Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Santini 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Santini 20 mg comprimate filmate

Prospect - Santini 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Santini 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Santini 20 mg comprimate filmate    DCI: OLMESARTANUM MEDOXOMILUM


  Produs complementar recomandat


36.85lei
Vezi detalii

Santini apartine unui grup de medicamente, numit antagonisti ai receptorilor de angiotensina II. Acestia scad presiunea arteriala, prin largirea vaselor de sange.
Santini 10 mg comprimate filmate
Santini 20 mg comprimate filmate
Santini 40 mg comprimate filmate
Olmesartan medoxomil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Santini si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Santini
3. Cum sa utilizati Santini
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Santini
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Santini si pentru ce se utilizeaza
Santini apartine unui grup de medicamente, numit antagonisti ai receptorilor de angiotensina II. Acestia scad presiunea arteriala, prin largirea vaselor de sange.
Santini se utilizeaza in tratamentul presiunii arteriale crescute (care mai este numita si “hipertensiune arteriala”). Presiunea arteriala crescuta poate afecta vasele de sange la nivelul unor organe, cum ar fi inima, rinichii, creierul si ochii. In unele cazuri poate determina infarct miocardic, insuficienta cardiaca sau renala, accident vascular cerebral sau orbire. De obicei, presiunea arteriala crescuta nu are simptome. Este important sa va verificati presiunea arteriala pentru a preveni aparitia complicatiilor. Presiunea arteriala crescuta poate fi controlata cu ajutorul medicamentelor, cum ar fi Santini comprimate. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va fi recomandat, de asemenea, si unele
modificari in stilul dumneavoastra de viata, pentru a va ajuta sa va scadeti presiunea arteriala (de exemplu sa scadeti in greutate, sa renuntati la fumat, sa reduceti cantitatea de alcool consumata si sa reduceti cantitatea de sare din dieta dumneavoastra). In plus, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va fi spus sa faceti exercitii fizice regulate, cum ar fi inotul sau mersul pe jos. Este important sa urmati sfaturile medicului dumneavoastra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Santini
Nu utilizati Santini:
- daca sunteti alergic la olmesartan medoxomil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti mai mult de trei luni de sarcina. (Este bine sa evitati Santini comprimate in perioada de inceput a sarcinii- vezi pct. „Sarcina“)
- daca aveti probleme de drenaj al secretiei biliare din vezica (obstructie biliara sau pietre la vezica biliara) sau de icter (colorarea in galben a pielii sau albului ochilor).
- daca aveti diabet zaharat sau functia rinichior afectata si urmati un tratament cu un
medicament pentru scaderea tensiunii arteriale care contine aliskiren.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Santini adresati-va medicului dumneavoastra.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un inhibitor al ECA (de exemplu, enalapril, lisinopril, ramipril), mai ales daca aveti probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor, tensiunea arteriala si valorile electrolitilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp.
Vezi si informatiile de la punctul “Nu utilizati Santini”.
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti vreuna din urmatoarele probleme de sanatate:
Boli ale rinichilor;
Afectiuni ale ficatului;
Insuficienta cardiaca sau probleme cu valvele inimii sau cu muschiul inimii;
Varsaturi severe, diaree, tratament cu doze mari de medicamente care va fac sa urinati
(diuretice) sau daca urmati un regim cu restrictie de sare;
Nivel crescut de potasiu in sange;
Tulburari la nivelul glandelor suprarenale.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti diaree severa, persistenta si provoaca pierderea in greutate substantiala. Medicul poate evalua simptomele si sa decida cu privire la modul de a continua medicatia dumneavoastra de tensiune arteriala.
Ca in cazul altor medicamente care scad presiunea arteriala, o mica crestere a presiunii sanguine la pacientii cu tulburari circulatorii cardiace sau cerebrale poate determina infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Medicul dumneavoastra va va urmari cu atentie presiunea arteriala. Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). Santini nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de trei luni de sarcina, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat in aceasta etapa (vezi pct. “Sarcina”).
Copii si adolescenti
Santini nu este recomandat pentru copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Santini impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente:
Alte medicamente pentru scaderea presiunii arteriale deoarece efectul Santini poate fi
crescut. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa va modifice doza si/sau sa ia alte masuri de precautie:
Daca luati un inhibitor al ECA sau aliskiren (vezi si informatiile de la punctele „Nu utilizati Santini” si „Atentionari si precautii”).
Suplimente de potasiu, un substitut de sare care contine potasiu, diuretice (comprimate pentru eliminarea apei) sau heparina (pentru subtierea sangelui). Folosirea concomitenta a acestor medicamente cu Santini poate creste nivelul potasiului in sange.
Litiu (un medicament folosit pentru tratarea modificarilor de dispozitie si unele tipuri de
depresie): utilizarea in acelasi timp cu Santini poate sa creasca toxicitatea litiului. Daca este necesar sa luati litiu este nevoie sa va masurati cantitatea de litiu din sange.
Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), medicamente (folosite pentru calmarea durerii,
umflaturi si alte simptome ale inflamatiei, inclusiv artrita) care folosite in acelasi timp cu
Santini pot creste riscul de insuficienta renala iar efectul Santini poate fi diminuat de AINS. Clorhidratul de colesevelam, un medicament care scade nivelul de colesterol din sange, poate sa scada efectul Santini. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati Santini cu cel putin 4 ore inainte de clorhidratul de colesevelam.
Medicamente antiacide (pentru indigestie), care pot scadea efectul medicamentului Santini.
Pacienti varstnici
Daca sunteti in varsta de peste 65 de ani si medicul decide sa va creasca doza de olmesartan medoxomil la 40 mg pe zi va trebui ca acesta sa va verifice in mod regulat presiunea sangelui pentru a avea siguranta ca nu devine prea scazuta.
Pacienti din rasa neagra
Ca si in cazul altor medicamente care scad presiunea sanguina efectul medicamentului Santini este oarecum mai scazut la pacientii de rasa neagra.
Santini impreuna cu alimente si bauturi:
Santini poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati Santini inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda un alt medicament in loc de Santini. Santini nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Santini nu este recomandat mamelor care alapteaza, iar medicul dumneavoastra trebuie sa va aleaga un alt tratament in cazul in care doriti sa alaptati, mai ales daca este vorba despre un copil nou nascut sau nascut prematur. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti fi somnolent sau ametit in timpul tratamentului pentru tensiunea arteriala mare.
Daca acest lucru se intampla nu conduceti si nu folositi utilaje pana cand simptomele dispar.
Cereti sfatul medicului.
Santini contine lactoza.
Acest medicament contine lactoza (un tip de zahar). Daca vi s-a spus de catre medic ca aveti o intoleranta la unele zaharuri, contactati-va medicul inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa utilizati Santini
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra . Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 10 mg odata pe zi. Cu toate acestea, daca presiunea dumneavoastra arteriala nu este controlata, medicul dumneavoastra poate decide sa modifice doza pana la 20 sau 40 mg odata pe zi, sau sa va prescrie un medicament suplimentar. In cazul pacientilor cu insuficienta renala usoara pana la moderata, doza dumneavoastra nu va fi mai mare de 20 mg odata pe zi.
Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente. Inghititi comprimatele cu o cantitate suficienta de apa (de exemplu un pahar cu apa). Daca este posibil, luati-va doza la aceeasi perioada din zi, de exemplu la micul dejun.
Daca luati mai mult Santini decat trebuie
Daca ati luat mai multe comprimate decat trebuia sau daca un copil a inghitit cateva comprimate, adresati-va medicului sau celui mai apropiat spital si luati cutia cu medicamente cu dumneavoastra. Daca uitati sa luati Santini
Daca uitati sa luati o doza, luati doza normala in ziua urmatoare ca de obicei. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa luati Santini
Luati Santini continuu, pana cand medicaul dumneavoastra va spune sa incetati tratamentul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca acestea apar, sunt de obicei usoare si nu necesita tratament pentru a fi oprite. Desi nu apar la multe persoane urmatoarele reactii adverse pot fi severe: In ocazii rare (pot afecta de la 1 la 1000 persoane) pot sa apara urmatoarele reactii alergice care pot afecta intregul organism:
Umflarea fetei, a gurii si/sau laringelui (coardele vocale), impreuna cu senzatii de mancarime si eruptii tranzitorii pe piele pot aparea pe parcursul tratamentului cu Santini. Daca apar aceste manifestari, intrerupeti imediat tratamentul cu Santini si adresati-va imediat medicului. Santini poate provoca, in situatii rare, (dar usor mai des la pacientii in varsta) o scadere prea mare a presiunii sanguine la unii pacienti sau ca rezultat al unei reactii alergice. Aceasta se poate manifesta prin senzatie de cap usor sau de lesin. Daca acestea apar intrerupeti tratamentul cu Santini si adresati-va imediat medicului si asezati-va intins.
Acestea sunt alte reactii adverse cunoscute pana in prezent la Santini:
Reactiile adverse frecvente (pot afecta de la 1 din 10 persoane)
Ameteli, dureri de cap, senzatie de rau (greata), indigestie, diaree, dureri de stomac, inflamatia
stomacului si intestinului (gastroenterita), oboseala, dureri in gat, secretii nazale sau nas infundat, inflamarea cailor respiratorii pulmonare (bronsita), simptome similare gripei, tuse, dureri, dureri in piept, dureri de spate, de oase sau incheieturi, infectii ale cailor urinare, glezne, talpi, picioare, maini sau brate umflate, sange in urina.
Unele modificari ale analizelor de sange pot fi de asemenea observate, printre care: cresterea nivelului grasimilor (hipertrigliceridemie), cresterea nivelului acidului uric (hiperuricemie), cresterea ureeii in sange, cresterea valorilor testelor functiei hepatice si musculare.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta de la 1 la 100 persoane):
Reactii alergice rapide, care pot afecta intregul organism si pot provoca probleme respiratorii, precum si o scadere rapida a tensiunii arteriale care poate duce chiar la lesin (reactii anafilactice), vertij, varsaturi, slabiciune, stare de rau, inrosirea pielii, dureri musculare, mancarime, eruptii alergice ale pielii eruptie cutanata (exantem), basici pe piele (pustule), angina (durere sau o stare de disconfort in piept).
In testele de sange s-a observat o reducere a numarului unui tip de celule sanguine, cunoscut sub numele de trombocite (trombocitopenie).
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
Pierderea energiei, crampe musculare, insuficienta renala, functionare anormala a rinichilor. S-au observat unele modificari ale testelor sanguine. Aceasta include cresterea nivelului de potasiu (hiperpotasemie) si cresterea nivelului unor compusi aflati in legatura cu functia renala Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Santini
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister, dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Santini
Substanta activa este olmesartan medoxomil.
Un comprimat filmat contine 10 mg, 20 mg sau 40 mg olmesartan medoxomil.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, hidroxipropilceluloza de joasa substitutie, lactoza monohidrat, hidroxipropilceluloza 6-10 mPas, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), talc si hipromeloza (vezi pct. 2 “Santini contine lactoza“).
Cum arata Santini si continutul ambalajului
Santini 10 mg: Comprimate albe, rotunde, filmate, avand inscriptionat C13, pe o parte.
Santini 20 mg: Comprimate albe, rotunde, filmate, avand inscriptionat C14 pe o parte.
Santini 40 mg: Comprimate albe, ovale, filmate, avand inscriptionat C15 pe o parte.
Cutie cu un blister PA laminata-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere PA laminata-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate
Cutie cu 4 blistere PA laminata-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate
Cutie cu 7 blistere PA laminata-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa OLMESARTANUM MEDOXOMILUM?
Alte medicamnete care au OLMESARTANUM MEDOXOMILUM:
- Reverantza 20 mg/5 mg comprimate filmate
- Salvo 20
- OLMESARTAN MEDOXOMIL 20 mg/5 mg
- Olmetec 20 mg comprimate filmate
- Olimestra 20 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...