Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » AMOXICILINA ŞI CLAVULANAT DE POTASIU

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - AMOXICILINA ŞI CLAVULANAT DE POTASIU

Prospect - AMOXICILINA ŞI CLAVULANAT DE POTASIU


NU comercializăm AMOXICILINA ŞI CLAVULANAT DE POTASIU!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: AMOXICILINA ŞI CLAVULANAT DE POTASIU    DCI: AMOXICILLINUM


  Produs complementar recomandat


79.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Amoxicilina si clavulanatul de potasiu este indicat in tratamentul infectiilor bacteriene comune la care se indica terapia cu antibiotice, inclusiv:
infectii ale tractului respirator superior (sinuzite, tonsilite, otita medie); infectii ale tractului respirator inferior (bronsite acute si cronice, bronhopneumonii, empiene, abcese ale plamanilor); infectii ale pielii si tesuturilor moi (arsuri, abcese, celulite, rani infectate); infectii ale tractului genito-urinar (cistite, uretrite, pielonefrite, avort septic, febra puerperala, infectii pelviene, sancre, gonoree).

Compozitie: 5 ml suspensie preparata contin 125 mg amoxicilina ca trihidrat si 31,25 mg acid clavulanic sub forma de sare de potasiu.

Actiune farmacoterapeutica: Produsul reprezinta un amestec de amoxicilina - o penicilina cu spectru bactericid larg si clavulanat de potasiu - un inhibitor progresiv si ireversibil al enzimelor beta-lactamice. Prezenta clavulanatului de potasiu protejeaza amoxicilina de distrugere si de pierderea activitatii antibacteriene produsa de enzimele beta-lactamice produse de catre bacteriile gramnegative si grampozitive. Spectrul amoxicilinei se largeste astfel, incluzand organisme care in mod normal sunt rezistente datorita capacitatii lor de a produce beta-lactamaza. Produsul este un bactericid pentru o gama larga de bacterii grampozitive si gramnegative inclusiv organisme rezistente la penicilina, producatoare de beta-lactamaza, aflate atat in mediul spitalelor cat si cel de practica generala. Grampozitivi: Aerobi: Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans etc. Anaerobi: Clostridium species, Peptococus species. Gramnegativi: Aerobi: Escherichia coli, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Klebsiella species, Neisseria gonorrhoeae, Haemophilus influenzae etc.; speciile bacteriene anaerobe, inclusiv Bacteroides fragilis, tulpinile producatoare de beta-lactamaza rezistente la ampicilina si amoxicilina.

Interferenta produsului cu testele de laborator: Administrarea orala a amoxicilinei si clavulanatului de potasiu va avea drept rezultat concentratii ridicate de amoxicilina in urina. Aceste concentratii ridicate pot da reactii fals pozitive la testul de glucoza in urina folosind Clinitest solutiile Benedict sau Fehling. Deoarece acest efect nedorit poate sa apara in cazul amoxicilinei (deci a amestecului amoxicilina si clavulanat de potasiu), se recomanda testul enzimatic pentru glucoza (cu glucozoxidaza) - clinistix sau banda - test. La gravide, in urma administrarii ampicilinei s-a observat o scadere a nivelelor in plasma a estriolului conjugat, estriol-glucoronidei, estronei conjugate si a estradiolului. Acest efect poate aparea, de asemenea, la administrarea amoxicilinei (deci si a amestecului de amoxicilina si clavulanat de potasiu).

Contraindicatii: Reactie alergica fata de orice tip de penicilina semnalate in anamneza pacientului.

Precautii: Desi produsul are o toxicitate scazuta, caracteristica pentru antibioticele din grupul penicilinei, se recomanda, totusi, o investigare periodica a functiilor de sistem (printre care functia renala, hepatica si hematopoietica) in cazul tratamentului de lunga durata. Pe durata graviditatii, mai ales pe durata primului trimestru, se recomanda evitarea terapiei cu „Amoxicilina si clavulanat de potasiu”.

Efecte secundare: Efectele secundare legate de amoxicilina sunt netipice si mai ales de natura tranzitorie (diaree, colite pseudomembra-noase, indigestie, greata, voma si candidoza). Daca apar efecte secundare gastrointestinale in cazul terapiei orale ele pot fi reduse prin administrarea produsului la inceputul mesei. Aparitia unei urticarii arata hipersensibilitate la penicilina si tratamentul trebuie intrerupt. Rasurile eritematoase sunt adesea usoare si trecatoare, dar pot fi severe cand se asociaza cu mononucleoza infectioasa, in care caz tratamentul trebuie intrerupt. S-au raportat cazuri rare de sindrom Stevens-Johnson si dermatita exfoliativa. Desi socul anafilactic este mai frecvent in cazul terapiei parenterale, el a aparut si la pacientii cu administrare orala. Aceste reactii apar mai probabil la indivizi cu un trecut de hipersensibilitate la penicilina si/sau sensibilitate la multipli alergeni. S-au raportat cazuri de icter hepatic si de colecist.

Posologie: Copii: 7-12 ani: 10 ml suspensie de 3 ori pe zi. Copii: 2- 7 ani: 5 ml suspensie de 3 ori pe zi, 2,5 ml suspensie de 3 ori pe zi. Copii: 9 luni-2 ani: 2,5 ml suspensie de 3 ori pe zi. 0-9 luni: nu exista forma orala disponibila actualmente. In cazul infectiilor severe, dozele pot fi dublate. Tratamentul nu se va extinde peste 14 zile fara reexaminare.
Prepararea suspensiei orale: Amoxicilina si clavulanat de potasiu este bine absorbit fie ingerat in timpul meselor, sau inainte de mese. Inainte de prepararea suspensiei se agita flaconul pentru a desprinde pulberea de pe pereti. Apoi se adauga apa pana la 2/3 din nivelul de umplere de pe sticla, se agita bine si se completeaza pana la linie. La prima reconstituire, se lasa sa stea timp de 5 minute, pentru a se asigura dispersarea totala. Suspensia se pastreaza in frigider si se utilizeaza in maxim 7 zile. Se va agita bine inainte de luarea fiecarei doze.

Prezentare farmaceutica: Flacoane cu pulbere pentru 100 ml sirop.

Conditii de pastrare: Ferit de caldura si umezeala.

Producator: Antibiotice-Iasi


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...