Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila

Prospect - ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila


NU comercializăm ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila    DCI: ABCIXIMABUM


  Produs complementar recomandat
Substanta activa, abciximab, este un "anticorp monoclonal murinic" utilizat (impreuna cu heparina si acidul acetilsalicilic) pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in inima in timpul angioplastiei sau dupa aceasta interventie.
ReoPro 2 mg/ml solutie injectabila/perfuzabila
Abciximab

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este ReoPro si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze ReoPro
3. Cum sa vi se administreze ReoPro
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza ReoPro
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este ReoPro si pentru ce se utilizeaza
Ce este ReoPro?
Substanta activa, abciximab, este un "anticorp monoclonal murinic". Anticorpii monoclonali sunt proteine care recunosc si se leaga de alte proteine unice. ReoPro apartine unui grup de medicamente numite antitrombotice si se leaga de proteine din sangele dumneavoastra pentru a preveni formarea cheagurilor de sange.
Pentru de se utilizeaza ReoPro?
ReoPro este utilizat atunci cand sunteti supus unei interventii chirurgicale numita angioplastie (vezi „Ce este angioplastia?”) pentru urmatoarele motive:
ReoPro este utilizat (impreuna cu heparina si acidul acetilsalicilic) pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in inima in timpul angioplastiei sau dupa aceasta interventie. ReoPro este de asemenea utilizat (impreuna cu heparina si acidul acetilsalicilic) pentru scaderea riscului pe termen scurt de aparitie a unui infarct miocardic inaintea angioplastiei care este planificata sa aiba loc in urmatoarea luna. Aceasta este pentru pacientii care au dureri in piept datorita cantitatii reduse de sange care aprovizioneaza inima (angina instabila) si care nu au raspuns la tratamentele uzuale.
Ce este angioplastia?
Angioplastia este o operatie prin care se deblocheaza arterele din jurul inimii . Un medic va ghida cu atentie un instrument special printr-o artera (care este de obicei in zona inghinala) pentru a reduce sau indeparta blocajul.
Exista trei tipuri de operatii de angioplastie in care ReoPro poate fi utilizat:
Utilizarea unui balon gonflabil pentru a comprima blocajul din artera (angioplastie cu balon)
Utilizarea unui dispozitiv de taiere pentru a debloca o artera (aterectomie)
Introducerea unei piese de metal expandabil pentru a mentine o artera deschisa (stent)

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze ReoPro
Nu utilizati ReoPro
Medicul dumneavoastra trebuie sa va verifice istoricul medical pentru a vedea daca prezentati risc crescut de a avea oricare dintre reactiile adverse asociate cu administrarea ReoPro. Pentru a preveni cresterea riscului de sangerare ReoPro nu trebuie administrat in urmatoarele situatii:
- daca aveti sangerare interna;
- daca ati avut un accident vascular cerebral in ultimii doi ani;
- daca ati avut interventii chirurgicale sau traumatisme la nivelul capului, coloanei sau orice alta interventie chirurgicala majora in ultimele doua luni;
- daca aveti cancer cerebral;
- daca aveti probleme grave de sangerare sau un numar foarte scazut de plachete sanguine in sangele dumneavoastra;
- daca aveti tensiune arteriala mare necontrolata;
- daca aveti o dilatatie anormala in unul din vasele dumneavoastra de sange (anevrism);
- daca aveti probleme grave cu ficatul;
- daca urmati dializa pentru insuficienta renala.
ReoPro nu trebuie administrat daca sunteti alergic (hipersensibil):
- la abciximab, la oricare dintre celelalte componente ale ReoPro sau la o clasa de medicamente numita "anticorpi monoclonali murinici".
- la o proteina denumita papaina (sau la fructul papaya ce contine papaina). Papaina este utilizata in procesul de fabricatie al ReoPro si ca urmare pot fi prezente foarte mici cantitati in ReoPro. Daca credeti ca va aflati in oricare dintre situatiile descrise mai sus, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra. ReoPro nu trebuie administrat in niciuna dintre aceste situatii.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati ReoPro, adresati-va medicului dumneavoastradaca primiti medicamente care subtiaza sangele sau alte medicamente care afecteaza coagularea sangelui sau plachetele din sange (vezi „Utilizarea altor medicamente”).
- daca ati mai primit in trecut ReoPro deoarece aceasta situatie se poate asocia cu un risc mai crescut de scadere a numarului de plachete din sange sau cu reactii alergice (hipersensibilitate).
- daca aveti probleme grave cu rinichii deoarece poate creste riscul de sangerare. In acest caz medicul dumneavoastra va poate monitoriza frecvent analizele de sange.
- daca aveti varsta peste 65 ani (vezi pct. „Adulti peste 65 ani”).
Daca credeti ca va aflati in oricare dintre situatiile descrise mai sus, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Adulti cu varsta peste 65 ani
ReoPro trebuie administrat cu precautie la pacientii cu varsta peste 65 ani datorita riscului
crescut de sangerare.
Alte medicamente si ReoPro
Spuneti medicului dumneavoastra daca vi s-au administrat medicamente care subtiaza sangele sau orice alte medicamente care afecteaza coagularea sangelui (anticoagulante) sau plachetele din sange (medicatie antiplachetara). Este deosebit de important sa-i spuneti medicului daca v-au fost administrate medicamente trombolitice pentru deblocarea arterelor. Administrarea ReoPro impreuna cu aceste medicamente va poate creste riscul de sangerare. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Sarcina si alaptarea
ReoPro nu trebuie administrat la femeile gravide decat daca este absolut necesar, deoarece efectul ReoPro asupra femeilor gravide si asupra fatului este necunoscut.
Alaptarea trebuie intrerupta inainte de administrarea ReoPro deoarece nu se cunoaste daca ReoPro se excreta in laptele matern.

3. Cum vi se administreaza ReoPro
Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala va pot administra ReoPro solutie, dintr-o seringa, in una dintre venele dumneavoastra. Aceasta este cunoscuta ca „injectie in bolus”. Dupa ce vi s-a administrat injectia, asistenta medicala, medicul sau farmacistul vor dilua ReoPro solutie intr-o punga de perfuzie care este conectata printr-un tub la un ac care intra intr-una dintre venele dumneavoastra. Aceasta este cunoscuta ca „linie venoasa” sau „perfuzie”. In functie de situatie ReoPro va va fi administrat dupa cum urmeaza:
- daca urmeaza sa vi se faca angioplastie, medicul dumneavoastra va va administra injectia in bolus cu 10-60 minute inainte de inceperea operatiei. Dupa injectia in bolus medicul dumneavoastra va va instala perfuzia. Perfuzia va continua timp de 12 ore dupa terminarea operatiei.
- daca aveti angina pectorala instabila (durere in piept datorita cantitatii scazute de sange ce ajunge la inima) si sunteti programat pentru o operatie de angioplastie, medicul dumneavoastra va va administra injectia in bolus cu pana la 24 de ore inainte de angioplastie. Dupa injectia in bolus medicul dumneavoastra va incepe perfuzia. Perfuzia va continua timp de 12 ore dupa terminarea operatiei.
Dozaj
Medicul dumneavoastra va calcula ce doza de ReoPro sa va administreze dupa cum urmeaza:
Doza injectiei in bolus va fi in functie de greutatea dumneavoastra. Doza este de 0,25 miligrame pentru fiecare kilogram al greutatii corporale.
Doza de perfuzie intravenoasa va fi de asemenea in functie de greutatea corporala. Doza este de 0,125 micrograme pe kilogram si minut pana la un maximum de 10 micrograme pe minut.
Dupa operatie
Dupa terminarea angioplastiei medicul sau asistenta vor apasa usor un tampon pe artera pentru a opri sangerarea. Ingrijirile speciale presupun repaus total la pat, cu piciorul la care s-a aplicat angioplastia tinut intins pentru cel putin 6-8 ore dupa interventia chirurgicala. De asemenea veti fi tinut sub observatie atenta de catre medicul dumneavoastra sau asistenta medicala, iar tensiunea arteriala si pulsul va vor fi masurate de cateva ori. Vor fi efectuate si analize periodice ale sangelui pentru a semonitoriza numarul de celule din sange.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Va rugam sa-i spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre
urmatoarele reactii adverse deoarece medicul dumneavoastra va trebui sa intervina imediat si sa va intrerupa tratamentul:
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 persoana din 10)
Sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor. Simptomele pot include voma cu sange, sange in fecale sau fecale de culoare neagra.
Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 persoana din 100):
Sangerare intracraniana. Simptomele includ durere la nivelul capului, dificultati de a vorbi, vedea sau auzi, amorteli sau lipsa de sensibilitate, dificultati de miscare sau mentinere a echilibrului.
Rare (afecteaza mai putin de 1 persoana din 1000)
Acumularea de sange in jurul inimii. Simptomele sunt o asociere de batai rapide ale inimii, dureri in piept, scurtarea respiratiei, transpiratii si stare de oboseala.
Sangerari la nivelul plamanilor. Simptomele includ tuse cu expectoratie de sange, respiratie suieratoare, respiratii rapide, obstructia cailor respiratorii.
Reactii alergice ( inclusiv hipersensibilitate si reactii anafilactice). Simptomele includ eruptii trecatoare pe piele, piele umflata si mancarimi, dificultati de respiratie.
Scaderea importanta a capacitatii respiratorii. Simptomele includ scurtarea respiratiei, respiratii rapide si superficiale.
Sangerari fatale
Va rugam de asemenea sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre
urmatoarele reactii adverse:
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 persoana din 10):
Sangerare (incluzand vanatai, eruptie rosie pe piele, sangerare nazala, sangerare vaginala, sange in urina sau fecale)
Scaderea numarului de plachete sanguine. Simptomele includ vanatai care apar foarte usor sau excesiv, sangerari sub piele, sangerari nazale sau gingivale.
Dureri in piept
Durere in abdomen
Scaderea frecventei cardiace
Greata sau varsaturi
Dureri la locul injectarii
Febra
Dureri de spate
Dureri de cap
Umflaturi ale bratelor si picioarelor
Rare (afecteaza mai putin de 1 persoana din 1000):
Tensiune arteriala foarte scazuta. Simptomele includ ameteli sau stare de lesin.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza ReoPro
Medicul dumneavoastra sau un membru al personalului medical vor avea grija de manipularea si pastrarea ReoPro in concordanta cu urmatoarele instructiuni:
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la frigider (2°C- 8°C).
A nu se congela.
A nu se agita.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si eticheta de flacon (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se utiliza acest medicament daca se observa modificarea culorii lichidului sau particule in suspensie.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine REOPRO
ReoPro 2 mg/ml este disponibil sub forma de solutie injectabila/perfuzabila care contine 10 miligrame de abciximab (substanta activa) dizolvat in 5 ml apa pentru preparate injectabile. Celelalte componente sunt fosfat disodic dihidrat, fosfat de sodiu dihidrogenat monohidrat, clorura de sodiu, polisorbat 80.
Cum arata ReoPro si continutul ambalajului
Cutia de ReoPro 2 mg/ml contine un flacon din sticla etichetat continand o solutie incolora si transparenta.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Eli Lilly Romania, Str. Menuetului, nr. 12, et.2, sector 1, Bucuresti, Romania
Telefon: +40-21-402 30 00 Fax: +40-21-402 30 01
Acest prospect a fost revizuit ultima data in Ianuarie 2016



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dacă Air7 se poate administra in afectiunea BPOC
Sunt diagnosticat cu BPOC, am efectuat si angioplastie cu trei stenturi. Pot utiliza Air7??z8f3 ...
fumatul
buna sant walter am 38 ani dependent de fumat acum incerc cu nicotan ,am probleme boala burger cic ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...