Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Enzepi

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Enzepi

Prospect - Enzepi


NU comercializăm Enzepi!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Enzepi    DCI: PULBERE PANCREATICA


  Produs complementar recomandat


65.95lei
Vezi detalii

Enzepi este un medicament utilizat pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor al caror pancreas nu produce suficiente enzime.
Enzepi
pulbere pancreatica

Ce este Enzepi si pentru ce se utilizeaza?
Enzepi este un medicament utilizat pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor al caror pancreas nu produce suficiente enzime (o afectiune numita insuficienta pancreatica) din cauza fibrozei chistice sau a altor afectiuni, precum cancerul pancreatic. Enzimele pancreatice sunt necesare pentru digerarea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor. Lipsa acestor enzime duce la dezvoltare fizica slaba, scadere ponderala, dureri abdominale si diaree. Substanta activa din Enzepi este pulberea pancreatica, care se obtine din pancreasul porcin. Aceasta contine enzime care ajuta la digerarea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor.

Cum se utilizeaza Enzepi?
Enzepi este disponibil sub forma de capsule (5 000, 10 000, 25 000 si 40 000 de unitati). Doza adecvata depinde de simptomele bolii, de cantitatea de grasimi din fecale, de continutul lipidic al regimului alimentar si de greutatea pacientului. Tratamentul se initiaza cu o doza mica, pe care ulterior medicul poate sa o mareasca lent pana la atingerea unei doze adecvate. Enzepi trebuie luat in timpul meselor sau gustarilor, cu apa sau cu suc de fructe. Capsulele trebuie inghitite intregi, fara sa fie mestecate sau sfaramate. Pentru pacientii care nu pot inghiti capsulele, acestea pot fi desfacute, iar continutul poate fi amestecat cu o cantitate mica dintr-un aliment acid, cum ar fi piureul de fructe, amestec care trebuie inghitit imediat, fara a fi mestecat. Enzepi se poate obtine numai pe baza de prescriptie medicala. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Enzepi?
Substanta activa din Enzepi, pulberea pancreatica, este destinata sa substituie enzimele lipsa la pacientii la care pancreasul nu produce cantitati suficiente de enzime. Astfel, Enzepi va ajuta organismul sa absoarba mai bine substantele nutritive, in special grasimile. Pulberea pancreatica este o substanta bine cunoscuta, care a fost autorizata de mai multi ani pentru tratamentul insuficientei pancreatice.
Ce beneficii a prezentat Enzepi pe parcursul studiilor?
S-a demonstrat ca Enzepi este la fel de eficace ca un medicament deja autorizat, care contine pulbere pancreatica si care se utilizeaza in tratamentul insuficientei pancreatice. In cadrul unui studiu principal care a cuprins 96 de pacienti, tratamentul cu Enzepi a determinat absorbtia a 84% din lipidele consumate de pacienti intr-un interval de 72 de ore, comparativ cu o absorbtie de 85% in cazul medicamentului deja autorizat.
Care sunt riscurile asociate cu Enzepi?
Cele mai frecvente reactii adverse asociate cu Enzepi (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 100) sunt reactii ale tractului gastro-intestinal (dureri abdominale, balonare, diaree, varsaturi, constipatie si greata) si dureri de cap. In cadrul studiilor clinice, cele mai multe reactii adverse au fost de intensitate usoara pana la moderata. Cele mai importante reactii adverse grave observate in asociere cu toate medicamentele care contin enzime pancreatice sunt reactiile anafilactice (alergice) si colonopatia fibrozanta (scleroza si ingrosarea peretelui intestinal). Pentru lista completa a restrictiilor si a reactii adverse raportate in asociere cu Enzepi, cititi prospectul.
De ce a fost aprobat Enzepi?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Enzepi sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca utilizarea pulberii pancreatice in tratamentul insuficientei pancreatice este bine stabilita in practica medicala de peste 20 de ani. S-a demonstrat ca Enzepi este la fel de eficace ca medicamentul deja comercializat, care este bine cunoscut. In ceea ce priveste siguranta, reactii adverse asociate cu Enzepi sunt comparabile cu cele ale altor produse comercializate.
Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Enzepi?
In Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospect au fost incluse recomandarile si masurile de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti pentru utilizarea sigura si eficace a Enzepi.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interferonat pentru pacient cu VHC si neoplasm de prostata ?
Buna ziua, Tatal meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu VHC compensata in oct.2019, 7703 ...
Post covid, pleurezie cauzata de insuficienta cardiaca
Buna ziua! Mama are 91 de ani, este post covid, pe oxigen. Face tratament cu Coryol 6,25 mg x 2/zi, ...
Fibroza pulmonara
Se mai poate reface plămânul dacă la exam.CT s-a constatat multiple benzi fibrinoase pe am ...
Fibroza chistica
Buna! As vrea sa stiu daca Air7 se poate da in fibroza chistica,am un baiat in varsta de 15 ani iar ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...