Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Statorva 60 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Statorva 60 mg comprimate filmate

Prospect - Statorva 60 mg comprimate filmate


NU comercializăm Statorva 60 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Statorva 60 mg comprimate filmate    DCI: ATORVASTATINUM


  Produs complementar recomandat


144.95lei
Vezi detalii

Statorva face parte dintr-o clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, care sunt medicamente pentru reglarea valorii lipidelor (grasimilor).
Statorva 30 mg comprimate filmate
Statorva 60 mg comprimate filmate
Statorva 80 mg comprimate filmate
Atorvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Statorva si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Statorva
3. Cum sa utilizati Statorva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Statorva
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE STATORVA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Statorva face parte dintr-o clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de statine, care sunt medicamente pentru reglarea valorii lipidelor (grasimilor).
Statorva este utilizat pentru scaderea concentratiilor lipidelor din sange, cunoscute sub numele de colesterol si trigliceride, atunci cand o dieta cu cantitati scazute de grasimi si modificarea stilului de viata nu au fost eficace. Daca prezentati risc crescut de boala de inima, Statorva poate fi utilizat, de asemenea pentru scaderea acestui risc, chiar daca valorile colesterolului dumneavoastra sunt normale. In timpul tratamentului trebuie continuata dieta standard de scadere a colesterolului.

2. INAINTE SA UTILIZATI STATORVA
Nu utilizati Statorva
a. daca sunteti hipersensibil (alergic) la atorvastatina sau la orice medicament similar utilizat pentru scaderea concentratiilor lipidelor din sange sau la oricare dintre celelalte componente ale Statorva – pentru detalii, vezi pct. 6.
b. daca aveti sau ati avut o boala a ficatului
c. daca ati avut valori anormale, inexplicabile, ale analizelor functiei ficatului
d. daca sunteti femeie care poate sa ramana gravida si nu utilizati o metoda de contraceptie eficace
e. daca sunteti gravida sau incercati sa ramaneti gravida
f. daca alaptati.
Aveti grija deosebita cand utilizati Statorva
Iata cauzele pentru care Statorva poate sa nu fie adecvat pentru dumneavoastra:
- daca ati avut accident vascular cerebral cu sangerare la nivelul creierului, sau aveti zone cu lichid ramase in creier de la accidente vasculare cerebrale anterioare
- daca aveti probleme ale rinichilor
- daca aveti o reducere a functiei glandei tiroide (hipotiroidie)
- daca aveti sau ati avut vreodata dureri musculare repetate sau neexplicate, istoric personal sau familial de afectiuni musculare
- daca ati avut afectiuni musculare in timpul tratamentului cu alte medicamente pentru scaderea valorii lipidelor (de exemplu alte "statine" sau "fibrati")
- daca consumati cu regularitate o cantitate mare de alcool etilic
- daca ati avut boli ale ficatului
- daca aveti varsta peste 70 de ani.
Inaintea inceperii tratamentului cu Statorva, adresati-va medicului dumneavoastra sau
Farmacistului. Daca aveti insuficienta respiratorie severa.
Daca vreuna dintre atentionarile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa vi se efectueze analize ale sangelui inainte si in timpul tratamentului cu Statorva, pentru a evalua riscul dumneavoastra de a face reactii adverse musculare. Se stie ca riscul reactiilor adverse musculare, cum este rabdomioliza, este mai mare la utilizarea concomitenta, adica in acelasi timp, a mai multor medicamente (vezi pct. 2 “Utilizarea altor medicamente”).
Utilizarea altor medicamente
Sunt unele medicamente care pot modifica efectul Statorva sau efectul acestora poate fi modificat de catre Statorva. Acest tip de interactiune poate duce la scaderea eficacitatii unuia sau ambelor medicamente. In plus, aceasta interactiune poate creste riscul severitatii reactiilor adverse, incluzand afectarea importanta a muschilor, cunoscuta sub numele de rabdomioliza, descrisa la pct. 4:
Medicamente utilizate pentru a modifica modul in care actioneaza sistemul dumneavoastra imunitar, de exemplu ciclosporina
Anumite medicamente antibiotice sau antifungice, de exemplu eritromicina, claritromicina, telitromicina, ketoconazol, itraconazol, voriconazol, fluconazol, posaconazol, rifampicina, acid fusidic
Alte medicamente pentru reglarea valorilor lipidelor, de exemplu gemfibrozil, alti fibrati,
derivati de acid nicotinic, colestipol
Anumite blocante ale canalelor de calciu, utilizate in tratamentul anginei pectorale sau al
tensiunii arteriale mari, de exemplu, amlodipina, diltiazem; medicamente care regleaza ritmul inimii, de exemplu digoxina, verapamil, amiodarona
Medicamente utilizate in tratamentul infectiei cu HIV, de exemplu, ritonavir, lopinavir,
atazanavir, indinavir, darunavir, etc.
Alte medicamente cunoscute ca interactioneaza cu Statorva incluzand ezetimib (care scade concentratia colesterolului), warfarina (care reduce vascozitatea sangelui), contraceptive orale, stiripentol (medicament anticonvulsivant pentru tratamentul epilepsiei), cimetidina (utilizata in arsuri gastrice si ulcere peptice), fenazona (utilizata in cazul durerilor) si antiacide (medicamente pentru indigestie, care contin aluminiu sau magneziu)
Medicamente eliberate fara prescriptie medicala: sunatoare.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastra va va monitoriza cu atentie daca aveti diabet zaharat sau prezentati risc de a dezvolta diabet zaharat. Sunteti susceptibil la riscul de a dezvolta diabet zaharat daca aveti un nivel ridicat de zaharuri si grasimi in sange, sunteti supraponderal si aveti hipertensiune arteriala.
Utilizarea Statorva cu alimente si bauturi
Vezi pct. 3 pentru instructiuni cu privire la utilizarea Statorva. Va rugam sa luati in considerare urmatoarele:
Suc de grapefruit
Nu beti mai mult de unul sau doua pahare mici de suc de grapefruit pe zi, deoarece cantitatile mari de suc de grapefruit pot modifica efectele Statorva.
Alcool etilic
Evitati consumul in cantitate mare de alcool etilic in timpul tratamentului cu acest medicament. Pentru detalii, vezi pct. 2 “Aveti grija deosebita cand utilizati Statorva”.
Sarcina si alaptarea
Nu luati Statorva daca sunteti gravida sau incercati sa ramaneti gravida.
Nu luati Statorva daca sunteti la varsta cand puteti face copii, decat daca folositi metode contraceptive adecvate.
Nu luati Statorva daca alaptati.
Siguranta utilizarii Statorva in timpul sarcinii si alaptarii nu a fost inca dovedita.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In mod obisnuit, acest medicament nu va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceti vehicule daca acest medicament va influenteaza aceasta capacitate. Nu folositi instrumente sau utilaje, in cazul in care capacitatea dumneavoastra de a le utiliza este afectata de acest medicament.
Informatii importante privind unele componente ale Statorva
Statorva contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI STATORVA
Inainte de inceperea tratamentului, medicul dumneavoastra va va recomanda o dieta cu continut scazut de colesterol, pe care trebuie sa o respectati si in timpul tratamentului cu Statorva. Doza initiala uzuala de Statorva este de 10 mg o data pe zi la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 10 ani sau mai mare. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va poate creste doza, pana la cantitatea de care aveti nevoie. Medicul dumneavoastra va modifica dozele la intervale de 4 saptamani sau mai mult. Doza maxima de Statorva este de 80 mg o data pe zi la adulti si de 20 mg o data pe zi la copii. Comprimatele Statorva trebuie inghitite intregi, cu o cantitate suficienta de apa si pot fi administrate in
orice moment al zilei, cu sau fara alimente. Totusi, incercati sa luati comprimatul la acelasi moment al zilei, in fiecare zi. Utilizati intotdeauna Statorva exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Durata tratamentului cu Statorva este determinata de catre medicul dumneavoastra. Adresati-va medicului daca observati ca efectul Statorva este prea puternic sau prea slab. Daca utilizati mai mult Statorva decat trebuie
Daca luati accidental mai multe comprimate Statorva (mai mult decat doza dumneavoastra zilnica obisnuita), adresati-va medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital pentru recomandari. Daca uitati sa luati Statorva
Daca uitati sa luati o doza, luati urmatoarea doza la momentul potrivit, conform schemei obisnuite de administrare.Nu luati o doza dubla, pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Statorva
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament sau doriti sa intrerupeti tratamentul, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Statorva poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.
Reactii adverse rare, care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
- recatie alergica grava, ce determina umflare a fetei, limbii si gatului care pot avea ca rezultat dificultati la respiratie.
- o boala grava cu descuamare si umflare a pielii, aparitie de vezicule pe piele, la nivelul gurii, ochilor si organelor genitale si febra. Eruptie pe piele cu pete roz-rosiatice, mai ales pe palme si talpi, care se pot transforma in vezicule.
- slabiciune, sensibilitate crescuta sau durere musculara si, daca in acelasi timp, nu va simtiti bine sau aveti febra mare, care pot fi determinate de o distrugere anormala a muschilor care va poate pune viata in pericol si poate duce la afectarea rinichilor.
Reactii adverse foarte rare, care afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
- daca apar sangerari sau vanatai neasteptate, acestea pot fi sugestive pentru o afectare a ficatului. Trebuie sa va adresati cat se poate de repede medicului dumneavoastra.
Alte reactii adverse posibile la Statorva:
Reactii adverse frecvente (afecteaza de la 1 pana la 10 utilizatori din 100)
- inflamatie a cailor nazale, durere in gat, sangerare din nas
- reactii alergice
- crestere a concentratiei zaharului in sange (daca aveti diabet zaharat, continuati sa va
monitorizati cu atentie valorile glicemiei), crestere a concentratiei creatinkinazei in sange
- durere de cap
- greata, constipatie, vanturi, indigestie, diaree
- durere articulara, durere musculara si durere de spate
- rezultate ale testelor de sange care arata modificari ale functiei ficatului.
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000)
- anorexie (pierdere a poftei de mancare), crestere in greutate, scadere a concentratiei zaharului in sange (daca aveti diabet zaharat, continuati sa va monitorizati cu atentie valorile glicemiei)
- cosmaruri, insomnie
- ameteli, amorteala sau furnicaturi in degetele de la maini si picioare, scadere a sensibilitatii la durere sau atingere, tulburare a gustului, pierdere a memoriei
- vedere incetosata
- zgomote in urechi sau in cap
- varsaturi, eructatii, dureri abdominale superioare si inferioare, pancreatita (inflamatie a
pancreasului care determina dureri in zona stomacului)
- hepatita (inflamatie a ficatului)
- eruptie trecatoare pe piele, eruptii insotite de mancarime, urticarie, cadere in exces a parului
- durere la nivelul gatului, oboseala a muschilor
- oboseala, senzatie de rau, slabiciune, durere in piept, umflare mai ales a gleznelor (edem), febra
- teste de urina care arata prezenta in urina a celulelor albe din sange.
Reactii adverse rare (afecteaza de la 1 pana la 10 utilizatori din 10000)
- tulburari de vedere
- singerari sau vanatai neasteptate
- colestaza (ingalbenire a pielii sau a albului ochilor)
- leziuni ale tendoanelor.
Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000)
- o reactie alergica – simptomele pot include aparitia brusca a unei respiratii suieratoare si durere sau senzatie de apasare in piept, umflare a pleoapelor, fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului, dificultati la respiratie, colaps
- surditate
- ginecomastie (marire a sanilor la barbati)
Reactii adverse posibile raportate la utilizarea unor statine (medicamente din aceeasi clasa):
- dificultati sexuale
- depresie
- probleme la respiratie, incluzand tuse persistenta si/sau scurtare a respiratiei sau febra.
- diabet zaharat. Riscul de aparitie este crescut daca aveti un nivel ridicat de zaharuri si grasimi in sange, sunteti supraponderal si aveti hipertensiune arteriala. Medicul dumneavoastra va va monitoriza in perioada tratamentului cu acest medicament.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA STATORVA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de temperatura pentru pastrare.
Nu utilizati Statorva dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Statorva
Substanta activa este atorvastatina. Fiecare comprimat filmat Statorva 30 mg, 60 mg, 80 mg contine atorvastatina 30 mg, 60 mg, respectiv 80 mg, sub forma de atorvastatina calcica. Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, hidroxipropilceluloza, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica tip A, crospovidona, stearat de magneziu si polisorbat 80 in nucleul comprimatului si alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), macrogol 3000 si talc in filmul comprimatului.
Cum arata Statorva si continutul ambalajului
Statorva 30 mg: comprimate filmate rotunde, usor convexe, cu margini tesite, cu diametrul de 9 mm, de culoare alba.
Statorva 60 mg: comprimate filmate ovale, biconvexe, cu dimensiuni de 16 mm x 8,5 mm, de culoare alba,.
Statorva 80 mg: comprimate filmate in forma de capsula, biconvexe, cu dimensiuni de 18 mm x 9 mm, de culoare alba.
Sunt disponibile cutii cu blistere a 4, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98 si 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
RO Statorva
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...