Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TORLEPTA 50 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TORLEPTA 50 mg comprimate filmate

Prospect - TORLEPTA 50 mg comprimate filmate


NU comercializăm TORLEPTA 50 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TORLEPTA 50 mg comprimate filmate    DCI: TOPIRAMATUM


  Produs complementar recomandat


42.5lei
Vezi detalii

Torlepta apartine unui grup de medicamente denumite „medicamente antiepileptice”.
TORLEPTA 25 mg comprimate filmate
TORLEPTA 50 mg comprimate filmate
TORLEPTA 100 mg comprimate filmate
Topiramat

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Torlepta si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Torlepta
3. Cum sa luati Torlepta
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Torlepta
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE TORLEPTA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Torlepta apartine unui grup de medicamente denumite „medicamente antiepileptice”. Este utilizat:
- singur pentru a trata convulsiile la adulti, adolescenti si copii cu varsta de peste 6 ani
- impreuna cu alte medicamente pentru a trata convulsiile la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 2 ani si peste
- pentru a preveni durerile de cap de tip migrena la adulti

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI TORLEPTA
Nu luati Torlepta
- daca sunteti alergic la topiramat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- pentru a preveni migrena daca sunteti gravida sau puteti ramane gravida, dar nu utilizati o metoda contraceptiva eficace (vezi paragraful „Sarcina si alaptarea” pentru informatii suplimentare).
Daca nu sunteti sigur daca cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza acest medicament.
Atentionari si precautii
Inainte de a lua acest medicament verificati impreuna cu medicul sau farmacistul dumneavoastra daca:
- aveti probleme cu rinichii, mai ales pietre la rinichi, sau daca faceti dializa renala
- aveti istoric de anomalii ale sangelui sau ale lichidelor din corp (acidoza metabolica)
- aveti probleme cu ficatul
- aveti probleme cu ochii, in special glaucom
- aveti probleme de crestere
- aveti o alimentatie bogata in grasimi (dieta cetogenica)
- sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida ( vezi punctul “Sarcina si alaptarea” pentru informatii suplimentare)
Daca nu sunteti sigur daca oricare dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza acest medicament. Este important sa nu intrerupeti administrarea medicamentului fara a cere sfatul medicului.
S-ar putea sa pierdeti din greutate daca utilizati topiramat asa ca trebuie sa va monitorizati regulat greutatea cand utilizati acest medicament. Daca pierdeti prea mult din greutate sau daca un copil care utilizeaza acest medicament nu ia suficient in greutate, trebuie sa va adresati medicului.
La un numar mic de pacienti tratati cu medicamente antiepileptice, cum este topiramat, s-a constatat aparitia unor ganduri de auto-vatamare sau de sinucidere. In cazul in care va apar astfel de ganduri, contactati-va imediat medicul, indiferent de moment. Topiramatul poate sa reduca transpiratia, in special la copii, fapt ce poate duce la cresterea temperaturii corpului dumneavoastra in timpul exercitiilor fizice sau in caz de expunere la medii calde. Ca urmare, este important sa beti o cantitate suficienta de apa in timpul tratamentului cu topiramat, mai ales daca efectuati exercitii fizice sau daca vremea este calda, pentru a reduce riscul evenimentelor
adverse asociate cu caldura, cum sunt durerile de cap si greata.
Torlepta impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala, vitamine si medicamente din plante medicinale.
Topiramatul si anumite alte medicamente isi pot inflenta reciproc efectele. Uneori doza unuia dintre medicamentele pe care le luati sau doza de topiramat trebuie sa fie modificata. In special, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati:
- alte medicamente care va afecteaza sau va scad capacitatea de gandire, de concentrare sau coordonarea musculara (de exemplu medicamente deprimante ale sistemului nervos central, cum sunt relaxantele musculare si sedativele).
- anticonceptionale orale. Topiramatul poate afecta eficacitatea anticonceptionalelor orale. Spuneti medicului dumneavoastra daca observati modificari ale sangerarii menstruale in timp ce luati anticonceptionale orale si Torlepta.
Pastrati o lista cu toate medicamentele pe care le luati. Aratati aceasta lista medicului dumneavoastra si farmacistului inainte de a incepe tratamentul cu un nou medicament. Alte medicamente despre care trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul includ alte medicamente antiepileptice, risperidona, litiu, hidroclortiazida, metformin, pioglitazona, gliburida,
amitriptilina, propranolol, diltiazem, venlafaxina, flunarizina, sunatoare (Hypericum perforatum) (un preparat din plante folosit in tratamentul depresiei). Daca nu sunteti sigur daca oricare dintre cele de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza acest medicament.
Torlepta cu alimente si bauturi
Puteti lua acest medicament cu sau fara alimente. Consumati multe lichide pe parcursul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi pe perioada tratamentului cu topiramat. Trebuie sa evitati sa consumati bauturi alcoolice cand luati topiramat.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua Torlepta. Similar altor medicamente antiepileptice, daca topiramat este utilizat in timpul sarcinii, exista un risc de afectare a fatului. Asigurati-va ca stiti foarte bine riscurile si beneficiile utilizarii topiramatului
pentru tratamentul epilepsiei in timpul sarcinii.
Nu trebuie sa luati topiramat pentru a preveni migrena daca sunteti gravida sau puteti ramane gravida si nu utilizati o metoda contraceptiva eficace.
Mamele care alapteaza in timp ce iau topiramat trebuie sa spuna medicului cat mai curand posibil daca observa manifestari neobisnuite la copil.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu topiramat pot aparea ameteli, oboseala si probleme de vedere. Nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje fara sa discutati initial cu medicul dumneavoastra..
Torlepta contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Torlepta 50 mg comprimate filmate contine galben amurg, care poate provoca reactii alergice. Flacoanele de Torlepta contin un recipient cu gel desicant din siliciu. Recipientul cu gel desicant nu trebuie inghitit.

3. CUM SA LUATI TORLEPTA
Luati intotdeauna Torlepta exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, daca nu sunteti sigur.
Luati Torlepta exact cum a fost prescris. Medicul dumneavoastra va va prescrie de obicei pentru inceput o doza mica de topiramat si, treptat, va creste cantitatea pana se ajunge la doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Comprimatele de Torlepta trebuie inghitite intregi. Evitati mestecarea comprimatelor pentru ca s-ar putea sa lase un gust amar.
Torlepta poate fi luat inainte, in timpul sau dupa masa. Consumati multe lichide pe timpul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi in timp ce luati aceste comprimate.
Daca luati mai mult decat trebuie din Torlepta
Mergeti imediat la medic. Luati ambalajul medicamentului cu dumneavoastra.
Puteti sa va simtiti somnolent, obosit sau mai putin atent, sa aveti probleme de coordonare, sa aveti dificultati de vorbire sau de concentrare, sa aveti vedere dubla sau incetosata, sa aveti senzatie de ameteala din cauza tensiunii arteriale mici, sa va simtiti deprimat sau agitat sa aveti dureri abdominale sau convulsii (crize). Supradozajul poate surveni daca luati alte medicamente impreuna cu Torlepta.
Daca uitati sa luati Torlepta
Daca uitati sa luati o doza, luati-o cat mai curand posibil dupa ce v-ati amintit. Cu toate acestea, daca se aproprie momentul pentru administrarea dozei urmatoare treceti peste doza uitata si continuati tratamentul ca de obicei. Daca omiteti doua sau mai multe doze, adresati-va medicului dumneavoastra. Nu luati o doza dubla (doua doze in acelasi timp) pentru a compensa o doza uitata.
Daca incetati sa luati Torlepta
NU INTRERUPETI tratamentul cu acest medicament decat daca medicul dumneavoastra v-a spus sa faceti acest lucru. Simptomele dumneavoastra s-ar putea sa reapara. Daca medicul dumneavoastra hotaraste sa opreasca acest tratament, doza dumneavoastra poate fi scazuta treptat, pe parcursul a
cateva zile. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Torlepta poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati imediat ingrijiri medicale daca aveti urmatoarele reactii adverse:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 pacient din 10)
Depresie (noua sau agravata)
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 pacienti)
Convulsii (crize)
Anxietate, iritabilitate, modificari ale dispozitiei, confuzie, dezorientare
Probleme de concentrare, gandire lenta, pierderi de memorie, probleme de memorie (cu debut nou, modificare brusca sau crestere a severitatii)
Pietre la rinichi, urinare frecventa sau dureroasa
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de pacienti)
Crestere a concentratiei de acid in sange (poate provoca probleme de respiratie, inclusiv respiratie dificila, pierdere a poftei de mancare, greata, varsaturi, oboseala excesiva si batai rapide sau neregulate ale inimii)
Transpiratie redusa sau absenta
Ganduri de auto-vatamare grava, incearcare de a provoaca auto-vatamare grava
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de pacienti)
Glaucom - blocare a drenajului lichidului din interiorul ochilor, fapt ce provoaca cresterea
presiunii in interiorul ochiului, durere, sau scaderea vederii
In continuare sunt prezentate alte reactii adverse; in cazul in care acestea devin grave, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 pacient din 10):
Nas infundat, nas care curge si dureri in gat
Furnicaturi, dureri si/sau amorteala la nivelul diferitelor parti ale corpului
Somnolenta, oboseala
Ameteli
Greata, diaree
Pierdere in greutate
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 pacienti)
Anemie (scadere a numarului de celule din sange)
Reactii alergice (cum sunt eruptii pe piele, inrosire la nivelul pielii, mancarimi, umflare a fetei, urticarie)
Pierdere a poftei de mancare, scadere a poftei de mancare
Agresivitate, agitatie, furie
Dificultati de adormire sau de mentinere a somnului
Probleme de vorbire sau tulburari de vorbire, vorbire ingreunata
Neindemanare sau lipsa de coordonare, senzatie de instabilitate in mers
Scadere a capacitatii de a efectua sarcinile de rutina
Scadere, pierdere sau absenta a gustului
Tremuraturi sau scuturaturi involuntare, miscari rapide, incontrolabile ale ochilor
Tulburari de vedere, cum sunt vedere dubla, vedere incetosata, scadere a vederii, dificultati de focalizare
Senzatie de invartire (vertij), zgomote in urechi, durere in ureche
Scurtare a respiratiei
Sangerari din nas
Febra, stare de rau, slabiciune
Varsaturi, constipatie, dureri sau disconfort abdominal, indigestie, infectii ale stomacului sau intestinului
Uscaciune a gurii
Cadere a parului
Mancarimi
Dureri sau inflamare a articulatiilor, spasme sau contractii musculare, dureri sau slabiciune musculara, dureri in piept
Crestere in greutate
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de pacienti)
Scadere a numarului de trombocite (celule sanguine care ajuta la oprirea sangerarii), scadere a numarului de globule albe care va protejeaza impotriva infectiilor, scadere a concentratiei de potasiu in sange
Crestere a valorilor enzimelor hepatice, crestere a numarului de eozinofile din sange (un tip de celule albe din sange),
Umflare a ganglionilor de la nivelul gatului, axilei sau abdomenului
Crestere a poftei de mancare
Dispozitie euforica
A auzi, a vedea sau a simti lucruri care nu exista in realitate, tulburare mintala grava (psihoza)
A nu arata si/sau a nu simti nicio emotie, suspiciune neobisnuita, atac de panica
Probleme cu cititul, tulburari de vorbire, probleme cu scrisul de mana
Neliniste, hiperactivitate
Gandire incetinita, reducere a starii de veghe sau a vigilentei
Miscari lente sau reduse ale corpului, miscari musculare involuntare anormale sau repetitive
Lesin
Simt tactil anormal; afectare a simtului tactil
Afectare, modificare sau absenta a mirosului
Stare sau senzatie neobisnuita care ar putea precede o migrena sau un anumit tip de convulsie
Uscaciune a ochilor, sensibilitate a ochilor la lumina, contractie a pleoapelor, ochi umezi
Scadere sau pierdere a auzului, pierdere a auzului la o ureche
Batai lente sau neregulate ale inimii, constientizare a batailor inimii in piept
Scadere a tensiunii arteriale, scadere a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare (in consecinta, unele persoane care iau Torlepta pot simti o stare de lesin, ameteli, sau pot lesina atunci cand se ridica in picioare sau se aseaza jos brusc)
Inrosire a fetei, senzatie de cald
Pancreatita (inflamatie a pancreasului)
Emisie excesiva de gaze sau vanturi, arsuri la stomac, senzatie de stomac plin sau de balonare
Sangerare a gingiilor, crestere a cantitatii de saliva, salivatie abundenta, respiratie urat mirositoare
Consum excesiv de lichide, sete
Modificari ale culorii pielii
Rigiditate musculara, dureri in zonele laterale ale abdomenului
Sange in urina, incontinenta (lipsa controlului) urinara, dorinta urgenta de a urina, dureri de rinichi sau laterale
Dificultati la obtinerea sau mentinerea erectiei, disfunctii sexuale
Simptome asemanatoare gripei
Degete reci la maini si la picioare
Senzatie de betie
Probleme de invatare
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de pacienti)
Stare de dispozitie anormal de euforica
Pierdere a cunostintei
Orbire a unui ochi, orbire temporara, orbire pe perioada noptii
Scadere a acuitatii vizuale
Umflare a ochilor si a zonei din jur
Amorteli, furnicaturi si modificari de culoare (alb, albastru apoi rosu) la nivelul degetelor de la maini si picioare atunci cand sunt expuse la frig
Inflamatie a ficatului, insuficienta hepatica,
Sindrom Stevens-Johnson, o afectiune care pune viata in pericol, ce se poate prezenta cu leziuni in multe zone ale mucoasei (cum ar fi gura, nasul, si ochii), eruptie pe piele si vezicule
Miros anormal al pielii
Senzatie de disconfort la nivelul bratelor sau picioarelor
Tulburari renale
Concentratii crescute de acid in sange
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
Maculopatia este o afectiune a maculei, un punct mic de pe retina unde vederea are cea mai mare acuitate. Trebuie sa anuntati medicul daca observati o modificare sau o scadere a acuitatii vizuale.
Umflare a conjunctivei oculare.
Necroliza epidermica toxica care este o forma mai grava a sindromului Steven-Johnson, caracterizata prin aparitia de vezicule pe o zona extinsa si descuamarea straturilor exterioare ale pielii (vezi reactii adverse rare).
Tuse.
Copii si adolescenti
Reactiile adverse la copii si adolescenti sunt in general similare cu cele intalnite la adulti. Totusi, unele reactii adverse sunt fie mai frecvente la copii si/sau pot fi mai severe la copii decat la adulti. Reactiile
adverse care pot fi mai severe includ transpiratie redusa sau absenta si crestere a concentratiei de acid din sange. Reactiile adverse care pot aparea mai frecvent la copii includ afectiuni ale tractului respirator superior.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare - Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea
de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA TORLEPTA
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Torlepta dupa data de expirare inscrisa pe blister/flacon si cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Flacoane din plastic
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C.
A se pastra flaconul bine inchis pentru a fi protejat de umiditate.
Blistere
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Torlepta
Substanta activa este topiramat. Fiecare comprimat filmat contine topiramat 25 mg, 50 mg, 100 mg.
Celelalte componente sunt:
- nucleul comprimatului:
Lactoza monohidrat, celuloza microcristalina (Avicel PH 101) (E 460), amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu.
- filmul comprimatului:
Torlepta 25 mg comprimate filmate: hipromeloza 5cP, macrogol 400, polisorbat 80, dioxid de titan (E 171).
Torlepta 50 mg comprimate filmate: hipromeloza 6cP, macrogol 400, polisorbat 80, galben amurg FCF (E 110), dioxid de titan (E 171) si oxid galben de fer (E 172). Torlepta 100 mg comprimate filmate: hipromeloza 5cP, macrogol 400, polisorbat 80, dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172) si oxid galben de fer (E 172).
Cum arata Torlepta si continutul ambalajului
Comprimat filmat
Torlepta 25 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, de culoare alb, avand gravat ’G’ pe o fata si ’25’ pe cealalta fata.
Torlepta 50 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, de culoare galben, avand gravat ’G’ pe o fata si ’50’ pe cealalta fata.
Torlepta 100 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, de culoare galben, avand gravat ’G’ pe o fata si ’100’ pe cealalta fata.
Torlepta comprimate filmate 25 mg, 50 mg si 100 mg sunt disponibile in flacoane din plastic cu capac de siguranta si un recipient cu desicant care contin 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100 si 200 comprimate. Desicantul nu trebuie ingerat. De asemenea, Torlepta comprimate filmate 25 mg, 50 mg si 100 mg sunt disponibile in blistere din aluminiu care contin 4, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 100 si 120 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Torlepta 25 mg/50 mg/100 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interacțiuni Normens
Imi puteți spune daca pot sa fac tratamentul cu Normens pt reglarea menstruației in parale ...
oare e epilepsie?
fetita mea a facut convulsii febrile cand era sugar,am tinut-o sub control medical pana la varsta de ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa-i administrati fetiteti dumneavoastra tratametnul recomandat de medici! Anomalia respectiva poate determina in anumite conditi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce se intampla dak iau mai multe pastile de peritol
cum pot ramane insarcinata?si dak iau mai multe pastile de peritol ce se intampla? ...
↳ Buna ziua! Daca timp de 6 luni ati incercat sa concepeti un copil fara sa reusiti, adresati-va unui medic ginecolog pentru investigatii. Probleme de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...