Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile

Prospect - SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile


NU comercializăm SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile    DCI: MONTELUKASTUM


  Produs complementar recomandat
SINGULAIR este utilizat pentru tratamentul pacientilor cu astm care nu este controlat adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar.
SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile
Montelukast

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de inceperea utilizarii acestui medicament de catre copilul dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru copilul dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale copilului dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este SINGULAIR si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte de utilizarea SINGULAIR
3. Cum se utilizeaza SINGULAIR
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza SINGULAIR
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE SINGULAIR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
SINGULAIR este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene, care blocheaza efectul substantelor numite leucotriene. Leucotrienele determina ingustarea si inflamarea cailor respiratorii din plamani. Prin blocarea leucotrienelor, SINGULAIR amelioreaza si controleaza simptomele astmului bronsic. Medicul dumneavoastra a prescris SINGULAIR pentru tratamentul astmului bronsic al copilului dumneavoastra, pentru prevenirea simptomelor de astm bronsic din timpul zilei si noptii. SINGULAIR este utilizat pentru tratamentul pacientilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani care nu sunt controlati adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar.
De asemenea, SINGULAIR poate fi utilizat ca alternativa de tratament la corticosteroizii
administrati pe cale inhalatorie la pacientii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani, care nu au utilizat recent pentru astmul bronsic corticosteroizi pe cale orala si care s-au dovedit a fi incapabili sa utilizeze corticosteroizi pe cale inhalatorie.
De asemenea, SINGULAIR ajuta la prevenirea ingustarii cailor respiratorii induse de efortul fizic, la pacientii cu varsta de 2 ani si peste.
Medicul dumneavoastra va stabili cum trebuie utilizat SINGULAIR, in functie de simptomatologia si severitatea astmului bronsic al copilului dumneavoastra.
Ce este astmul bronsic?
Astmul bronsic este o boala de lunga durata.
Astmul bronsic include:
- respiratie dificila determinata de ingustarea cailor respiratorii. Aceasta ingustare a cailor respiratorii se agraveaza sau se amelioreaza ca raspuns la conditii diferite.
- cai respiratorii sensibile, care reactioneaza la numerosi stimuli, cum sunt fumul de tigara, polenul, aerul rece sau efortul fizic.
- umflare (inflamatie) a mucoasei care captuseste caile respiratorii.
Simptomele astmului bronsic includ: tuse, respiratie suieratoare (wheezing) si senzatie de apasare in piept.

2. INAINTE DE UTILIZAREA SINGULAIR
Spuneti medicului dumneavoastra despre toate problemele medicale sau alergiile pe care copilul dumneavoastra le are sau le-a avut.
Nu dati SINGULAIR copilului dumneavoastra daca
- este alergic (hipersensibil) la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale
SINGULAIR (vezi punctul 6 INFORMATII SUPLIMENTARE).
Aveti grija deosebita la utilizarea SINGULAIR
In cazul in care astmul bronsic se agraveaza sau respiratia copilului dumneavoastra se inrautateste adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
SINGULAIR administrat pe cale orala nu este destinat tratamentului crizelor de astm bronsic. In cazul in care apare o criza, trebuie sa urmati instructiunile pe care vi le-a dat medicul pentru copilul dumneavoastra. Intotdeauna trebuie sa aveti la indemana medicatia inhalatorie de urgenta pentru crizele de astm bronsic ale copilului dumneavoastra. Este importanta utilizarea de catre copilul dumneavoastra a tuturor medicamentelor pentru astm bronsic prescrise de medic. SINGULAIR nu trebuie utilizat in locul altor medicamente pentru astm bronsic pe care medicul le-a prescris pentru copilul dumneavoastra. In cazul in care copilul dumneavoastra utilizeaza medicamente antiastmatice, trebuie sa luati in considerare faptul ca daca acesta prezinta o asociere de simptome cum sunt stare asemanatoare gripei, senzatii anormale de furnicaturi si intepaturi sau amorteli la nivelul bratelor sau picioarelor, agravare a simptomelor pulmonare si/sau eruptii trecatoare pe piele, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra. Copilul dumneavoastra nu trebuie sa utilizeze acid acetilsalicilic sau medicamente antiinflamatoare (cunoscute, de asemenea, sub denumirea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS), daca acestea ii agraveaza astmul bronsic.
Utilizarea altor medicamente
Unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza SINGULAIR sau SINGULAIR poate influenta modul in care actioneaza alte medicamente administrate copilului dumneavoastra. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca copilul dumneavoastra utilizeaza sau a utilizat recent alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Inainte de a incepe administrarea SINGULAIR spuneti medicului daca copilul dumneavoastra utilizeaza urmatoarele medicamente:
- fenobarbital (utilizat pentru tratamentul epilepsiei)
- fenitoina (utilizata pentru tratamentul epilepsiei)
- rifampicina (utilizata pentru tratamentul tuberculozei si a altor catorva infectii)
Utilizarea SINGULAIR cu alimente si bauturi
SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile nu trebuie administrat impreuna cu alimente; acesta trebuie administrat cu cel putin 1 ora inainte de masa sau la 2 ore dupa ingestia de alimente. Sarcina si alaptarea
Acest subpunct nu este aplicabil pentru SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile, deoarece acesta este destinat pentru utilizare la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani; cu toate acestea, urmatoarea informatie este relevanta pentru substanta activa, montelukast.
Utilizarea in sarcina
Gravidele sau femeile care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa se adreseze medicului inainte de a utiliza SINGULAIR. Medicul dumneavoastra va evalua daca puteti utiliza SINGULAIR in timpul acestei perioade.
Utilizarea in timpul alaptarii
Nu se cunoaste daca SINGULAIR se elimina in laptele uman. Daca alaptati sau intentionati sa alaptati
trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a incepe utilizarea SINGULAIR.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest subpunct nu este aplicabil pentru SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile, deoarece acesta este destinat pentru utilizare la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani; cu toate acestea, urmatoarea informatie este relevanta pentru substanta activa, montelukast.
Nu este de asteptat ca SINGULAIR sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, raspunsurile individuale la administrarea medicamentului pot varia. Unele reactii adverse (cum sunt ameteli si somnolenta), care au fost raportate foarte rar la administrarea SINGULAIR, pot afecta capacitatea unor pacienti de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale SINGULAIR
SINGULAIR comprimate masticabile contine aspartam, o sursa de fenilalanina. In cazul in care copilul dumneavoastra are fenilcetonurie (o boala metabolica ereditara, rara), trebuie sa luati in considerare faptul ca fiecare comprimat masticabil de 4 mg contine fenilalanina (echivalent cu 0,674 mg fenilalanina intr-un comprimat masticabil de 4 mg).

3. CUM SE UTILIZEAZA SINGULAIR
Acest medicament trebuie administrat copiilor sub supravegherea unui adult. Pentru copiii care au probleme cu administrarea unui comprimat masticabil, este disponibila forma farmaceutica de granule.
Copilul dumneavoastra trebuie sa utilizeze doar un comprimat SINGULAIR o data pe zi, asa cum a fost prescris de catre medicul dumneavoastra.
Acesta trebuie administrat chiar si in cazul in care copilul dumneavoastra nu are simptome sau daca are o criza de astm bronsic.
Copilul dumneavoastra trebuie sa utilizeze intotdeauna SINGULAIR exact asa cum v-a spus medicul. Trebuie sa discutati cu medicul copilului dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
A se administra pe cale orala.
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani:
Se administreaza un comprimat masticabil 4 mg zilnic, seara. SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile nu trebuie administrat impreuna cu alimente; acesta trebuie administrat cu cel putin 1 ora inainte de masa sau la 2 ore dupa administrarea de alimente. In cazul in care copilul dumneavoastra utilizeaza SINGULAIR, asigurati-va ca nu utilizeaza niciun alt medicament care contine aceeasi substanta activa, montelukast.
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani, este disponibil SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile si SINGULAIR 4 mg granule.
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, este disponibil SINGULAIR 5 mg comprimate masticabile.
SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile nu este recomandat la copiii cu varsta mai mica de 2 ani. In cazul in care copilul dumneavoastra utilizeaza mai mult SINGULAIR decat trebuie Adresati-va imediat medicului copilului dumneavoastra pentru a-i cere sfatul. In majoritatea cazurilor de supradozaj nu s-au raportat reactii adverse. Simptomele raportate cel mai frecvent in cazul supradozajului la adulti, adolescenti si copii au inclus durere abdominala, somnolenta, sete, dureri de cap, varsaturi si hiperactivitate.
Daca ati uitat sa administrati SINGULAIR copilului dumneavoastra
Incercati sa administrati SINGULAIR asa cum a fost prescris. Cu toate acestea, in cazul in care copilul dumneavoastra a uitat sa ia o doza, continuati schema de tratament obisnuita de un comprimat o data pe zi. Nu administrati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. In cazul in care copilul dumneavoastra inceteaza sa utilizeze SINGULAIR
SINGULAIR poate trata astmul bronsic al copilului dumneavoastra numai pe perioada in care este utilizat. Este important pentru copilul dumneavoastra sa continue sa utilizeze SINGULAIR atata timp cat este prescris de catre medic. Acest lucru va ajuta la controlul astmului bronsic al copilului dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului copilului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, SINGULAIR poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse raportate cel mai frecvent in studiile clinice efectuate cu SINGULAIR 4 mg comprimate masticabile (intalnite la cel putin 1 din 100 pacienti tratati si la mai putin de 1 din 10 copii tratati),
considerate a avea legatura cu administrarea SINGULAIR au fost:
- durere abdominala
- sete
In plus, urmatoarea reactie adversa a fost raportata in studii clinice cu SINGULAIR 10 mg comprimate filmate si 5 mg comprimate masticabile:
- durere de cap
In general, acestea au fost usoare si au aparut cu frecventa mai mare la pacientii tratati cu SINGULAIR comparativ cu cei carora li s-a administrat placebo (un comprimat care nu contine medicament). Frecventa reactiilor adverse posibile enumerate mai jos este definita folosind urmatoarea conventie: Foarte frecvente (afecteaza cel putin 1 utilizator din 10)
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000)
Rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000)
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000)
In plus, dupa punerea pe piata a medicamentului, au fost raportate urmatoarele:
- infectii ale cailor respiratorii superioare (Foarte frecvente)
- tendinta crescuta la sangerare (Rare)
- reactii alergice incluzand umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, care pot determina dificultate in respiratie sau la inghitire (Mai putin frecvente)
- modificari de comportament si ale starii de dispozitie [tulburari ale viselor, inclusiv cosmaruri, tulburari de somn, mers in timpul somnului, iritabilitate, stare de anxietate, neliniste, agitatie incluzand comportament agresiv sau ostilitate, depresie (Mai putin frecvente); tremor, tulburari de atentie, afectarea memoriei (Rare); halucinatii, senzatie de dezorientare, ganduri si actiuni de suicid (Foarte rare)]
- ameteli, somnolenta, furnicaturi si intepaturi/amorteli, convulsii (Mai putin frecvente)
- palpitatii (Rare)
- sangerari din nas (Mai putin frecvente)
- diaree, greata, varsaturi (Frecvente); gura uscata, indigestie (Mai putin frecvente)
- hepatita (inflamatie a ficatului) (Foarte rare)
- eruptie trecatoare pe piele (Frecvente); vanatai, mancarime, urticarie (Mai putin frecvente), umflaturi rosii, moi, sub piele, localizate cel mai frecvent pe gambe (eritem nodos), reactii severe ale pielii (eritem polimorf) care pot sa apara pe neasteptate (Foarte rare
- dureri articulare sau musculare, crampe musculare (Mai putin frecvente)
- febra (Frecvente); slabiciune/oboseala, stare generala de rau, umflare (Mai putin frecvente). La pacienti cu astm bronsic tratati cu montelukast au fost raportate cazuri foarte rare ale unei asocieri de simptome cum sunt stare asemanatoare gripei, senzatie de intepaturi sau amorteala la nivelul bratelor si picioarelor, agravare a simptomelor respiratorii si/sau eruptii trecatoare pe piele (sindrom Churg-Strauss). Trebuie sa anuntati imediat medicul in cazul in care copilul dumneavoastra prezinta unul sau mai multe
dintre aceste simptome. Solicitati medicului dumneavoastra sau farmacistului mai multe informatii cu privire la reactiile adverse. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului copilului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA SINGULAIR
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data inscrisa pe blister prin cele sase cifre dupa EXP. Primele doua cifre indica luna; ultimele patru cifre indica anul. Acest medicament expira la sfarsitul lunii indicate.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina si umiditate.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine SINGULAIR
Substanta activa este montelukast. Fiecare comprimat contine montelukast sodic, echivalent cu montelukast 4 mg.
Celelalte componente sunt:
Manitol, celuloza microcristalina, hiproloza, oxid rosu de fer (E 172), croscarmeloza sodica, aroma de cirese, aspartam (E 951) si stearat de magneziu.
Cum arata SINGULAIR si continutul ambalajului
Comprimatele masticabile SINGULAIR 4 mg sunt ovale, biconvexe, de culoare roz, marcate cu SINGULAIR pe o fata si cu MSD 711 pe cealalta fata.
Cutii cu blistere care contin: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 98, 100, 140 si 200 comprimate masticabile. Cutii cu blistere perforate pentru eliberarea unei unitati dozate care contin: 49, 50 si 56 comprimate masticabile.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Informatia este furnizata de catre
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.
Bucharest Business Park Sos. Bucuresti-Ploiesti Nr. 1A, Cladirea C1, Etaj 3,
Sector 1, Bucuresti, Romania
MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.
Tel: (+4) 021 529 29 00 [email protected]
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European cu
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Republica Slovacia, Spania, Suedia, Marea Britanie SINGULAIR
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar �n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabã
Erecție slabã

Bunã ziua. Am 59 de ani și �n urmã cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pãteazã?
Pãteazã?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...