Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat

Prospect - Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat


NU comercializăm Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat    DCI: OLODATEROLUM


  Produs complementar recomandat
Striverdi Respimat ajuta persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sa respire mai bine.
Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat
Olodaterol

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite
identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse. Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Striverdi Respimat si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Striverdi Respimat
3. Cum sa luati Striverdi Respimat
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Striverdi Respimat
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Striverdi Respimat si pentru ce se utilizeaza
Striverdi Respimat ajuta persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sa respire mai bine. BPOC este o afectiune care persista pe termen lung si care cauzeaza senzatia de lipsa de aer si tuse. Termenul BPOC este asociat cu bronsita cronica si emfizemul pulmonar. Deoarece BPOC este o afectiune care persista pe termen lung, trebuie sa luati Striverdi Respimat in fiecare zi si nu numai atunci cand va confruntati cu probleme respiratorii sau cu alte simptome ale BPOC. Striverdi Respimat contine substanta activa numita olodaterol care este un bronhodilatator cu durata lunga de actiune (beta2 agonist cu durata lunga de actiune) care ajuta la largirea cailor respiratorii si
permite patrunderea si iesirea mai usoara a aerului din plamani. Utilizarea regulata a Striverdi Respimat va poate ajuta si cand aveti senzatie de lipsa de aer persistenta corelata cu afectiunea de care suferiti si va contribui la reducerea la minimum a efectelor bolii asupra vietii dumneavoastra zilnice.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Striverdi Respimat
Nu utilizati Striverdi Respimat
- daca sunteti alergic la olodaterol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la pct. 6)
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa utilizati Striverdi Respimat - daca suferiti de astm bronsic (nu trebuie sa utilizati Striverdi Respimat pentru tratamentul
astmului bronsic).
- daca suferiti de boli de inima.
- daca aveti valori crescute ale tensiunii arteriale.
- daca suferiti de epilepsie.
- daca suferiti de o problema a glandei tiroide denumita tireotoxicoza.
- daca suferiti de o largire anormala a unei artere denumita anevrism.
- daca suferiti de diabet zaharat.
- daca suferiti de insuficienta hepatica severa, deoarece utilizarea Striverdi Respimat nu a fost studiata la aceasta categorie de pacienti.
- daca suferiti de insuficienta renala severa, deoarece experienta utilizarii Striverdi Respimat la aceasta categorie de pacienti este limitata.
- in cazul in care sunteti programat pentru efectuarea unei interventii chirurgicale
Pe durata tratamentului cu Striverdi Respimat
- Opriti utilizarea medicamentului si spuneti imediat medicului dumneavoastra in cazul in
care va confruntati cu senzatie de presiune in piept, tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa utilizarea medicamentului. Acestea ar putea fi semnele unei probleme denumite bronhospasm (vezi pct. 4).
Daca starea respiratiei s-a inrautatit sau daca prezentati eruptie pe piele, tumefactie sau prurit imediat dupa utilizarea inhalatorului, opriti utlizarea acestuia si spuneti imediat medicului dumneavoastra (vezi pct. 4).
Daca prezentati orice reactii adverse care se manifesta la nivelul inimii (accelerarea pulsului, cresterea valorilor tensiunii arteriale si/sau agravarea unor simptome, cum ar fi durerea in piept), spuneti imediat medicului dumneavoastra (vezi pct. 4).
Daca prezentati spasme musculare, senzatie de slabiciune in muschi sau ritm anormal al inimii, adresati-va medicului dumneavoastra deoarece acestea ar putea fi corelate cu nivelurile scazute de potasiu din sange (vezi pct. 4).
Striverdi Respimat este indicat pentru tratamentul de intretinere al bolii pulmonare obstructive cronice de care suferiti. Nu trebuie utilizat pentru a trata un episod aparut brusc de senzatie de lipsa de aer sau de respiratie suieratoare.
Nu utilizati Striverdi Respimat impreuna cu anumite medicamente care contin agonisti ß-adrenergici cu durata lunga de actiune, cum ar fi salmeterol sau formoterol.
Daca luati in mod regulat anumite medicamente denumite agenti ß-adrenergici cu durata scurta de actiune, cum ar fi salbutamol, continuati sa ii utilizati pe acestia numai pentru a ameliora simptome acute cum ar fi senzatia de lipsa de aer.
Copii si adolescenti
Striverdi Respimat nu trebuie administrat copiilor sau adolescentilor (cu varsta sub 18 ani). Striverdi Respimat impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente.
Mai precis, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati:
- anumite medicamente pentru probleme respiratorii similare cu Striverdi Respimat (agenti ß- adrenergici). Este posibil sa existe o probabilitate mai mare sa va confruntati cu reactii adverse.
- medicamente denumite beta-blocante utilizate pentru scaderea valorilor crescute ale tensiunii arteriale sau pentru alte probleme cardiace (cum ar fi propranolol) sau pentru boala de ochi denumita glaucom (cum ar fi timolol). Acestea pot cauza disparitia efectului Striverdi Respimat.
- medicamente care duc la scaderea nivelului de potasiu din sange. Acestea includ:
o corticosteroizi (de exemplu, prednisolon),
o diuretice (medicamente pentru eliminarea apei din organism),
o medicamente pentru probleme respiratorii cum ar fi teofilina.
Daca utilizati aceste medicamente impreuna cu Striverdi Respimat este posibil sa
prezentati simptome cum ar fi spasme musculare, senzatie de slabiciune a muschilor sau
ritm al inimii anormal.
- medicamentele denumite antidepresive triciclice sau inhibitori MAO (cum ar fi selegilina sau moclobemid), care sunt utilizate pentru tratamentul tulburarilor neurologice sau psihice, cum ar fi boala Parkinson sau depresia; utilizarea acestor medicamente va creste probabilitatea de a va confrunta cu reactii adverse care afecteaza inima.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii referitoare la efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Daca va simtiti ametit in timpul utilizarii Striverdi Respimat, nu conduceti vehicule sau nu folositi unelte sau utilaje.

3. Cum sa luati Striverdi Respimat
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Striverdi Respimat se utilizeaza numai prin inhalare.
Doze
Doza recomandata este de:
Striverdi Respimat este eficient pentru un interval de 24 de ore, prin urmare va trebui sa utilizati Striverdi Respimat numai O DATA PE ZI, daca este posibil la acelasi moment al zilei. De fiecare data cand il utilizati, administrati DOUA pufuri.
Deoarece BPOC este o afectiune care persista pe termen lung, luati Striverdi Respimat in fiecare zi si nu numai atunci cand va confruntati cu probleme respiratorii. Nu luati mai mult decat doza recomandata.
Utilizarea la copii si adolescenti
Nu exista date relevante privind utilizarea Striverdi Respimat la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).
Asigurati-va ca stiti cum sa utilizati corect Striverdi Respimat. Instructiunile pentru utilizarea inhalatorului Striverdi Respimat sunt furnizate pe verso.
Daca luati mai mult Striverdi Respimat decat trebuie
Este posibil sa aveti un risc mai mare de a prezenta o reactie adversa cum ar fi durere in piept, cresterea sau scaderea valorilor tensiunii arteriale, batai mai rapide sau neregulate ale inimii sau senzatia ca puteti simti bataile inimii, ameteli, nervozitate, insomnii, anxietate, dureri de cap, frisoane, gura uscata, crampe musculare, greata, oboseala, stare generala de rau, niveluri scazute de potasiu in sange (care ar putea fi cauza simptomelor de spasme musculare, slabiciune a muschilor sau ritm al inimii anormal), cresterea valorilor glucozei din sange sau cresterea nivelului de acid din sange (care
ar putea fi cauza simptomelor de greata, varsaturi, slabiciune, crampe musculare si respiratie accelerata).
Daca uitati sa luati Striverdi Respimat
Daca uitati sa inhalati o doza, faceti acest lucru la momentul obisnuit in ziua urmatoare.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Striverdi Respimat
Inainte de a inceta sa luati Striverdi Respimat, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Daca incetati sa luati Striverdi Respimat este posibil ca semnele si simptomele BPOC sa se inrautateasca.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Evaluarea reactiilor adverse se bazeaza pe urmatoarele categorii de frecventa:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afecta pana la 1din 10 persoane
Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1din 100 persoane
Rare: pot afecta pana la 1din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10 000 persoane
Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactiile adverse descrise in continuare au aparut la persoanele care au luat acest medicament si sunt enumerate in functie de frecventa ca fiind mai putin frecvente sau rare .
Mai putin frecvente:
- Rinofaringita (secretii nazale)
- Ameteli
- Eruptie pe piele
Rare:
- Artralgie (dureri de articulatie)
- Hipertensiune arteriala
Este posibil sa prezentati reactii adverse despre care se stie ca apar sub tratament cu anumite medicamente pentru tratamentul unor probleme respiratorii similare cu Striverdi Respimat (agenti beta-adrenergici). Acestea pot fi batai cardiace mai rapide sau neregulate sau senzatia de percepere a batailor inimii, durere in piept, cresterea sau scaderea valorilor tensiunii arteriale, frisoane, durere de cap, nervozitate, insomnie, ameteli, gura uscata, greata, crampe musculare, oboseala, stare generala de rau, scaderea nivelurilor de potasiu din sange (care ar putea fi cauza simptomelor de spasme musculare, slabiciune a muschilor sau ritm al inimii anormal), cresterea valorilor glucozei din sange
sau cresterea nivelului de acid din sange (care ar putea fi cauza simptomelor de greata, varsaturi, slabiciune, crampe musculare si respiratie accelerata).
Reactiile alergice imediate cum ar fi eruptia pe piele, urticaria (eruptia pe piele insotita de
mancarime), umflarea gurii si a fetei sau dificultati de respiratie aparute brusc (edem angioneurotic) sau alte reactii de hipersensibilitate se pot produce dupa administrarea de Striverdi Respimat. In aceasta situatie, nu mai utilizati Striverdi Respimat si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. In plus, ca si cazul altor medicamente cu administrare inhalatorie, unii pacienti pot prezenta senzatie neasteptata de presiune in piept, tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa inhalare (bronhospasm).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau , farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Striverdi Respimat
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se congela.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta inhalatorului dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Inhalatorul Striverdi Respimat nu trebuie utilizat decat in interval de cel mult 3 luni de la prima utilizare. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Striverdi Respimat
Substanta activa este olodaterol. Doza administrata este de 2,5 micrograme olodaterol (sub forma de clorhidrat) per puf.
Doza administrata este doza disponibila pentru pacient dupa iesirea din piesa bucala.
Celelalte componente sunt:
clorura de benzalconiu, edetat disodic, apa purificata si acid citric (anhidru)
Cum arata Striverdi Respimat si continutul ambalajului
Striverdi Respimat 2,5 micrograme este alcatuit dintr-un cartus cu solutie de inhalat si un inhalator Respimat. Cartusul trebuie introdus in inhalator inainte de prima utilizare.
Cutie cu 1 ambalaj: 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 pufuri (30 de doze terapeutice)
Cutie cu 2 ambalaje: 2 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze terapeutice)
Cutie cu 3 ambalaje: 3 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze terapeutice)
Cutie cu 8 ambalaje: 8 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze terapeutice)
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Striverdi Respimat 2,5 micrograme solutie de inhalat
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Am nevoie de un sfat care mă ajută vă implor
Bună ziua. Am 45 de ani și 55 kg. Am născut in urmā cu 9 luni prin cezarian ...
administrare urgenta
Buna ziua Afectiunea: bronsita Am citit ca la administrare solutia de nebulizator IALOCLEAN (doza ...
ce am
Buna acum 3 saptamani au inceput intepaturi lA inima nu am prea bagat in seama crezand ca e de al ca ...
↳ Buna ziua! Urmati tratamentul cu antibiotic injectabil (Ampiplus) si reveniti la control dupa ce terminati. Aveti incerdere in medic si nu va mai ga ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bronsita
care sunt simptomele bronsitei cum trebe trata daca e nevoie neaparat de antibiotic.....si doresc sa ...
↳ Buna ziua! Bronsita se manifeta prin tuse, febra, slabiciune, senzatia de sufocare. Ametelile si starile de rau, in absenta tusei nu indica aceasta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
traheobronsita acuta-pneumonie iterstitiala
Va rog sa ma informati daca pt. boala de mai sus este folostor siropul german Sinecod? Multumesc ...
Bronsita cronica
Buna ziua. Se poate asocia bromhexin cu fluimucil fiole ( am citit postarea cu acc referitoare la po ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa OLODATEROLUM?
Alte medicamnete care au OLODATEROLUM:
- Yanimo Respimat
- Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...