Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata

Prospect - TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata


NU comercializăm TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata    DCI: TAMSULOSINUM


  Produs complementar recomandat


14.95lei
Vezi detalii

Tamsol contine substanta activa clorhidrat de tamsulosin. Acesta relaxeaza musculatura prostatei si a tractului urinar, astfel incat permite trecerea mai usoara a urinei si reduce nevoia urgenta de a urina.
TAMSOL 0,4 mg capsule cu eliberare modificata
clorhidrat de tamsulosin

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tamsol si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Tamsol
3. Cum sa luati Tamsol
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tamsol
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Tamsol si pentru ce se utilizeaza
Tamsol contine substanta activa clorhidrat de tamsulosin. Aceasta este un blocant al receptorilor alfa1, care reduce tensiunea din muschii prostatei si uretrei (canalul prin care urina este eliminata din corp). Astfel, se obtine o curgere mai usoara a urinei prin uretra si, implicit o urinare mai usoara. Tamsol este folosit la barbati pentru tratarea dificultatilor asociate cu marirea benigna a prostatei, cum ar fi: dificultati de urinare, pierderi urinare, nevoia urgenta de urinare, urinare frecventa pe timpul noptii, precum si in timpul zilei.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Tamsol
Nu luati Tamsol:
- daca sunteti alergic la clorhidrat de tamsulosin sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca aveti o afectare severa a functiei ficatului;
- daca aveti sau ati avut in trecut ameteli sau lesinuri determinate de scaderi importante ale tensiunii arteriale la ridicarea la verticala (hipotensiune ortostatica).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Tamsol, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
In cazul folosirii acestui medicament pe o perioada lunga de timp, este necesara efectuarea de examinari medicale periodice.
In cazuri mai putin frecvente a fost raportata scadere a tensiunii arteriale, si rareori lesin, la ridicarea in verticala, in timpul folosirii medicamentului Tamsol. La primul semn de ameteala sau slabiciune trebuie sa va asezati sau sa va intindeti pana la disparitia acestor semne. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o afectare grava a functiei rinichilor deoarece nu exista date suficiente din studiile clinice referitor la aceasta categorie de pacienti. Rar, dupa utilizarea de tamsulosin (substanta activa din Tamsol), a fost raportata aparitia angioedemului (umflare a fetei si extremitatilor din cauza unei reactii alergice). In cazul aparitiei angioedemului cereti asistenta medicala de urgenta si intrerupeti utilizarea de Tamsol. Medicamentul nu mai trebuie administrat ulterior.
Daca sunteti programat pentru interventie chirurgicala la ochi din cauza vederii incetosate (cataracta) sau a tensiunii intraoculare crescute (glaucom), va rugam sa-l informati pe medicul dumneavostra ca luati sau ati luat recent Tamsol.
Copii si adolescenti
Nu a fost stabilita inca eficacitatea si siguranta tamsulosinului la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, de aceea acesta nu este recomandat la aceasta categorie de varsta.
Tamsol impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In mod particular spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
- cimetidina – recomandat pentru tratamentul arsurilor de stomac;
- furosemid – recomandat pentru eliminarea apei in exces din organism;
- diclofenac – folosit pentru tratarea unor inflamatii;
- warfarina – folosita pentru subtierea sangelui;
- medicamente care pot scadea eliminarea Tamsol din organism: de exemplu, ketoconazol –
recomadat pentru tratamentul unor infectii cu fungi (ciuperci), si eritromicina – antibiotic;
- paroxetina – recomandata pentru tratamentul depresiei;
- alte medicamente din clasa blocantilor receptorilor ?1-adrenergici.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Sarcina si alaptarea
Acest medicament se administreaza exclusiv barbatilor si, in consecinta, informatiile cu privire la sarcina si alaptare nu sunt relevante.
Fertilitatea
La utilizarea tamsulosinului au fost raportate dificultati la ejaculare (vezi punctul 4).
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In cursul tratamentului pot aparea ameteli. In consecinta, activitatile care necesita atentie sporita pot fi efectuate numai daca medicul va permite.

3. Cum sa luati Tamsol
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de o capsula pe zi. Aceasta trebuie luata dupa micul dejun sau dupa prima masa a zilei. Capsula trebuie inghitita intreaga, cu un pahar de apa. Nu deschideti, striviti sau mestecati capsula.
Daca luati mai mult Tamsol decat trebuie
Dupa o supradoza poate aparea scaderea tensiunii arteriale. Tensiunea arteriala si ritmul de bataie al inimii vor reveni la normal, prin asezarea pacientului in pozitie culcat.
Daca luati mai mult de o capsula o data, sau in caz de inghitire accidentala a medicamentului de catre un copil, adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru sfaturi. Daca uitati sa luati Tamsol
Daca ati uitat sa luati Tamsol, conform schemei de tratament, luati-l in orice alt moment al aceleiasi zile. Daca va dati seama de acest lucru a doua zi, respectati schema obisnuita de tratament. Nu luati o doza dubla pentru a compensa capsula uitata.
Daca incetati sa luati Tamsol
Nu intrerupeti administrarea medicamentului fara sa fiti sfatuit astfel de medicul dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca prezentati ameteli sau slabiciune, este necesar sa va asezati sau sa stati intins pana la disparitia acestor simptome. Incetati sa luati acest medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca apar oricare dintre urmatoarele reactii adverse – puteti avea nevoie de tratament medical:
- Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): umflare a fetei, limbii sau gatului cu dificultati la respiratie sau inghitire (angioedem).
- Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): eruptii pe piele cu aparitia de vezicule, inrosire sau descuamare a pielii si/sau a mucoaselor de la nivelul buzelor, gurii, ochilor, nasului sau al organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson); erectie prelungita si dureroasa, de obicei fara a fi legata de activitatea sexuala.
Urmatoarele reactii adverse au fost de asemenea raportate:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- ameteli, tulburari de ejaculare, inclusiv ejaculare retrograda (sperma nu se elibereaza in exterior, ci retrograd in vezica urinara - acesta nu este un fenomen daunator), sperma putina sau lipsa spermei la ejacularea din timpul contactului sexual.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- oboseala (astenie), eruptii trecatoare la nivelul pielii, mancarimea pielii (prurit), eruptii la nivelul pielii, insotite sau nu de mancarime (urticarie), constipatie, diaree, senzatie de rau digestiv (greata), stare de rau digestiv (varsatura), inflamatia mucoasei nasului (rinita), senzatie de batai puternice si neregulate ale inimii (palpitatii), scaderea tensiunii arteriale la ridicarea la verticala, manifestata prin ameteli, durere de cap.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): stare de lesin.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
- vedere incetosata, tulburari ale vederii, sangerari minime de la nivelul nasului, eruptii circumscrise la nivelul pielii, eruptii severe insotite de descuamarea pielii (dermatita exfoliativa). Dupa punerea pe piata a acestui medicament au fost raportate si urmatoarele reactii adverse, dar nu a putut fi stabilita o corelatie certa intre administrarea acestuia si aceste reactii:
- batai rapide ale inimii, batai neregulate ale inimii (aritmie, fibrilatie atriala), respiratie dificila. Ca si in cazul altor medicamente asemanatoare, la utilizarea acestui medicament pot apare somnolenta, uscaciune a gurii si umflare a mainilor si picioarelor (edem).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Tamsol
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Tamsol
Substanta activa este clorhidrat de tamsulosin. Fiecare capsula cu eliberare modificata contine clorhidrat de tamsulosin 0,4 mg. Celelalte componente sunt: continutul capsulei: stearat de calciu, citrat de trietil, talc, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil 1:1(polisorbat 80 si lauril sulfat de sodiu), celuloza microcristalina; capsula: oxid rosu de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid galben de fer (E172), dioxid de titan (E171), gelatina.
Cum arata Tamsol si continutul ambalajului
Capsule gelatinoase tari; capac de culoare brun opac si corp de culoare galben-deschis opac. Este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 capsule cu eliberare modificata. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Gedeon Richter Romania S.A. Str. Cuza Voda Nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania. Acest prospect a fost revizuit in martie 2016.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dureri musculare de la coloana dreapta stinga deasupra rinichilor pana în fata spre buric
Bună seara!Pe 6/12/2023 am avut un AVC TRANZITORIU dupa 12 zile am făcut infecti urinara d ...
Despre produsul Vitex
Acest produs îi ajută pe barbati sa își reducă pofta sexuală? ...
↳ Buna ziua! Da, aceasta planta se mai numeste si ''piperul calugarilor'' deoarece la barnati reduce libido-ul, numeroase relatari istorice sustin ca o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durata cura cu ulei de dovleac
Cât timp durează tratamentul cu ulei de dovleac sau capsule cu ulei de dovleac ...
↳ Buna ziua! Daca doriti sa utilizati uleiul de dovleac pentru ameliorarea hiperplaziei de prostata, cura trebuie sa dureze miminm 3 luni (maxim 6 zlun ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre prostata
Salutare …..pot lua 2capsule de prostata stem odată seara ???? ...
urinari dese,ejaculare precoce
buna ziua,am 35 ani si de ceva vreme sufar de urinari dese 10-12 ori pe zi care sunt insotite,mai no ...
↳ Buna ziua! Nu cred ca are o legatura colonul iritabil cu urinarile dese si problemele ce tin de dinamica sexuala. Este posibil sa aveti o infectie ur ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Comanda
cum pot comanda Tadenan ? ...
↳ Buna ziua! Tadenan este prezent in sectiunea de prospecte a farmaciei pcfarm.ro, insa puteti comanda Prostata capsule de la Fares, care contine si e ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...