Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata

Prospect - Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata


NU comercializăm Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata    DCI: FLUTICASONUM PROPIONAT


  Produs complementar recomandat


32.95lei
Vezi detalii

Acest medicament contine substanta activa numita propionat de fluticazona, care apartine unui grup de medicamente numite corticosteroizi. Truflo actioneaza prin reducerea inflamatiei in plamani.
Truflo 125 micrograme suspensie de inhalat presurizata
Truflo 250 micrograme suspensie de inhalat presurizata
propionat de fluticazona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra,farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra,farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Truflo si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Truflo
3. Cum sa utilizati Truflo
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Truflo
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Truflo si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament contine substanta activa numita propionat de fluticazona, care apartine unui grup de medicamente numite corticosteroizi. Truflo actioneaza prin reducerea inflamatiei in plamani.
Acesta v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra pentru a trata una din urmatoarele afectiuni:
Astm bronsic la adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani
Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) numai la adulti, atunci cand este
administrat in asociere cu alte medicamente (beta-agonist cu durata lunga de actiune (cum este salmeterol)) pentru a deschide caile respiratorii.
Trebuie sa utilizati Truflo in fiecare zi, dupa cum v-a spus medicul dumneavoastra, chiar daca nu aveti probleme. Astfel, acesta va putea actiona in mod corespunzator pentru a controla astmul bronsic sau BPOC.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Truflo
Nu utilizati Truflo
- daca sunteti alergic la propionat de fluticazona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Truflo, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale
daca ati fost vreodata tratat pentru tuberculoza (TBC)
daca ati avut vreodata candidoza bucala
daca aveti antecedente de diabet zaharat (deoarece fluticazona poate creste concentratia de zahar in sange)
daca ati utilizat doze mari din acest medicament pe o perioada lunga de timp si ati observat oricare din urmatoarele:
crestere in greutate si o rotunjire a fetei (forma de luna plina) (sindrom Cushing)
simptome imprecise, de exemplu dureri de burta, stare de rau, diaree, durere de cap sau somnolenta (supresie corticosuprarenala, criza corticosuprarenala acuta). Aparitia acestora este mai probabila in timpul unei infectii, de exemplu infectie virala sau deranjament stomacal.
subtierea oaselor
probleme cu ochii (cataracta si glaucom)
incetinire a cresterii (apare in principal la copii si adolescenti)
In cazul in care nu sunteti sigur daca oricare dintre situatiile descrise mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra, cu asistenta medicala sau cu farmacistul inainte de a utiliza Truflo.
Copii si adolescenti:
Truflo este recomandat pentru tratamentul astmului bronsic la pacientii adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani, si pentru tratamentul bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) numai la adulti.
Truflo impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea includ medicamente din plante.
Nu uitati sa luati acest medicament cu dumneavoastra daca trebuie sa va internati in spital. Inainte de a incepe sa utilizati Truflo, anuntati medicul daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
un tip de medicament antiviral cunoscut sub numele de inhibitor de proteaza (de exemplu ritonavir)
medicamente pentru tratarea infectiilor (de exemplu ketoconazol si eritromicina) Truflo impreuna cu alimente si bauturi
Puteti utiliza Truflo la orice ora din zi, cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu au fost efectuate studii privind influenta acestui medicament asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, este putin probabil ca acest medicament sa aiba o influenta negativa.

3. Cum sa utilizati Truflo
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum va spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra, cu asistenta medicala sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Truflo este livrat in doua concentratii diferite, pentru utilizare numai prin inhalare orala. Medicul dumneavoastra va decide care este concentratia de care aveti nevoie.
Utilizarea acestui medicament
Daca luati doze mai mari (peste 1000 micrograme pe zi), este indicat sa administrati Truflo prin intermediul dispozitivului de tip spacer Volumatic cu volum mare, pentru a ajuta la reducerea reactiilor adverse la nivelul gurii si gatului. Medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul va vor putea sfatui in legatura cu acest lucru. Unele persoane considera ca este dificil sa elibereze un puf de medicament imediat ce incep sa inspire. Dispozitivul de tip spacer Volumatic ajuta la depasirea acestei probleme.
Medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul va vor putea sfatui in legatura cu acest lucru. Intrarea in actiune a acestui medicament dureaza cateva zile si este foarte important sa il utilizati cu regularitate.
Astm bronsic
Adulti si copii cu varsta peste 16 ani
Astm bronsic usor
Doza initiala uzuala este de cel mult 250 micrograme de doua ori pe zi.
Astm bronsic moderat
Doza initiala uzuala este intre 250 si 500 micrograme de doua ori pe zi.
Astm bronsic sever
Doza initiala uzuala este intre 500 si 1000 micrograme de doua ori pe zi.
Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)
Adul?i
500 micrograme de doua ori pe zi
Utilizarea la copii si adolescenti
Truflo este recomandat pentru tratamentul astmului bronsic la pacientii adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani, si pentru tratamentul bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) numai la adulti.
Daca doza dumneavoastra este crescuta, este posibil ca medicul sa va prescrie Truflo 250 micrograme.
Daca utilizati un steroid pe cale inhalatorie in doze mari, pe o perioada lunga de timp, uneori este posibil sa aveti nevoie de cantitati suplimentare de steroizi, de exemplu in imprejurari stresante cum ar fi un accident de circulatie sau inaintea unei operatii. Medicul dumneavoastra ar putea decide sa va administreze un medicament de tip steroidian suplimentar in aceasta perioada. Pacientii care au luat medicamente de tip steroidian in doze mari, inclusiv Truflo, pe o perioada lunga de timp, nu trebuie sa inceteze brusc administrarea medicamentului fara a discuta cu medicul. Oprirea brusca a tratamentului va poate face sa va simtiti rau si va poate provoca
simptome cum sunt varsaturi, somnolenta, greata, durere de cap, oboseala, pierderea apetitului alimentar, scaderea concentratiei de zahar in sange si convulsii.
Instructiuni de utilizare
Medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul trebuie sa va arate cum sa folositi inhalatorul. Din cand in cand, acestia trebuie sa verifice modul in care il utilizati. Daca Truflo nu este utilizat in mod adecvat sau conform prescriptiei, este posibil ca acest medicament sa nu va ajute asa cum ar trebui la tratarea astmului sau BPOC de care suferiti.
Acest medicament se gaseste intr-un recipient presurizat, intr-o carcasa de plastic prevazuta cu piesa bucala. Pentru a preveni blocarea inhalatorului, este important sa il curatati cel putin o data pe saptamana.
Testarea inhalatorului
1Cand utilizati inhalatorul pentru prima data, testati-l pentru a va asigura ca functioneaza. Scoateti capacul piesei bucale strangand usor partile laterale cu degetul mare si degetul aratator si trageti de acesta.
2 Pentru a va asigura ca functioneaza, agitati bine inhalatorul, indreptati piesa bucala in directie opusa dumneavoastra si apasati pe recipient pentru a elibera patru pufuri in aer. Daca nu ati utilizat inhalatorul timp de cinci zile sau mai mult, eliberati doua pufuri de medicament in aer.
Utilizarea inhalatorului. Este important sa incepeti sa inspirati cat mai incet posibil chiar inainte de a utiliza inhalatorul.
1 Cand utilizati inhalatorul, stati in picioare sau asezat.
2 Scoateti capacul piesei bucale. Verificati interiorul si exteriorul pentru a va asigura ca piesa bucala este curata si nu prezinta obiecte libere
3 Agitati inhalatorul de 4 sau 5 ori pentru a va asigura ca orice obiecte slab fixate sunt indepartate, iar continutul inhalatorului este amestecat uniform
4 Tineti inhalatorul in pozitie verticala, cu degetul mare la baza, dedesubtul piesei bucale. Expirati atata timp cat este confortabil. Nu inspirati din nou.
5 Puneti piesa bucala in gura, intre dinti. Strangeti buzele in jurul acesteia. Nu muscati.
6 Respirati pe gura. Imediat dupa ce incepe?i sa inspira?i, apasati in jos partea superioara a recipientului, pentru a elibera un puf de medicament. ?ine?i apasat in timp ce inspirati in mod constant si profund.
7 Tinandu-va respiratia, scoateti inhalatorul din gura si luati degetul de pe partea de sus a inhalatorului. Continuati sa va tineti respiratia timp de cateva secunde sau atata timp cat va este confortabil.
8 Daca medicul dumneavoastra v-a spus sa luati doua pufuri, asteptati aproximativ jumatate de minut inainte de a lua un alt puf, prin repetarea pasilor de la 3 la 7.
9 Dupa aceea, clatiti-va gura cu apa si scuipati apa. Acest lucru este necesar pentru a evita reactiile adverse la nivelul gurii si gatului. De asemenea, puteti sa va spalati pe dinti.
10 Intotdeauna, dupa utilizarea inhalatorului puneti imediat capacul piesei bucale la loc, pentru a o proteja de praf. Puneti la loc capacul prin apasare ferma si inclichetare in pozitie. Exersati de cateva ori in fata oglinzii. Daca vedeti „ceata” iesind de la partea de sus a inhalatorului sau pe la colturile gurii, trebuie sa o luati de la inceput.
Pentru copiii mai mari si persoanele care nu au forta in maini, poate fi mai usor sa tina inhalatorul cu ambele maini. Puneti ambele degete aratatoare pe partea de sus a inhalatorului si ambele degete mari la partea inferioara, sub piesa bucala. Medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul va vor putea sfatui.
Curatarea inhalatorului
Pentru a preveni blocarea inhalatorului, este important sa il curatati cel putin o data pe saptamana.
Pentru a curata inhalatorul:
Scoateti capacul piesei bucale.
Niciodata nu detasati recipientul metalic din carcasa de plastic.
Stergeti interiorul si exteriorul piesei bucale si carcasa de plastic cu o laveta curata sau un servetel curat.
Puneti la loc capacul piesei bucale.
Nu introduceti recipientul metalic in apa.
Daca utilizati mai mult Truflo decat trebuie
Daca utilizati mai mult medicament decat trebuie, discutati cu medicul dumneavoastra cat mai curand posibil.
Este important sa va luati doza asa cum este indicat pe eticheta scrisa de farmacist sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Nu mariti si nu micsorati doza fara a solicita o recomandare medicala in acest sens.
Daca uitati sa utilizati Truflo
Daca uitati sa utilizati Truflo, luati urmatoarea doza la ora obisnuita.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Truflo
Nu incetati tratamentul chiar daca va simtiti mai bine, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a spus sa faceti acest lucru. Pacientii care au luat steroizi in doze mari pe o perioada lunga de timp nu trebuie sa inceteze brusc sa isi ia medicamentul fara a discuta cu medicul, intrucat acest lucru poate conduce la agravarea astmului. Oprirea brusca a tratamentului va poate face sa va simtiti rau si va poate provoca simptome cum sunt varsaturi,
somnolenta, greata, durere de cap, oboseala, pierderea apetitului alimentar, scaderea concentratiei de zahar in sange si crize convulsive (convulsii).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Este posibil sa aveti nevoie de tratament medical urgent.
-reactii alergice (pot afecta cel mult 1 din 100 de persoane) - semnele includ aparitia de eruptii trecatoare pe piele, inrosire, mancarime sau placi urticariene, cum sunt urzicaturi sau papule
-reactii alergice severe (pot afecta cel mult 1 din 10000 de persoane) - semnele includ umflare a fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului, ceea ce poate cauza dificultati de inghitire sau respiratie, eruptii trecatoare pe piele asociate cu mancarime, senzatie de lesin, stare de confuzie si colaps
modul cum respirati sau respiratia suieratoare se inrautateste imediat dupa ce folositi inhalatorul
Alte reactii adverse includ:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
candidoza (anumite infectii fungice), cu pete dureroase de culoare crem-galbui (afte) la nivelul gurii si gatului
Frecvente (pot afecta cel mult 1 din 10 persoane)
dureri la nivelul limbii si gatului
voce ragusita
Problemele de la nivelul gurii si gatului pot fi reduse facand anumite lucruri imediat dupa ce inhalati doza. Acestea sunt clatirea gurii sau gargara cu apa si scuiparea acesteia. Afta de la nivelul gurii si gatului poate fi tratata cu medicamente antifungice in timp ce continuati tratamentul cu fluticazona. Spuneti medicului daca aveti astfel de probleme la nivelul gurii
sau gatului, insa nu opriti tratamentul decat daca vi se cere sa faceti acest lucru. La pacientii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) au fost raportate, de asemenea, urmatoarele reactii adverse:
Pneumonie si bronsita (infectie a plamanilor). Spuneti medicului daca observati oricare din urmatoarele simptome: crestere a productiei de sputa, schimbare a culorii sputei, febra, frisoane, tuse accentuata, probleme respiratorii crescute
Vanatai.
Rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane)
afte (candidoza) la nivelul esofagului
Foarte rare (pot afecta cel mult 1 din 10000 persoane)
probleme cu somnul sau senzatie de ingrijorare, hiperexcitabilitate si iritabilitate. Aparitia acestor reactii este mai probabila la copii ?i adolescenti.
indigestie
dureri la nivelul articulatiilor
concentratia de zahar (glucoza) in sange poate creste
modul in care steroizii sunt produsi de catre organism poate fi afectat atunci cand este utilizata fluticazona (supresie corticosuprarenala). Aparitia acestei reactii este mai probabila atunci cand utilizati doze mari pe o perioada lunga de timp (de exemplu
400 micrograme pe zi la copii). Aceasta poate cauza:
incetinire a cresterii la persoanele tinere
o afectiune numita sindromul Cushing. Acest lucru se intampla atunci cand aveti prea mult medicament de tip steroid in organism si acesta poate cauza subtierea oaselor si probleme oculare (de exemplu cataracta si glaucom, care inseamna cresterea presiunii in interiorul ochiului).
Medicul dumneavoastra va va ajuta pentru ca acest lucru sa nu se intample, avand grija ca dumneavoastra sa utilizati cea mai mica doza de medicament de tip steroid care controleaza simptomele pe care le aveti.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
depresie stare de agitatie sau nervozitate
sangerare de la nivelul nasului
Aparitia acestor reactii este mai probabila la copii ?i adolescenti.
Adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil daca:
dupa 7 zile de utilizare a Truflo, dificultatile de respiratie sau respiratia suieratoare nu se amelioreaza sau se inrautatesc
dumneavoastra sau copilul dumneavoastra luati doze mari de medicament de tip steroid inhalator si incepeti sa va simtiti rau, avand simptome imprecise cum sunt durere de burta, greata, diaree, durere de cap sau somnolenta. Aparitia acestora este mai probabila in timpul unei infectii, de exemplu infectie virala sau deranjament stomacal. Este important sa nu intrerupeti tratamentul cu medicamentul de tip steroid in mod brusc pentru ca acest lucru poate duce la agravarea astmului bronsic si, in plus, va poate cauza probleme hormonale.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.
Raportarea reactiilor adverse suspectate
Raportarea reactiilor adverse suspectate dupa autorizarea medicamentului este importanta. Acest lucru permite monitorizarea continua a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesionistii din domeniul sanatatii sunt rugati sa raporteze orice reactie adversa suspectata prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

5 Cum se pastreaza Truflo
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta sau cutie dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Deschiderea pungii din aluminiu laminat trebuie sa se faca numai atunci cand pacientul este pregatit sa foloseasca inhalatorul. Truflo trebuie utilizat in decurs de 3 luni de la deschiderea pungii.
A nu se pastra la temperaturi peste 30 ?C.
A nu se pastra la frigider sau congela.
A se feri de inghet si lumina solara directa.
Daca inhalatorul este foarte rece, scoateti recipientul metalic din carcasa de plastic si incalziti-l in maini timp de cateva minute inainte de utilizare. Nu utilizati niciodata alte metode pentru a-l incalzi.
Recipientul contine un lichid presurizat. A nu se expune la temperaturi peste 50 ?C. Nu perforati recipientul.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Daca vi se spune sa incetati utilizarea acestui medicament, returnati inhalatorul farmacistului pentru a fi aruncat intr-o maniera corespunzatoare.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Truflo
Substanta activa este propionatul de fluticazona. O doza masurata (eliberata de valva) contine fluticazona propionat 125 sau, respectiv, 250 micrograme. Aceasta este echivalenta cu o doza livrata (eliberata de dispozitivul de actionare) de fluticazona propionat 110 mcg sau, respectiv, 227 mcg.
Celalalt component este norfluranul (HFA 134a).
Cum arata Truflo si continutul ambalajului
Truflo este o suspensie alba omogena, intr-un recipient de aluminiu prevazut cu o valva de dozare adecvata si un dispozitiv de actionare din plastic. Corp de culoare gri, cu capac galben.
Fiecare recipient contine 120 doze masurate a cate 125 sau 250 micrograme propionat de fluticazona.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Truflo 125/250 micrograme suspensie de inhalat presurizata
Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa FLUTICASONUM PROPIONAT?
Alte medicamnete care au FLUTICASONUM PROPIONAT:
- Arquist 125
- Flonase 50 micrograme

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...