Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » AUGMENTIN, oral , comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - AUGMENTIN, oral , comprimate

Prospect - AUGMENTIN, oral , comprimate


NU comercializăm AUGMENTIN, oral , comprimate !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: AUGMENTIN, oral , comprimate    DCI: AMOXICILLINUM


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Augmentin este un agent antibiotic cu un spectru de activitate deosebit de larg, impotriva agentilor bacterieni patogeni intalniti de obicei in practica medicala generala si in spital.
Activitatea inhibitorie a clavulanatului de potasiu asupra beta-lactamazelor extinde spectrul amoxicilinei la o gama larga de microorganisme, inclusiv la multe dintre cele rezistente la alte antibiotice beta-lactamice.

Indicatii terapeutice: Preparatele de Augmentin oral sunt indicate in tratamentul de scurta durata al infectiilor bacteriene cu urmatoarele localizari: Infectii ale tractului respirator superior (inclusiv nas, gat si urechi): de exemplu, amigdalite, sinuzite, otite medii; Infectii ale tractului respirator inferior: de exemplu, bronsite acute si cronice, pneumonie lobara, bronhopneumonie; Infectii ale tractului genito-urinar: de exemplu, cistite, uretrite, pielonefrite, gonoree; Infectii ale pielii si tesuturilor moi; Infectii osteo-articulare; Infectii dentare: de exemplu, abcese alveolodentare; Alte infectii: de exemplu, avort septic, infectii puerperale, infectii intraabdominale. Desi Augmentin este indicat doar in situatiile de mai sus, orice infectie produsa de microorganisme sensibile la amoxicilina poate fi tratata cu Augmentin. De aceea, infectii mixte cu microorganisme sensibile la amoxicilina si microorganisme producatoare de beta-lactamaza si sensibile la Augmentin pot sa nu necesite adaugarea altui antibiotic. Augmentin este bactericid pentru un numar mare de microorganisme incluzand: Germeni grampozitivi: Aerobi: Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus; Stafilococi coagulazo-negativi (inclusiv Staphylococcus epidermidis), Bacillus anthracis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Corynebacterium spp, Listeria monocytogenes; Anaerobi: Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus; Germeni gramnegativi: Aerobi: Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Klebsiella spp., Shigella spp., Neisseria meningitidis, Brucella spp., Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Bordetella pertussis, Neisseria gonorrhoeae, Vibrio cholerae, Helicobacter pylori, Gardnerella vaginalis; Anaerobi: Bacteroides spp. (inclusiv Bacteroides fragilis), Fusobacterium spp., Leptospira ictero-haemorrhagiae, Treponema pallidum; Altii: Borrelia burgdorferi, Chlamidiae.

Posologie si mod de administrare: Dozele utilizate in tratamentul infectiilor: Adulti si copii peste 12 ani: un comprimat de 625 mg de 2 ori pe zi in tratamentul infectiilor usoare si medii, fara potential de evolutie severa. In infectiile severe, cate un comprimat de 1 g de 2 ori pe zi. Terapia poate fi inceputa parenteral si continuata cu preparate orale. Copii: doza zilnica recomandata este de 25 mg/kgcorp/zi administrata divizat la fiecare 8 ore. Mai jos se prezinta indicatiile de dozare pentru copii. Augmentin suspensie: Copii intre 3 luni-1 an: 25 mg/kgcorp/zi; de exemplu, un copil cu o greutate de 7,5 kg va necesita 2 ml de Augmentin suspensie 156 mg/5 ml de 3 ori pe zi. Copii intre 1-6 ani (10-18 kg): 5 ml Augmentin suspensie 156 mg/5 ml de 3 ori pe zi. Copii peste 6 ani (18-40 kg): 5 ml Augmentin suspensie 312 mg/5 ml de 3 ori pe zi. In infectii mai severe, doza poate fi crescuta pana la 50 mg/kg corp/zi si administrata divizat la 8 ore. Comprimatele de Augmentin de 625 mg sau de 1 g nu sunt recomandate copiilor in varsta de 12 ani sau mai mici. Posologia in infectiile dentare (de exemplu: abcese alveolodentare): Adulti si copii de peste 12 ani: se administreaza un comprimat de Augmentin de 625 mg de doua ori pe zi, timp de cinci zile. Posologia in afectiuni renale: Adulti: Afectiuni usoare (clearance creatinina 30 ml/min): nu sunt necesare modificari ale dozelor. Afectiuni moderate (clearance creatinina 10-30 ml/min): un comprimat de 625 mg la 12 ore. Comprimatele de 1 g nu sunt recomandate. Afectiuni severe (clearance creatinina 10 ml/min): cel mult 1 comprimat de 625 mg la 24 ore. Comprimatele de 1 g nu sunt recomandate. Copii: Afectiuni usoare (clearance creatinina 30 ml/min): nu sunt necesare modificari ale dozelor. Afectiuni moderate (clearance creatinina 10-30 ml/min): amoxicilina maximum 15 mg/kg corp la 12 ore. Afectiuni severe (clearance creatinina 10 ml/min): amoxicilina maximum 15 mg/kg corp/zi, intr-o doza unica. Posologia in afectiuni hepatice: Se va administra cu prudenta; se va monitoriza functia hepatica la intervale regulate. Fiecare comprimat de 625 mg Augmentin contine 0,63 mmoli (25 mg) de potasiu.

Mod de administrare: Oral: comprimate sau sirop. Pentru evitarea aparitiei intolerantei gastrointestinale, Augmentin se va administra imediat inainte de masa. Absorbtia Augmentinului este favorizata atunci cand acesta se administreaza la inceputul mesei. Pentru prepararea siropului, initial agitati flaconul cu pulbere. Adaugati apoi volumul de apa inscris pe eticheta si agitati bine sau initial adaugati 2/3 din cantitatea de apa, agitati, apoi completati pana la linie. Se lasa apoi 5 minute pentru a asigura dizolvarea totala a pulberii. Odata dizolvat, Augmentin sirop trebuie pastrat in frigider si utilizat intr-un interval de cel mult 7 zile. Se agita bine flaconul inaintea fiecarei administrari. Tratamentul cu Augmentin nu trebuie prelungit peste 14 zile fara avizul medicului.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la beta-lactamine, de exemplu peniciline si cefalosporine. Antecedente de disfunctii hepatice/icter asociate cu administrarea de Augmentin sau de peniciline.

Precautii: La unii pacienti care au urmat tratament cu Augmentin s-au observat modificari ale testelor functionale hepatice. Semnificatia clinica a acestor modificari nu este certa, dar Augmentin trebuie utilizat cu atentie la pacientii care prezinta disfunctii hepatice evidente severe. Icterul colestatic a fost rar semnalat, fiind de regula reversibil, uneori si sever. Semnele si simptomele pot sa nu devina evidente o perioada de pana la 6 saptamani de la intreruperea tratamentului. La pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, dozele de Augmentin trebuie ajustate conform recomandarilor de la Posologie. La pacientii cu penicilino-terapie s-au inregistrat ocazional cazuri severe sau fatale de reactii de hipersensibilitate (anafilaxie). Aceste reactii apar cu precadere la indivizii care au prezentat in antecedente hipersensibilitate la penicilina. Daca apare o reactie alergica, tratamentul cu Augmentin trebuie intrerupt si instituit un tratament alternativ adecvat. Reactiile anafilactice serioase necesita un tratament de urgenta cu adrenalina. De asemenea, ar putea necesita oxigenoterapie, administrare intravenoasa de steroizi si reanimare respiratorie pana la intubatie. La pacientii care au primit amoxicilina rash-ul eritematos a fost asociat cu mononucleoza infectioasa. Administrarea prelungita poate duce, de asemenea, la cresterea microorganismelor rezistente. Suspensia de Augmentin contine 12,5 mg de aspartam per doza de 5 ml si de aceea trebuie administrat cu prudenta in fenilcetonurie.

Utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii: Studiile de reproducere la animale (soareci si sobolani) carora li s-a administrat Augmentin nu au evidentiat efecte teratogene. Exista o experienta limitata in ceea ce priveste utilizarea de Augmentin in timpul sarcinii. Ca si in cazul tuturor medicamentelor, terapia cu Augmentin in timpul sarcinii trebuie evitata, in special in primul trimestru de sarcina, utilizandu-se numai atunci cand medicul considera administrarea absolut necesara. Augmentin poate fi administrat in perioada alaptarii. Cu exceptia riscului de sensibilizare, asociat cu o excretie in cantitate mica in laptele matern, nu au fost remarcate efecte negative asupra copilului alaptat.

Interactiuni medicamentoase: La unii pacienti tratati cu Augmentin s-a constatat o prelungire a timpului de protrombina si a timpului de sangerare. Augmentin trebuie utilizat cu atentie la pacientii care urmeaza un tratament cu anticoagulante. Nu se recomanda administrarea concomitenta de probenecid. Probenecidul scade secretia tubulara renala a amoxicilinei. Utilizarea concomitenta cu Augmentin poate duce la mentinerea unui nivel sangvin crescut al amoxicilinei, dar nu si a acidului clavulanic. Administrarea concomitenta a alopurinolului si ampicilinei creste semnificativ incidenta rash-ului la pacientii care urmeaza tratament cu ambele medicamente, comparativ cu pacientii care urmeaza tratament doar cu ampicilina. In orice caz, este cunoscut faptul ca posibilitatea aparitiei rash-ului la ampicilina este datorata alopurinolului. Nu exista date referitoare la administrarea concomitenta de Augmentin si alopurinol. Ca si in cazul altor antibiotice cu spectru larg, Augmentin poate reduce eficienta contraceptivelor orale si pacientii trebuie avertizati asupra acestui aspect.

Efecte adverse: Efectele adverse, ca si la amoxicilina, sunt rare si in majoritate tranzitorii si de intensitate mica. Au fost raportate diaree, indigestie, greturi, varsaturi, colite pseudomembranoase si candidoze intestinale. Greata, de altfel rara, este mai frecvent asociata cu dozele orale crescute. Daca efectele adverse gastrointestinale apar la terapia orala, ele pot fi reduse prin administrarea de Augmentin la inceputul meselor. O crestere moderata de ASAT si/sau ALAT a fost remarcata la pacientii care au urmat tratament cu antibiotice din clasa ampicilinelor, dar semnificatia acestei cresteri este necunoscuta. Rar in cursul tratamentului cu Augmentin s-au semnalat hepatite si ictere colestatice. Ele pot fi severe si se pot mentine cateva luni. Au fost raportate ca aparand predominant la adulti sau varstnici si usor mai frecvent la barbati. Semnele si simptomele pot aparea in timpul tratamentului, dar sunt mai frecvent intalnite dupa intreruperea acestuia pana la o perioada de 6 saptamani. Reactiile hepatice sunt de regula reversibile. Totusi, in cateva cazuri extrem de rare, s-a semnalat decesul. Acestea au fost aproape intotdeauna cazuri asociate cu afectiuni grave sau cu medicatii concomitente. Uneori poate aparea rash urticarian si eritematos. Au fost semnalate cazuri rare de eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson, necroza epidermica toxica si dermatite exfoliative. Tratamentul trebuie intrerupt la aparitia oricaruia dintre aceste tipuri de rash. Ca si pentru alte antibiotice beta-lactamice, s-au semnalat angioedem si anafilaxii. Rar pot aparea nefrite interstitiale. Ca si pentru alte antibiotice, incidenta reactiilor adverse gastrointestinale poate fi crescuta la copiii sub 2 ani. Totusi, in studiile clinice, numai 4% dintre copiii sub 2 ani au necesitat intreruperea tratamentului. Ca si in cazul altor beta-lactamine, s-au raportat leucopenie tranzitorie, trombocitopenie tranzitorie si rar anemie hemolitica.

Supradozare: Probabilitatea aparitiei unor probleme legate de supradozarea cu Augmentin este redusa; daca apare supradozarea, exista evidente simptome gastrointestinale si tulburari ale echilibrului hidroelectrolitic. Ele se trateaza simptomatic, cu atentie la balanta hidroelectrolitica. Augmentin poate fi eliminat din circulatie prin hemodializa.

Conditii de pastrare: Preparatele de Augmentin trebuie pastrate la loc uscat. Comprimatele de Augmentin de 625 mg si de 1 g trebuie pastrate la loc uscat si la o temperatura mai mica de 25 grade Celsius. Odata preparate, suspensiile de Augmentin de 312 mg/5 ml si 156 mg/5 ml raman stabile timp de 7 zile, daca sunt tinute la frigider (dar nu congelate).

Forma de prezentare: Augmentin comprimate de 625 mg: comprimate filmate, ovale, albe, avand inscriptionat "Augmentin" pe una din fete. Fiecare comprimat contine 500 mg amoxicilina si 125 mg acid clavulanic. Cutie cu blistere, continand 14 comprimate. Augmentin comprimate de 1 g: comprimate filmate, ovale, albe, avand inscriptionat "Augmentin" pe una din fete si un sant marcator pentru divizare. Fiecare comprimat contine 875 mg amoxicilina si 125 mg acid clavulanic. Cutie cu blistere, continand 14 comprimate. Augmentin suspensie 312 mg/5 ml: flacoane de sticla cu pulbere pentru prepararea a 100 ml sirop. Dupa reconstituire, fiecare 5 ml suspensie contine 250 mg amoxicilina si 62,5 mg acid clavulanic. Augmentin suspensie 156 mg/5 ml: flacoane de sticla cu pulbere pentru prepararea a 100 ml sirop. Dupa reconstituire, fiecare 5 ml suspensie contine 125 mg amoxicilina si 31,25 mg acid clavulanic. Amoxicilina se gaseste sub forma de trihidrat de amoxicilina, iar acidul clavulanic sub forma de clavulanat de potasiu.

Germeni producatori de beta-lactamaza rezistenti la ampicilina si amoxicilina.

Fiecare 25 mg Augmentin suspensie contin 20 mg amoxicilina si 5 mg acid clavulanic.
Producator: Smithkline Beecham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...