Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tamalis 10 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tamalis 10 mg comprimate

Prospect - Tamalis 10 mg comprimate


NU comercializăm Tamalis 10 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tamalis 10 mg comprimate    DCI: RUPATADINUM


  Produs complementar recomandat
Tamalis amelioreaza simptomele rinitei alergice cum sunt stranutul, secretiile nazale, mancarimea la nivelul ochilor si al nasului.
Tamalis 10 mg comprimate
Rupatadina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca oricare din reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactii adverse care nu apar in prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tamalis si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Tamalis
3. Cum sa luati Tamalis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tamalis
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TAMALIS SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Rupatadina este un antihistaminic.
Tamalis amelioreaza simptomele rinitei alergice cum sunt stranutul, secretiile nazale, mancarimea la nivelul ochilor si al nasului. Tamalis este utilizat, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor asociate cu urticaria (o eruptie alergica la nivelul pielii) cum sunt mancarimea si eruptiile (inrosire si umflare localizata la nivelul pielii).

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI TAMALIS
Nu luati Tamalis
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la rupatadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Tamalis.
Atentionari si precautii pentru Tamalis
Daca aveti insuficienta renala sau hepatica, adresati-va medicului dumneavoastra. Utilizarea medicamentului Tamalis 10 mg comprimate nu este recomandata in prezent pacientilor care prezinta deficiente ale functiilor renale sau hepatice.
Daca aveti niveluri scazute ale potasiului in sange si/sau un ritm cardiac anormal (prelungire cunoscuta a intervalului QT pe EKG) care pot aparea in anumite forme ale afectiunilor cardiace, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Acest medicament nu este recomandat copiilor cu varsta sub 12 ani.
Daca aveti varsta peste 65 de ani, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Utilizarea altor medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente obtinute fara prescriptie medicala. Daca luati Tamalis, nu utilizati medicamente care contin ketoconazol sau eritromicina. Daca luati medicamente deprimante ale sistemului nervos central sau medicamente pe baza de statine, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua Tamalis.
Tamalis impreuna cu alimentele si alcoolul
Tamalis nu trebuie luat in combinatie cu sucul de grapefruit, deoarece astfel poate creste concentratia de Tamalis din organismul dumneavoastra.
Tamalis, in doza recomandata (10 mg), nu creste somnolenta produsa de alcool.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, nu luati Tamalis decat daca este acest lucru este indicat clar de medicul dumneavoastra.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La doza recomandata, Tamalis nu este susceptibil sa va influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau a folosi utilaje. Totusi, daca luati Tamalis pentru prima data, ar trebui sa fiti atent si sa observati cum va afecteaza tratamentul, inainte de a conduce vehicule sau a folosi utilaje. Informatii importante privitoare la anumite componente ale Tamalis Acest medicament contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI TAMALIS
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Tamalis este destinat adolescentilor (cu varsta peste 12 ani) si adultilor. Doza uzuala este de un comprimat (10 mg de rupatadina) o data pe zi, cu sau fara alimente. Comprimatele trebuie inghitite cu o cantitate suficienta de apa (de exemplu, un pahar de apa).
Medicul dumneavoastra va va spune cat va dura tratamentul cu Tamalis.
Daca luati mai mult Tamalis decat trebuie
Daca, in mod accidental, ati luat o doza mare de medicament, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca uitati sa luati Tamalis
Luati doza imediat ce va amintiti, apoi continuati sa luati comprimatele la orele obisnuite. Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele individuale uitate.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Tamalis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse frecvente (poate afecta pana la 1 din 10 persoane) sunt somnolenta, durere de cap, ameteli, uscaciune a gurii, senzatie de slabiciune si oboseala.
Reactiile adverse mai putin frecvente (poate afecta pana la 1 din 100 de persoane) sunt pofta de mancare crescuta, iritabilitate, dificultate de concentrare, sangerare nazala, uscaciune la nivelul nasului, durere in gat, tuse, uscaciune la nivelul gatului, rinita, greata, dureri abdominale, diaree, indigestie, varsaturi, constipatie, eruptii pe piele, dureri de spate, dureri articulare, dureri musculare, sete, stare de disconfort general, febra, valori anormale ale testelor pentru functia ficatului si crestere in greutate.
Reactiile adverse rare (poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane): palpitatiile si ritmul cardiac crescut. Daca oricare din reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactii adverse care nu apar in prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TAMALIS
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Tamalis dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Pastrati blisterele in cutie pentru a le proteja de lumina. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Tamalis
Substanta activa este rupatadina. Fiecare comprimat contine rupatadina 10 mg (sub forma de fumarat de rupatadina). Celelalte componente sunt amidon de porumb pregelatinizat, celuloza microcristalina, oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), lactoza monohidrat si stearat de magneziu.
Cum arata Tamalis si continutul ambalajului
Tamalis se prezinta sub forma de comprimate rotunde, de culoare roz somon, ambalate in blistere perforate unidoza care contin 3, 7, 10, 15, 20, 30, 50 si 100 de comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Tamalis 10 mg comprimate Romania
Acest prospect a fost revizuit in Iulie 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nas cu mucus vâscos transparent
Bună, vă rog să-mi spuneți ce aș putea să i administrez băiatulu ...
Alergie praf si acarieni
Buna seara, baietelul meu in varsta de 2 ani si 6 luni a fost diagnosticat cu alergie la acararieni. ...
Efecte secundare Emetix
Buna ziua I-am dat copilului meu de 2 ani și 4 luni, 15 kg o data, ieri dimineața 0,5mil ...
↳ Buna ziua! Exista cazuri rare de alergie la ghimbir, care se manifesta prin diaree, gaze, colici si varsaturi. Posibil sa fie explicatia, dar nu exc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infecții în gat
Bună ziua! Mi am făcut mai de mult niște analize unde au rezultat ca am infecții ...
↳ Buna ziua! Ati facut alergie la antibiotic, luati un antialergic intr-o prima etapa (gen Claritine), si tineti minte ce substanta activa are acest an ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
PLAVIX - Alergie aspirina
Bună seara. Pot lua plavix dacă sunt alergica la aspirina ? Va mulțumesc mult. ...
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...