multiplu (cancer al maduvei osoase).
Prospect Rybelsus
Rybelsus este un medicament utilizat pentru reglarea glicemiei (concentratia de glucoza in sange) la adulti cu diabet de tip 2 care nu este reglat suficient.
Prospect Peyona
Peyona este un medicament stimulent care se utilizeaza pentru tratarea apneei de prematuritate, o afectiune in care copiii nascuti prematur inceteaza sa respire mai mult de 20 de secunde.
Prospect Zynrelef
Zynrelef este un analgezic utilizat la adulti pentru reducerea durerii cauzate de plagi mici pana la medii dupa operatie. Contine substantele active bupivacaina si meloxicam.
Prospect Equidacent
Equidacent este un medicament impotriva cancerului.
Prospect Aybintio
Aybintio este un medicament impotriva cancerului, care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu urmatoarele tipuri de cancer.
Prospect Rozlytrek
Rozlytrek este un medicament impotriva cancerului. Se poate utiliza pentru tratarea pacientilor cu varsta de cel putin 12 ani cu tumori solide (leziuni canceroase) care au o anomalie genetica numita fuziune genica NTRK.
Prospect Ayvakyt
Ayvakyt este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza in tratamentul tumorii stromale gastrointestinale (GIST), un cancer care afecteaza stomacul si intestinul, care nu poate fi indepartata chirurgical si care s-a extins la alte parti ale organismului.
Prospect Xenleta
Xenleta este un antibiotic utilizat la adulti pentru tratarea pneumoniei comunitare (infectie pulmonara dobandita in afara spitalului), atunci cand alte medicamente antibiotice nu sunt indicate sau nu dau rezultate.
Prospect Pretomanid FGK
Pretomanid FGK este un medicament pentru tratarea adultilor cu tuberculoza rezistenta la medicamente.
Prospect Hepcludex
Hepcludex este un medicament antiviral utilizat in tratamentul infectiei cronice (de lunga durata) cu virusul hepatitei delta (VHD) la adulti cu boala hepatica compensata (cand ficatul este afectat, dar inca functioneaza), dupa ce prezenta ARN-ului viral (materialul genetic) a fost confirmata prin analize de sange.
Prospect Idefirix
Idefirix este un medicament utilizat pentru a impiedica organismul sa respinga un rinichi recent transplantat.
Prospect Reblozyl
Ce este Reblozyl si pentru ce se utilizeaza? Reblozyl este un medicament utilizat pentru tratarea anemiei (numar mic de globule rosii) care necesita transfuzii periodice de sange la adultii cu urmatoarele tulburari hematologice (boli de sange): sindroame mielodisplazice.
Prospect Daurismo
Daurismo este un medicament impotriva cancerului pentru tratarea adultilor cu leucemie mieloida acuta (LMA) nou diagnosticata, un tip de cancer al globulelor albe.
Prospect Piqray
Piqray este un medicament impotriva cancerului utilizat ca tratament pentru femei aflate in postmenopauza si barbati cu cancer mamar (de san) care este avansat local sau care s-a extins la alte parti ale organismului.
Prospect Besremi
Besremi este un medicament utilizat pentru tratarea policitemiei vera la adultii care nu prezinta simptome de splina marita.
Prospect Fetcroja
Fetcroja este un antibiotic utilizat pentru tratarea adultilor cu infectii cauzate de bacterii din clasa bacteriilor aerobe Gram-negative.
Prospect Zolgensma
Zolgensma este un medicament pentru terapie genica utilizat pentru tratarea atrofiei musculare spinale, o boala grava a nervilor care cauzeaza atrofierea muschilor si slabiciune musculara.
Prospect Nubeqa
Nubeqa este un medicament utilizat pentru tratarea barbatilor cu cancer de prostata.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Pot fi insarcinata?
Pot fi insarcinata?

Buna seara. Am aproape 5 ani de cand folosesc anticonceptionale iar in ... Buna ziua! Cel mai probabil aveti o dereglare hormonala indusa de tra ...


Sfatul farmcistului Fibrom uterin
Fibrom uterin

Buna ziua! Imi puteti spune pana la ce dimensiune a fibromului uterin ... Buna ziua! Producatorul nu specifica vreo dimensiune maxima a fibroam ...


Sfatul farmcistului Logest
Logest

Buna Am început să iau logest după o pauză de 8 luni ... Buna ziua! Fiind la inceput de folie, mai bine continuati pana la fin ...


Sfatul farmcistului consum de 5 ani prostato curcumin 95
consum de 5 ani prostato curcumin 95

consum de 5 ani prostato curcumin 95 pentru reducerea dimensuinilor pr ... Buna ziua! Ca regula generala, dupa 6 luni este recomandata o pauza ...


Sfatul farmcistului Cezariana,urma rosie
Cezariana,urma rosie

Buna ziua ,am născut acum 2 ani și 10 luni prin cezariana , ... Buna ziua! Va recomand sa aplicati gelul cu extract de melc, indicat ...