Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile

Prospect - Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile


NU comercializăm Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile    DCI: ZOLMITRIPTANUM


  Produs complementar recomandat
Zolmitriptan Mylan este utilizat pentru tratamentul durerii de cap de tip migrena.
Zolmitriptan Mylan 2,5 mg comprimate orodispersabile
Zolmitriptan Mylan 5 mg comprimate orodispersabile
Zolmitriptan)

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Zolmitriptan Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Zolmitriptan Mylan
3. Cum sa utilizati Zolmitriptan Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Zolmitriptan Mylan
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE ZOLMITRIPTAN MYLAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Zolmitriptan Mylan apartine unui grup de medicamente numite triptani.
Zolmitriptan Mylan este utilizat pentru tratamentul durerii de cap de tip migrena.
Simptomele migrenei pot fi determinate de dilatarea vaselor de sange de la nivelul capului. Se considera ca Zolmitriptan Mylan reduce dilatarea acestor vase de sange. Acest lucru contribuie la ameliorarea durerilor de cap si a altor tipuri de simptome care insotesc atacul de migrena cum sunt senzatia sau starea de rau (greata sau varsaturi) si sensibilitatea la lumina si zgomote.
Zolmitriptan Mylan actioneaza doar atunci cand a inceput atacul de migrena. Nu trebuie sa luati Zolmitriptan Mylan pentru a preveni aparitia migrenelor.

2. INAINTE SA UTILIZATI ZOLMITRIPTAN MYLAN
Nu luati Zolmitriptan Mylan:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la zolmitriptan sau la oricare dintre celelalte componente ale Zolmitriptan Mylan
- daca aveti tensiune arteriala moderat crescuta sau sever crescuta sau tensiune arteriala usoara, necontrolata terapeutic
- daca aveti sau ati avut o boala de inima, un infarct miocardic, sau simptome sau semne de boala cardiaca coronariana sau angina (durere in piept ca rezultat al lipsei de oxigen in muschiul inimii)
- daca aveti boala vasculara periferica (ingustarea vaselor care transporta sangele catre picioare sau brate)
- daca ati avut un accident vascular cerebral in antecedente sau daca ati avut simptomele unui accident vascular cerebral, care au durat putin si dupa care v-ati revenit complet (atac ischemic tranzitor)
- daca luati medicamente ce contin ergotamina sau derivati de ergotamina pentru a trata migrena (inclusiv metisergida). Vezi „Utilizarea altor medicamente” pentru informatii suplimentare.
- daca aveti probleme grave cu rinichii.
- daca aveti o afectiune numita sindrom Wolf-Parkinson-White.
A nu se utiliza pentru forme neobisnuite de migrena cauzate de afectiuni cerebrale sau oculare.
Aveti grija deosebita cand utilizati Zolmitriptan Mylan daca
? aveti risc crescut de boala cardiaca de exemplu daca sunteti diabetic, un mare fumator, daca aveti tensiune arteriala mare, daca aveti o concentratie mare de grasimi (lipide) in sange. Medicul dumneavoastra va trebui sa va faca controale suplimentare mai ales daca sunteti o femeie dupa menopauza sau un barbat cu varsta mai mare de 40 de ani.
? observati durere sau senzatie de constrictie in piept si in gat. Daca aceste simptome nu dispar rapid, spuneti-i imediat medicului dumneavoastra.
? daca tensiunea dumneavoastra arteriala creste. Nu luati mai mult Zolmitriptan Mylan decat este recomandat.
? daca aveti frecvent dureri de cap in ciuda utilizarii regulate de medicamente pentru durerea de cap, opriti administrarea de Zolmitriptan Mylan si cereti sfatul medicului dumneavoastra.
? daca ati avut vreodata probleme cu ficatul
? daca aveti batai anormale ale inimii
? daca aveti forme neobisnuite de migrena determinate de afectiuni cerebrale sau oculare.
? daca luati medicamente pe baza de plante continand sunatoare (reactiile adverse se pot agrava)
? daca luati orice medicament pentru a trata depresia (vezi „utilizarea altor medicamente” mai departe in aceasta sectiune).
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusive dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala:
- Medicamente pentru depresie numite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (numiti ISRS) ca de exemplu fluoxetin sau inhibitori ai recaptarii de serotonina norepinefrina (IRSN) ca de exemplu venlafaxin.
- Alte medicamente pentru migrena:
1) asteptati sa treaca cel putin sase ore dupa ce luati Zomitriptan Mylan inainte de a lua ergotamina (medicament care este utilizat pentru episoadele de migrena) sau derivati de ergotamina;
2) asteptati sa treaca cel putin 24 ore dupa ce luati ergotamina (un medicament utilizat pentru migrene) sau derivati de ergotamina inainte de a utiliza Zolmitriptan Mylan
- Daca luati triptani, altii decat Zolmitriptan Mylan, asteptati 24 de ore inainte de a lua Zolmitriptan Mylan.
- Dupa ce ati luat Zolmitriptan Mylan asteptati 24 de ore inainte de a lua triptani, altii decat Zolmitriptan Mylan
- Moclobemid (un medicament utilizat pentru tratamentul depresiei si a fobiei sociale) deoarece poate creste efectul Zolmitriptan Mylan. Daca luati mai mult de 150 mg de meclobemid de doua ori pe zi nu utilizati Zolmitriptan Mylan.
- Cimetidina, fluvoxamina si chinolonele (cum este ciprofloxacina) pot creste efectul Zolmitriptan Mylan, prin urmare se recomanda o doza maxima de 5 mg pe zi de Zolmitriptan Mylan.
- Medicamente cum sunt selegilina (un inhibitor IMAO- B) si fluoxetina deoarece aceste medicamente in asociere cu Zolmitriptan Mylan va pot altera statusul mental sau va pot cauza probleme cu muschii. Medicul dumneavoastra va va spune daca Zolmitriptan Mylan este potrivit pentru dumneavoastra.
- Daca luati Zolmitriptan Mylan si alte medicamente ce contin cimetidina sau asa numitele medicamente inhibitori de MAO-A, sau medicamente de tipul ciprofloxacina sau fluvoxamina trebuie sa luati maxim 5 mg zolmitriptan in 24 de ore.
Utilizarea Zolmitriptan Mylan impreuna cu alimente si bauturi
Puteti lua Zolmitriptan Mylan comprimate orodispersabile cu sau fara alimente. Acestea nu afecteaza modul in care actioneaza medicamentul.
Sarcina si alaptarea
Sarcina: Nu luati Zolmitriptan Mylan daca sunteti gravida, decat daca v-a spus medicul dumneavoastra ca este in regula pentru dumneavoastra chiar daca sunteti insarcinata.
Alaptarea: Zolmitriptan este excretat in laptele matern. Cantitatea de medicament care poate ajunge la copil poate fi redusa daca evitati alaptarea timp de 24 de ore dupa ce luati Zolmitriptan Mylan.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament va poate face sa va simtiti somnolent. Nu conduceti vehicule si nu folositi masini daca va simtiti somnolent dupa ce luati Zolmitriptan Mylan.
Informatii importante privind unele componente ale Zolmitriptan Mylan
Acest medicament contine aspartam, o sursa de fenilalanina. Poate fi daunator pentru pacientii cu fenilcetonurie.

3. CUM SA UTILIZATI ZOLMITRIPTAN MYLAN
Luati intotdeauna Zolmitriptan Mylan exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza
Doza uzuala este de 2,5 mg pentru a trata episodul de migrena. Luati acest medicament cat mai curand posibil dupa inceperea episodului de migrena. Il mai puteti lua in timpul episodului de migrena.
Daca simptomele migrenei reapar in 24 de ore, puteti lua o a doua doza de Zolmitriptan Mylan. A doua doza nu trebuie luata mai devreme de 2 ore de la prima doza.
Daca nu obtineti o ameliorare satisfacatoare a simptomelor episodului de migrena utilizand o doza de 2,5 mg Zolmitriptan Mylan spuneti-i medicului dumneavoastra. Aceasta poate considera utila cresterea dozei la 5 mg per episod. Exista o probabilitate mai mare sa prezentati reactii adverse cand utilizati doza mai mare (5 mg).
Nu trebuie sa luati mai mult de doua doze de Zolmitriptan Mylan pe zi. Doza maxima zilnica este de 10 mg de Zolmitriptan Mylan.
Utilizarea la varstnici (cu varsta peste 65 de ani)
Utilizarea de Zolmitriptan Mylan nu este recomandata.
Pacientii cu probleme ale ficatului
Daca aveti probleme grave cu ficatul nu trebuie sa luati mai mult de 5 mg Zolmitriptan Mylan in 24 de ore.
Medicul dumneavoastra va va spune cat puteti lua.
Pacientii cu probleme ale rinichilor
Daca aveti probleme grave ale rinichilor, medicul dumneavoastra va va spune cat Zolmitriptan Mylan puteti lua.
Utilizarea la copii si adolescenti (cu varsta sub 17 ani)
Zolmitriptan Mylan nu trebuie administrat la copii si adolescenti.
Mod si cale de administrare
Pentru administrare orala.
Comprimatul poate fi luat cu sau fara alimente sau lichide deoarece comprimatul se dizolva pe limba si poate fi inghitit. Totusi, Zolmitriptan Mylan va ajuta la tratarea migrenei mai repede daca luati comprimatul cu lichid.
1. Tineti folia de blister de la capete ?i separati o celula de blister de restul foliei tragand incet de-a lungul perforatiilor din jurul ei.
2. Indepartati folia de protectie.
3. Luati cu atentie comprimatul din ambalaj (nu il impingeti inafara)
4. Puneti comprimatul pe limba. Lasati-l sa se dizolve direct in gura dumneavoastra ?i inghititi-l cu saliva.
Daca ati luat mai mult Zolmitriptan Mylan decat trebuie
Contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra ambalajul si orice comprimate ramase in el.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Zolmitriptan Mylan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate
persoanele.
Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
• Ameteli, durere de cap, sensibilitate crescuta la atingere, furnicaturi, intepaturi; somnolenta; senzatie
de caldura.
• Batai neregulate ale inimii sau batai lipsa
• Durere abdominala, greata; varsaturi; gura uscata;
• Slabiciune musculara sau dureri musculare; slabiciune generala; o senzatie de greutate sau de
constrictie, durere sau presiune la nivelul gatului, bratelor si picioarelor sau pieptului.
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000):
• Batai rapide ale inimii
• O crestere a tensiunii arteriale imediat dupa ce ati luat comprimatele, dar care dureaza scurt timp
• Eliminarea unei cantitati mari de urina; urinari mai frecvente
Reactii adverse rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000):
• Reactii alergice ce includ o eruptie ca un banut, urticarie
• Reactii alergice grave care determina umflarea fetei sau a gatului
• Reactii alergice grave ce determina dificultate la respiratie sau ameteli
Reactii alergice foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000):
• Infarct miocardic, durere in piept severa; Durere in piept
• Circulatie deficitara la nivelul intestinelor sau splinei; infarct (care se poate prezenta ca diaree cu sange sau durere abdominala)
• Senzatia de a urina imediat
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ZOLMITRIPTAN MYLAN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Zolmitriptan Mylan dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si pe cutie sau pe flacon dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra le temperaturi sub 30 C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Zolmitriptan Mylan
- Substanta activa este zolmitriptan.
Zolmitriptan Mylan 2,5 mg: Fiecare comprimat orodispersabil contine zolmitriptan 2,5 mg.
Zolmitriptan Mylan 5 mg: Fiecare comprimat orodispersabil contine zolmitriptan 5 mg.
- Celelalte componente sunt: manitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona (tip A),
crospovidona (tip B), aspartam (E951), celuloza microcristalina, guma de guara, stearat de magneziu,
arome de portocala (contine aroma de portocala, maltodextrina de porumb, ?-tocoferol (E 307))
Cum arata Zolmitriptan Mylan si continutul ambalajului
Comprimatele orodispersabile de 2,5 mg sunt de culoare alba pana la aproape alba, rotunde, plate, cu margini tesite, marcate cu „M” pe o fata si cu „ZT1” pe cealalta fata.
Comprimatele orodispersabile de 5 mg sunt de culoare alba pana la aproape alba, rotunde, plate, cu margini tesite, marcate cu „M”pe o fata si cu „ZT3”pe cealalta fata.
Blistere din PA-Al-PVC/hartie-PE-Al-PVC a cate 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 18, 20, 24, sau 48 de comprimate
orodispersabile si blistere din PA-Al-PVC/hartie-PE-Al-PVC perforate pentru eliberarea unei unitati dozate cu 6x1 sau 12x1 comprimate orodispersabile. Blisterele sunt introduse in pungi laminate prevazute cu plicuri cu silicagel ca desicant.
Flacoane din PEID, cu capac alb, opac din PP, prevazute cu silicagel ca desicant si tampoane din vata
adsorbanta a cate 100 de comprimate orodispersabile.
E posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Zolmitriptan Mylan 2.5 mg, 5 mg comprimate orodispersabile
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Migrena
Bună ziua , am vorbit mai devreme despre migrenal . Eu am diagnosticul de migrena și cefa ...
Remediu migrene
Pot sa iau tinctura de zmeur daca am sterilet Mirena? Am uter fibromatos si un ovar scos cu tot cu c ...
↳ Buna ziua! Gemoderivatul de mzeur poate interactiuno cu steriletul, nu este indicat sa le suprapuneti. Puteti lua impotriva migrenelor Migra Defense ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
INTERACTIUNI
Buna ziua.As dori sa stiu daca IMIGRAN,/XIBIMER,SUMACTA/scad eficienta coc cerazette,Multumesc ...
↳ Buna ziua! Sumatriptan (substanta activa din Imigran, Sumacta si Xibimer) nu interactioneaza cu Cerazette (sau alte pilule contraceptive). Luati i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antalgin ma ajuta in migrena vasculara?
Am 65 ani si migrene vasculare insotite de disfuntie vestibulara Pot lua antalgin daca iau aspente ...
de ce mă doare capul?
sunt operat �n 2008 pe inima OPERATIE BENTALLLI (protezare aortica si valva aortica)după un an a ...
↳ Buna ziua! Durerile de cap pot fi determinate de afectiunile de care suferiti sau de alte probleme de sanatate care nu au fost inca identificate (cum ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cofedol
mi s-a prescris COFEDOL. mai exista? ...
↳ Buna ziua! Cofedol nu se mai produce de ani buni, rugati medicul sa va prescrie altceva! Pana atunci puteti incerca una din variantele Quarelin, Caf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...