Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


distrofie musculara


grup de afectiuni musculare, progresive, transmise genetic, care se disting clinic prin distributia selectiva a deficitului muscular. Fibrele musculare afectate degenereaza si sunt īnlocuite cu tesut gras. Distrofiile musculare sunt clasificate īn functie de varsta pacientului la debut, distributia paraliziei, progresia bolii si modul de transmitere. Cazurile izolate pot aparea ca rezultat al unei mutatii genetice. Confirmarea diagnosticului se face prin electromiografie si biopsie musculara. O forma des īntalnita este distrofia musculara Duchenne, care este o afectiune ereditara X-linkata, caracterizata prin deficit muscular proximal, progresiv, cu distrugerea si degenerarea fibrelor musculare, si īnlocuirea lor cu tesut conjunctiv. Afecteaza īn special baietii, simptomele debutand de obicei la varsta de 4 ani: mers leganat, mers pe varful picioarelor, lordoza, dificultati la urcarea scarilor. Centura pelviana este afectata īnaintea celei scapulare. Se dezvolta o pseudohipertrofie ferma (īnlocuirea unor grupe musculare voluminoase cu tesut conjunctiv gras si fibros, mai ales la nivelul gambelor).
Afectiunea este nevindecabila, dar psihoterapia si masurile ortopedice pot ameliora handicapul. īn viitor, identificarea defectului genetic va da posibilitatea unei terapii genetice. Vezi, de asemenea, DISTROFIA MUSCULARA BECKER, DISTROFIA MUSCULARA MIOTONICA

Alti termeni medicali: Algodistrofie, Aortita, Aterom, decalcificare, dilacerare, Distal, Distalgesic, Distanta Breslow, distanta de mers, distanta focala, distichiasis, distigmine, distocie, distonie, distractiune, distributie gaussiana, distributie statistica, Distrofia musculara Becker, Distrofie, distrofie miotonica, distrofie musculara, Distrofie vulvara, DMD, Duchenne (distrofia musculara), epidermoliza buloasa,

3 produse gasite (pentru distrofie musculara)!

ļ»æ

Prospecte medicamente (pentru distrofie musculara)


Prospect Translarna granule
Medicamentul se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu varsta de 5 ani si peste cu distrofie musculara Duchenne care au capacitatea de a se deplasa.
Prospect Suxametonium clorura Aguettant 10 mg/ml
Suxametonium clorura Aguettant apartine unui grup de medicamente numite relaxante musculare.
Prospect Sevo-Anesteran lichid pentru vapori de inhalat
Sevo-Anesteran este un anestezic care se inspira (se inhaleaza), utilizat in inducerea si mentinerea unui somn profund si fara dureri (anestezie generala).
Prospect Ribavirina Aurobindo 200 mg
Ribavirina, care este substanta activa antivirala a Ribavirinei Aurobindo, inhiba multiplicarea unui numar mare de tipuri de virusuri, incluzand virusurile hepatitei C (care pot cauza o infectie a ficatului denumita hepatita C).
Prospect ZOMACTON
ZOMACTON contine substanta activa somatropina, cunoscuta si sub denumirea de hormon de crestere.
Prospect Timonil retard 300 mg comprimate cu eliberare prelungita
Timonil retard apartine unui grup de medicamente numite antiepileptice (medicamente pentru convulsii). Datorita modului de actiune poate fi utilizat si pentru alte boli.
Prospect Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat
Sevorane este un anestezic care se inspira (se inhaleaza) utilizat in inducerea si mentinerea unui somn profund si fara dureri (anestezie generala).
Prospect Moderiba 400 mg comprimate filmate
Ribavirina, care este substanta activa antivirala a Moderiba, inhiba multiplicarea unui numar mare de tipuri de virusuri, incluzand virusurile hepatitei C (care pot cauza o infectie a ficatului denumita hepatita C).
Prospect Cordamil 80 mg
Cordamil este un medicament utilizat in tratamentul afectiunilor inimii asociate cu un aport insuficient de oxigen catre muschiul inimii.
Prospect Videx EC 125 mg, capsule gastrorezistente
Indicatii: Videx este indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul pacientilor infectati cu HIV-1.
Prospect HUMULIN-L, suspensie injectabila
Indicatii: Pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat la care dieta si/sau agentii hipoglicemianti orali nu sunt suficienti.
Prospect Atripla
Atripla este un medicament antiviral. Este folosit pentru a trata adultii infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), virusul care cauzeaza sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).
Prospect NYLEX Solutie injectabila 100UI/ml
NYLEX este indicat in: boala Paget forme moderate-severe;
Prospect TARKA, Capsule cu eliberare modificata
Indicatii: Tarka este indicata la pacientii cu hipertensiune arteriala esentiala care raspund la tratamentul cu oricare dintre substantele active continute in Tarka, atunci cand sunt administrate separat in aceeasi proportie a dozelor.
Prospect ROCALTROL®
Indicatii: Osteoporoza postmenopauzala stabila; osteodistrofie de origine renala la pacientii cu insuficienta renala cronica, in special la cei dializati; hipoparatiroidism postchirurgical; hipoparatiroidism idiopatic; pseudohipoparatiroidism; rahitism dependent de vitamina D; rahitism hipofosfatemic vitamino-D-rezistent.
Prospect PENTHOTAL
Indicatii: Ca anestezic general unic pentru interventii de scurta durata; pentru inducerea anesteziei inaintea administrarii altui anestezic general; pentru suplimentarea anestezicelor generale cu potenta mica (de exemplu protoxidul de azot) sau a anesteziei regionale; pentru linistirea convulsiilor, mai ales in intoxicatii acute.
Prospect PAVULON
Indicatii: Pentru relaxare musculara, ca adjuvant al anesteziei generale si in vederea usurarii ventilatiei mecanice; pentru oprirea convulsiilor in tetanos.
Prospect MYORELAXIN
Indicatii: Ca medicatie adjuvanta a anesteziei generale, pentru a usura intubatia traheala, ventilatie mecanica si in multe interventii chirurgicale sau obstetricale; pentru reducerea intensitatii contractiilor musculare in cadrul convulsoterapiei farmacologice sau electrice.
Prospect Vitamina E forte
Indicatii terapeutice : Avort habitual si iminenta de avort, sterilitate, amenoree, oligomenoree, toxicoza gravidica, tulburari neurovasculomusculare de sarcina, agalactie, tulburari de climacteriu, hipofoliculinemie, crauroza vulvara, prurit vulvar, criptorhidie;
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Sex la ovulatie neprotejat
Sex la ovulatie neprotejat

Buna ziua. Am avut ciclul pe 17-21 ianuarie ..in decursul luni mai ... Buna ziua! Daca acea sangerare a durat doar 2 zile si a fost redusa c ...


Sfatul farmcistului TSH
TSH

Buna ziua.Aveti un īnlocuitor pentru Angeliq? ... Buna ziua! Din pacate in toate farmaciile din tara se gasesc doarcom ...


Sfatul farmcistului Hiperexcitabilitate copil autist
Hiperexcitabilitate copil autist

Bună ziua am un copil cu autism de 8 ani și are excitabilita ... Buna ziua! Data fiind varsta copilului, puteti adminsitra Nutricalm d ...


Sfatul farmcistului eficacitatea produsului
eficacitatea produsului

Produsul poate fi luat si de persoanele care sunt hipertensive?Au efic ... Buna ziua! Produsul Obecol poate fi administrat la persoanele suferin ...


Sfatul farmcistului Scaun si contraceptive
Scaun si contraceptive

Buna seara! Ce se intampla daca in ultima saptamana am avut scaun norm ... Buna ziua! In acest caz nu va ingrijorati in acest caz!! Doar diaree ...


Sfatul farmcistului Serodeps versus ceva slabit
Serodeps versus ceva slabit

Se poate lua ceva de slabit(spirulina)In paralel cu serodeps (antidepr ... Buna ziua! Singurul ingredient din plante pe care trebuie sa il evita ...