Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Stopress 8 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Stopress 8 mg comprimate

Prospect - Stopress 8 mg comprimate


NU comercializăm Stopress 8 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Stopress 8 mg comprimate    DCI: PERINDOPRILUM


  Produs complementar recomandat

1+1 Gratis
37.95lei
Vezi detalii

Substanta activa, perindopril, apartine unei clase de medicamente numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ACE).
Stopress 4 mg comprimate
Stopress 8 mg comprimate
Perindopril tert-butilamina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Stopress si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Stopress
3. Cum sa luati Stopress
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Stopress
6. Ambalajului si alte informatii

1. Ce este Stopress si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa, perindopril, apartine unei clase de medicamente numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ACE). Inhibitorii ACE actioneaza prin largirea vaselor de sange din organism, ceea ce poate reduce tensiunea in vasele de sange.
Stopress este utilizat in:
- tratamentul tensiunii arteriale mari,
- ca ajutor in tratamentul insuficientei cardiace,
- pentru a reduce riscul aparitiei evenimentelor cardiace, cum este infarctul miocardic la pacientii cu boala coronariana stabila (o afectiune in care aportul de sange spre inima este redus sau blocat) si care au avut deja un infarct miocardic si/sau o interventie chirurgicala de imbunatatire a aportului de sange spre inima prin largirea vaselor de sange care o aprovizioneaza.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Stopress
Nu luati Stopress
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la perindopril sau la oricare alt inhibitor al ACE sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- in cazul in care sunteti gravida in mai mult de trei luni de (este bine sa evitati Stopress si in perioada de inceput a sarcinii – vezi pct. „Sarcina si alaptarea”)
- daca ati prezentat vreodata umflarea oricarei parti a corpului (angioedem) fara sa stiti cauza sau ca urmare a utilizarii anterioare a unui inhibitor al ACE
- daca au existat in istoricul familiei cazuri de angioedem.
Stopress nu trebuie administrat la copii.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Stopress adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale:
- daca aveti o ingustare a vaselor de sange principale ale inimii (stenoza aortica) sau o ingustare a orificiului mitral de la nivelul inimii(stenoza valvei mitrale)sau o boalaa muschiului inimii(cardiomiopatie hipertrofica)
- daca efectuati sedinte de dializa (rinichi artificial) sau daca vi s-a efectuat recent un transplant renal
- daca aveti ingustata artera renala (stenoza arteriala renala)
- daca aveti afectiuni ale rinichilor sau ale ficatului
- daca sunteti in cursul unui tratament de desensibilizare sau urmeaza sa-l faceti, adica pentru a reduce efectele alergiei la intepaturile de albina sau viespe
- daca sunteti in cursul unui tratament pentru afereza lipoproteinelor de joasa densitate
(eliminarea colesterolului din organismul dumneavoastra cu un dispozitiv special) sau urmeaza sa-l faceti
- daca aveti diabet zaharat
- daca aveti boala vasculara de colagen (depozite de colagen in vasele de sange)
- daca luati alte medicamente care scad tensiunea arteriala
- daca luati diuretice (comprimate pentru eliminarea apei din organism) si Stopress. In cazul acesta, discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa luati Stopress, daca nu ati facut deja asta, avand in vedere ca este posibil ca medicul sa doreasca sa va supravegheze cand luati prima doza
- daca urmati un regim alimentar cu restrictie de sodiu sau utilizati substituenti de sare care contin potasiu, deoarece exista un risc crescut de aparitiei a hiperkaliemiei (concentratie mare de potasiu in sange; simptomele sunt nespecifice si, in general, includ stare generala de rau, palpitatii si slabiciune musculara)
- daca sunteti un pacient ce apartine rasei negre: sunteti mai predispus sa faceti
angioedem(reactie alergica care produce umflarea fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului) si Stopress este mai putin eficace in scaderea tensiunii arteriale la acest grup de pacienti.
Va rugam spuneti medicului dumneavoastra daca va aflati in oricare dintre situatiile mentionate anterior.
Va rugam sa luati la cunostinta
Daca mergeti la spital sau la dentist, amintiti-va sa spuneti oricarui cadru medical despre tratamentul dumneavoastra cu Stopress. Aceasta este foarte important daca mergeti la un spital pentru o interventie chirurgicala avand in vedere ca medicul anestezist va dori sa fie informat. Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, in special:
- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei din organism)
- suplimente de potasiu, substituenti de sare care contin potasiu, medicamente care contin potasiu sau diuretice care economisesc potasiul, cum sunt amiloridul, spironolactona sau triamterenul
- heparina
- unele anestezice
- litiu pentru tratamentul unor afectiuni psihice
- medicamente antiinflamatoare (de exemplu acid acetilsalicilic, ibuprofen, indometacin,
celecoxib sau meloxicam)
- alte medicamente care reduc tensiunea arteriala, cum sunt nitratii (de exemplu nitroglicerina), beta-blocante (de exemplu metoprolol sau propranolol)
- medicamente pentru tratamentul socului sau astmului bronsic (de exemplu efedrina,
noradrenalina sau adrenalina)
- trombolitice (de exemplu streptokinaza)
- antidepresive (de exemplu amitriptilina sau imipramina) sau medicamente pentru tratamentul altor tulburari mintale,cum este anxietatea, schizofrenia sau alte psihoze
- medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (de exemplu insulina, glibenclamida sau metformina)
- alopurinol utilizat pentru tratamentul gutei
- imunosupresoare utilizate pentru tratamentul tulburarilor autoimune (de exemplu poliartrita reumatoida) sau dupa interventie chirurgicala pentru transplant
- procainamida (un medicament pentru bataile neregulate ale inimii).
Folosirea Stopress cu alimente si bauturi
Stopress trebuie luat inainte de masa.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati Stopress inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda sa luati un alt medicament in loc de Stopress. Stopress nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Stopress nu este recomandat mamelor care alapteaza iar medicul dumneavoastra trebuie sa va aleaga un alt tratament in cazul in care doriti sa alaptati, mai ales daca este vorba despre un copil nou-nascut sau nascut prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt disponibile date care sa sustina contraindicatii privind conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor in timpul tratamentului cu acest medicament.
Cu toate acestea, la unii pacienti pot sa apara reactii adverse datorate scaderii tensiunii arteriale (de exemplu ameteli sau stare de oboseala). Daca apar astfel de reactii adverse, nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje. Fiti precaut cand conduceti vehicule sau folositi utilaje pana ce veti sti cum actioneaza asupra dumneavoastra acest medicament.

3. Cum sa luati Stopress
Doze
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Stopress se ia o data pe zi dimineata inainte de masa. Veti incepe cu o doza mica care poate fi crescuta de medicul dumneavoastra, daca este necesar, pana veti lua exact cantitatea de care aveti nevoie. Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale(tensiunea arteriala mare) doza initiala este, de obicei, de
4 mg zilnic si poate fi crescuta la 8 mg zilnic dupa o luna de tratament.
La pacientii varstnici si cei cu afectare renala doza initiala recomandata este 2 mg o data pe zi. Pentru insuficienta cardiaca sau tratament cu Stopress impreuna cu un diuretic, doza initiala uzuala este de 2 mg pe zi si poate fi crescuta pana la 4 mg pe zi daca a fost bine tolerata timp de 2 saptamani.
Pentru boala coronariana stabila, doza initiala uzuala este de 4 mg zilnic si poate fi crescuta la 8mg zilnic dupa doua saptamani de tratament.
La pacientii varstnici si cei cu afectare renala se recomanda ca doza initiala sa fie de 2 mg pe zi. Ocazional, unii pacienti au nevoie de alte doze decat acestea. Indiferent de doza ce v-a fost prescrisa, respectati cu exactitate recomandarile medicului dumneavoastra si nu va modificati niciodata singur dozele.
Pacienti cu afectiuni ale ficatului
Nu este necesara ajustarea dozelor.
Utilizarea la copii si adolescenti
Stopress nu este potrivit pentru administrare la copii si adolescenti.
Modul si cale de administrare
Stopress trebuie luat numai pe cale orala, cu un pahar de apa. Incercati sa luati comprimatele in fiecare zi, la aceeasi ora, dimineata.
Daca luati mai mult decat trebuie din Stopress
Daca ati luat o doza de medicament mai mare decat cea prescrisa sau a luat-o altcineva, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Simptomele supradozajului pot include scaderea tensiunii arteriale, soc circulator (puls rapid, piele palida, rece si umeda, transpiratii si piele si buze vinetii), insuficienta renala, hiperventilatie (respiratia este rapida si/sau adanca), batai neregulate ale inimii, ameteli, anxietate si tuse.
Daca uitati sa luati Stopress
Daca ati uitat sa luati o doza din acest medicament, luati-o cat de curand posibil.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Stopress
Nu trebuie sa opriti tratamentul cu Stopress fara recomandarea medicului. De asemenea, nu trebuie sa modificati tratamentul fara recomandarea medicului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Aceste reactii pot fi grave, de aceea spuneti medicului dumneavoastra imediat daca apar: Neutropenie/agranulocitoza (scaderea numarului pana absenta totala a anumitor celule albe ale sangelui, situatie care poate duce la infectii, dureri in gat sau febra). Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca apar aceste simptome. Aceste reactii s-ar putea sa apara mai ales daca aveti depuneri de colagen in vasele de sange (boala vasculara de colagen). Daca aveti boala vasculara de colagen medicul dumneavoastra poate efectua teste de rutina pentru a va controla sangele.
Hipotensiune arteriala (tensiune arteriala mica). Este posibil ca aceasta sa apara mai ales
daca luati diuretice (comprimate pentru eliminarea apei din organism), alte medicamente care reduc tensiunea in plus fata de Stopress sau daca sunteti deshidratat sau supus dializei. Daca luati medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale puteti sa simtiti o stare confuzionala sau senzatie de lesin. Stati culcat pana ce aceste manifestari dispar si anuntati medicul cat mai curand.
Angioedem(umflarea fetei, limbii si laringelui, care poate determina dificultati mari in
respiratie). In acelasi timp sau independent, angioedemul poate sa va afecteze stomacul sau intestinul (angioedem intestinal- umflarea mucoasei intestinale) caz in care va simtiti rau, puteti sa aveti varsaturi si dureri abdominale. Aceste reactii sunt foarte rare, dar pot fi foarte grave daca apar. Daca apar trebuie sa spuneti medicului imediat.
Alte reactii adverse:
Reactii adverse frecvente (la mai mult de 1 pacient din 100, dar mai putin de 1 din 10 pacienti):
- greata, varsaturi, dureri abdominale,
- modificari ale simtului gustativ, senzatie de indigestie,
- diaree, constipatie,
- dureri de cap, ameteli,
- vertij, furnicaturi,
- tulburari de vedere (de exemplu vedere neclara),
- tinitus (senzatie de zgomote in urechi),
- tuse, scurtarea respiratiei (dispnee),
- eruptie trecatoare pe piele, mancarime,
- crampe musculare, senzatie de slabiciune.
Reactii adverse mai putin frecvente (la mai mult de 1 pacient din 1000, dar mai putin de 1 din 100 pacienti):
- modificari de dispozitie sau somn,
- bronhospasm (senzatie de apasare in piept, respiratie suieratoare si scurtarea respiratiei),
- senzatie de gura uscata,
- afectare renala (medicul dumneavoastra va poate efectua teste la anumite intervale in timpul tratamentului dumneavoastra, daca va considera ca prezentati risc pentru afectare renala),
- impotenta (reducerea functiei sexuale),
- cresterea transpiratiei.
Reactii adverse foarte rare (la mai putin de 1 pacient din 10000):
- stare de confuzie,
- batai neregulate ale inimii, angina pectorala, infarct miocardic si accident vascular cerebral (acestea au fost raportate pentru inhibitorii ACE in asociere cu tensiunea arteriala mica),
- pneumonie eozinofilica (boala de hipersensibilizare a plamanilorplamanilor), curgerea nasului,
- pancreatita (inflamarea pancreasului),
- hepatita (inflamarea ficatului),
- eritem polimorf (reactie a pielii asemanatoare alergiei; pot fi prezente leziuni centrale
inconjurate de cercuri de piele palida si rosie, asa numite in „tinta” sau „iris”, localizate pe gambe, brate, maini sau picioare, putand sa implice fata sau buzele; dureri articulare, febra, mancarimi ale pielii sau senzatie generala de boala),
- insuficienta renala acuta.
Stopress poate produce anumite modificari ale sangelui si medicul dumneavoastra poate dori sa le monitorizeze. La unii pacienti tratati cu Stopress sau medicamente similare au aparut urmatoarele modificari:
O crestere a cantitatii de creatinina sau azot in sange (substante care pot arata cat de bine
lucreaza rinichii dumneavoastra).
O crestere a concentratiei enzimelor hepatice si bilirubinei serice (substante care pot arata cat de bine functioneaza ficatul dumneavoastra).
O reducere a numarului de plachete(trombocitopenie), care va poate afecta coagularea sangelui. Daca remarcati aparitia de vanatai neasteptate sau pete rosii/vinetii pe piele, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.
Reducerea numarului de globule albe din sange (leucopenie).
Reducerea numarului de globule rosii si albe ale sangelui ca si a plachetelor (pancitopenie).
Distrugere anormala a globulelor rosii ale sangelui (anemie hemolitica) la pacientii cu deficienta congenitala de glucozo-6 fosfat dehidrogenaza. Semnele de anemie sunt senzatie de slabiciune si in cazuri mai severe senzatie de lipsa de aer si paliditatea pielii.
Scaderea valorilor hemoglobinei (este proteina continuta de globulele rosii din sange, care transporta oxigen de la plamani in restul corpului).
Scaderea valorilor hematocritului (proportia din volumul de sange ocupata de globulele rosii). O scadere a concentratiei de zahar (glucoza) in sange la pacientii cu diabet zaharat. (Poate fi necesara o supraveghere mai atenta a concentratiei de glucoza in sange, in special la inceputul tratamentului. Intrebati imediat medicul daca nu stiti ce trebuie sa faceti).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la:
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreza Stopress
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Ase pastra la temperaturi sub 30°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Stopress
Substanta activa este perindopril. Un comprimat contine perindopril 4 mg sau 8 mg sub forma de sare de tert-butilamina.
Celelalte componente sunt: manitol, crospovidona tip A, copolimer metacrilat butilat bazic, dioxid de siliciu coloidal hidrofobic, stearat de magneziu.
Cum arata Stopress si continutul ambalajului
Stopress 4 mg: comprimate biconvexe,de forma alungita, de culoare alba, prevazute cu linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Stopress 8 mg: comprimate rotunde, plate, de culoare alba.
O cutie contine 30 comprimate.
Data ultimei revizuiri a prospectului Ianuarie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...