Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


mediu de contrast


substanta care se administreaza pentru a îmbunatati vizibilitatea unei structuri (adica pentru a creste contrastul) în timpul unei` examinari. în radiografie, un mediu de contrast pozitiv (de exemplu, sulfatul de bariu sau compusi iodati hidrosolu-bili) cresc densitatea structurilor. Gazul este un agent de contrast negativ. Mediile de contrast atat pozitive, cat si negative pot fi utilizate împreuna (de exemplu, sulfatul de bariu si gazul în clisma baritata cu dublu contrast).
Mediile de contrast pentru rezonanta magnetica nucleara contin fie un atom de contrast pozitiv (de obicei, gadolinium) pentru a spori semnalul, fie un atom de contrast negativ (de exemplu, fierul) pentru a-1 scadea. Mediul de contrast pentru ultrasunete consta în bule de gaz de dimensiuni foarte mici (1-10 um în diametru), care reflecta puternic undele sonore. Sinonim: agent de contrast

Alti termeni medicali: Amniografie, Anaerob, Anemie macrocitara, Anemie microcitara, Asistenta medicala primara, Asistenta medicala secundara, Asistenta medicala tertiara, Boala de decompresiune brusca, Boala pulmonara obstructiva cronica, Bulion, Carcinom spinocelular, Cateterizare, Chirurgia "day-case", cultura, cultura de tesut, deparazitare, dependenta medicamentoasa, depletie de sare, disfunctie auditiva oculta, dozimetrie, endospor, eruptie miliara, explant, febra mediteraneeana, Fenotip,

8 produse gasite (pentru mediu de contrast)!Prospecte medicamente (pentru mediu de contrast)


Prospect OMNIPAQUE, solutie injectabila mediu de contrast pentru razele X
Indicatii: Mediu de contrast pentru razele X, utilizat la adulti si copii, pentru cardioangiografie, arteriografie, urografie, flebografie si computer tomografie; mielografie lombara, toracica, cervicala si CT cisternelor bazale, precedata de injectare subarahnoidiana;
Prospect ProHance
Acest medicament este un mediu de contrast imagistic care contine gadoteridol. V-a fost prescris pentru un examen IRM.
Prospect Primovist
Primovist este un mediu de contrast pentru rezonanta magnetica nucleara (RMN) a ficatului.
Prospect Xenetix 350, solutie injectabila
Xenetix 350 este un mediu de contrast pentru examinare cu raze X, care contine un colorant opac, adica un colorant care absoarbe razele X.
Prospect TESLASCAN 0,01 mmol/ml solutie perfuzabila
Teslascan este un mediu de contrast paramagnetic, utilizat impreuna cu tehnicile de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), cu scopul de a imbunatati informatia cu rol diagnostic.
Prospect Optimark 500 micromol/ml solutie injectabila in seringa preumpluta
Optimark este un mediu de contrast injectabil. Acesta este utilizat la adulti si copii, pentru a obtine imagini diagnostice mai clare ale creierului, maduvei spinarii si ficatului.
Prospect Vasovist 0,25 mmol/ml, solutie injectabila
VASOVIST este un mediu de contrast injectabil care permite obtinerea unor imagini diagnostice mai clare ale vaselor sanguine de la nivelul abdomenului sau de la nivelul membrelor.
Prospect Iomeron 300, solutie injectabila
Iomeron este un mediu de contrast pentru examinare cu raze X. Odata injectat in organism, face posibila vizualizarea anumitor organe cu ajutorul razelor X, facilitand medicului stabilirea unui diagnostic.
Prospect VISIPAQUE, solutie injectabila
Informatii clinice: Mediu de contrast pentru examinari radiologice ale adultului: cardioangiografii, angiografie cerebrala (conventionala sau i.a.DSA), angiografie periferica (conventionala sau i.a.DSA), angiografie abdominala (i.a.DSA), urografie, flebografie, examinare CT cu contrast.
Prospect OMNISCAN, solutie injectabila 0,5 mmol/ml
Indicatii: Mediu de contrast non-ionic paramagnetic pentru imagistica prin rezonanta magnetica (MRI), pentru cap si coloana vertebrala, pentru administrare intravenoasa. Produsul produce intensificarea contrastului si faciliteaza vizualizarea structurilor anormale sau a leziunilor in SNC.
Prospect PRESTARIUM ARG PLUS 5 mg
PRESTARIUM ARG PLUS 5 mg/1,25 mg este o combinatie a doua substante active, perindopril si indapamida.
Prospect Memovist
Memovist este o substanta de contrast pentru imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), utilizat pentru proceduri de diagnostic la nivelul creierului, coloanei vertebrale si vaselor de sange.
Prospect Losartan HCT Arena
Losartan HCT Arena este o asociere a unui antagonist al receptorilor angiotensinei II (losartan) si un diuretic (hidroclorotiazida).
Prospect Levotiroxina Accord
Levotiroxina, substanta activa din Levotiroxina Accord, este un hormon tiroidian de sinteza utilizat in tratamentul afectiunilor glandei tiroide.
Prospect Viacorlix
Viacorlix este o combinatie de trei substante active: perindopril, amlodipina si indapamida. Viacorlix este un medicament antihipertensiv utilizat in tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala) la adulti.
Prospect Valtricom
Valtricom comprimate contine trei substante numite amlodipina, valsartan si hidroclorotiazida. Toate aceste substante ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute.
Prospect Roxiper
Roxiper este o combinatie in doza fixa a trei substante active: rosuvastatina, perindopril si indapamida. Rosuvastatina apartine unei clase de medicamente numite statine.
Prospect Prestarium ARG Plus
PRESTARIUM ARG PLUS 5 mg/1,25 mg este o combinatie a doua substante active, perindopril si indapamida. Este un medicament antihipertensiv si este utilizat in tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala).
Prospect Prestarium
PRESTARIUM ARG PLUS 5 mg/1,25 mg este o combinatie a doua substante active, perindopril si indapamida. Este un medicament antihipertensiv si este utilizat in tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala).
Prospect Penthrox
Penthrox contine substanta activa metoxifluran. Este un medicament utilizat pentru a reduce durerea. Se poate inhala utilizand dispozitivul special pentru inhalat Penthrox.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...