Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact

Index dictionar medical:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Maduva spinarii


Maduva spinarii este o parte a sistemului nervos central situata in canalul rahidian, care este formata prin stivuirea vertebrelor in spatele corpilor vertebrali. Interiorul maduvei cuprinde doua tipuri de tesut nervos: substanta alba, situata la periferie, si substanta cenusie in centru, schitand in linii mari, in sectiune, o forma de H, cu cele doua coarne anterioare efilate. Bara orizontala a literei H este traversata vertical, in eenturul ei, de un canal fin al ependimului, umplut cu lichid cefalorahidian

Alti termeni medicali: Ac intraosos, Anabolic, Anemie pernicioasa, Azathioprina, Boala grefa-contra-gazda, Busulfan, Celula stem, Celula stem hematopoietica, coloana vertebrala, cordopexie, degenerare subacuta combinata a` maduvei spinarii, disc intervertebral, durere reflexa, eferent, encefalomielopatie, eritroblast, eritromicina, eritropoieza, factor de stimulare a coloniei, Fanconi (anemia), foramen, formatiune reticulata, ganciclovir, granulopoiesis, hemangioblastom,

2 produse gasite (pentru Maduva spinarii)!Prospecte medicamente (pentru Maduva spinarii)


Prospect Mavenclad
Mavenclad este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu forme recurente de scleroza multipla, o boala in care inflamatia distruge teaca de protectie din jurul celulelor nervoase din creier si din maduva spinarii.
Prospect Gadovist 1,0 mmol/ml solutie injectabila
Gadovist este o substanta de contrast utilizata in tehnica imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) utilizata pentru examinarea creierului, maduva spinarii si a vaselor de sange. Gadovist poate ajuta medicul, de asemenea, pentru a afla tipul de anomalii (benigne sau maligne) cunoscute sau suspectate in rinichi si ficat.
Prospect Skudexa 75 mg/25 mg comprimate filmate
Clorhidratul de tramadol este un medicament pentru calmarea durerii ce apartine clasei opioidelor a carui actiune se desfasoara la nivelul sistemului nervos central.
Prospect Fampridina Accord
Fampridina Accord este un medicament utilizat pentru imbunatatirea capacitatii de mers la adultii cu scleroza multipla care prezinta invaliditate la mers.
Prospect Zeposia
Zeposia este un medicament care se utilizeaza in tratamentul adultilor cu scleroza multipla recurentremisiva (SMRR), in care pacientul are puseuri (recurente) urmate de perioade cu simptome mai usoare sau fara simptome (remisii).
Prospect Mayzent
Mayzent este un medicament utilizat pentru tratarea adultilor cu forma avansata de scleroza multipla numita scleroza multipla progresiv secundara.
Prospect Synocam
Synocam contine doua substante active care au o actiune sinergica (actioneaza impreuna) impotriva diverselor tipuri de durere.
Prospect Sanergy Spinal
Sanergy Spinal este un anestezic local (medicament de amortire locala) conceput pentru unica folosinta.
Prospect Ketorolac Trometamol Rompharm
Ketorolac Trometamol Rompharm este un medicament din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, indicat in tratamentul de scurta durata al durerilor acute de intensitate moderata pana la severa.
Prospect Cutaquig 165 mg/ml
Cutaquig apartine unui grup de medicamente numite „imunoglobuline umane normale”. Imunoglobulinele, cunoscute si sub numele de anticorpi, sunt proteine aflate in sangele persoanelor sanatoase. Anticorpii fac parte din sistemul imunitar (sistemul natural de aparare al organismului) si va ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.
Prospect Bupivacaina Grindeks 5 mg/ml solutie injectabila
Bupivacaina Grindeks contine ca substanta activa clorhidrat de bupivacaina. Acest medicament apartine unui grup de medicamente numite anestezice locale.
Prospect Duloxetina Lilly
Duloxetina Lilly este un medicament care se utilizeaza pentru tratarea adultilor cu urmatoarele boli: - depresie majora;
Prospect METAMIZOL FARMACOM 500 mg
Metamizol Farmacom apartine grupei de medicamente cunoscuta sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene. El amelioreaza durerea si reduce temperatura corpului in caz de febra.
Prospect LUTRATE DEPOT 22,5 mg
LUTRATE DEPOT 22,5 mg este un flacon ce contine o pulbere alba, care se reconstituie intr-o suspensie pentru a fi injectata intramuscular.
Prospect Lidocaina Grindeks 20 mg/ml
Lidocaina Grindeks este un anestezic local. Este utilizat pentru a amorti anumite parti ale corpului in timpul procedurilor chirurgicale simple la adulti.
Prospect Leptoprol 5 mg
Substanta activa din Leptoprol (leuprorelina acetat) apartine unui grup de inhibitori ai anumitor hormoni sexuali. Leptoprol actioneaza la nivelul glandei hipofize, stimuland pe termen scurt apoi reducand producerea de hormoni care controleaza producerea de hormoni sexuali de la nivelul testiculelor.
Prospect Hepatect CP 50 UI/ml
Hepatect CP contine substanta activa imunoglobulina umana antihepatita B, care va protejeaza impotriva hepatitei B. Hepatita B este o inflamatie a ficatului, determinata de virusul hepatitei B.
Prospect Brineura
Brineura este un medicament pentru tratarea lipofuscinozei ceroide neuronale de tip 2 (boala LCN2), o afectiune ereditara la copii, care duce la deteriorarea progresiva a creierului.
Prospect Tramadolor
Tramadolor 100 ID contine ca substanta activa clorhidrat de tramadol, un analgezic ce apartine clasei opioidelor, care actioneaza la nivelul sistemului nervos central.
Prospect Skudex
Skudex contine substantele active clorhidrat de tramadol si dexketoprofen.
Oferte şi Reduceri


Programare consultatie online avocat

Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Îngrijirea sarcini
Îngrijirea sarcini

Nu am găsit elevit 1ci elevit 2 are ceva dacă le iau pe aces ... Buna ziua! Elevit 2 este pentru trimestrul 2 al sarcinii. Avand in ve ...Sfatul farmcistului 4 zile întârziere a menstruatiei
4 zile întârziere a menstruatiei

Pot face un test de sarcina la 4 zile de întârziere a menstruatiei pen ... Buna ziua! Da, testele actuale dau rezultatul corect si din prima zi ...


Sfatul farmcistului Septilin in alaptare
Septilin in alaptare

Pot lua septilin daca alaptez? ... Buna ziua! Puteti lua Septilin sirop, care se poate administra si la ...


Sfatul farmcistului Secretie maronie
Secretie maronie

Buna seara,sunt la menopauza de 7 ani ,,am din cand in cand o scurgere ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o preblema la nivelul uterului. Este ...