Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Prospect - Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie


NU comercializăm Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie    DCI: XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM


  Produs complementar recomandat
Septanazal pentru copii spray nazal contine clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie
Clorhidrat de xilometazolina/Dexpantenol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra saufarmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Septanazal pentru copii si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Septanazal pentru copii
3. Cum sa utilizati Septanazal pentru copii
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Septanazal pentru copii
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Septanazal pentru copii si pentru ce se utilizeaza
Septanazal pentru copii spray nazal contine clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Clorhidratul de xilometazolina contracta rapid vasele de sange din mucoasa nazala si reduce congestia acesteia, precum si secretia de mucus. In acest fel, dispare senzatia de blocaj al nasului. Dexpantenolul este un derivat al acidului pantotenic, o vitamina care permite vindecarea ranilor si protejeaza mucoasa nasului.
Septanazal pentru copii este utilizat:
- pentru decongestionarea mucoasei din inflamatiile nazale (rinite) si pentru vindecarea leziunilor mucoasei,
- pentru ameliorarea inflamatiei non-alergice a mucosei nazale (din rinita vasomotorie),
- pentru tratamentul respiratiei nazale afectate dupa chirurgia nazala.
Acest medicament poate fi utilizat la copiii cu varsta de la 2 ani pana la 6 ani.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Septanazal pentru copii
Nu luati Septanazal pentru copii:
- daca copilul dumneavoastra este alergic la clorhidrat de xilometazolina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6.),
- daca copilul dumneavoastra are o inflamatie uscata, cu formare de cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),
- daca copilului dumneavoastra i s-a indepartat chirurgical glanda hipofiza sau i s-au efectuat alte interventii chirurgicale la care a fost expus meningele (membrana care acopera creierul).
Acest medicament nu trebuie administrat la copiii cu varsta sub 2 ani.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Septanazal pentru copii, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca copilul dumneavoastra ia inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) sau alte medicamente care pot creste tensiunea arteriala,
- daca copilul dumneavoastra are tensiune crescuta in interiorul ochiului, in special glaucom cu unghi inchis,
- daca copilul dumneavoastra are boli cardiovasculare severe ( de exemplu boala coronariana, tensiune arteriala mare),
- daca copilul dumneavoastra are o tumora a medulosuprarenalei (feocromocitom),
- daca copilul dumneavoastra are boli metabolice (de exemplu, activitate crescuta a glandei tiroide si prezinta crestere a transpiratiei, crestere a temperaturii corpului, crestere a numarului de batai ale inimii sau diabet zaharat),
- daca copilul dumneavoastra are o boala metabolica numita porfirie.
- daca copilul dumneavoastra are prostata marita.
Utilizarea in rinita cronica se poate face numai sub supraveghere medicala din cauza pericolului de atrofie a mucoasei nazale.
Utilizarea incorecta sau excesul de spray poate determina reactii adverse sistemice, in special la copii (vezi pct. Reactii adverse posibile).
Nu este indicat sa utilizati acest medicament la copilul dumneavoastra daca deja foloseste:
- orice alte medicamente pentru tratamentul gripei,
- orice alte medicamente pentru raceala si tuse care contin substante simpatomimetice
(medicamente utilizate pentru tratarea congestiei nazale, cum sunt pseudoefedrina, efedrina, fenilefrina, oximetazolina, xilometazolina, tramazolina, nafazolina, tuaminoheptan).
Utilizarea concomitenta a acestor medicamente impreuna cu Septanazal pentru copii poate creste riscul reactiilor adverse la nivelul sistemului cardiovascular si sistemului nervos central.
Evitati contactul direct al medicamentului cu ochii.
Copii
Nu utilizati doze mai mari decat cele recomandate de catre medic. Va rugam intrebati medicul despre durata tratamentului si frecventa utilizarii medicamentului la copii.
Septanazal pentru copii este recomandat numai copiilor cu varsta de 2 ani pana la 6 ani. Pentru copiii cu varsta de peste 6 ani, este disponibil Septanazal spray nazal cu doze mai mari de substante active. Dumneavoastra trebuie sa supravegheati administrarea medicamentului la copilul dumneavoastra. Daca copilul nu se simte mai bine, sau se simte mai rau dupa 3 zile de tratament, va rugam sa va adresati medicului.
Septanazal pentru copii impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sa farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Utilizarea concomitenta a Septanazal pentru copii cu anumite medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori ai monoaminooxidazei de tipul tranilciprominei sau antidepresive triciclice), precum si cu medicamente care cresc tensiunea arteriala, poate duce la cresterea tensiunii arteriale, ca rezultat al efectelor asupra sistemului cardiovascular al acestor substante.
Utilizarea concomitenta a Septanazal pentru copii si a unor medicamente pentru tratamentul gripei sau pentru tuse si raceala care contin substante simpatomimetice (medicamente utilizate pentru tratarea congestiei nazale, cum sunt pseudoefedrina, efedrina, fenilefrina, oximetazolina, xilometazolina, tramazolina, nafazolina, tuaminoheptan) poate creste riscul reactiilor adverse la nivelul sistemului cardiovascular si sistemului nervos central.
Adresati-va medicului inaintea utilizarii Septanazal pentru copii, daca copilul dumneavoastra utilizeaza oricare dintre aceste medicamente.
Septanazal pentru copii impreuna cu alimente si bauturi
Puteti utiliza acest medicament cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu exista date privind siguranta la gravide.
Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul alaptarii, deoarece nu se cunoaste daca clorhidratul de xilometazolina trece in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca este utilizat conform recomandarilor, nu se asteapta ca acest medicament sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa luati Septanazal pentru copii
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata pentru copii cu varsta de 2 ani pana la 6 ani este de 1 puf in fiecare nara, de pana la 3 ori pe zi, dupa necesitati. Dozele depind de sensibilitatea individuala si rezultatul clinic. Nu utilizati acest medicament mai mult de 7 zile. Puteti relua tratamentul dupa o pauza de cateva zile.
Mod de administrare
Inlaturati capacul protector. Inainte de prima utilizare sau daca sprayul nu a mai fost utilizat de mult timp, pompati de cateva ori pana la aparitia unui nor fin de substanta.
Introduceti varful dispozitivului in pozitie cat mai verticala posibil intr-o nara si pompati o data. In timpul procedurii, cereti copilului sa respire pe nas. La nevoie, repetati procedura la cealalta nara. Dupa fiecare utilizare, stergeti varful sprayului cu un servetel de hartie si puneti la loc capacul protector.
Utilizarea prelungita sau utilizarea unor doze mari de medicament determina o umflare premanenta si, posibil, subtierea mucoasei nazale.
Pacientii cu tensiune crescuta in interiorul ochiului (glaucom), in special glaucom cu unghi inchis, trebuie sa se adreseze medicului inainte de a utiliza acest medicament.
Utilizarea la copii
Doza recomandata pentru copii cu varsta de 2 ani pana la 6 ani este de un puf in fiecare nara de pana la 3 ori pe zi, dupa necesitati. Va rugam intrebati intotdeauna medicul despre durata tratamentului la copii.
Daca luati mai mult Septanazal pentru copii decat trebuie
Daca luati mai mult medicament decat trebuie sau ati inghitit accidental cantitati mari din acest medicament, pot aparea urmatoarele reactii adverse: contractie a pupilelor (mioza), dilatare a pupilelor (midriaza), febra, transpiratii, paloare a pielii, colorare albastruie a buzelor (cianoza), greata, convulsii, probleme la nivelul inimii si vaselor de sange (crestere a frecventei batailor inimii, scadere a frecventei batailor inimii, tulburari ale ritmului inimii, colaps circulator, stop cardiac, crestere a tensiunii arteriale), afectiuni respiratorii (edem pulmonar, probleme cu respiratia ) si tulburari psihice.
De asemenea, puteti avea somnolenta, scadere a temperaturii corpului, reducere a numarului batailor inimii si scadere a tensiunii arteriale, oprire a respiratiei si coma.
Daca observati oricare dintre aceste simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Daca uitati sa luati Septanazal pentru copii
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Septanazal pentru copii
Puteti intrerupe utilizarea Septanazal pentru copii atunci cand nu mai aveti nevoie.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- reactii de hipersensibilitate, cum sunt umflare a pielii si mucoaselor, eruptii trecatoare ale pielii, mancarimi.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- palpitatii (constientizare a batailor inimii), tahicardie (batai mai frecvente ale inimii), tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala).
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- agitatie, tulburari ale somnului, oboseala (somnolenta, sedare), dureri de cap, halucinatii (in special la copii),
- tulburari ale ritmului inimii (aritmii),
- umflare a mucoasei nazale (dupa intreruperea tratamentului), sangerari nazale,
- episoade convulsive (convulsii, in special la copii).
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- arsuri si uscaciune a mucoasei nazale, stranut.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Septanazal pentru copii
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Termen de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului: 3 luni.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Septanazal pentru copii
Substantele active sunt: clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Fiecare ml de spray nazal, solutie, contine clorhidrat de xilometazolina 0,5 mg si dexpantenol 50 mg. Un puf de 0,1 ml spray nazal, solutie, contine clorhidrat de xilometazolina 0,05 mg si dexpantenol 5,0 mg.
Celelalte componente (excipienti) sunt: dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic
dodecahidratat si apa purificata.
Cum arata Septanazal pentru copii si continutul ambalajului
Solutie limpede, incolora.
Septanazal pentru copii este disponibil in cutii cu flacon din material plastic a 10 ml spray nazal, cu dispozitiv de pulverizare. 10 ml spray nazal, solutie asigura 100 pufuri de spray. Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Septanazal pentru copii
Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dependență TONIMER PANTHEXYL HIPERTONIC
Hristos s-a înălțat! Spuneți-mi, vă rog, dacă TONIMER PANTHEXYL poate fi fo ...
↳ Buna ziua! Acest spray contine apa de mare si nu da dependenta, se poate utiliza timp indelungat! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
durată utilizare Marimer Spray nazal
Cît timp poate fi utlizat Marimer Spray nazal contra unei rinite cronice și pe fond de regim hi ...
Rinita cronica
Buna ziua. Fata mea de 16 ani avea nasul înfundat și respira cu gura deschisă si mai greoi. Alt ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea Concentratului de coacaz-negru, indicat in rinite cronice, cate 6 picaturi de doua ori pe zi (inainte de micul-deju ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
– Marimer Sinuzite și Rinite,
Domnule farmacist, Referitor la – Marimer Sinuzite și Rinite, Pe ce perioada se poate utiliz ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM?
Alte medicamnete care au XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM:
- Olynth Duo 1 mg/ml+50 mg/ml spray nazal, solutie
- Vibrocil Actilong Plus
- Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...