Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Taxier 100 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Taxier 100 mg comprimate filmate

Prospect - Taxier 100 mg comprimate filmate


NU comercializăm Taxier 100 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Taxier 100 mg comprimate filmate    DCI: SILDENAFILUM


  Produs complementar recomandat


137lei
Vezi detalii

Taxier contine substanta activa sildenafil care apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5) fiind un tratament pentru barbatii adulti cu disfunctie erectila, cunoscuta si sub denumirea de impotenta.
Taxier 50 mg comprimate filmate
Taxier 100 mg comprimate filmate
Sildenafil (sub forma de citrat de sildenafil)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Taxier si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Taxier
3. Cum sa luati Taxier
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Taxier
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Taxier si pentru ce se utilizeaza
Taxier contine substanta activa sildenafil care apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei tip 5 (PDE5). Acestea actioneaza ajutand relaxarea vaselor de sange de la nivelul penisului, permitand patrunderea sangelui in penis in momentul excitarii sexuale. Taxier va va ajuta sa aveti o erectie numai daca sunteti stimulat sexual.
Taxier este un tratament pentru barbatii adulti cu disfunctie erectila, cunoscuta si sub denumirea de impotenta. Aceasta este situatia in care un barbat nu poate obtine sau mentine un penis tare, erect, adecvat pentru activitatea sexuala.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Taxier
Nu luati Taxier
Daca sunteti alergic la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6).
Daca luati medicamente denumite nitrati, deoarece asocierea cu acestea poate duce la o scadere periculoasa a tensiunii arteriale. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre aceste medicamente, care sunt utilizate adesea pentru ameliorarea anginei pectorale (sau "durere in piept"). Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca utilizati oricare dintre medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece asocierea poate duce la o scadere periculoasa a tensiunii arteriale.
Daca aveti o boala severa de inima sau de ficat.
Daca ati avut recent un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic sau daca aveti tensiunea arteriala mica.
Daca aveti anumite boli congenitale rare ale ochilor (cum este retinita pigmentara).
Daca ati avut vreodata o pierdere a vederii, determinata de neuropatia optica anterioara
ischemica non-arteritica (NOAINA).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Taxier, adresati-va medicului dumneavoastra:
- daca aveti o forma de anemie numita siclemie (o anomalie a globulelor rosii din sange), leucemie (o forma de cancer a celulelor din sange), mielom multiplu (cancer al maduvei osoase).
- daca aveti o deformare a penisului sau boala Peyronie
- daca aveti probleme cu inima. Medicul dumneavoastra trebuie sa verifice cu atentie daca inima dumneavoastra poate permite sustinerea efortului suplimentar din timpul actului sexual.
- daca aveti in prezent ulcer al stomacului sau o tulburare de sangerare (cum este hemofilia).
- daca prezentati o brusca scadere sau pierdere a vederii, nu mai luati Taxier si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Nu trebuie sa utilizati Taxier in acelasi timp cu orice alte tratamente orale sau locale pentru disfunctia erectila. Nu trebuie sa utilizati Taxier in acelasi timp cu tratamente pentru hipertensiunea arteriala pulmonara (HAP) care contin sildenafil sau cu oricare alti inhibitori ai PDE5.
Nu trebuie sa utilizati Taxier daca nu aveti disfunctie erectila.
Nu trebuie sa utilizati Taxier daca sunteti femeie.
Consideratii speciale pentru pacientii cu probleme ale rinichilor sau ale ficatului
Trebuie sa va anuntati medicul daca aveti boli ale rinichilor sau ficatului. Medicul poate decide sa va administreze o doza mai mica.
Copii si adolescenti
Taxier nu trebuie administrat persoanelor cu varsta sub 18 ani.
Taxier impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Sildenafilul (substanta activa din compozitia medicamentului Taxier) poate interactiona cu unele medicamente, in special cu cele utilizate pentru tratamentul anginei pectorale. In cazul unei urgente medicale, trebuie sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul ca ati luat Taxier si cand ati
luat. Nu luati Taxier in acelasi timp cu alte medicamente, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune ca puteti sa faceti acest lucru.
Nu trebuie sa luati Taxier daca urmati tratament cu medicamente denumite nitrati, deoarece asocierea cu acestea poate duce la o scadere periculoasa a tensiunii arteriale. Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre aceste medicamente care sunt utilizate frecvent pentru ameliorarea anginei pectorale (sau "durere in piept"). Nu trebuie sa luati Taxier daca utilizati oricare dintre medicamentele cunoscute ca donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece asocierea poate duce la o scadere periculoasa a tensiunii arteriale. Daca luati medicamente cunoscute ca inhibitori de proteaza, cum sunt cei utilizati pentru tratamentul infectiei HIV, medicul dumneavoastra va poate recomanda inceperea tratamentului cu doza minima
(25 mg) de sildenafil. Unii pacienti care iau alfa-blocante pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau al maririi de volum a prostatei pot prezenta ameteli sau stare de confuzie, care pot fi cauzate de tensiunea arteriala mica care apare la ridicarea brusca in sezut sau in picioare. Unii pacienti au avut astfel de simptome atunci cand au luat sildenafil in acelasi timp cu alfa-blocante. Acest lucru este cel mai probabil sa aiba loc in
primele 4 ore dupa administrarea de sildenafil. Pentru a reduce probabilitatea aparitiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie urmat cu o doza zilnica constanta inainte de a incepe tratamentul cu Taxier. Medicul s-ar putea
sa va recomande sa incepeti tratamentul cu o doza mai mica (25 mg) de sildenafil.
Taxier impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Taxier poate fi luat cu sau fara alimente. Totusi, puteti observa ca efectul
Taxier se instaleaza mai lent daca il luati in timpul unei mese consistente.
Consumul de alcool etilic poate afecta temporar capacitatea de a avea o erectie. Pentru a obtine un beneficiu maxim cu acest medicament, vi se recomanda sa nu consumati cantitati excesive de alcool etilic inainte de a lua Taxier.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Taxier nu este indicat pentru utilizare la femei.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Taxier poate cauza ameteli si tulburari de vedere. Trebuie sa fiti constient de modul in care reactionati la tratamentul cu Taxier, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa luati Taxier
Luati intotdeauna acest medicament exact cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza initiala recomandata este de 50 mg de sildenafil.
Nu trebuie sa luati Taxier mai mult de o data pe zi.
Nu luati Taxier comprimate filmate in asociere cu comprimate orodispersabile care contin sildenafil. Trebuie sa luati Taxier cu aproximativ 1 ora inainte de momentul in care intentionati sa aveti o relatie sexuala. Inghititi comprimatul intreg, cu un pahar cu apa. Daca simtiti ca efectul Taxier este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Taxier va va ajuta sa aveti o erectie daca sunteti stimulat sexual. Intervalul de timp in care Taxier isi incepe actiunea variaza de la o persoana la alta, dar, in general, variaza intre o jumatate de ora si o ora. Este posibil sa observati ca Taxier intra mai greu in actiune daca il luati in timpul unei mese
consistente. In cazul in care Taxier nu va ajuta sa obtineti o erectie sau in cazul in care erectia dumneavoastra nu dureaza suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra.
Daca luati mai mult decat trebuie din Taxier
Puteti prezenta o crestere a frecventei de aparitie a reactiilor adverse si o crestere a severitatii acestora. Dozele mai mari de 100 mg nu cresc eficacitatea.
Nu trebuie sa luati mai multe comprimate decat vi s-a recomandat de catre medicul dumneavoastra. Contactati-va medicul daca ati luat mai multe comprimate decat trebuia.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse raportate in asociere cu utilizarea Taxier sunt, de regula, usoare pana la moderate si de scurta durata.
Daca manifestati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, intrerupeti utilizarea Taxier si solicitati asistenta medicala imediata:
O reactie alergica (aceasta se manifesta rar)
Simptomele includ respiratie suieratoare, dificultati in respiratie sau ameteli, umflare a
pleoapelor, fetei, buzelor sau gatului. Dureri in piept (se manifesta mai putin frecvent): Daca se manifesta in timpul sau dupa contactul sexual:
Stati in pozitie semi-sezand si incercati sa va relaxati.
Nu utilizati nitrati pentru tratamentul durerii in piept.
Erectii prelungite si uneori dureroase (frecventa necunoscuta). Daca aveti o erectie care dureaza mai mult de 4 ore, trebuie sa contactati imediat medicul.
Scaderea brusca sau pierderea vederii (frecventa necunoscuta).
Reactii grave pe piele (frecventa necunoscuta)
Simptomele pot sa includa descuamare severa si umflare a pielii, aparitia de vezicule la nivelul gurii, organelor genitale si ochilor, febra.
Crize convulsive sau convulsii (frecventa necunoscuta).
Alte reactii adverse:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): durere de cap.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): inrosire a fetei, indigestie, tulburari de vedere (care includ modificari ale vederii in culori, sensibilitate la lumina, vedere incetosata sau scadere a acuitatii vizuale), nas infundat si ameteli.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): varsaturi, eruptii trecatoare pe piele, sangerare in partea din spate a ochiului, iritatie a ochiului, ochi injectati/rosii, durere oculara, vedere dubla, senzatii anormale la nivelul ochiului, lacrimarea ochilor, batai puternice ale inimii, batai rapide ale inimii, dureri musculare, senzatie de somnolenta, reducere a simtului tactil, vertij, tiuituri in urechi, greata, uscaciune a gurii, sangerare la nivelul penisului, sange in sperma si/sau urina, dureri in piept si stare de oboseala. Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): tensiune arteriala mare, tensiune arteriala mica, lesin, accident vascular cerebral, infarct miocardic, batai neregulate ale inimii, sangerari din nas si scadere sau pierdere brusca a auzului.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
Alte reactii adverse raportate in plus in cursul experientei dupa punerea pe piata:
Angina pectorala instabila (o afectiune a inimii), moarte subita, scadere temporara a fluxului de sange la nivelul unor parti ale creierului. Majoritatea, dar nu toti barbatii la care au aparut aceste reactii adverse, au avut probleme cardiace inainte de a lua acest medicament. Nu a fost posibil sa se stabileasca daca aceste evenimente au fost legate direct de administrarea de sildenafil.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Taxier
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Taxier
Substanta activa este sildenafilul. Fiecare comprimat filmat contine sildenafil 50 mg (sub forma de citrat de sildenafil). Substanta activa este sildenafilul. Fiecare comprimat filmat contine sildenafil 100 mg (sub forma de citrat de sildenafil).
Celelalte componente sunt:
Nucleu: hidrogenofosfat de calciu anhidru, celuloza microcristalina PH 102, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu.
Film: Sepifilm 3048 galben care contine hipromeloza 6mPas, celuloza microcristalina, macrogol 40 stearat, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104) si macrogol 6000. Cum arata Taxier si continutul ambalajului
Taxier 50 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „50” pe una dintre fete.
Taxier 100 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbena, marcate cu „100” pe una dintre fete.
Marimea ambalajului:
1 comprimat filmat (1 x 1 comprimat filmat)
4 comprimate filmate (1 x 4 comprimate filmate)
8 comprimate filmate (2 x 4 comprimate filmate)
Fiecare blister contine 1 sau 4 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
ZENTIVA a.s., Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Republica Slovaca
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania, Lituania (numai pentru Taxier 100 mg)
Acest prospect a fost revizuit in noiembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

erectie foarte slaba
Buna ziua ,vin si eu cu o problema de ceva timp mai exact doua trei luni se pare ca am erectie foart ...
erecta
BUNA ZIUA, Erecta chiar ajuta barbatii cu impotenta?. Ce alte remedii sigure propuneti? ...
Probleme in pat
Buna ziua, am o problema, am avut primul raport sexual la 19 ani cand am reusit sa o fac de 3 ori la ...
↳ Buna ziua! Stai linistit, nu este vorba de impotenta, ci de anxietate legata de performanta, pentru ca pui o presiune prea mare pe tine sa-ti satisfa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
TESTOSTERON
Am 1,80 inaltime, 21 ani si 64 kg ... vreau sa ma ingras si am auzit de injectile cu testosteron ... ...
↳ Buna ziua! Nu va recomand sa faceti injectii cu hormoni, pe termen scurt veti fi multumit, dar pe termen lung vor aparea probleme de sanatate foarte ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Impotenta
Ce tratament sa urmez pentru impotenta daca am facut un infarct.Am 52 de ani Multumesc. ...
↳ Buna ziua! Apelati la un preparat ayurvedic, de exemplu Spermotone sau Potent Power, dar administrati la inceput cate o capsula pe zi, apoi dupa o sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
impotenta
buna ziua! am 54 de ani cu hipertensiune,controlata medicamentos,insuficienta cardiaca ventricul st ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa SILDENAFILUM?
Alte medicamnete care au SILDENAFILUM:
- Azurvig 25 mg/ml
- BALCOGA 20 mg comprimate filmate
- OLVION 50 mg comprimate filmate
- Entranin 25 mg
- Enafilzil 25 mg
- Sildenafil Actavis
- Sildenafil Teva

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...