Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Thiossen 600 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Thiossen 600 mg comprimate filmate

Prospect - Thiossen 600 mg comprimate filmate


NU comercializăm Thiossen 600 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Thiossen 600 mg comprimate filmate    DCI: ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)


  Produs complementar recomandat
Thiossen este un medicament pentru tratamentul neuropatiilor (afectiuni ale nervilor). Substanta activa, acidul alfa-lipoic este formata si in organism si influenteaza anumite efecte metabolice din organism.
Thiossen 600 mg comprimate filmate
Acid alfa-lipoic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest
medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau
farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Thiossen si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Thiossen
3. Cum sa utilizati Thiossen
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Thiossen
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE THIOSSEN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Thiossen este un medicament pentru tratamentul neuropatiilor (afectiuni ale nervilor). Substanta activa, acidul alfa-lipoic este formata si in organism si influenteaza anumite efecte metabolice din organism. Indicatii Tulburari senzitive din cadrul leziunilor nervilor (polineuropatie diabetica) determinate de diabetul zaharat. Multi diabetici pot prezenta mai devreme sau mai tarziu tulburari ale metabolismului nervilor, care determina diferite tulburari ale sensibilitatii. Acestea sunt senzatii de furnicaturi, parestezii, arsuri ale talpilor, picioare nelinistite si tulburari de sensibilitate. De obicei, aceste tulburari sunt
exprimate mai ales la nivelul membrelor inferioare. Thiossen poate preintampina aceste tulburari senzitive.

2. CE TREBUIE SA ?TI?I INAINTE SA UTILIZATI THIOSSEN
Nu utilizati Thiossen
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul alfa-lipoic sau la oricare dintre celelalte componente ale Thiossen (vezi pct. 6 “Informatii suplimentare” pentru lista componentelor);
- daca sunteti copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informatii privind siguranta utilizarii Thiossen la aceasta grupa de varsta.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Thiossen, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Nu sunt necesare masuri speciale de precautie.
Thiossen impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati urmatoarele medicamente:
- cisplatina (folosit in tratamentul cancerului)
- medicamente pentru tratamentul diabetului, precum insulina sau antidiabetice orale. Efectul de scadere a zaharului din sange al acestor medicamente poate fi potentat de catre Thiossen. De aceea, mai ales la inceputul tratamentului cu Thiossen, se recomanda un control repetat al glicemiei (zaharului din sange). In cazuri izolate, pentru a preveni aparitia hipoglicemiei (scaderea zaharului din sange), poate fi necesara scaderea dozei de insulina, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.
Thiossen impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Consumul regulat de bauturi alcoolice reprezinta un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea si progresia afectiunii care implica distructia nervilor, punand astfel in pericol succesul tratamentului cu Thiossen. De aceea, pacientilor cu polineuropatie (distructie nervoasa diabetica) li se recomanda, in general, sa evite consumul de bauturi alcoolice. Acest lucru se aplica si pentru perioadele de pauza intre doua etape de tratament.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Regula generala in orice terapie este ca medicamentele sa fie utilizate pe perioada sarcinii si alaptarii numai dupa luarea atenta in considerare a raportului dintre risc si beneficiu. Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu trebuie sa incepeti tratamentul cu acid alfa-lipoic daca nu este neaparat necesar si daca nu sunteti monitorizata atent de catre medicul dumneavoastra, deoarece in acest moment nu exista niciun fel de informatii disponibile pentru acest grup de pacienti.
Nu se cunoaste posibilul transfer al acidului alfa-lipoic in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pacientii care conduc vehicule sau folosesc utilaje trebuie avertizati de posibilitatea rara de aparitie a tulburarilor de vedere.
Thiossen contine lactoza monohidrat.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresativa medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.
Informatii pentru diabetici:
Un comprimat filmat contine sub 0,0041 UP (unitati de paine).

3. CUM SA UTILIZATI THIOSSEN
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, doza zilnica este de 1 comprimat filmat Thiossen (corespunzator la 600 mg acid alfa-lipoic).
Cale de administrare
Comprimatele filmate de Thiossen trebuie inghitite intregi (nemestecate), cu suficient lichid. Administrarea se poate face indiferent de mese.
Durata de utilizare
Deoarece polineuropatia diabetica este o boala de lunga durata, este posibil sa fie nevoie sa utilizati acest medicament permanent. Medicul dumneavoastra va decide ceea ce este mai bine in cazul dumneavoastra.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati ca efectul Thiossen este prea puternic sau prea slab.
Utilizarea la copii si adolescenti
Thiossen nu este recomandat la aceasta grupa de varsta.
Daca utilizati mai mult Thiossen decat trebuie
Nu se cunosc pana in prezent cazuri de intoxicatii cu acid alfa-lipoic si nici nu sunt de asteptat, tinand cont de proprietatile substantei. Acestea se pot produce in cazuri izolate, in special concomitent cu un consum mare de bauturi alcoolice.
Daca se suspecteaza o supradoza semnificativa de Thiossen, este necesar sa va prezentati la unitatea de primiri urgente a celui mai apropiat spital pentru instituirea de masuri adecvate, in conformitate cu principiile generale de tratament in caz de intoxicatie.
Daca uitati sa utilizati Thiossen
Daca ati uitat, din greseala, sa luati doza zilnica, luati doza urmatoare ca de obicei. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Thiossen
Nu intrerupeti tratamentul cu Thiossen fara a discuta cu medicul dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Thiossen poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pana in prezent nu s-au raportat reactii adverse dupa administrarea de produse medicamentoase cu continut de acid alfa-lipoic. Totusi, reactiile adverse care au aparut dupa administrarea intravenoasa nu pot fi excluse cu certitudine nici dupa administrarea per os. Acestea pot include dureri de cap, dificultati la respiratie si reactii alergice la nivelul pielii. Totusi, in cazuri izolate, dupa administrarea intravenoasa s-au observat crampe musculare, tulburari de vedere, sangerari la nivelul pielii si tulburari ale functiei trombocitelor din sange si ale coagularii sangelui (trombopatii).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA THIOSSEN
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Thiossen
Substanta activa este acidul alfa-lipoic. Fiecare comprimat filmat contine acid alfa-lipoic 600 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: hipromeloza 6 mPaS, dioxid de siliciu coloidal anhidru, celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, talc, simeticona (sub forma de emulsie apoasa 30%), stearat de magneziu; film: macrogol 6000, hipromeloza 6 mPaS, talc, laurilsulfat de sodiu.
Cum arata Thiossen si continutul ambalajului
Thiossen se prezinta sub forma de comprimate filmate, de forma alungita, cu suprafata neteda, usor lucioasa, prevazute cu sant median pe ambele fete, de culoare galbena, pigmentate cu spoturi albe.
Este disponibil in cutii cu 3, 6 sau 10 blistere din folie PVC-PVDC pe folie de aluminiu a cate 10 comprimate filmate.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Octombrie, 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Amorteli,furnicaturi
Buna seara!Rugamintea mare a mea este sa-mi spuneti si mie cu ce se poate trata sau macar ameliora P ...
Parestezie in urma unui singur tador?
Buna seara! Am luat la indicatia unei farmaciste -tador-deoarece ma durea o masea de sub o lucrar ...
↳ Buna ziua! Este posibil ca parestezia sa fi fost determinata de Tador, dar poate a fost si o combinate intra edministrarea acestui medicament si afec ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Amortirea degetelor mic si inelar de la mana stanga
Buna ziua! De aproximativ o saptamana, mi - au amortit degetul mic si inelarul de la mana stanga. Un ...
↳ Buna ziua! Adresati-va unui medic neurolog. Puteti aplica Urimil gel, indicat si in parestezii (adica amortirea membrelor), si sa luati Peanil capsu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
DEMIELINIZARE ISCHEMICA
Buna, in urma RMN-ului am f diagnosticata cu discrete demielinizari ischemice,ce medicamente imi rec ...
↳ Buna ziua! Demielinizarea ischemica, atunci cand este asociata cu cefalee, parestezii, paralizii, sindrom vertiginos, dureri articulare, febra, poate ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parestezii
Buna ziua!Am o mare rugaminte la Dvs sa-mi spuneti ce unguente,geluri sunt bune pt insuficienta circ ...
↳ Buna ziua! Simptomele dumneavoastra pot fi ameliorate prin adminsitrarea interna a capsulelor Butcher s Broom, pe baza de ghimpe paduret. Aceasta pla ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)?
Alte medicamnete care au ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM):
- Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml
- THIOCTACID 600 HR comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...