Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » BRICANYL, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - BRICANYL, comprimate

Prospect - BRICANYL, comprimate


NU comercializăm BRICANYL, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: BRICANYL, comprimate    DCI: TERBUTALINUM


  Produs complementar recomandat


38.85lei
Vezi detalii

Indicatii: Astm bronsic. Bronsita cronica, emfizem sau alte afectiuni pulmonare in care bronhospasmul constituie un factor agravant.
Forma de prezentare: Comprimate de 2,5 mg si 5 mg. Sirop/Elixir 0,3mg/ml.

Compozitie: 1 comprimat de 2,5 mg contine: terbutalina sulfat 2,5 mg, lactoza 105 mg si excipienti. 1 comprimat de 5 mg contine: terbutalina sulfat 5 mg, lactoza 104 mg si excipienti. 1 ml sirop/elixir 0,3 mg/ml contine: terbutalina sulfat 0,3 mg, etanol 2 mg, sorbitol 105 mg, arome, conservanti ( benzoat de sodiu) si excipienti.

Descriere: Terbutalina este un agonist adrenergic care stimuleaza predominant receptorii beta2, producand astfel relaxarea musculaturii netede bronsice, inhibarea eliberarii de spasmogeni endogeni, inhibarea edemului determinat de mediatori endogeni, cresterea clearance-ului mucociliar si relaxarea musculaturii uterine. Studiile clinice au demonstrat ca efectul bronhodilatator al comprimatelor si siropului de Bricanyl dureaza circa 8 ore. Produsul este supus metabolismului prin first-pass la nivelul peretelui intestinal si la nivel hepatic. Biodisponibilitatea este de aproximativ 10% si va creste la circa 15% daca terbutalina este ingerata pe stomacul gol. Concentratia plasmatica maxima este atinsa in circa 3 ore. Terbutalina este metabolizata in principal prin conjugare cu acid sulfuric si excretata sub forma de conjugat sufurat. Nu se formeaza metaboliti activi. Comprimatele de Bricanyl nu contin coloranti sau conservanti. Siropul de Bricanyl nu contine coloranti sau edulcoranti. Siropul are gust de zmeura.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente.

Reactii adverse: Intensitatea reactiilor adverse depinde de doza si de calea de administrare. Adesea, titrarea initiala a dozei va reduce reactiile adverse. Reactiile adverse observate, de exemplu: tremor, cefalee, crampe musculo-tonice si palpitatii, sunt caracteristice tuturor aminelor simpatomimetice. Daca totusi aceste efecte au aparut, majoritatea au fost spontan reversibile in primele 1-2 saptamani de tratament. Pot aparea urticarie si exantem. La copii s-au observat tulburari de somn si tulburari comportamentale.

Precautii: Bricanyl va fi utilizat cu atentie in situatiile in care susceptibilitatea la aminele simpatomimetice poate creste, ca de exemplu la pacientii cu hipertiroidism neaflati inca sub un control adecvat. La pacientii astmatici cu diabet concomitent se recomanda teste suplimentare ale glicemiei la inceperea tratamentului cu Bricanyl, datorita riscului de hiperglicemie prin beta2-agonisti. Beta2-agonistii au fost utilizati cu succes in tratamentul acut al insuficientei cardiace ischemice severe. Totusi, aceste medicamente au un potential aritmogen, ceea ce trebuie luat in considerare in cadrul tratamentului individual al pacientului pulmonar. Datorita efectului inotrop-pozitiv al beta2-agonistilor, aceste medicamente nu vor fi folosite la pacientii cu cardiomiopatie hipertrofica.

Sarcina si alaptare: Nu s-au observat efecte teratogene la oameni sau la animale. Totusi, se recomanda admi-nistrarea atenta in primul trimestru de sarcina. Terbutalina trece in laptele matern, insa influenta asupra copilului este improbabila in limitele dozelor terapeutice.
Interactiuni: Blocantele receptorilor beta, si in special cele neselective pot inhiba total sau partial actiunea beta-agonistilor.

Mod de administrare: Dozele se vor stabili individual. Comprimate: Adulti: In primele 1-2 saptamani se recomanda 2,5 mg de 3 ori pe durata a 24 ore. Ulterior, daca este necesar, doza poate fi crescuta la 5 mg de 3 ori in 24 ore. Copii: 0,075 mg/kg corp de 3 ori in 24 ore.

Doze corespunzatoare:

Greutatecorporala Doza
< 20 kg1/4-1/2 comprimat de 2,5 mg de 3 ori in 24 ore.
20-30 kg1/2-1 comprimat de 2,5 mg de 3 ori in 24 ore
> 30 kg1-2 comprimate de 2,5 mg de 3 ori in 24 ore
Sirop/ Elixir: Adulti: 3-4,5 mg ( 10-15 ml) de 3 ori in 24 ore. Copii: 0,075 mg ( 0,25 ml)/kg corp de 3 ori in 24 ore.
Doze corespunzatoare:

Greutate corporala Doza
4 1,0 ml x 3
6 1,5 ml x 3
8 2,0 ml x 3
102,5 ml x 3
123,0 ml x 3
143,5 ml x 3
164,0 ml x 3
184,5 ml x 3
205,0 ml x 3
246,0 ml x 3
287,0 ml x 3
328,0 ml x 3
369,0 ml x 3
40 10,0 ml x 3
Daca nu s-a obtinut raspunsul adecvat, doza poate fi dublata, avandu-se in vedere posibilitatea aparitiei reactiilor adverse.

Supradozare: Semne si simptome posibile: Cefalee, anxietate, tremor, crampe musculo-tonice, palpitatii, aritmii. Uneori se poate produce scaderea presiunii sanguine. Date de laborator: Uneori hiperglicemie si lactacidoza. Beta2-agonistii pot determina hipokaliemie ca rezultat al redistribuirii de potasiu, dar aceasta nu necesita in mod uzual tratament.

Tratament: Cazuri usoare si moderate: reducerea dozei. Apoi se va mari usor doza, daca efectul bronhospasmolitic este insuficient. Cazuri severe: lavaj gastric, carbune activat. Se vor determina echilibrul acido-bazic, glicemia si electrolitii. Se vor monitoriza frecventa cardiaca si presiunea sanguina. Se vor corecta dezechilibrele metabolice. Se recomanda un beta-blocant cardioselectiv (ex. metoprolol), pentru tratamentul aritmiilor ce deterioreaza hemodinamica. beta-blocantul va fi folosit cu precautie, datorita posibilitatii producerii obstructiei bronsice. Daca reducerea rezistentei vasculare periferice mediata prin receptorii beta2 duce la scaderea presiunii sanguine, se vor administra expandori de volum.

Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a manevra masini: Bricanyl nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a manevra masini.
Incompatibilitati: Nu este cazul la aceste forme de dozare.

Conditii de pastrare: A se depozita la temperatura camerei.

Producator: Astra


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TERBUTALINUM?
Alte medicamnete care au TERBUTALINUM:
- BRICANYL, sirop
- AIRONYL

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...