Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TICLODIN 250 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TICLODIN 250 mg comprimate filmate

Prospect - TICLODIN 250 mg comprimate filmate


NU comercializăm TICLODIN 250 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TICLODIN 250 mg comprimate filmate    DCI: TICLOPIDINUM


  Produs complementar recomandat
Substanta activa a produsului TICLODIN este: clorhidratul de ticlopidina, care actioneaza prin reducerea abilitatii plachetelor sangvine de a adera intre ele, sau de peretii vaselor sanguine.
TICLODIN 250 mg comprimate filmate
Clorhidrat de ticlopidina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este TICLODIN si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TICLODIN
3. Cum sa utilizati TICLODIN
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza TICLODIN
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este TICLODIN si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa a produsului TICLODIN este: clorhidratul de ticlopidina.
Acest medicament face parte din grupa terapeutica: medicamente antitrombotice, antiagregante plachetare. Ticlodin actioneaza prin reducerea abilitatii plachetelor sangvine de a adera intre ele, sau de peretii vaselor sanguine. Acest fapt previne coagularea sangelui in locuri nedorite, cum sunt vasele inguste de sange.
TICLODIN se utilizeaza in urmatoarele cazuri:
Pacienti cu risc de atac cerebral: pentru pacientii care nu pot lua aspirina, sau la care aceasta este ineficienta. Un atac cerebral se produce cand un cheag de sange ramane intr-un vas sangvin, blocand irigarea cu sange a zonei respective din creier. Cheagurile se produc cand plachetele sangvine adera una la alta. TICLODIN scade riscul de atac cerebral. Pacienti carora li s-a implantat sau urmeaza sa li se implanteze o endoproteza coronariana (stent): un stent este un mic tub metalic care mentine deschis vasul de sange in care este implantat. Este utilizat pentru reducerea durerii pectorale (anginei), evitarea atacurilor de cord (infarcte miocardice). TICLODIN scade riscul formarii unui cheag de sange la nivelul stentului. Cheagurile pot cauza un blocaj al vaselor de sange, conducand la atacuri de cord. Probabilitatea de formare a cheagurilor este mai mare
in prima luna de la implantarea stentului.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TICLODIN
Nu utilizati TICLODIN:
- daca sunteti alergic la clorhidrat de ticlopidina, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- suferiti de afectiuni ale sangelui precum: neutropenie (un numar scazut de leucocite), trombocitopenie (numar scazut de plachete sanguine), agranulocitoza (lipsa celulelor sanguine albe);
- aveti leziuni organice cu potential hemoragic, cum sunt: ulcer gastric sau duodenal activ, accident vascular cerebral hemoragic acut;
- suferiti de boli ale sangelui ce implica un timp prelungit de sangerare.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati TICLODIN, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- tratamentul cu ticlopidina trebuie intrerupt cu aproximativ 10-14 zile inaintea unei interventii chirurgicale planificate (inclusiv extractii dentare);
- in caz de urgente chirurgicale, spuneti obligatoriu medicului ca faceti tratament cu ticlopidina. Acest medicament poate cauza o prelungire a sangerarii la unii pacienti.
Urmati cu strictete recomandarile medicului, nu modificati doza si nu intrerupeti tratamentul fara a-l anunta in prealabil. Efectuati regulat analizele recomandate de medicul dvs. Daca aveti nivele crescute de colesterol, medicul poate solicita periodic verificarea nivelelor de colesterol din sange pe durata tratamentului cu Ticlodin. Clorhidratul de ticlopidina poate creste nivelul sangvin de colesterol cu pana la 10 %.
Daca prezentati febra, angina sau ulceratii bucale, adresati-va imediat medicului.
TICLODIN trebuie administrat cu prudenta daca suferiti de insuficienta hepatica. In cazul aparitiei hepatitei sau icterului, este necesara intreruperea tratamentului.
TICLODIN impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Medicul va poate informa daca exista posibilitatea aparitiei de intolerante in aceste circumstante, sau daca sunt necesare masuri speciale in administrarea acestor medicamente, cum ar fi modificarea dozei. Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu utilizati TICLODIN daca sunteti insarcinata, planuiti sa ramaneti insarcinata sau suspectati o posibila sarcina. Daca ramaneti insarcinata in timpul tratamentului, intrerupeti administrarea si consultati medicul. Nu utilizati TICLODIN daca alaptati. Daca administrarea acestuia este absolut necesara, alaptarea trebuie intrerupta.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Conduceti si/sau folositi utilaje cu prudenta pana observati in ce mod reactioneaza organismul dvs. La tratamentul cu ticlopidina.
TICLODIN contine {numele excipientului(tilor)}

3. Cum sa utilizati TICLODIN
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Doza uzuala este de 1 comprimat filmat (250 mg) de 2 ori pe zi, in timpul mesei sau imediat dupa masa, la aproximativ aceleasi ore, in fiecare zi. Luat pe stomacul gol, poate cauza deranjament stomacal. Comprimatul se inghite intreg, cu un pahar de apa.
Ticlodin se administreaza de regula dupa o schema de tratament de lunga durata, pentru prevenirea unor atacuri vasculare.
Clorhidratul de ticlopidina se administreaza de regula pana la o luna de la o operatie de implantare a unui stent coronarian.
Urmati aceste instructiuni, cu exceptia cazului in care medicul va va sfatui altfel.
Medicul va va spune cat va fi durata tratamentului dumneavoastra cu TICLODIN.
Daca utilizati mai mult TICLODIN decat trebuie
Daca luati mai mult TICLODIN decat trebuie, sau daca dumneavoastra sau altcineva ia accidental un comprimat de TICLODIN, consultati medicul sau cel mai apropiat spital (chiar daca nu apar simptome ingrijoratoare). Pastrati prospectul si toate comprimatele ramase pentru a le arata medicului. Daca uitati sa utilizati TICLODIN
Daca ati uitat sa luati o doza de TICLODIN, luati-o imediat ce va aduceti aminte. Daca este aproape momentul pentru administrarea urmatoarei doze, omiteti doza uitata si continuati-va schema de tratament.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa utilizati TICLODIN
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente efecte adverse ale clorhidratului de ticlopidina sunt de regula usoare. Printre acestea se numara:
- indigestie;
- greata;
- dureri de stomac sau intestinale;
- diaree.
Daca manifestati alte reactii adverse, cum sunt cele de mai jos, anuntati imediat medicul:
- sangerare prelungita sau anormala (ex. care cauzeaza puncte purpurii pe piele sau sub unghii, vanatai sau scaune de culoare foarte inchisa);
- semne de infectii (febra, raceala, gat inflamat sau ulcere ale gurii);
- semne de icter (ingalbenirea ochilor sau a pielii, urina inchisa la culoare sau scaun deschis la culoare)
- semne de febra, slabiciune, dificultati in vorbire sau convulsii;
- rash la nivelul pielii.
Sunt necesare precautii in special in ceea ce priveste simptomele de sangerare daca aveti tulburari de coagulare a sangelui in antecedente, ulcere gastrointestinale, sau daca urmeaza sa fiti supusi unor interventii chirurgicale.
Aceste reactii sunt rare, insa daca apar, necesita atentie medicala urgenta.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul. Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza TICLODIN
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 o
C, in ambalajul original.
Nu utilizati TICLODIN dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine TICLODIN
Substanta activa este clorhidratul de ticlopidina. Fiecare comprimat filmat contine 250 mg clorhidrat de ticlopidina. Celelalte componente sunt: nucleu – amidon de porumb, celuloza microcristalina, polividona K 30, acid citric anhidru, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, amidonglicolat de sodiu; film – hipromeloza 5 cP, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), talc.
Cum arata TICLODIN si continutul ambalajului
Comprimate lenticulare, de culoare alba sau aproape alba, cu aspect uniform, structura compacta si omogena, cu margini intacte, avand gravat pe una din fete “Tc 250”.
TICLODIN se ambaleaza in blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate, introduse cate 2 in cutii pliante de carton.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata ?i fabricantul
S.C. AC HELCOR PHARMA SRL Str. Victor Babes nr. 50
Baia Mare, Jud. Maramures Romania
Fabricantul S.C. AC HELCOR S.R.L.
Str.Victor Babes nr. 62 Baia Mare, Jud. Maramures Romania
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2016.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Solicitare opinie
Cât de eficientă este utilizarea fără prescriptie medicală Neuromion pt femeie 7 ...
candida bucala?
Buna ziua! Pt. o angina virala in gat, medicul ORL-ist mi-a prescris o solutie ce continea tetracicl ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TICLOPIDINUM?
Alte medicamnete care au TICLOPIDINUM:
- Ipaton 250 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...