Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » THIOCTACID 600 HR comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - THIOCTACID 600 HR comprimate filmate

Prospect - THIOCTACID 600 HR comprimate filmate


NU comercializăm THIOCTACID 600 HR comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: THIOCTACID 600 HR comprimate filmate    DCI: ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Acidul tioctic, substanta activa a Thioctacid 600 HR, este o substanta produsa de organismul uman si influenteaza anumite functii metabolice ale organismului.
THIOCTACID 600 HR comprimate filmate
Acid tioctic (acid alfa-lipoic)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Thioctacid 600 HR si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Thioctacid 600 HR
3. Cum sa utilizati Thioctacid 600 HR
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Thioctacid 600 HR
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE THIOCTACID 600 HR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Acidul tioctic, substanta activa a Thioctacid 600 HR, este o substanta produsa de organismul uman si influenteaza anumite functii metabolice ale organismului.
De asemenea, acidul tioctic are proprietati antioxidative care protejeaza celulele nervoase impotriva produsilor de descompunere reactivi.
Thioctacid 600 HR este indicat pentru tratamentul simptomelor periferice (senzitivo-motorii) din polineuropatia diabetica.

2. INAINTE SA UTILIZATI THIOCTACID 600 HR
Nu utilizati THIOCTACID 600 HR
- daca aveti alergie (hipersensibilitate) la acidul tioctic sau la oricare dintre celelalte componente ale Thioctacid 600 HR.
Aveti grija deosebita cand utilizati THIOCTACID 600 HR
Nu sunt necesare masuri de precautie speciale.
Dupa administrarea Thioctacid 600 HR, se poate observa un miros diferit al urinei, fara relevanta clinica.
Copii:
La copii si adolescenti, nu se recomanda tratamentul cu Thioctacid 600 HR, deoarece experienta clinica este insuficienta pentru aceasta grupa de varsta.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Urmatoarele informatii se refera si la medicamentele pe care le-ati utilizat recent.
Este posibil ca administrarea concomitenta de Thioctacid 600 HR sa diminueze efectul cisplatinei (un agent anti-cancer).
Acidul tioctic, substanta activa a Thioctacid 600 HR, reactioneaza chimic cu metalele (chelator de metale) si, de aceea, nu trebuie administrat concomitent cu produse care contin metale (de exemplu, produse cu fier, produse cu magneziu, produse lactate, datorita continutului in calciu), pentru ca le poate diminua efectul. Daca luati Thioctacid 600 HR cu 30 minute inainte de micul dejun, produsele cu fier si/sau magneziu pot fi administrate la pranz sau seara. Efectul de scadere a glicemiei produs de antidiabetice (insulina si/sau alte antidiabetice) poate fi potentat. De aceea, in special la inceputul tratamentului cu Thioctacid 600 HR, se recomanda monitorizarea atenta
a glicemiei. In cazuri izolate, pentru a evita aparitia hipoglicemiei, poate fi necesara micsorarea dozei de insulina si/sau de antidiabetice orale conform instructiunilor medicului curant.
Utilizarea THIOCTACID 600 HR cu alimente si bauturi
Consumul regulat de alcool reprezinta un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea si evolutia tabloului clinic al neuropatiei si poate afecta negativ rezultatele tratamentului cu Thioctacid 600 HR. De aceea, se recomanda pacientilor cu neuropatie diabetica (polineuropatie) sa evite pe cat posibil consumul de alcool. Aceasta recomandare este valabila si pentru perioadele in care nu se administreaza tratamentul. Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Unul din principiile generale ale farmacoterapiei este ca orice medicament va fi folosit in timpul sarcinii si/sau alaptarii dupa evaluarea atenta a raportului risc-beneficiu. De aceea, se recomanda ca femeilor gravide si/sau care alapteaza sa li se administreze acid lipoic numai dupa recomandarea si evaluarea atenta de catre medic, intrucat nu exista experienta cu acest grup de pacienti. Studiile speciale la animale nu au evidentiat efecte negative asupra fertilitatii sau efecte daunatoare asupra dezvoltarii fatului. Pana in prezent, nu exista date despre excretia acidului tioctic in laptele matern. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt necesare masuri speciale de precautie.

3. CUM SA UTILIZATI THIOCTACID 600 HR
Utilizati intotdeauna Thioctacid 600 HR exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca medicul dumneavoastra nu v-a prescris altfel, doza uzuala este de 1 comprimat filmat Thioctacid 600 HR (echivalent a 600 mg acid tioctic), administrat in priza unica cu aproximativ 30 de minute inainte de micul dejun.
Mod de administrare:
Luati comprimatele filmate Thioctacid 600 HR fara sa le mestecati, cu o cantitate adecvata de lichid, pe stomacul gol. Aportul concomitent de alimente poate impiedica trecerea acidului tioctic in sange. Din acest motiv, in special la pacientii cu golire incetinita a stomacului, este foarte important ca tableta sa fie administrata cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.
Durata tratamentului:
Datorita faptului ca neuropatia diabetica este o boala cronica, este posibil ca va trebui sa luati Thioctacid 600 HR toata viata.
Medicul dumneavoastra va decide in fiecare caz.
Daca credeti ca efectul Thioctacid 600 HR este prea puternic sau prea slab, consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din THIOCTACID 600 HR
In caz de supradozaj, pot aparea greata, varsaturi si dureri de cap.
In cazuri izolate, au fost observate semne grave, care pun partial in pericol viata, de intoxicatie (inclusiv convulsii generalizate, dezechilibru al raportului acid/baza insotit de acidoza si/sau tulburari grave ale coagularii sangelui), dupa administrarea a peste 10 g de acid tioctic, in special asociat cu consum ridicat de alcool. De aceea, daca exista suspiciuni de intoxicatie severa cu Thioctacid 600 HR (de exemplu, mai mult de 10 comprimate a cate 600 mg acid tioctic la adulti si mai mult de 50 mg/kg corp la copii) se recomanda spitalizarea de urgenta si initierea unor masuri terapeutice standard pentru cazurile de intoxicatie (inducerea varsaturilor, spalaturi gastrice, administrarea de carbune activ etc.). Tratamentul oricaror simptome de intoxicatie trebuie sa se bazeze pe principiile moderne ale terapiei intensive si trebuie sa fie simptomatic.
Daca uitati sa utilizati THIOCTACID 600 HR
Nu luati doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati THIOCTACID 600 HR
Nu incetati sa utilizati Thioctacid 600 HR fara a va consulta in prealabil cu medicul dumneavoastra. In caz contrar, simptomele dumneavoastra se pot agrava.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Thioctacid 600 HR poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
Frecvente: ameteli, greata
Foarte rare: modificarea sau alterarea sensibilitatii gustative, varsaturi, dureri de stomac, dureri intestinale, diaree, eruptii cutanate, urticarie, prurit. Datorita cresterii utilizarii glucozei, valoarea zaharului din sange poate scadea. In aceste caz, pot aparea simptome de hipoglicemie, insotite de ameteli, transpiratie, dureri de cap si tulburari vizuale.
Daca prezentati oricare dintre reactiile adverse de mai sus, opriti tratamentul cu Thioctacid 600 HR. Consultati medicul dumneavoatra, care va decide gravitatea acestora si orice alte masuri, daca este cazul. La primele simptome de reactie alergica, opriti tratamentul si consultati imediat medicul dumneavoatra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in
acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA THIOCTACID 600 HR
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Thioctacid 600 HR dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe flacon, dupa EXP. A nu se pastra la temperaturi peste 25oC.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine THIOCTACID 600 HR
Substanta activa este acidul tioctic. Fiecare comprimat filmat contine 600 mg acid tioctic.
Celelalte componente sunt: hidroxipropilceluloza slab substituita, stearat de magneziu,
hidroxipropilceluloza, hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), talc, galben de chinolina (E 104), indigotina (E 132).
Cum arata THIOCTACID 600 HR si continutul ambalajului
Thioctacid se prezinta sub forma de comprimate filmate biconvexe, alungite, de culoare galben-verzui. Cutie cu un flacon din sticla bruna cu capac din polietilena a cate 30, 60 sau 100 comprimate filmate.
Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Urimil glyco
Poate fi luat împreună cu medicament pentru diabet II? ...
Crema sudocrem
Buna ziua,soacra mea are diabet și este invalidă din cauza aceasta are bubițe cu puro ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)?
Alte medicamnete care au ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM):
- Thiossen 600 mg comprimate filmate
- Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...