Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tiaprida PMCS 100 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tiaprida PMCS 100 mg comprimate

Prospect - Tiaprida PMCS 100 mg comprimate


NU comercializăm Tiaprida PMCS 100 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tiaprida PMCS 100 mg comprimate    DCI: TIAPRIDUM


  Produs complementar recomandat


13.7lei
Vezi detalii

Tiaprida PMCS 100mg este un medicament care actioneaza asupra functiilor mentale si are un efect pozitiv asupra formelor grave de miscari involuntare si anormale ale pacientului.
Tiaprida PMCS 100 mg comprimate
Clorhidrat de tiaprida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tiaprida PMCS si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Tiaprida PMCS
3. Cum sa luati Tiaprida PMCS
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tiaprida PMCS
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Tiaprida PMCS si pentru ce se utilizeaza
Tiaprida PMCS 100mg este un medicament care actioneaza asupra functiilor mentale si are un efect pozitiv asupra formelor grave de miscari involuntare si anormale ale pacientului. Tiaprida PMCS 100 mg este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al tulburarilor de comportament al varstnicilor sau pentru alcoolismul cronic, inclusiv pentru simptomele de sevraj, daca ingestia de alcool este oprita brusc.
Se poate deasemenea utiliza pentru formele grave de miscari anormale (coreea Huntington). Tiaprida PMCS 100 mg comprimate poate fi utilizat de adulti si copii si adolescenticu varsta peste 6 ani.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Tiaprida PMCS
Nu luati Tiaprida PMCS
Daca sunteti alergic la substanta activa tiaprida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Daca suferiti de o boala rara a glandei suprarenale, denumita feocromocitom insotita de dureri de cap, bufeuri si o crestere periodica a tensiunii arteriale.
Daca vi se administreaza levodopa pentru tratamentul bolii Parkinson (o boala care se manifesta prin tremuraturi puternice si rigiditate musculara).
Daca suferiti concomitent de o tumora la nivelul creierului cu producere a hormonului prolactina si/sau de cancer de san. Daca credeti ca puteti avea una din problemele enumerate mai sus sau daca aveti orice alte nelamuriri, intrebati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a lua Tiaprida PMCS.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Tiaprida PMCS, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca vreuna dintre situatiile de mai jos este valabila in cazul dumneavoastra, spuneti-i medicului dumneavoastra inainte de a incepe sa luati Tiaprida PMCS:
Daca suferiti de boala Parkinson.
Daca suferiti de epilepsie. Daca medicul dumneavoasta va prescrie acest medicament exista risc crescut de aparitie a spasmelor.
Daca suferiti de o boala a rinichilor, trebuie sa luati doza cea mai mica prescrisa de medicul dumneavoastra.
Daca utilizati alte medicamente (vezi “Interactiuni cu alte medicamente”)
Daca suferiti de o boala a inimii sau de boli ale vaselor.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti factori de risc pentru producerea unui atac
cerebral sau de o scadere temporara a circulatiei fluxului sanguin catre creier (atac ischemic tranzitoriu).
Consultati-va cu medicul dumneavoastra daca dumneavoastra sau oricine din familia dumneavoastra a avut probleme cu cheagurile de sange (vase de sange blocate, embolism). Utilizarea medicamentelor similare cu Tiaprida PMCS este asociata cu formarea de cheaguri in vasele de sange.
Tiaprida PMCS impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Unele dintre medicamentele mentionate mai jos pot influenta utilizarea de Tiaprida PMCS si vice-versa. Antagonistii dopaminergici (medicamente care au efecte similare dopaminei, substanta naturala cu functie importanta la nivelul sistemului nervos) si Tiaprida PMCS isi anuleaza reciproc efectele si drept urmare nu trebuie utilizate impreuna.
Nu se recomanda utilizarea Tiaprida PMCS impreuna cu:
- medicamente care v-au fost prescrise pentru tratamentul bolilor de inima (diltiazem, verapamil, clonidina, guanfacina, digoxin, chinidina, disopiramida, amiodarona, sotalol).
- diuretice, laxative, glucocorticoizi, deoarece acestea pot determina tulburari ale balantei ionilor, in special nivelul minim de potasiu in sange.
- urmatoarele substante: pimozida, sultoprida, haloperidol, tioridazina, metadona, imipramina, antidepresive, litiu, bepridil, cisaprida, halofantrina, pentamidina, sparfloxacina. Medicamentele care afecteaza sistemul nervos central cum sunt analgezicele, medicamente antitusive, somniferele, tranchilizantele, antiemeticele, antialergicele si care pot potenta efectul Tiaprida PMCS, reduc vigilenta si cauzeaza somnolenta. Alcoolul etilic creste de asemenea efectul Tiaprida PMCS, in special prin
cresterea starii generale de depresie si somnolenta.
Tiaprida PMCS impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Tiaprida PMCS poate fi luat cu sau fara alimente.
Trebuie sa evitati consumul de alcool etilic cand utilizati Tiaprida PMCS.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca a-ti putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida adresati-va medicului sau faramacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Urmatoarele simptome pot sa apara la nou-nascutii ai caror mame au utilizat Tiaprida PMCS in ultimul trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate muscular si/sau slabiciune, somnolenta, agitatie, probleme cu respiratia si dificultate in alimentare. Daca copilul dumneavoastra prezinta astfel de simptome contactati imediat pe medicul dumneavoastra. Avand in vedere faptul ca nu se cunoaste daca Tiaprida PMCS se elimina in laptele uman, nu este recomandat sa fie luat in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece Tiaprida PMCS poate provoca depresie si somnolenta.

3. Cum sa luati Tiaprida PMCS
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza se stabiliste intotdeauna pentru fiecare individ in parte de catre medicul dumneavoastra. Tiaprida PMCS se poate utiliza de adulti si copii si adolescenti cu varsta peste 6 ani dupa cum urmeaza: Adulti:
Pentru tratamentul tulburarilor comportamentale la pacientii varstnici cu dementa: doza recomandata este de 200-400 mg zilnic, divizata in doua sau trei prize. Doza initiala este in mod normal de 50 mg (1/2 comprimat) de doua ori pe zi.
Pentru tratamentul simptomelor care apar in alcoolismul cronic doza recomandata este de 300-400 mg, divizata in trei prize.
In formele grave de miscari involuntare anormale dozajul este strict recomandat pentru fiecare individ in parte cu un interval larg al dozelor cuprinse intre 300 mg si 1200 mg.
Copii si adolescenti cu varsta peste 6 ani:
Doza recomandata este de 100-150 mg pe zi, pana la maxim 300 mg pe zi.
Medicul dumneavoastra va scadea doza in cazul in care suferiti de insuficienta renala.
Medicul dumneavoastra va stabili intotdeauna doza exacta, numarul de comprimate pe care trebuie sa-l luati intr-o zi si durata tratamentului.
Daca luati mai mult Tiaprida PMCS decat trebuie
Daca luati un numar mare de comprimate pot sa apara spasme musculare la nivelul fetei si gatului, miscari necontrolate ale limbii, spasme de lunga durata ale muschilor masticatori, somnolenta, depresie sau pierderea constientei, scaderea tensiunii arteriale.
Daca luati mai mult decat doza normala sau daca medicamentul a fost luat din greseala de un copil, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital.
Daca uitati sa luati Tiaprida PMCS
Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca uitati sa luati mai multe doze.
Daca incetati sa luati Tiaprida PMCS
Nu opriti tratamentul fara a discuta cu medicul dumneavoastra. Simptomele bolii dumneavoastra pot sa reapara sau sa se inrautateasca.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In cazuri foarte rare a fost raportat sindromul neuroleptic malign care se manifesta prin temperatura ridicata, transpiratii, rigiditate musculara, batai rapide ale inimii, respiratie accelerata si somnolenta sau confuzie. Daca aceste simptome se inrautatesc, incetati sa mai luati Tiaprida PMCS si adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital. In cazuri foarte rare se pot forma cheaguri de sange in vene, in special in membrele inferioare (simptomele presupun umflarea, durerea si inrosirea membrelor inferioare) care se pot deplasa prin vene catre plamani
si pot determina dureri in piept si probleme de respiratie. Daca observati unele dintre aceste simptome adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital. In timpul tratamentului cu Tiaprida PMCS pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 100, insa mai putin de 1 din 10 persoane):
- Ameteli
- Dureri de cap
- Tremuraturi puternice ale mainilor
- Tensiune arteriala crescuta
- Salivatie in exces
- Spasme ale unor muschi la nivelul fetei si gatului
- Somnolenta
- Insomnie
- Letargie
- Oboseala
- Slabiciune
- Epuizare
Mai putin frecvente (afecteaza mai mult de 1din 1000, insa mai putin de 1 din 100 persoane):
- Agitatie
- Spasme
- Rigiditate la nivelul gatului si a muschilor folositi la masticatie
- Tulburari ale ciclului menstrual
- Secretia de lapte de catre glanda mamara
- Marirea de volum a sanilor si durere chiar si in cazul barbatilor
- Tulburari de orgasm
- Impotenta
- Crestere in greutate
Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
- tulburare de ritm a inimii care poate pune viata in pericol si poate determina stop cardiac si moarte subita
Miscari ritmice, involuntare in special ale membrelor, ale gurii si ale fetei si miscari neregulate. La pacientii varstnici cu dementa tratati cu antipsihotice s-a observat o crestere usoara a numarului de decese in comparatie cu cei care nu au folosit aceste medicamente. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Tiaprida PMCS
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra in ambalajul original la temperaturi sub 250C.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Tiaprida PMCS
Substanta activa este clorhidrat de tiaprida.
Fiecare comprimat contine clorhidrat de tiaprida 111,1 mg care corespunde la tiaprida 100 mg. Celelalte componente sunt: manitol, celuloza microcristalina granulata, povidona (K-25), amidon glicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arata Tiaprida PMCS si continutul ambalajului
Comprimate rotunde, de culoare aproape alba, cu diametrul de 9,5 mm si cu cruce de divizare pe una din fete. Comprimatul poate fi divizat in patru sferturi egale.
Cutii cu blistere din PVC/PVDC-Al cu 20, 30, 50, 60, 90, 100, 500 comprimate
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Tiaprida PMCS 100 mg comprimate
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum scad bromazepamul ?
Bună ziua, am luat bromazepam 3mg c�te jumătate de pastila dimineața, după-ami ...
↳ Buna ziua! Va trebui intr-o prima faza sa achizitionati si varianta de 1.5 mg si sa reduceti mai intai doza de la pranz (o jumatate de comprimat de 1 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dependent alcool
Bună ziua, ma numesc Claudia am 37 de ani si stau impreuna cu iubitul meu care e dependent de b ...
antalcool
multumesc pentru raspuns si as vrea sa va rog daca imi puteti recomanda un antalcool ...
↳ Buna ziua! Va recomand capsulele Alcoolstop Medica, cu rol in ameliorarea simptomelor sevrajului alcoolic. In asociere se poate lua si Hormostim, cat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
fumatul
buna ziua.sotul meu ar vrea sa se lase de fumat.fumeaza de 23 de ani si nu e usor .are 118 kg si 1 m ...
↳ Buna ziua! Efectul ingrasarii dupa fumat poate fi combatut printr-un regim alimentar sarac in grasimi si dulciuri, precum si practicarea exercitiilor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sevraj rivotril
Buna ziua.Iau rivotril de 2 mg de mai multi ani.Intrucat nu se mai fabrica Dna doctor psihiatra mi a ...
↳ Buna ziua! Mai intai reduceti doza administrata, luati cate 1 mg in loc de 2, apoi dupa 10-14 zile incercati sa reduceti si mai mult doza (chiar sa o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
haloperidolul si sevrajul alcoolic
buna ziua intrebarea mea este urmatoare nu este cam mult 80 de picaturi de haloperidol, 3 pastile de ...
↳ Buna ziua! Respectati indicatiile medicului si asigurati-va ca ati inteles corect modul de administrare. Diazepamul poate fi administrat si in asemen ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TIAPRIDUM?
Alte medicamnete care au TIAPRIDUM:
- Tiapridal 100 mg comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...