Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita

Prospect - Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita


NU comercializăm Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita    DCI: TRAMADOLUM


  Produs complementar recomandat
Tradolan Retard contine ca substanta activa clorhidrat de tramadol, un analgezic ce apartine clasei opioidelor, care actioneaza la nivelul sistemului nervos central.
Tradolan Retard 150 mg comprimate cu eliberare prelungita
Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita
Clorhidrat de tramadol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tradolan Retard si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tradolan Retard
3. Cum sa utilizati Tradolan Retard
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tradolan Retard
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Tradolan Retard si pentru ce se utilizeaza
Tradolan Retard contine ca substanta activa clorhidrat de tramadol, un analgezic ce apartine clasei opioidelor, care actioneaza la nivelul sistemului nervos central. El combate durerea, actionand la nivelul celulelor nervoase specifice din maduva spinarii si creier. Tradolan Retard se utilizeaza pentru tratamentul durerii de intensitate moderata pana la severa.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tradolan Retard
Nu utilizati Tradolan Retard
- daca sunteti alergic la clorhidratul de tramadol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- in intoxicatia acuta cu alcool etilic, somnifere, alte analgezice sau alte medicamente psihotrope (medicamente care influenteaza dispozitia si emotiile);
- daca utilizati si inhibitori ai monoaminooxidazei IMAO (anumite medicamente utilizate in tratamentul depresiei) sau i-ati utilizat in ultimele 14 zile, inaintea tratamentului cu Tradolan Retard (vezi Tradolan Retard impreuna cu alte medicamente);
- daca aveti epilepsie si crizele epileptice nu sunt in mod adecvat controlate prin tratament;
- ca substituent in tratamentul sindromului de intrerupere la droguri.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Tradolan Retard, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca credeti ca sunteti dependent de alte medicamente analgezice (opioide);
- daca credeti ca sunteti sensibil la medicamente din clasa opiaceelor;
- daca suferiti de tulburari ale cunostintei (daca simtiti ca veti lesina);
- daca sunteti in stare de soc (transpiratiile reci pot fi un semn pentru aceasta);
- daca suferiti de presiune intracraniana crescuta (posibil dupa un traumatism cranian sau o boala la nivelul creierului);
- daca aveti dificultati la respiratie;
- daca sunteti predispus la epilepsie sau convulsii, deoarece riscul de convulsii poate fi crescut;
- daca suferiti de o boala a ficatului sau rinichilor.
Va rugam sa aveti in vedere ca Tradolan Retard poate determina dependenta fizica si psihica. Atunci cand Tradolan Retard este utilizat timp indelungat, efectul sau poate sa scada, astfel incat trebuie utilizate doze mai mari (dezvoltarea tolerantei). La pacientii cu tendinta spre abuz de medicamente sau care sunt dependenti de medicamente, tratamentul cu Tradolan Retard trebuie administrat numai pe perioade scurte de timp si sub supraveghere medicala atenta. Va rugam, de asemenea, sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca una dintre aceste probleme apare in timpul tratamentului cu Tradolan Retard sau a aparut in trecut.
Copii
Utilizarea Tradolan Retard la copii cu varsta mai mica de 12 ani nu este recomandata datorita datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.
Tradolan Retard impreuna cu alte medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Efectul antialgic (de oprire a durerii) al Tradolan Retard poate fi redus sau scurtat daca luati concomitent urmatoarele medicamente:
- carbamazepina – folosita pentru tratamentul epilepsiei;
- pentazocina, nalbufina, buprenorfina – folosite pentru tratamentul durerii;
- ondasetron - pentru tratamentul greturilor.
Riscul aparitiei reactiilor adverse creste daca luati urmatoarele medicamente concomitent cu Tradolan Retard:
- unele antidepresive si antipsihotice care cresc posibilitatea aparitiei convulsiilor – asocierea poate declansa convulsii;
- unele antidepresive – asocierea poate induce contractii ritmice si involuntare ale muschilor, inclusiv ale muschilor responsabili de miscarile ochilor, agitatie, transpiratie excesiva, tremor, reflexe exagerate, cresterea tensiunii in muschi, cresterea temperaturii corpului peste 38°C;
- tranchilizante, somnifere sau alte medicamente pentru tratamentul durerii (morfina, codeina) – asocierea poate induce somnolenta sau senzatie de lesin;
- alcool – poate creste riscul aparitiei intoxicatiei cu alcool;
- medicamente care previn coagularea sangelui (warfarina) – co-administrarea poate creste riscul de sangerare, iar la unii pacienti poate fi necesara reducerea dozei de anticoagulant;
- medicamente care contin ketoconazol (medicament antifungic) sau eritromicina (antibiotic);
Nu luati Tradolan Retard daca luati medicamente apartinand clasei inhibitorilor de monoaminooxidaza
(IMAO) folositi pentru tratamentul depresiei. Lasati o pauza mai mare de 2 saptamani intre administrarea celor 2 tipuri de medicamente.
Tradolan Retard impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu consumati alcool etilic in timpul tratamentului cu Tradolan Retard deoarece efectele medicamentului pot fi intensificate. Alimentele nu influenteaza efectul Tradolan Retard.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
La om, exista foarte putine informatii cu privire la siguranta administrarii tramadolului in timpul sarcinii.
Prin urmare nu trebuie sa utilizati Tradolan Retard daca sunteti gravida. Utilizarea de lunga durata in timpul sarcinii poate conduce la sindrom de intrerupere la nou-nascut.
Tramadol Retard nu trebuie utilizat in timpul alaptarii deoarece substanta activa se excreta in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Tradolan Retard poate produce somnolenta, ameteli si vedere incetosata si, ca urmare, va poate influenta capacitatea de a reactiona. Daca simtiti ca reactivitatea dumneavoastra este afectata, nu conduceti automobile sau alte vehicule, nu utilizati unelte electrice, nu folositi utilaje si nu depuneti activitati fara a avea o baza larga de sustinere!
Tradolan Retard contine tartrazina
Tradolan Retard contine tartrazina lac (E102). Aceasta poate provoca reactii alergice.

3. Cum sa utilizati Tradolan Retard
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medical dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza trebuie stabilita in functie de intensitatea durerii si de sensibilitatea dumneavoastra la durere. In general, trebuie utilizate cele mai mici doze care combat durerea.
Comprimatele cu eliberare prelungita trebuie inghitite intregi, fara a le mesteca, cu un pahar cu apa.
Doza trebuie ajustata in functie de intensitatea durerii si sensibilitatea dumneavoastra personala. In general, trebuie luata cea mai mica doza care calmeaza durerea.
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani:
Cu exceptia cazurilor in care medicul v-a prescris altfel, dozele initiale uzuale sunt de 50-100 mg clorhidrat de tramadol pe zi. Se va administra un comprimat cu eliberare prelungita dimineata si unul seara. Trebuie sa existe un interval de timp de cel putin 8 ore intre administrari.
Daca este necesar, medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza diferita de Tradolan Retard, intr-o concentratie potrivita. Nu trebuie sa utilizati mai mult de 400 mg clorhidrat de tramadol pe zi, cu exceptia cazului in care medical dumneavoastra v-a recomandat aceasta doza.
Utilizarea la copii
Tradolan Retard nu este indicat la copii cu varsta mai mica de 12 ani.
Pacienti varstnici
La pacientii cu varsta sub 75 ani, pot fi administrate dozele recomandate la adulti.
La unii pacienti varstnici (cu varsta peste 75 ani) excretia tramadolului poate fi intarziata. Daca acest lucru este valabil in cazul dumneavoastra, medicul va poate recomanda modificarea dozei.
Pacienti cu boli severe ale ficatului sau rinichilor (insuficienta)/pacienti care efectueaza sedinte de dializa
Daca suferiti de boli severe ale rinichilor sau ficatului, nu trebuie sa folositi Tradolan Retard. Daca afectarea rinichilor sau a ficatului este mai putin severa, atunci medicul dumneavoastra va poate recomanda modificarea intervalului de timp dintre administrari.
Cat timp trebuie sa utilizati Tradolan Retard
Nu trebuie sa utilizati Tradolan Retard pentru o perioada mai mare decat este necesar. Daca va este necesar un tratament de lunga durata, medicul dumneavoastra trebuie sa va efectueze examene medicale regulate, la intervale mici de timp (daca este necesar, cu pauze in timpul tratamentului), putand sa stabileasca astfel daca trebuie sa continuati tratamentul cu Tradolan Retard si ce doza trebuie sa utilizati.
Daca aveti impresia ca efectul Tradolan Retard este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca utilizati mai mult Tradolan Retard decat trebuie
Daca ati luat mai mult Tradolan Retard decat trebuie, contactati cat mai repede medicul sau mergeti la cel mai apropiat spital. Pot apare simptome precum: pupile foarte mici, varsaturi, scaderea tensiunii arteriale, batai rapide ale inimii, colaps (stare de rau severa), lesin, coma, convulsii asemanatoare celor din epilepsie, respiratie dificila sau superficiala.
Daca uitati sa utilizati Tradolan Retard
Daca ati uitat sa luati un comprimat cu eliberare prelungita, durerea s-ar putea sa reapara. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati sa utilizati comprimatele cu eliberare prelungita ca inainte.
Daca incetati sa utilizati Tradolan Retard
In cazul in care intrerupeti prea repede tratamentul cu Tradolan Retard, este posibil ca durerea sa reapara. Daca doriti sa intrerupeti tratamentul datorita reactiilor adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. In general, atunci cand tratamentul cu Tradolan Retard este oprit, nu apar reactii adverse de intrerupere. Cu toate acestea, in cazuri rare, unii pacienti tratati cu Tradolan Retard pentru o anumita perioada de timp pot sa se simta rau la intreruperea brusca a tratamentului. Ei pot prezenta o stare de agitatie, anxietate, nervozitate sau tremuraturi. Pot fi hiperactivi, pot sa prezinte dificultate la adormire, tulburari ale stomacului sau ale intestinelor. Daca dupa intreruperea tratamentului cu Tradolan Retard prezentati vreuna dintre aceste manifestari, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Tradolan Retard poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse grave
Acest medicament poate produce ocazional reactii alergice, desi reactiile alergice grave sunt rare. Opriti administrarea Tradolan Retard si spuneti imediat medicului dumneavoastra daca prezentati vreuna dintre simptomele unei reactii alergice serioase, precum:
- respiratie suieratoare, dificultate la respiratie, ameteli;
- umflarea fetei, a limbii si/sau a gatului, dificultati la inghitire.
Alte reactii adverse
Spuneti medicului dumneavoastra daca prezentati oricare din urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori):
- senzatie de rau (greata),
- ameteli.
Reactii adverse frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 utilizatori):
- dureri de cap,
- oboseala,
- somnolenta,
- varsaturi,
- constipatie,
- gura uscata,
- transpiratie excesiva.
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori):
- modificarea ritmului inimii (batai neregulate, mai frecvente sau mai puternice),
- colaps sau senzatie de lesin,
- senzatie de presiune in stomac, balonare, ragaieli,
- diaree.
Reactii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori):
- modificari ale dispozitiei (disforie),
- modificari ale activitatii (crestere sau supresie),
- modificari ale capacitatii senzoriale si cognitive (capacitate decizionala, tulburari de perceptie),
- vederea, auzirea sau perceperea unor personaje sau evenimente care nu exista in realitate (halucinatii),
- confuzie,
- tulburari ale somnului,
- stare de teama nejustificata prelungita (anxietate),
- cosmaruri,
- dependenta,
- modificari ale poftei de mancare,
- senzatie de furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor (parestezii),
- tremuraturi,
- respiratie dificila,
- convulsii precum cele care apar in epilepsie,
- vedere incetosata,
- scaderea frecventei batailor inimii,
- cresterea tensiunii arteriale,
- eruptii cutanate tranzitorii insotite sau nu de mancarime,
- inrosirea brusca a fetei,
- scaderea fortei musculare,
- dificultate si durere la urinare, scaderea cantitatii de urina produsa,
- dependenta de droguri,
- simptome ale sindromului de intrerupere care apar la oprirea tratamentului,
- contractii musculare involuntare,
- coordonare deficitara,
- pierderea cunostintei,
- reactii alergice severe (umflarea fetei, mainilor, picioarelor, limbii, gatului insotite de batai neregulate
ale inimii, stare de lesin si dificultati la respiratie).
Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori):
- modificarea testelor de laborator care arata functia ficatului.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
- scaderea nivelului de zahar din sange,
- agravarea astmului bronsic, desi nu s-a stabilit o relatie cauzala.
Raportarea reactiilor adverse suspectate
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Tradolan Retard
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Tradolan Retard
Tradolan Retard 150 mg comprimate cu eliberare prelungita
- Substanta activa este clorhidrat de tramadol. Fiecare comprimat cu eliberare prelungita contine
clorhidrat de tramadol 150 mg.
- Celelalte componente sunt: nucleu - hidroxipropilmetilceluloza 15000 Pa.s, celuloza microcristalina,polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - macrogol 6000,hidroxipropilmetilceluloza 5mPa.s, tartrazina lac (E102), dioxid de titan (E171), talc, poliacrilat dispersie 30%.
Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita
- Substanta activa este clorhidrat de tramadol. Fiecare comprimat cu eliberare prelungita contine clorhidrat de tramadol 200 mg.
- Celelalte componente sunt: nucleu - hidroxipropilmetilceluloza 15000 Pa.s, celuloza microcristalina, polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - macrogol 6000, hidroxipropilmetilceluloza 5mPa.s, tartrazina lac (E102), talc, poliacrilat dispersie 30%.
Cum arata Tradolan Retard si continutul ambalajului
Tradolan Retard 150 mg comprimate cu eliberare prelungita se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare galben-pal, de forma capsulara (ovalara) cu o linie mediana de rupere pe ambele fete.
Tradolan Retard 200 mg comprimate cu eliberare prelungita se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare galbena, de forma capsulara (ovalara) cu o linie mediana de rupere pe ambele fete.
Tradolan Retard este disponibil in cutie cu un blister din PVC/Al a cate 10 comprimate.
Tradolan Retard este disponibil in cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata
Reprezentanta G.L. Pharma Romania
Str. Sevastopol, nr. 17C, ap. 6, et. 2 010991, Bucuresti, sector 1
Tel:+40 21 337 49 78 Fax:+40 21 335 15 55 Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Migrene
Buna ziua. Am luat pentru durerile de cap timp de 3 luni migrosun si tiolin, dupa recomandarea medic ...
Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Depășire doza arterin(2pastile pe zi)
Ce ar trebui sa simt dacă am depășit doza de arterin 2 zile la rind. Nu iau alte medicamente pt ...
↳ Buna ziua! In principiu nu vor fi consecinte, cel mult s-ar putea sa resimtiti un disconfort la nivelul musculaturii (dureri de spate in special), da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate administra
Se poate administra Cystone la inceputul sarcinii? ...
↳ Buna ziua! Puteti face administrarea doar la indicatia medicului care va urmareste sarcina. De regula dupa primul trimestru de sarcina sunt permise m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri musculare de la coloana dreapta stinga deasupra rinichilor pana în fata spre buric
Bună seara!Pe 6/12/2023 am avut un AVC TRANZITORIU dupa 12 zile am făcut infecti urinara d ...
Durere dantura
Buna...de cateva zile am dureri pe partea stanga sus dantura,nu stiu ce masea imi face probleme pt c ...
↳ Buna ziua! Medicul stomatolog nu v-a recomandat sa faceti o radiografie? Poate aveti un nerv care s-a inflamat, chiar daca in aparenta dintii sunt sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...