Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SmofKabiven Central emulsie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SmofKabiven Central emulsie perfuzabila

Prospect - SmofKabiven Central emulsie perfuzabila


NU comercializăm SmofKabiven Central emulsie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SmofKabiven Central emulsie perfuzabila    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat


42.95lei
Vezi detalii

SmofKabiven Central contine aminoacizi (componente utilizate pentru sinteza proteinelor), glucoza (carbohidrati), lipide (grasimi) si saruri (electroliti), intr-o punga din plastic si poate fi administrat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta de 2 ani sau mai mare.
SmofKabiven Central emulsie perfuzabila

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este SmofKabiven Central si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati SmofKabiven Central
3. Cum sa utilizati SmofKabiven Central
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza SmofKabiven Central
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este SmofKabiven Central si pentru ce se utilizeaza
SmofKabiven Central este o emulsie perfuzabila, care se administreaza in sangele dumneavoastra prin picurare (perfuzie intravenoasa). Medicamentul contine aminoacizi (componente utilizate pentru sinteza proteinelor), glucoza (carbohidrati), lipide (grasimi) si saruri (electroliti), intr-o punga din plastic si poate fi administrat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta de 2 ani sau mai mare. SmofKabiven Central va va fi administrat de catre personalul medical, atunci cand o alta forma de alimentare este insuficienta sau nu se poate realiza.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati SmofKabiven Central
Nu utilizati SmofKabiven Central
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte
componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca sunteti alergic la peste sau oua
- daca sunteti alergic la arahide sau soia nu trebuie sa utilizati acest medicament. SmofKabiven Central contine ulei de soia.
- daca aveti prea multe lipide in sange (hiperlipidemie)
- daca aveti afectiuni grave ale ficatului
- daca aveti probleme de coagulare a sangelui (tulburare de coagulare)
- daca organismul dumneavoastra are probleme de utilizare a aminoacizilor
- daca aveti o boala grava a rinichilor si nu efectuati sedinte de dializa
- daca sunteti in soc
- daca aveti prea mult zahar in sange (hiperglicemie), care nu este controlat
- daca aveti valori crescute in sange (ser) ale sarurilor (electroliti inclusi in SmofKabiven Central)
- daca aveti lichid in plamani (edem pulmonar acut)
- daca aveti prea mult lichid in organism (hiperhidratare)
- daca aveti insuficienta cardiaca, care nu este tratata
- daca aveti un defect la nivelul sistemului de coagulare a sangelui (sindrom hemofagocitar)
- daca sunteti intr-o situatie clinica instabila, de exemplu dupa un traumatism grav, diabet zaharat necontrolat, infarct miocardic acut, accident vascular cerebral, cheaguri de sange, acidoza metabolica (o tulburare care consta in prezenta unei cantitati mari de acid in sange), infectie grava (septicemie), coma sau daca nu aveti suficient lichid in organism (deshidratare hipotona).
- la copiii cu varsta mai mica de 2 ani
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza SmofKabiven Central daca aveti:
- probleme ale rinichilor
- diabet zaharat
- pancreatita (inflamatia pancreasului)
- probleme ale ficatului
- hipotiroidism (probleme cu glanda tiroida)
- septicemie (infectie grava)
Daca in timpul perfuzarii prezentati febra, eruptie trecatoare pe piele, umflaturi, dificultate la respiratie, frisoane, transpiratie, greata sau varsaturi, anuntati imediat personalul medical, deoarece aceste simptome pot fi determinate de o reactie alergica sau de faptul ca vi s-a administrat prea mult din acest medicament. Medicul dumneavoastra trebuie sa va verifice periodic valorile testelor functiei ficatului si ale altor parametri, in sange.
Copii si adolescenti
SmofKabiven Central nu este potrivit pentru nou-nascuti sau copii cu varsta sub 2 ani. SmofKabiven Central poate fi administrat copiilor si adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 16/18 ani. SmofKabiven Central impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Datele privind utilizarea SmofKabiven Central in timpul sarcinii si alaptarii lipsesc. In consecinta, SmofKabiven Central trebuie administrat gravidelor sau femeilor care alapteaza numai daca medicul considera ca este necesar. Utilizarea SmofKabiven Central poate fi luata in considerare in timpul sarcinii si alaptarii la recomandarea medicului dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este relevant, deoarece medicamentul se administreaza in spital.

3. Cum sa utilizati SmofKabiven Central
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va decide doza individuala, in functie de greutatea si starea organismului dumneavoastra. SmofKabiven Central va va fi administrat de catre personalul medical. Daca utilizati mai mult SmofKabiven Central decat trebuie
Este putin probabil sa primiti prea mult din acest medicament, deoarece SmofKabiven Central vi se administreaza de catre personalul medical.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): crestere usoara a temperaturii corporale.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): concentratii crescute in sange (plasma) ale componentelor produse de catre ficat, lipsa apetitului alimentar, greata, varsaturi, frisoane, ameteli si durere de cap. Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): hipotensiune arteriala sau hipertensiune arteriala, dificultate la respiratie, batai rapide ale inimii (tahicardie); reactii de hipersensibilitate [care pot determina simptome ca umflare, febra, prabusirea tensiunii arteriale, eruptii trecatoare pe piele, pustule (zone rosii, bombate), inrosirea trecatoare a fetei, durere de cap]; senzatie de cald si rece; paloare; buzele si pielea colorate in albastrui (deoarece sangele contine prea putin oxigen); durere la nivelul gatului, spatelui, oaselor, pieptului si lombelor.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza SmofKabiven Central
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra in ambalajul de protectie original. A nu se pastra la temperaturi peste 25°C. A nu se congela. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta pungii si a cutiei. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine SmofKabiven Central
Substantele active sunt g la 1000 ml Alanina 7,1 Arginina 6,1 Glicina 5,6 Histidina 1,5
Izoleucina 2,5 Leucina 3,8 Lizina (sub forma de acetat) 3,4 Metionina 2,2 Fenilalanina 2,6 Prolina 5,7 Serina 3,3 Taurina 0,5 Treonina 2,2 Triptofan 1,0 Tirozina 0,20 Valina 3,1 Clorura de calciu (sub forma de dihidrat) 0,28 Glicerofosfat de sodiu (sub forma de hidrat) 2,1 Sulfat de magneziu (sub forma de heptahidrat) 0,61 Clorura de potasiu 2,3
Acetat de sodiu (sub forma de trihidrat) 1,7 Sulfat de zinc (sub forma de heptahidrat) Glucoza (sub forma de monohidrat) Ulei de soia rafinat Trigliceride cu lant mediu
Ulei de masline rafinat Ulei de peste bogat in acizi grasi omega-3 0,0066 127 11,4
11,4 9,5 5,7. Celelalte componente sunt: glicerol, fosfolipide din ou purificate, ?-Tocoferol racemic total, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), oleat de sodiu, acid acetic (pentru ajustarea pH-ului), acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului) si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata SmofKabiven Central si continutul ambalajului
Solutiile de glucoza si de aminoacizi sunt limpezi, incolore sau slab-galbui si fara particule vizibile. Emulsia lipidica este alba si omogena.
Marimile de ambalaj:
Pentru punga Excel
Cutie cu o punga tricompartimentata Excel a 986 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 4 pungi tricompartimentate Excel a 986 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Excel a 1477 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 4 pungi tricompartimentate Excel a 1477 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Excel a 1970 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 2 pungi tricompartimentate Excel a 1970 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Excel a 2463 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 2 pungi tricompartimentate Excel a 2463 ml emulsie perfuzabila.
Pentru punga Biofine
Cutie cu o punga tricompartimentata Biofine a 493 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 6 pungi tricompartimentate Biofine a 493 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Biofine a 986 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 4 pungi tricompartimentate Biofine a 986 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Biofine a 1477 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 4 pungi tricompartimentate Biofine a 1477 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Biofine a 1970 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 4 pungi tricompartimentate Biofine a 1970 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu o punga tricompartimentata Biofine a 2463 ml emulsie perfuzabila.
Cutie cu 3 pungi tricompartimentate Biofine a 2463 ml emulsie perfuzabila.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S.C. Fresenius Kabi Romania S.R.L.
Strada Fanarului nr. 2A, 500464-Brasov Romania
Telefon: +40 (0)268 40 62 60 Fax: +40 (0)268 40 62 63 e-mail: [email protected]
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania SmofKabiven Central emulsie perfuzabila
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2016.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Scabie la bebelusi
Bună ziua, am luat un unguent antiscabie si pot da și bebelușul cu ea, face doua luni ...
↳ Buna ziua! Vorbiti mai intai cu medicul de familie sau pediatrul, unguentele pentru adulti nu sunt recomandate la sugari! Exista o emulsie antiparazi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Puncte negre
Buna ziua, am foarte multe puncte negre, dar si puncte albe pe fata ce as putea utiliza pentru a sca ...
↳ Buna ziua! Intr-o prima etapa, daca puteti, mergeti la un tratament de curatare a tenului la cosmetica si repetati-l in fiecare luna timp de 6 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mancarimi de piele seara
buna seara!Am inceput sa am niste mancarimi de piele si sa imi apara niste pete rosii in zona unde a ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, pentru un diagnostic corect. Poate fi scabie daca aveti mancarimile in special seara! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vroiam sa stiu daca hidrocortizonul este bun ptr scabie
vroiam sa stiu daca hidrocortizonul injectabil este bun ptr scabie ...
↳ Buna ziua! Scabia trebuie tratata cu preparate specifice (benzoat de benzil - Emulsia antiparazitara Bioeel sau Unguentul cu sulf Bioeel). Hidrocor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...