Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sterofundin ISO solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sterofundin ISO solutie perfuzabila

Prospect - Sterofundin ISO solutie perfuzabila


NU comercializăm Sterofundin ISO solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sterofundin ISO solutie perfuzabila    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat


19.95lei
Vezi detalii

Sterofundin ISO este o solutie care se administreaza prin perfuzie intr-o vena.Aceasta solutie inlocuieste lichidele care au fost pierdute din sistemul circulator.
Sterofundin ISO solutie perfuzabila

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Sterofundin ISO si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte utilizati Sterofundin ISO
3. Cum sa utilizati Sterofundin ISO
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sterofundin ISO
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Sterofundin ISO si pentru ce se utilizeaza
Sterofundin ISO este o solutie care se administreaza prin perfuzie intr-o vena.
Aceasta solutie inlocuieste lichidele care au fost pierdute din sistemul circulator. Poate fi utilizata in situatiile in care sangele dumneavoastra poate deveni sau a devenit usor acid.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sterofundin ISO
Nu vi se va administra Sterofundin ISO
daca aveti:
– prea mult lichid in sistemul circulator,
– boala de inima severa cu respiratie dificila si umflarea mainilor sau picioarelor,
– boala a rinichilor severa, din cauza careia va este imposibil sau aproape imposibil sa urinati,
– umflare a tesuturilor corpului din cauza acumularii de lichid,
– concentratii mari de potasiu sau calciu in sange,
– sau daca sangele dumneavoastra este prea alcalin.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte sa utilizati Sterofundin ISO.
Se va acorda o atentie speciala pentru Sterofundin ISO daca aveti:
– orice boala care face necesara reducerea consumului de sare, de exemplu afectarea usoara sau moderata a functiei inimii, umflarea tesuturilor sau acumularea de lichid in plamani
– sarcoidoza (o boala imuna sistemica cronica ce implica nodulii limfatici si tesutul conjunctiv)
– tensiune arteriala usor sau moderat crescuta
– deficit acut de apa, de exemplu din cauza distrugerilor masive de tesuturi, care apar datorita arsurilor severe sau din cauza afectarii functiei glandelor suprarenale
– concentratii mari de sodiu sau clorura in sange
– eclampsie (o complicatie care apare in cursul sarcinii)
– afectarea usoara sau moderata a functiei rinichilor
– probleme cu respiratia
– orice boala sau tratament medicamentos care poate conduce la reducerea eliminarii de sodiu Daca vreuna din situatiile mentionate mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, medicul dumneavoastra va decide cu foarte mare atentie daca aceasta solutie este potrivita pentru dumneavoastra. Continutul de lichid din organism si concentratiile de saruri din sange vor fi controlate in timp ce vi se administreaza Sterofundin ISO pentru a exista siguranta ca acestea sunt normale.
Alte medicamente si Sterofundin ISO
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau intentionati sa luati orice alte medicamente.
Este deosebit de important ca medicul dumneavoastra sa stie daca luati, utilizati sau va sunt administrate:
Medicamente care determina organismul sa retina sodiu si apa, cum sunt:
– hormonii steroidieni sau
– carbenoxolona
Daca acestea sunt utilizate impreuna cu Sterofundin ISO, continutul in apa al corpului si nivelul de sodiu din sange pot creste, ducand la aparitia de umflaturi si cresterea tensiunii arteriale. Medicamente care au o influenta asupra concentratiei de potasiu in sange, cum sunt:
– suxametoniu
– unele diuretice (medicamente pentru eliminarea apei) care scad eliminarea de potasiu, de exemplu amilorid, spironolactona, triamteren
– tacrolimus, ciclosporina (medicamente utilizate, de exemplu, pentru a inhiba reactia de
respingere a organelor transplantate)
Daca acestea sunt utilizate impreuna cu Sterofundin ISO, concentratia potasiului in sange poate creste, ceea ce poate duce la reactii adverse asupra functiei inimii. Acest lucru are o probabilitate mai mare sa se intample daca suferiti de afectarea functiei renale.
Preparate digitalice (adica digoxina), utilizate in tratamentul insuficientei cardiace
Efectul acestora va deveni mai puternic atunci cand concentratia calciului in sange creste, putand aparea reactii adverse cum sunt bataile cardiace neregulate. Prin urmare, ar putea fi nevoie camedicul dumneavoastra sa va re-ajusteze doza de digoxina.
Vitamina D; aceasta poate conduce la o crestere a concentratiei calciului in sange.
Medicul dumneavoastra va cunoaste reactiile adverse care pot fi declansate prin asocierea Sterofundin ISO cu medicamentele mentionate mai sus. Acesta va avea grija ca perfuzia care vi se administreaza sa fie dozata corect. Unele medicamente nu trebuie amestecate cu Sterofundin ISO. Medicii vor amesteca Sterofundin ISO cu alte solutii numai daca sunt siguri ca acestea sunt compatibile.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastra va decide daca aceasta solutie este potrivita pentru dumneavoastra daca sunteti gravida.
Acest medicament va fi utilizat cu precautie in asa-numita toxemie din sarcina, o complicatie speciala care poate aparea in cursul sarcinii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Sterofundin ISO nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Sterofundin ISO contine sodiu
Daca urmati un regim cu continut redus de sodiu, va rugam sa aveti in vedere ca acest medicament contine 145 mmol sodiu la 1000 ml.

3. Cum sa utilizati Sterofundin ISO
Calea de administrare
Acest medicament este administrat prin picurare intr-o vena.
Doze
Medicul dumneavoastra va stabili cantitatea de solutie de care aveti nevoie.
La pacientii adulti, varstnici si adolescenti, aceasta poate fi intre 500 mililitri si 3 litri pe zi. Doza zilnica pentru sugari si copii poate fi intre 20 si 100 mililitri per kilogram de greutate corporala, pe zi. Viteza de administrare
De asemenea, medicul dumneavoastra va determina cat de repede trebuie sa fie perfuzata solutia, in functie de greutatea corporala si de starea dumneavoastra.
Durata tratamentului
Medicul dumneavoastra va determina durata de timp in care trebuie sa vi se administreze aceasta solutie.
Pe durata perfuzarii, nivelurile de lichid si saruri si echilibrul acido-bazic din sange vor fi
monitorizate. Daca vi se administreaza mai mult Sterofundin ISO decat trebuie
Intrucat doza este controlata de un medic sau o asistenta, este putin probabil sa vi se administreze o cantitate prea mare din aceasta solutie.
Cu toate acestea, daca primiti in mod accidental o cantitate prea mare sau daca solutia a fost administrata prea repede, puteti avea simptome cum sunt:
– cresterea tensiunii la nivelul pielii
– congestia venelor si umflaturi
– acumularea de lichid in plamani
– respiratie dificila
– dezechilibre ale continutului de apa si saruri in organismul dumneavoastra
Valorile excesiv de mari ale unei componente individuale a Sterofundin ISO se pot asocia cu simptome specifice, carora medicul dumneavoastra le va acorda atentie.
In caz de supradozaj perfuzia va fi oprita imediat si se va institui tratamentul corectiv adecvat. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Rareori, unele reactii adverse pot fi cauzate de tehnica de administrare. Acestea pot include reactii febrile, infectie la locul de injectare, durere sau reactie locala, iritatie venoasa, cheaguri de sange in vene sau inflamatia venelor, care se extinde de la locul de injectare. Ocazional au fost raportate reactii alergice la sarurile de magneziu administrate in perfuzie, manifestate prin eruptii cutanate.
Frecventa acestor reactii nu poate fi determinata din datele disponibile.
Dupa perfuzia cu sulfat de magneziu au fost raportate cazuri rare de ocluzie intestinala. Acestea pot afecta pana 1 din 1000 subiecti.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la Agentia Nationala a Medicamentului ?i Dispozitivelor Medicale. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Sterofundin ISO
Pastrati acest medicament departe de vederea si indemana copiilor.
Flacoane din sticla: A nu se pastra la frigider sau congela.
Pungi din plastic, flacoane din polietilena: A nu se pastra la temperaturi peste 25şC. A nu se pastra la frigider sau congela. Acest medicament nu trebuie utilizat daca solutia contine particule sau solutia, este tulbure sau decolorata. Medicamentul nu trebuie utilizat daca recipientul prezinta scurgeri sau este deteriorat in orice alt fel. Acest medicament este numai pentru o singura utilizare, flacoanele folosite partial nu se vor reconecta.
Nu folositi acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta sau pe cutie dupa EXP.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Sterofundin ISO
Substantele active din Sterofundin ISO, solutie perfuzabila sunt:
La 1000 ml din acest medicament contine:
Clorura de sodiu 6,8 g
Clorura de potasiu 0,3 g
Clorura de magneziu hexahidrat 0,2 g
Clorura de calciu dihidrat 0,37 g
Acetat de sodiu trihidrat 3,27 g
Acid malic 0,67 g
Celelalte componente sunt:
Apa pentru preparate injectabile
Hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului)
Cum arata Sterofundin ISO si continutul ambalajului
Sterofundin ISO este o solutie perfuzabila (destinata administrarii prin picurare in vena). Este o solutie limpede si incolora.
Forme de prezentare
Flacoane din plastic continand 250 ml, 500 ml, 1000 ml, disponibile in pachete de 10 × 250 ml, 10 x 500 ml, 10 × 1000 ml
Pungi din plastic continand 250 ml, 500 ml, 1000 ml, disponibile in pachete de 20 × 250 ml, 20 x 500 ml, 10 × 1000 ml
Flacoane din sticla continand 250 ml, 500 ml, 1000 ml, disponibile in pachete de 10 × 250 ml, 10 x 500 ml, 6 × 1000 ml
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Sterofundin ISO solutie perfuzabila
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Romania S.C. B. Braun Medical S.R.L. Remetea Mare nr. 636 DN6, km 546+400 dreapta, RO-307350 Timis. Tel.: 0256 284 905
Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2013.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Scaune lichide
Buna ziua, am o bebelusa de 7saptamani si ne confruntam cu perioada colicilor. A primit tratament cu ...
Efecte averse Tincura Siluetus + ceaiul
Dupa o sapatamana de folosit ceaiul si tincura siluetus, am facut hemoroizi, nu am avut nicioadata a ...
Tarate de psilium pt copil de 3 ani?
Buna ziua! Imi puteti spune daca este bine sa ii administrez fetitei noastre de 3 ani tarate de psil ...
↳ Buna ziua! Consider ca este prea mica pentru acest remediu, mai ales ca exista riscul ca, in cazul unui aport inadecvat de lichide dupa administrarea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Uree serica femei
Uree serica femei 32ani 41,creatinina 0,59 și acid uric6, 15 este ceva grav!? Ce pot lua ca tra ...
↳ Buna ziua! Nevazand buletinul de analize complet, cu valorile de referinta ale laboratorului, nu pot sa va spun decat ca prezentati riscul de a face ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...