Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SIMGAL 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SIMGAL 20 mg comprimate filmate

Prospect - SIMGAL 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm SIMGAL 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SIMGAL 20 mg comprimate filmate    DCI: SIMVASTATINUM


  Produs complementar recomandat


57.95lei
Vezi detalii

SIMGAL reduce nivelul de colesterol din organism, mai ales prin reducerea productiei de colesterol in ficat si, prin asimilarea sa sporita din circulatia sanguina.
SIMGAL 10 mg comprimate filmate
SIMGAL 20 mg comprimate filmate
SIMGAL 40 mg comprimate filmate
Simvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este SIMGAL si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati SIMGAL
3. Cum sa luati SIMGAL
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza SIMGAL
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE SIMGAL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
SIMGAL reduce nivelul de colesterol din organism, mai ales prin reducerea productiei de colesterol in ficat si, prin asimilarea sa sporita din circulatia sanguina. De asemenea, el reduce colesterolul daunator, LDLcolesterolul, cat si substantele grase numite trigliceride si, creste HDL-colesterolul, care joaca un rol important in asimilarea colesterolului din circulatia sanguina si transportul sau catre ficat. O dieta scazuta in grasimi impreuna cu SIMGAL este utilizata pentru a regla nivelul de colesterol primit de catre sange din
alimente, cat si cel creat de organism. SIMGAL este folosit ca adjuvant la dieta folosita pentru a reduce nivelele crescute de colesterol si trigliceride, in cazurile in care efectul dorit nu poate fi obtinut numai prin dieta sau prin alte masuri, cum sunt exercitiul fizic sau reducerea greutatii corporale. SIMGAL este folosit ca un adjuvant la tratamentul prin dieta, pentru a reduce nivelurile crescute ale colesterolului si trigliceridelor in cazurile in care efectul dorit nu poate fi atins doar prin dieta sau prin alte masuri, cum ar fi exercitiile fizice sau reducerea greutatii corporale. De asemenea, SIMGAL este folosit pentru a reduce riscurile asupra sanatatii la pacientii care sufera de ateroscleroza (crustificarea si colmatarea arterelor) sau diabet zaharat, care au valori normale sau crescute ale
colesterolului in sange. In astfel de cazuri, SIMGAL este folosit ca un adjuvant la masurile luate pentru a atenua sau modifica alt tratament care are ca scop protectia inimii.
SIMGAL trebuie utilizat de catre adulti.

2. INAINTE SA LUATI SIMGAL
Nu luati SIMGAL
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la simvastatina sau la oricare dintre celelalte componente ale SIMGAL.
- daca suferiti de o boala a ficatului sau aveti valori crescute ale enzimelor hepatice de cauza necunoscuta.
- daca sunteti gravida sau alaptati.
- daca luati oricare dintre urmatoarele: itraconazol, ketoconazol, fluconazol sau posaconazol (folosite pentru bolile cu fungi), inhibitori de HIV proteaza (medicamente cum este nelfinavir folosit pentru tratamentul SIDA), antibiotice (eritromicina, claritromicina, telitromicina) sau nefazodona (medicament folosit pentru depresie).
Va rugam informati medicul dumneavoastra daca remarcati oricare dintre afectiunile mentionate mai sus sau afectiuni care apar numai dupa ce ati inceput sa utilizati SIMGAL. Va rugam sa va informati medicul daca luati oricare dintre medicamentele mentionate mai sus in timpul tratamentului cu SIMGAL.
Aveti grija deosebita cand utilizati SIMGAL
- daca suferiti de o boala a rinichilor.
- daca suferiti de o functionare defectuoasa a glandei tiroide.
- daca dumneavoastra sau vreun membru al familiei dumneavoastra are o afectiune congenitala a muschilor.
- daca ati avut tulburari musculare (durere, sensibilitate, crampe) dupa utilizarea oricarui medicament din grupul statinelor (lovastatina, fluvastatina, simvastatina, pravastatina) sau alti fibrati (medicamente folosite pentru reducerea grasimilor din sange, cum este fenofibrat, clofibrat, bezafibrat, ciprofibrat sau gemfibrozil).
- daca luati ciclosporina (medicament care inhiba reactia de imunitate a organismului, utilizat mai ales dupa transplanturi), danazol (hormon), alte medicamente folosite pentru reducerea grasimilor din sange (fibrati, doze ridicate de acid nicotinic, adica mai mult de 1 g/zi), amiodarona (medicament utilizat pentru tulburari de ritm cardiac), verapamil sau diltiazem (medicamente utilizate pentru hipertensiunea arteriala, tulburari de ritm cardiac sau durere in piept).
- daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala.
- daca aveti peste 70 ani.
- daca suferiti de alcoolism
- daca aveti insuficienta respiratorie grava
Copii
Siguranta si eficacitatea au fost studiate la baieti cu varste intre 10-17 ani si fete care au menstruatie de cel putin un an (a se vedea CUM SA LUATI Simgal). Administrarea simvastatinei nu a fost studiat la copii cu varsta sub 10 ani. Pentru mai multe informatii, discutati cu medicul dumneavoastra.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Este deosebit de important ca medicul dumneavoastra sa stie daca luati itraconazol sau ketoconazol (medicamente utilizate pentru bolile fungice), inhibitori de HIV proteaza (medicamente utilizate pentru tratarea SIDA, cum ar fi indinavir, nelfinavir, ritonavir sau saquinavir), antibiotice (eritromicina, clarithromicina, telitromicina), nefazodona (medicament pentru depresie), ciclosporina (medicament care inhiba reactia de imunitate a organismului, utilizat in special dupa transplanturi), danazol (hormon), alte medicamente utilizate pentru reducerea grasimilor din sange (acid nicotinic, fibrati, cum ar fi fenofibrat , clofibrat, bezafibrat, ciprofibrat, sau gemfibrozil), amiodarona
(medicament utilizat pentru tulburari de ritm cardiac), verapamil sau diltiazem (medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, tulburari de ritm cardiac sau dureri in piept). Utilizarea simultana a acestor medicamente impreuna cu SIMGAL creste riscul de tulburari musculare grave. SIMGAL poate spori efectul medicamentelor utilizate pentru diluarea sangelui (warfarina, etil biscoumacetat), crescand astfel riscul de
sangerare. SIMGAL poate intesifica, de asemenea, efectul digoxinei (medicament folosit pentru insuficienta cardiaca cronica, precum si pentru unele tulburari de ritm cardiac).
Utilizarea SIMGAL cu alimente si bauturi
Metabolismul anumitor medicamente, inclusiv SIMGAL, poate fi afectate de utilizarea sucului de grapefruit. De aceea, este necesar a se evita utilizarea sucului de grapefruit in timpul tratamentului cu SIMGAL. Fertilitatea, sarcina si alaptarea
SIMGAL nu trebuie utilizat in timpul sarcinii. Femeile aflate la varsta fertila pot utiliza SIMGAL numai daca folosesc metode contraceptive eficiente si este putin probabil ca ele sa devina gravide. Daca ramaneti gravida in timp ce folositi SIMGAL, intrerupeti tratamentul si anuntati imediat medicul dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Femeile care alapteaza nu trebuie sa utilizeze SIMGAL.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
SIMGAL poate determina rar ameteli. Daca suferiti de ameteli, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de efectuarea acestor activitati.
Informatii importante privind unele componente ale SIMGAL:
Daca vi s-a spus vreodata de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la unele zaharuri, anuntati medicul dumneavoastra inainte de a folosi SIMGAL.

3. CUM SA LUATI SIMGAL
Luati intotdeauna SIMGAL exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala initiala la pacientii cu nivele crescute ale colesterolului este de 10-20 mg simvastatina zilnic, administrata in doza unica, seara. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va poate recomanda o doza de inceput mai mare. Doza initiala obisnuita folosita la pacientii cu risc crescut de afectiune cardiaca ischemica (o afectiune a inimii caracterizata printr-o irigare slaba a muschiului cardiac) este de 20-40 mg simvastatina administrata zilnic, in doza unica, seara. Daca este necesar, medicul dumneavoastra poate creste doza initiala
la o doza maxima de 80 mg simvastatina administrata zilnic. Doza zilnica initiala recomandata pentru copii (cu varsta intre 10-17 ani) este 10 mg, seara. Doza maxima
recomandata zilnic este 40 mg. Doza de 80 mg pe zi este recomandata numai adultilor cu valori crescute ale colesterolului si risc ridicat de aparitie a problemelor inimii.
Medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mici, mai ales daca luati anumite medicamente, cum ar fi ciclosporina, danazol, fibrati, niacina, amiodarona sau verapamil, sau daca suferiti de o tulburare renala grava. Continuati sa utilizati SIMGAL, pana cand medicul dumneavoastra va spune sa intrerupeti administrarea.
Comprimatele nu sunt destinate pentru a fi divizate. Daca medicul dumneavoastra va sfatuieste sa va injumatatiti comprimate, utilizati un cutit pentru a face acest lucru.
Daca folositi concomitent rasini (colestiramine, colestipol) pentru reducerea colesterolului, SIMGAL trebuie luat cu cel putin 2 ore inainte, sau 4 ore dupa administrarea rasinei. Trebuie sa urmati un regim alimentar de reducere a colesterolului in timp ce luati SIMGAL.
Daca luati mai mult decat trebuie din SIMGAL
Daca luati mai mult decat trebuie din SIMGAL, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca uitati sa luati SIMGAL
Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele individuale uitate.
Daca incetati sa luati SIMGAL
La intreruperea administrarii de SIMGAL valoarea colesterolului poate creste din nou.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, SIMGAL poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactiile adverse sunt in general usoare si trecatoare. Este posibil sa apara rar urmatoarele reactii adverse: anemie, dureri de cap, tulburari de senzatie, cum ar fi furnicaturi, intepaturi sau mancarimi, ameteli, afectiuni ale nervilor periferici, indigestie (constipatie, dureri abdominale, flatulenta, arsuri la stomac, diaree, greata, varsaturi), pancreatita, icter, eruptii cutanate, mancarime, caderea parului, tulburari musculare (dureri musculare, slabiciune musculara, sensibilitate la contact, crampe), slabiciune generala, cresterea enzimelor hepatice, tulburari ale somnului incluzand insomnie si cosmaruri, disfunctii sexuale, depresie si probleme respiratorii incluzand tuse persistenta sau scurtarea respiratiei, sau febra. . Mai rar, pot aparea reactii de hipersensibilitate manifestate printr-o serie de simptome, inclusiv dureri articulare, umflaturi, urticarie,
hipersensibilitate la lumina, febra, eritem, scurtarea respiratiei sau oboseala.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Cu toate acestea, daca apar tulburari musculare, cum ar fi dureri musculare, sensibilitate, slabiciune, sau orice simptome ale unei reactii de hipersensibilitate, anuntati imediat medicului dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA SIMGAL
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25șC, in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina si umiditate. Nu utilizati SIMGAL dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea
mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine SIMGAL
Substanta activa este simvastatina 10, 20 sau 40 mg per comprimat.
Celelalte componente sunt: acid ascorbic, butilhidroxianisol, acid citric monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat 1500, stearat de magneziu, lactoza monohidrat, Opadry OY-B-34915 roz (Simgal 10 mg), Opadry OY-B-34917 roz (Simgal 20 mg), Opadry AMB 80W36564 Brown (Simgal 40 mg),
Cum arata SIMGAL si continutul ambalajului
10 mg: comprimat filmat, de forma lenticulara, de culoare roz pal, suprafata neteda si intacta, fara pete. 20 mg: comprimat filmat, de forma lenticulara, de culoare roz, cu o linie de diviziune (rupere) pe una dintre fete.
40 mg: comprimat filmat, de forma lenticulara, de culoare roz inchis, cu o linie de diviziune (rupere) pe una dintre fete
Cutii cu 2 blistere din PVC/PVDC/Al a cate 14 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S.C. TEVA PHARMACEUTICALS S.R.L.
Str. Domnita Ruxandra nr.12, parter, sector 2, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...