Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Prospect - TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie


NU comercializăm TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie    DCI: COMBINATII (TOBRAMYCINUM +DEXAMETAZONUM)


  Produs complementar recomandat
TOMIDEXOFTA are doua efecte: suprima inflamarea prin intermediul dexametazonei (un corticosteroid) si reduce infectiile bacteriene prin intermediul tobramicinei (un antibiotic).
TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
Tobramicina/dexametazona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este TOMIDEXOFTA si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TOMIDEXOFTA
3. Cum sa utilizati TOMIDEXOFTA
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza TOMIDEXOFTA
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este TOMIDEXOFTA si pentru ce se utilizeaza
TOMIDEXOFTA are doua efecte: suprima inflamarea prin intermediul dexametazonei (un corticosteroid) si reduce infectiile bacteriene prin intermediul tobramicinei (un antibiotic). Este utilizat pentru a reduce inflamatiile si infectiile bacteriene dupa interventiile chirurgicale efectuate la nivelul ochilor. Trebuie utilizat sub supravegherea unui oftalmolog.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TOMIDEXOFTA
Nu utilizati TOMIDEXOFTA
- daca sunteti alergic la tobramicina, dexametazona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
Daca aveti sau credeti ca aveti o infectie la nivelul ochiului cauzata de un virus, anumite bacterii (micobacterii) sau bacterii filamentoase
Daca aveti o tensiune crescuta a lichidului din ochi, cu deteriorarea nervului optic (glaucom).
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra
Daca obsrvati mancarime sau inflamare la nivelul pleoapelor sau inrosirea ochilor in timpul
utilizarii TOMIDEXOFTA.
Daca sunteti alergic la anumite antibiotice (aminoglicozide), deoarece este posibil sa fiti alergic si la TOMIDEXOFTA.
Daca in prezent urmati tratament cu alte antibiotice, deoarece este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa verifice nivelurile de antibiotic din sangele dumneavoastra.
Daca aveti o boala care ar putea cauza subtierea tesutului ochiului, deoarece este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa verifice in mod regular tensiunea de la nivelul ochilor dumneavoastra.
Aveti grija deosebita
Sa utilizati TOMIDEXOTA atat timp cat v-a prescris medicul dumneavoastra. Utilizarea prelungita poate cauza vatamarea ochilor si infectie. Daca intrerupeti tratamentul prea repede, inflamatia poate aparea din nou.
TOMIDEXOFTA impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastra va va spune daca puteti utiliza TOMIDEXOFTA sau nu.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca dupa utilizarea TOMIDEXOFTA apare incetosarea temporara a vederii, trebuie sa asteptati pana cand aceste simptome dispar inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
TOMIDEXOFTA contine clorura de benzalconiu
Acest medicament contine un conservant numit clorura de benzalconiu, care poate cauza iritatie si decolorarea lentilelor de contact moi. Daca purtati lentile de contact moi, trebuie sa le scoateti inainte de instilare si sa asteptati cel putin 15 minute inainte de a le reaplica.

3. Cum sa utilizati TOMIDEXOFTA
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este:
O picatura in ochi la interval de 4 pana la 6 ore, in timp ce sunteti treaz. In timpul primelor 24 pana la 48 de ore, medicul dumneavoastra va poate creste doza la o picatura administrata la fiecare 2 ore in timp ce sunteti treaz. Administrarea dozelor trebuie continuata pe durata a 14 zile. Frecventa
administrarii trebuie scazuta treptat, in functie de ameliorarea starii ochiului/ochilor dumneavoastra. Inainte de aplicarea picaturilor oftalmice trebuie sa va spalati intotdeauna pe maini.
Aplicati picaturile oftalmice astfel:
1. Agitati bine flaconul.
2. Desurubati capacul de protectie al flaconului.
3. Inclinati-va capul pe spate si uitati-va la tavan.
4. Trageti usor de pleoapa inferioara, pana cand se formeaza un buzunar intre pleoapa si ochi.
5. Apasati usor flaconul cu picurator pentru a face sa curga o picatura in ochi.
6. In timp ce tineti ochiul afectat inchis, apasati cu degetul in coltul ochiului inchis (in punctul de langa nas) si mentineti apasat timp de 2 minute. Evitati ca varful picuratorului sa intre in contact cu ochiul dumneavoastra sau cu alte suprafete.
Inlocuiti si inchideti ermetic capacul imediat dupa utilizare.
Utilizarea la varstnici:
Nu exista instructiuni speciale pentru administrarea dozelor.
Utilizarea la copii si adolescenti:
Siguranta si eficacitatea nu au fost demonstrate la copii si adolescenti.
Utilizarea in insuficienta hepatica si renala
Nu exista instructiuni speciale pentru administrarea dozelor.
Utilizarea altor picaturi sau unguente oftalmice
Daca utilizati mai multe picaturi sau unguente, asteptati 15 minute intre administrari. Aplicati unguentul la sfarsit.
Daca ati utilizat mai mult TOMIDEXOFTA decat trebuie
Un supradozaj topic de TOMIDEXOFTA poate fi indepartat din ochi cu apa calduta.
Daca ati uitat sa utilizati TOMIDEXOFTA
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca ati uitat sa luati o doza, administrati-o imediat ce v-ati adus aminte. Daca totusi este aproape timpul sa va administrati urmatoarea doza, sariti peste doza omisa si asteptati pana la momentul administrarii dozei urmatoare.
Daca incetati sa utilizati TOMIDEXOFTA
Este important sa nu opriti tratamentul cu TOMIDEXOFTA prea repede. Frecventa administrarii trebuie scazuta treptat, in functie de ameliorarea starii ochiului/ochilor dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va spune cand sa opriti utilizarea TOMIDEXOFTA.
Informati-l pe medicul dumneavoastra daca trebuie sa intrerupeti tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse raportate cel mai frecvent in timpul tratamentului cu tobramicina sau dexametazona au fost legate de hipersensibilitate la nivel ocular. Acestea includ disconfort ocular, iritatie oculara, durere oculara, hiperemie oculara, prurit ocular si senzatie de corp strain in ochi. Puteti experimenta unele sau toate dintre urmatoarele reactiila nivelul ochiului/ochilor dumneavoastra.
Foarte frecvente (pot afecta mai mult 1 persoana din 10):
Cresterea tensiunii intraoculare (dupa un tratament de 2 saptamani).
Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10):
Inrosirea ochiului sau a pleoapei, senzatie anormala in ochi
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100):
Inflamarea conjunctivei sau a corneei, uscarea ochilor, reactii alergice sau de hipersensibilitate, edem ocular, reflex pupilar fotomotor lent, edem palpebral, hipersecretie lacrimala, disconfort ocular,
incetosarea vederii, tensiune crescuta la nivelul ochilor, care poate duce la dureri de cap si tulburari de vedere, vindecarea intarziata a ranilor, infectii, glaucom, ptoza palpebrala, calcificari la nivelul corneei
si modificari ale grosimii corneei, suprainfectie (o infectie ce urmeaza unei alte infectii), simptome alergice mascate.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 persoana din 10.000):
Deteriorarea corneei, deteriorarea nervului optic, cataracta.
De asemenea, este posibil sa experimentati reactii in alte zone ale corpului dumneavoastra, inclusiv:
Frecvente: dureri de cap, secretii nazale
Mai putin frecvente: constrictie la nivelul gatului. In cazul unui dozaj frecvent, poate aparea absorbtia sistemica alaturi de reducerea functiei suprarenale. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza TOMIDEXOFTA
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament daca sigiliul de siguranta al flaconului este rupt inainte de prima utilizare. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si flacon, dupa „Exp“. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 30şC.
Eliminati flaconul la 28 de zile dupa deschidere, chiar daca in el a mai ramas solutie. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine TOMIDEXOFTA
Substantele active sunt tobramicina si dexametazona
Un mililitru picaturi oftalmice, solutie contine tobramicina 3 mg si fosfat sodic de dexametazona 1,30 mg, echivalent cu dexametazona 1 mg.
Celelalte componente sunt clorura de benzalconiu, in calitate de conservant, tiloxapol, clorura de sodiu, sulfat de sodiu anhidru, acid boric, apa pentru preparate injectabile, acid sulfuric si/sau hidroxid de sodiu, pentru ajustarea pH-ului.
Cum arata TOMIDEXOFTA si continutul ambalajului
Un flacon de plastic continand 5 ml solutie limpede, incolora.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
SOOFT ITALIA S.p.A. Contrada Molino, 17, 63833 Montegiorgio Fermo Italia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale SEE avand urmatoarele denumiri:
Romania TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Inflamatii ORL
Este eficient MSM si pentru inflamatii la nivel ORL (mucoasa bucala, gat, amigdale, etc..)? ...
Pesar
Buna ziua,pesarul este folositor si penpentru prolaps?Eu sufar genetic de asa ceva,si mama mea a avu ...
↳ Buna ziua! Da, pesarele uterine sunt indicate in cazul prolapsului, insa doar medicul ginecolog poate stabili gradul afectiunii, modelul de pesar nec ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri articulare in sarcina
Buna ziua, am dureri articulare și de sold destul de pronunțate. Iau calciu și fier, ...
↳ Buna ziua! Puteti utiliza crema Folrex, contine acid folic, este indicata in inflamatii ale articulatiilor si are marele avantaj de a fi permisa in s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ovule pt infectii ginosept
Bună ziua, în urma unui tratament cu antibiotic, în zona genitala a aparut usturime, și o scurg ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, simptomele si situatia descrisa indica o candidoza vaginala. Sangerarea nu este neaparat de la ovulele Ginosept, ci ind ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ma poate ajuta crema Poliartrin in calmarea durerilor si a inflamatiilor la membrele superioare
Am fost de curand diagnosticata cu poliartrita reumatoida ` ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (TOBRAMYCINUM +DEXAMETAZONUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (TOBRAMYCINUM +DEXAMETAZONUM):
- Dexatobrom 3 mg+1 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...