Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ZOXON 4

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ZOXON 4

Prospect - ZOXON 4


NU comercializăm ZOXON 4!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ZOXON 4    DCI: DOXAZOSINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Zoxon este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale, putand fi administrat în monoterapie sau în asociere cu alte antihipertensive, cum sunt diuretice, blocante beta-adrenergice, blocante ale canalelor calciului sau inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.

Zoxon este indicat si in tratamentul obstructiei urinare si al simptomelor obstructive (greutate in initierea mictiunii, intermitenta si diminuarea fortei jetului urinar, prelungirea timpului de efectuare a mictiunii) si iritative (nicturie, necesitate imperioasa de mictiune, polachiurie, disurie) asociate adenomului de prostata.

Comprimate

Compozitie
Zoxon 1:
Un comprimat contine doxazosin 1 mg, sub forma de mesilat de doxazosin 1,21 mg si excipienti: celuloza microcristalina, celuloza microcristalina granulata, lactoza anhidra, carboximetil amidon sodic, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.
Zoxon 2:
Un comprimat contine doxazosin 2 mg, sub forma de mesilat de doxazosin 2,42 mg si excipienti:
celuloza microcristalina, celuloza microcristalina granulata, lactoza anhidra, carboximetil amidon sodic, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.
Zoxon 4:
Un comprimat contine doxazosin 4 mg, sub forma de mesilat de doxazosin 4,85 mg si excipienti:
celuloza microcristalina, celuloza microcristalina granulata, lactoza anhidra, carboximetil amidon sodic, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutica
blocante selective a 1-adrenergice

Contraindicatii
Hipersensibilitate la doxazosin, la alte chinazoline sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii
Accidentele hipotensive pot sa apara dupa prima doza de Zoxon sau la inceputul tratamentului; pentru a preveni aceste fenomene, tratamentul se incepe cu doze mici (vezi pct. 4.2).
Se pot produce scaderi marcate ale tensiunii arteriale, cu caracter predominant ortostatic, care pot fi insotite uneori de tahicardie. Simptomele clinice constau in ameteli, cadere; atentie! caderea poate fi cauza de traumatisme.
Reducerea ingestiei de lichide si dieta fara sare maresc riscul aparitiei hipotensiunii ortostatice.
La hipertensivi, medicatia diuretica trebuie intrerupta cateva zile inainte si dupa inceperea tratamentului.
Trebuie avut in vedere ca accidentele hipotensive pot sa apara si in cazul reluarii tratamentului cu Zoxon dupa cateva zile de pauza. In aceasta situatie, se reincepe tratamentul cu doza initiala de 1 mg.
Sincopa poate sa apara dupa prima doza, la cresterea brusca a dozei sau dupa asocierea cu diuretice sau alte antihipertensive; se datoreaza hipoxiei cerebrale consecutive hipotensiunii marcate si bruste.
Ametelile, caderea si sincopa pot fi declansate de ridicarea brusca in picioare, mai ales direct din pozitia culcat, de efortul fizic excesiv, de caldura si de consumul concomitent de bauturi alcoolice.
In caz de sincopa, pacientul trebuie mentinut in pozitie culcata, eventual cu picioarele asezate mai sus decat restul corpului. In anumite cazuri, este necesar tratament de sustinere si/sau simptomatic.

Zoxon trebuie administrat cu precautie persoanelor cu predispozitie cunoscuta la hipotensiune ortostatica, in caz de cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala avansata sau alte tulburari cerebrovasculare, precum si insuficienta hepatica.

Doxazosinul, ca si alti blocanti a 1-adrenergici, nu este recomandat in caz de carcinom de prostata (poate masca si intarzia diagnosticul, care implica interventia chirurgicala).
Deoarece carcinomul are aceeasi simptomatologie ca adenomul si coexista uneori cu acesta, prezenta sa trebuie exclusa inainte de inceperea tratamentului.

Tensiunea arteriala a pacientilor cu adenom de prostata trebuie controlata la inceputul tratamentului si atunci cand se cresc dozele de Zoxon.

Interactiuni
Cea mai mare parte a doxazosinului din plasma (98 %) este legata de proteinele plasmatice.
Datele obtinute in urma studiilor in vitro cu plasma umana au aratat ca doxazosin nu influenteaza legarea de proteinele plasmatice a digoxinei, warfarinei, fenitoinei si indometacinului.
In studii clinice in care s-au folosit diuretice tiazidice, furosemid, beta-blocante, antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), antibiotice, antidiabetice orale, uricozurice si alte anticoagulante, nu au existat interactiuni intre doxazosin si aceste medicamente.

Atentionari speciale
Doxazosinul trebuie administrat cu prudenta la pacientii cu insuficienta hepatica, deoarece este metabolizat si excretat aproape exclusiv de ficat.

Copii
Medicamentul nu se utilizeaza la copii.

Sarcina si alaptarea
In studiile efectuate la animale, nu au fost observate efecte teratogene ale doxazosin. Doze foarte mari au determinat reducerea procesului de crestere sau scaderea ratei de supravietuire a fatului la animalele gestante. Totusi, dozele utilizate au depasit dozele maxime terapeutice la om de aproximativ 300 de ori.
Avand in vedere faptul ca nu exista studii adecvate la femeile insarcinate sau care alapteaza, administrarea doxazosinei in perioada sarcinii sau alaptarii nu poate fi considerata sigura. De aceea, doxazosina trebuie administrata femeilor insarcinate sau care alapteaza doar daca beneficiul terapeutic matern scontat depaseste riscurile potentiale.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Doxazosinul poate provoca reactii adverse, cum sunt ameteli, vertij si, rareori, sincopa, ceea ce poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, indeosebi la inceputul tratamentului.

Doze si mod de administrare
Hipertensiune arteriala
Doza initiala este de 1 mg doxazosin pe zi.
Doza poate fi crescuta la 2 mg doxazosin pe zi dupa 1-2 saptamani de tratament, in functie de situatia hemodinamica a pacientului. Daca este necesar, doza va fi marita gradat la 4, 8, sau 16 mg pe zi, astfel incat sa se obtina efectul terapeutic optim.
Doza uzuala este de 1-16 mg doxazosin administrate oral o data pe zi, zilnic.
Medicamentul se administreaza in priza unica, dimineata sau seara.

Adenom de prostata
Doza initiala este de 1 mg doxazosin pe zi.
Doza poate fi crescuta dupa 1-2 saptamani de tratament la 2 mg doxazosin pe zi, in functie de situatia clinica a pacientului; in continuare, daca este necesar, doza se creste pana la 4 sau 8 mg doxazosin pe zi, doza maxima recomandata pentru adenomul de prostata.
Doza uzuala este de 1-8 mg doxazosin administrate oral o data pe zi, zilnic.
La majoritatea pacientilor efectul terapeutic se realizeaza la o doza cuprinsa intre 2 mg si 4 mg pe zi.

La pacientii varstnici si la cei cu insuficienta renala nu este necesara ajustarea dozelor.
Medicamentul nu se utilizeaza la copii.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu un pahar cu apa.

Reactii adverse
Hipertensiune arteriala
In studii clinice controlate privind folosirea doxazosinului in tratamentul hipertensiunii arteriale, au fost observate cel mai frecvent reactii adverse legate de tulburari cu caracter ortostatic (rareori asociate cu sincopa - mai ales dupa prima administrare) precum si ameteli, cefalee, oboseala, greata, vertij, edeme, astenie, somnolenta si rinita.
In cazuri extrem de rare a fost inregistrata incontinenta urinara; acesta reactie este corelata, probabil, cu efectele farmacologice ale doxazosinei.
In timpul studiilor clinice au fost raportate urmatoarele evenimente adverse: tahicardie, palpitatii, dureri toracice, angina pectorala, infarct miocardic, tulburari cerebrovasculare si aritmii. Au fost observate cazuri individuale de reactii alergice (rash, purpura) si cresterea transaminazelor hepatice.
Hiperplazia benigna de prostata
In timpul studiilor clinice controlate privind folosirea doxazosinului in tratamentul hiperplaziei benigne de prostata au fost raportate aceleasi reactii adverse ca si in cazul tratamentului hipertensiunii arteriale.

Supradozaj
Semnele si simptomele care apar in caz de supradozaj se datoreaza efectului antihipertensiv al doxazosinului.
Nu exista antidot specific pentru doxazosin. Tratamentul este simptomatic si de sustinere.
Pentru impiedicarea absorbtiei medicamentului se efectueaza lavaj gastric sau se administreaza carbune medicinal.
Pentru combaterea hipotensiunii arteriale, trebuie administrate intravenos lichide.
Dializa nu este recomandata, deoarece o proportie mare din medicament este legata de proteinele plasmatice.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Zoxon 1:
Cutie cu un blister a 15 comprimate.
Cutie cu 2 blistere a cate 15 comprimate.
Zoxon 2:
Cutie cu un blister a 10 comprimate.
Cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate.
Zoxon 4:
Cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate.

Producator
Leciva a.s., Praga,
Republica Ceha

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
Leciva a.s., Praga,
Republica Ceha


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

flux menstrual diminuat
Buna ziua, In luna martie am luat timp de 10 zile laptisor de matca 1lingurita dozatoare pe zi, in ...
↳ Buna ziua! Da, este posibil ca reducerea fluxului menstrual sa aiba legatura cu administrarea laptisorului de matca, insa totodata poate fi din cauze ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum folisin produsul Capsule TENSIUNE C 27
Pe cutie scrie sa iei o capsula de 3 ori pe zi la 2 ore dupa masa. La doua ore dupa masa iti este f ...
Tensiunea diastolica cu valoare mare
Ce semnifică în cadrul măsurării tensiunii arteriale când valoarea tensiunii diastoli ...
↳ Buna ziua! Tensiunea diastolica mare apare atunci cand vasele de sange prezinta o rezistenta marita la trecerea fluxului sangvin. Daca sunteti tanara ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diferența tensiune sistolica - diastolica
Am 53 ani. Ma simt slăbită, fără vlaga, am o durere în piept nu foarte puternica ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...