Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ridaxin 4,5 mg capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ridaxin 4,5 mg capsule

Prospect - Ridaxin 4,5 mg capsule


NU comercializăm Ridaxin 4,5 mg capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ridaxin 4,5 mg capsule    DCI: RIVASTIGMINUM


  Produs complementar recomandat


44.95lei
Vezi detalii

Ridaxin apartine unei clase de substante numita inhibitori de colinesteraza administrat pentru tratamentul tulburarilor de memorie la pacientii cu boala Alzheimer si pentru tratamentul dementei la pacientii cu boala Parkinson.
Ridaxin 1,5 mg capsule
Ridaxin 3 mg capsule
Ridaxin 4,5 mg capsule
Ridaxin 6 mg capsule
Rivastigmina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Ridaxin si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Ridaxin
3. Cum sa luati Ridaxin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Ridaxin
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE RIDAXIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Ridaxin apartine unei clase de substante numita inhibitori de colinesteraza.
Ridaxin este utilizat:
- pentru tratamentul tulburarilor de memorie la pacientii cu boala Alzheimer
- pentru tratamentul dementei la pacientii cu boala Parkinson.

2. INAINTE SA LUATI Ridaxin
Inainte sa luati Ridaxin este important sa cititi sectiunea urmatoare si sa discutati cu medicul dumneavoastra orice intrebari pe care le puteti avea.
Nu luati Ridaxin
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la rivastigmina, la alti derivati carbamati sau la oricare dintre celelalte componente ale Ridaxin.
- daca aveti afectiuni hepatice grave.
Aveti grija deosebita cand luati Ridaxin
- daca aveti sau ati avut insuficienta renala sau hepatica, ritm cardiac neregulat, ulcer gastric activ, astm bronsic sau o afectiune respiratorie severa, dificultati la mictiune sau crize epileptice (atacuri sau convulsii).
- daca nu ati luat Ridaxin cateva zile, nu va administrati doza urmatoare pana nu discutati cu medicul dumneavoastra.
- daca ati avut reactii gastro-intestinale cum sunt greata (senzatie de rau) si varsaturi (stare de rau).
- daca aveti o greutate corporala redusa.
- daca suferiti de tremor.
Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze mai indeaproape in timpul tratamentului cu acest medicament.
Nu este recomandata utilizarea Ridaxin la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala in timpul tratamentului cu Ridaxin, trebuie sa spuneti medicului inainte de a vi se administra orice anestezice, deoarece Ridaxin poate amplifica efectele unor relaxante musculare in timpul anesteziei.
Ridaxin nu trebui administrat concomitent cu alte medicamente cu efecte similare cu ale Ridaxin. Ridaxin poate interfera cu medicamentele anticolinergice (medicamente utilizate pentru ameliorarea spasmelor sau a crampelor abdominale, in tratamentul bolii Parkinson sau in prevenirea raului de miscare).
Sarcina si alaptarea
Este de preferat sa evitati utilizarea Ridaxin in timpul sarcinii, daca nu este absolut necesar. Spuneti medicului dumneavoastra daca ramaneti gravida in timpul tratamentului. Femeile aflate in tratament cu Ridaxin nu trebuie sa alapteze.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Boala dumneavoastra va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje si nu trebuie sa efectuati aceste activitati decat daca medicul dumneavoastra va spune ca este sigur sa procedati astfel. Ridaxin poate determina ameteli si somnolenta, in special la inceputul tratamentului sau cand se creste doza. Daca aveti astfel de efecte, nu trebuie sa conduceti sau sa folositi utilaje.

3. CUM SA LUATI Ridaxin
Luati intotdeauna Ridaxin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Inghititi capsulele intregi cu lichid, fara a le deschide sau sfarama.
Trebuie sa luati o capsula de doua ori pe zi, cu alimente (dimineata si seara).
Medicul dumneavoastra va va spune ce doza de Ridaxin sa luati, incepand cu o doza mica si crescand treptat, in functie de raspunsul dumneavoastra la tratament.
Doza maxima care poate fi luata este de 6 mg de doua ori pe zi.
Daca nu ati luat Ridaxin cateva zile, nu luati doza urmatoare pana nu discutati cu medicul
dumneavoastra.
Pentru a beneficia de efectele medicamentului, trebuie sa il luati zilnic. Spuneti-i insotitorului ca luati Ridaxin. Acest medicament trebuie prescris doar de catre un specialist si medicul dumneavoastra trebuie sa verifice periodic daca are efectul dorit. Medicul va va monitoriza greutatea atat timp cat veti lua acest tratament.
Daca luati mai mult decat trebuie din Ridaxin
Spuneti medicului dumneavoastra daca ati luat accidental mai multa Ridaxin decat vi s-a spus. Puteti necesita ingrijire medicala. Unele persoane care au luat accidental mai multa Ridaxin au prezentat greata, varsaturi, diaree, hipertensiune arteriala si halucinatii. De asemenea, poate sa apara rarirea batailor inimii si lesin.
Daca uitati sa luati Ridaxin
Daca ati uitat sa luati doza de Ridaxin, asteptati si luati doza urmatoare la momentul obisnuit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Ridaxin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Puteti avea tendinta de a prezenta reactii adverse mai frecvent cand incepeti sa utilizati medicamentul sau cresteti doza. Reactiile adverse vor disparea treptat, cel mai probabil pe masura ce organismul dumneavoastra se obisnuieste cu medicamentul. Reactii adverse foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 pacient din 10) sunt: ameteli, greata (senzatie de rau), varsaturi (stare de rau), diaree si lipsa poftei de mancare. Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt: pirozis, dureri de stomac, dureri de cap, agitatie, confuzie, slabiciune, oboseala, transpiratii, o stare generala de rau, pierdere in greutate si tremor.
Mai putin frecvent (afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000): pacientii au prezentat depresie, dificultati in a dormi, modificari ale functiei hepatie, lesin sau caderi accidentale. Rareori (afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 10000), pacientii au prezentat dureri in piept, crize (atacuri sau convulsii), eruptii cutanate, ulcer gastric si intestinal.
Foarte rar (afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000), pacientii au prezentat hemoragii gastrointestinale (sange in scaun sau varsaturi cu sange), infectii ale cailor urinare, inflamarea pancreasului (durere severa in partea superioara a abdomenului asociata adesea cu greata si varsaturi), probleme cu ritmul cardiac (prea rapid sau prea lent), hipertensiune arteriala, halucinatii, agravarea bolii Parkinson sau aparitia de simptome similare (rigiditate musculara, dificultate in efectuarea miscarilor). Frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata pe baza datelor disponibile): varsaturi severe care pot conduce la o ruptura a esofagului (tubul care uneste gura si stomacul).
Pacientii cu dementa asociata bolii Parkinson prezinta mai frecvent unele reactii adverse si de asemenea unele reactii adverse suplimentare: tremor (foarte frecvent), dificultati in a dormi, anxietate, agitatie, agravarea bolii Parkinson sau aparitia de simptome similare (rigiditate musculara, dificultate in efectuarea miscarilor), miscari anormal de incete sau incontrolabile, ritm cardiac lent, prea multa saliva si deshidratare (frecvent), ritm cardiac neregulat si control redus asupra miscarilor (mai putin frecvent).
Reactii adverse care au fost raportate suplimentar pentru rivastigmina plasturi transdermici: confuzie severa, anxietate, febra (frecvente).
Daca apar astfel de simptome, contactati-l pe medicul dumneavoastra, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de asistenta medicala.
Daca vreuna din reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionta in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA Ridaxin
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Ridaxin
Substanta activa este rivastigmina, sub forma de hidrogenotartrat de rivastigmina.
Fiecare capsula contine rivastigmina 1,5 mg sub forma de hidrogenotartrat de rivastigmina 2,4 mg. Fiecare capsula contine rivastigmina 3 mg sub forma de hidrogenotartrat de rivastigmina 4,8 mg.
Fiecare capsula contine rivastigmina 4,5 mg sub forma de hidrogenotartrat de rivastigmina 7,2 mg. Fiecare capsula contine rivastigmina 6 mg sub forma de hidrogenotartrat de rivastigmina 9,6 mg.
Celelalte componente sunt:
Continutul capsulei Celuloza microcristalina Hipromeloza 5 cP Dioxid de siliciu coloidal anhidru Stearat de magneziu 1,5 mg Capsula Corp Oxid galben de fer (E 172) Dioxid de titan (E 171) Gelatina Cap Oxid galben de fer (E 172) Dioxid de titan (E 171) Gelatina
Cerneala de imprimare, care contine: Shelac, propilenglicol, oxid negru de fer (E 172).
3 mg, 4,5 mg, 6 mg Capsula Corp Oxid galben de fer (E 172) Dioxid de titan (E 171) Oxid rosu de fer (E 172) Gelatina Cap Oxid galben de fer (E 172) Dioxid de titan (E 171)
Oxid rosu de fer (E 172) Gelatina Cerneala de imprimare, care contine: Shelac, propilenglicol, oxid negru de fer (E 172).
Cum arata Ridaxin si continutul ambalajului
Ridaxin 1,5 mg
Capsule gelatinoase de culoare galbena (cap si corp), imprimate cu „RIVA 1,5 mg” cu cerneala neagra pe corpul capsulei, continand pulbere granulara de culoare alba pana la aproape alba.
Ridaxin 3 mg
Capsule gelatinoase de culoare portocaliu deschis (cap si corp), imprimate cu „RIVA 3,0 mg” cu cerneala neagra pe corpul capsulei, continand pulbere granulara de culoare alba pana la aproape alba.
Ridaxin 4,5 mg
Capsule gelatinoase de culoare caramel (cap si corp), imprimate cu „RIVA 4,5 mg” cu cerneala neagra pe corpul capsulei, continand pulbere granulara de culoare alba pana la aproape alba.
Ridaxin 6 mg
Capsule gelatinoase de culoare portocaliu (cap) si caramel (corp), imprimate cu „RIVA 6,0 mg” cu cerneala neagra pe corpul capsulei, continand pulbere granulara de culoare alba pana la aproape alba.
Ridaxin este disponibil in cutii care contin 2, respectiv 4 si 8 blistere a cate 14 capsule.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
NEOLA PHARMA S.R.L. Strada Biharia, nr. 67-77
Cladirea Corp F, Etaj 2, Camerele 26, 27 Sector 1, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Iulie, 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

In caz de Alzheimer
Buna ziua, As dori sa stiu daca acest produs poate fi de ajutor pentru un bolnav de Alzheimer de 80 ...
↳ Buna ziua! Rhodiola poate fi adminsitrata in acest caz, avand efect tonic, de crestere a aoxigenarii cerebrale si adaptare la stres. In ceea ce priv ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
alzheimer sau alte demente si depresie severa
ce pot sa urmez de la hofigal fiind suspecta de alzheimer la inceput ! de asemenea sufar de depresie ...
↳ Buna ziua! Va recomand Omega 3 si 6 vegetal, este indicat atat in depresii, cat si pentru reducerea riscului de a face boala Alzheimer, cate 2 capsul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
85 ani Alzheimer si Parkinson
Buna ziua, Bunicul meu de 85 de ani a fost de curand diagnosticat cu amnele noli, in faza incipie ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...