Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Solok 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Solok 10 mg comprimate filmate

Prospect - Solok 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Solok 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Solok 10 mg comprimate filmate    DCI: MONTELUKASTUM


  Produs complementar recomandat
Solok este utilizat pentru tratamentul pacientilor cu varsta de 15 ani si peste, la care astmul bronsic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar.
Solok 10 mg comprimate filmate
Montelukast

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Solok 10 mg comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Solok 10 mg comprimate filmate
3. Cum sa luati Solok 10 mg comprimate filmate
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Solok 10 mg comprimate filmate
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Solok 10 mg comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza
Solok este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene, care blocheaza substante denumite leucotriene. Leucotrienele provoaca ingustarea si inflamatia cailor aeriene din plamani si pot provoca, de asemenea, simptome alergice. Prin blocarea leucotrienelor, Solok amelioreaza simptomele de astm bronsic, ajuta la controlul astmului bronsic si amelioreaza simptomele de alergie sezoniera (cunoscuta de asemenea sub numele de febra fanului sau rinita alergica sezoniera). Medicul dumneavoastra a prescris Solok pentru tratamentul astmului bronsic, prevenind simptomele dumneavoastra de astm bronsic pe timpul zilei si al noptii. Solok este utilizat pentru tratamentul pacientilor cu varsta de 15 ani si peste, la care astmul bronsic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar. Solok previne de asemenea, ingustarea cailor respiratorii declansata de efortul fizic. La pacientii astmatici cu varsta de 15 ani si peste, la care Solok este indicat in tratamentul astmului bronsic, Solok poate provoca de asemenea ameliorarea simptomelor de rinita alergica sezoniera.
Medicul dumneavoastra va determina modul de utilizare a Solok in functie de simptomele si severitatea astmului bronsic.
Ce este astmul bronsic?
Astmul bronsic este o boala pe termen lung.
Astmul bronsic include:
- respiratie dificila din cauza ingustarii cailor aeriene. Aceasta ingustare a cailor aeriene se agraveaza sau se amelioreaza ca raspuns la diverse conditii.
- cai aeriene sensibile, care reactioneaza la numerosi stimuli, precum fumul de tigara, polenul, aerul rece sau efortul fizic.
- umflarea (inflamatia) mucoasei care captuseste caile aeriene.
Simptomele astmului bronsic includ: tuse, respiratie suieratoare si senzatie de apasare in piept. Ce sunt alergiile sezoniere?
Alergiile sezoniere (cunoscute de asemenea sub numele de febra fanului sau rinita alergica sezoniera) reprezinta un raspuns alergic provocat deseori de polenul prezent in aer, provenit din copaci, iarba si buruieni. Simptomele alergiilor sezoniere pot include, in mod obisnuit: nas infundat, scurgeri nazale, mancarimi nazale; stranut; lacrimare, umflarea, inrosirea sau senzatia de mancarime la nivelul ochilor.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Solok 10 mg comprimate filmate
Spuneti medicului dumneavoastra despre orice probleme medicale sau alergii pe care le aveti sau le-ati avut in trecut.
Nu luati Solok
- daca sunteti alergic la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Solok, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
Spuneti imediat medicului daca astmul bronsic sau respiratia dumneavoastra se inrautateste. Acest medicament cu administrare orala nu este destinat pentru tratamentul crizelor acute de astm bronsic. Daca intervine o criza, trebuie sa urmati instructiunile pe care vi le-a dat medicul dumneavoastra. Intotdeauna trebuie sa aveti la dumneavoastra medicamentul inhalator necesar pentru crizele de astm bronsic.
Este important ca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sa luati toate medicamentele
pentru astm bronsic prescrise de medicul dumneavoastra.
Acest medicament nu trebuie utilizat in locul altor medicamente antiastmatice pe care medicul le-a prescris pentru dumneavoastra.
Orice pacient caruia i se administreaza medicamente antiastmatice, trebuie sa fie atent daca prezinta o asociere de simptome precum boala de tip gripal, senzatii anormale de furnicaturi si intepaturi sau amorteli la nivelul bratelor sau picioarelor, agravarea simptomelor respiratorii si/sau eruptii trecatoare pe piele; in aceste cazuri, trebuie sa va adresati medicului.
Nu trebuie sa luati acid acetilsalicilic (aspirina) sau medicamente anti-inflamatorii (cunoscute de asemenea sub numele de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene sau AINS), daca acestea va agraveaza astmul bronsic.
Utilizarea la copii si adolescenti
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani sunt disponibile comprimate masticabile de montelukast 4 mg. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani sunt disponibile comprimate masticabile de montelukast 5 mg.
Solok 10 mg comprimate filmate impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Unele medicamente pot afecta actiunea Solok sau Solok poate afecta modul in care actioneaza alte medicamente.
Inainte de a incepe administrarea Solok, spuneti medicului dumneavostra sau farmacistului daca luati urmatoarele medicamente:
fenobarbital (utilizat in tratamentul epilepsiei)
fenitoina (utilizata in tratamentul epilepsiei)
rifampicina (utilizata in tratamentul tuberculozei si al altor infectii)
gemfibrozil (utilizat pentru tratamentul nivelurilor crescute de lipide din plasma)
Solok impreuna cu alimente si bauturi
Solok 10 mg poate fi administrat cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Utilizarea in sarcina
Femeile gravide sau care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa isi consulte medicul inainte de a lua Solok. Medicul dumneavoastra va evalua daca puteti lua Solok in aceasta perioada.
Utilizarea in timpul alaptarii
Nu se cunoaste daca Solok apare in laptele uman. Trebuie sa va consultati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua Solok daca alaptati sau intentionati sa alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este de asteptat ca Solok sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Cu toate acestea, raspunsurile individuale la medicament pot fi variabile.
Anumite reactii adverse (precum ameteli si somnolenta), care au fost raportate pentru Solok, pot afecta capacitatea unor pacienti de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Solok 10 mg comprimate filmate contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Solok 10 mg comprimate filmate
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Trebuie sa luati numai un comprimat de Solok o data pe zi, asa cum a prescris medicul
dumneavoastra. Medicamentul trebuie administrat chiar daca nu aveti simptome sau daca aveti o criza de astm bronsic. A se administra pe cale orala.
Pentru adulti cu varsta de 15 ani si peste A se administra zilnic cate un comprimat de 10 mg, seara. Solok 10 mg poate fi luat cu sau fara alimente.
Daca luati Solok, aveti grija sa nu luati niciun alt medicament care contine aceeasi substanta activa, montelukast.
Daca luati mai mult Solok decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru recomandari.
In majoritatea cazurilor de supradozaj nu s-au raportat reactii adverse. Simptomele cele mai frecvente raportate in cazul supradozajului la adulti si copii au inclus durere abdominala, somnolenta, sete, durere de cap, varsaturi si hiperactivitate.
Daca uitati sa luati Solok
Incercati sa luati Solok asa cum a fost prescris. Totusi, in cazul in care omiteti o doza, reluati pur si simplu schema de tratament obisnuita, de un comprimat zilnic.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Solok
Solok va poate trata astmul bronsic doar daca il folositi in mod continuu.
Este important sa continuati sa luati Solok atata timp cat v-a prescris medicul dumneavoastra. Acest lucru va ajuta la controlul astmului bronsic.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse grave
Daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, opriti administrarea medicamentului si spuneti imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la sectia de urgente a celui mai apropiat spital. Reactii alergice: Daca aveti reactii alergice opriti utilizarea acestui medicament si consultati imediat medicul. Puteti avea nevoie de tratament medical urgent. Semnele pot include eruptii pe piele, umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, care pot determina dificultate de respiratie sau de inghitire.
Modificari ale comportamentului si dispozitiei: Ganduri si actiuni de sinucidere.
Sindromul Churg-Strauss: Simptomele includ simptome asemanatoare gripei, furnicaturi si intepaturi sau amorteala la nivelul bratelor si picioarelor, agravarea simptomelor respiratorii si/sau eruptii pe piele. Alte reactii adverse
In studiile clinice cu montelukast 10 mg comprimate filmate, reactiile adverse raportate frecvent (aparute la cel putin 1 din 100 pacienti si la mai putin de 1 din 10 pacienti tratati), considerate a fi legate de tratamentul cu montelukast, au fost:
- durere abdominala
- durere de cap
Aceste reactii au fost in general usoare si au aparut cu frecventa mai mare la pacientii carora li s-a administrat montelukast, comparativ cu placebo (un comprimat care nu contine niciun medicament).
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane:
- infectie a tractului respirator superior
Frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane:
- diaree, greata, varsaturi
- modificarea testelor functiei ficatului
- eruptii cutanate tranzitorii
- febra
Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane:
- vise anormale, incluzand cosmaruri, probleme de somn, somnambulism, iritabilitate, senzatie de anxietate, neliniste, agitatie incluzand comportament agresiv sau ostilitate, depresie, ameteala, somnolenta, senzatie de furnicaturi si intepaturi/amorteala, crize convulsive, sangerari nazale, senzatie de gura uscata, indigestie, vanatai, mancarimi, urticarie, durere musculara sau articulara, crampe musculare, oboseala, stare generala de rau, edeme.
Rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane:
tendinta crescuta la sangerare, tremor, palpitatii
Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane:
halucinatii, dezorientare, hepatita (inflamatia ficatului), umflaturi rosii, sensibile, sub piele, cel mai frecvent pe gambe (eritem nodos), reactie cutanata grava (eritem polimorf) care poate apare fara semne de avertizare
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Solok 10 mg comprimate filmate
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare de pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina si umiditate.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Solok
Substanta activa este montelukast. Fiecare comprimat contine montelukast sodic, echivalent cu montelukast 10 mg.
Celelalte componente sunt:
Celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, hidroxipropilceluloza, stearat de magneziu.
Film: Opadry Yellow 03B 52874 (hipromeloza 6 cP, dioxid de titan, macrogol 400, oxid
galben de fer, oxid rosu de fer)
Cum arata Solok si continutul ambalajului
Solok 10 mg comprimate se prezinta sub forma de comprimate filmate, de forma patrata cu margini rotunjite, de culoare bej pana la galben deschis, inscriptionate cu „M10” pe o fata si netede pe cealalta fata.
Blistere in ambalaje de 14, 28, 30, 50, 56, 98 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Solok 10 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in Iunie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita ďż˝n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirină. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...