Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate

Prospect - OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate


NU comercializăm OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII (CALCII ACETAS+MAGNESII SUBCARBONAS)


  Produs complementar recomandat
OsvaRen este utilizat pentru a stabiliza concentratiile mari ale fosfatului in sange la pacientii cu insuficienta renala cronica care fac dializa (hemodializa, dializa peritoneala).
OsvaRen 435 mg / 235 mg comprimate filmate
Acetat de calciu/Carbonat de magneziu greu

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este OsvaRen si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati OsvaRen
3. Cum sa luati OsvaRen
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza OsvaRen
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE OSVAREN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
OsvaRen este utilizat pentru a stabiliza concentratiile mari ale fosfatului in sange la pacientii cu insuficienta renala cronica care fac dializa (hemodializa, dializa peritoneala).
OsvaRen apartine unui grup de medicamente cunoscut drept chelatori de fosfat. Fosfatul este o substanta minerala care influenteaza sanatatea oaselor. Atunci cand functia rinichilor dumneavoastra este deteriorata, este probabil sa aveti concentratiile mari ale fosfatului in sange. Acest lucru va poate predispune unui risc de a dezvolta probleme ale oaselor. OsvaRen fixeaza fosfatii si, astfel, va echilibreaza concentratia de fosfati.

2. INAINTE SA LUATI OSVAREN
Nu luati OsvaRen
- daca sunteti hipersensibil (alergic) la acetatul de calciu, carbonatul de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale OsvaRen.
- daca valorile concentratiilor fosfatului din sange sunt prea mici.
- daca aveti valori mari ale concentratiilor calciului in sange
Acest lucru poate fi determinat de administrarea unei doze foarte mari de vitamina D, de tumori la nivelul plamanilor, sanului, rinichilor sau de afectiuni neoplazice ale sangelui, metastaze osoase, afectiuni pulmonare (sarcoidoza) sau de pierderea masei osoase ca urmare a lipsei exercitiilor fizice. • daca aveti concentratii mari ale magneziului in sange si/sau semne similare
- daca aveti tulburari ale ritmului batailor inimii, cu denumirea de bloc atrioventricular de grad III.
- daca suferiti de oboseala musculara, inclusiv cea a muschilor ochilor si oboseala a muschilor utilizati pentru a inghiti, mesteca si respira (miastenia gravis).
Aveti grija deosebita cand utilizati OsvaRen
Inainte sa luati OsvaRen medicul dumneavoastra va va oferi informatii despre orice modificari ale dietei, datorita efectelor pe care aceasta le are asupra valorilor concentratiilor fosfatilor din corpul dumneavoastra, in functie de tipul de dializa pe care o faceti. OsvaRen trebuie administrat cu prudenta in urmatoarele cazuri, luand in considerare valorile concentratiilor din sange ale calciului, magneziului si fosfatului:
- Valori foarte mari ale concentratiilor fosfatului din sange care nu au putut fi tratate
- Valori foarte mari ale concentratiilor potasiului din sange, dificil de tratat
- Batai lente ale inimii sau tulburari de conducere la nivelul inimii, care sunt asociate cu un batai lente ale inimii (bloc atrioventricular de gradul II).
- daca valorile concentratiilor calciului si magneziului din sange sunt prea mari, medicul dumneavoastra va reduce doza de OsvaRen in functie de valorile serice sau va intrerupe tratamentul. S-ar putea sa fie necesara ajustarea cantitatii de calciu si magneziu in dializat.
- daca luati doze mari de OsvaRen pentru o perioada lunga de timp, deoarece valorile concentratiilor magneziului din sange ar putea creste. Semnele posibile ale unor concentratii mari de magneziu in sange includ probleme ale stomacului, cum sunt greata, pierderea poftei de mancare si constipatia. In cazul in care concentratiile de magneziu din sange sunt foarte mari, s-ar putea sa prezentati slabiciune musculara, tensiune articulara mica sau chiar lesin si coma. Daca aveti insuficienta renala cronica, deoarece s-ar putea sa creasca foarte mult concentratia de calciu in sange. Semnele posibile ale unor concentratii mari de calciu includ hipotonia musculara si problemele de stomac, cum sunt durere, constipatie, greata. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra
daca aveti oricare dintre aceste semne.
- fiti atenti la simptomele posibile ale concentratiilor mari de calciu din sange, asa cum sunt prezentate la punctul 4.
- daca luati OsvaRen pentru o perioada lunga de timp, pot sa apara depozite de calciu in tesuturi si indurarea tesutului.
- daca aveti constipatie.
- daca doriti sa luati antiacide (utilizate pentru a ameliora arsurile de la stomac) care contin calciu sau magneziu. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua antiacide, deoarece acestea pot creste cantitatea de calciu si magneziu pe care o luati deja odata cu administrarea OsvaRen.
- daca aveti diaree. In acest caz, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra si sa luati o doza mai mica de OsvaRen. Medicul dumneavoastra va va controla in mod regulat concentratiile de fosfat, magneziu, calciu si fosfat de calciu din sange. Daca valorile concentratiilor de calciu si magneziu din sange sunt prea mari, medicul dumneavoastra va reduce doza de OsvaRen in functie de valorile din sange sau va intrerupe tratamentul. S-ar putea sa fie necesara ajustarea cantitatii de calciu si magneziu in dializat.
Folosirea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Concentratia calciului din sange trebuie monitorizata, daca se administreaza urmatoarele:
- vitamina D, deoarece creste concentratia de calciu din corpul dumneavoastra
- anumite substante diuretice (medicamente care produc diureza), cum este hidroclorotiazida, intrucat pot creste concentratiile de calciu din corpul dumneavoastra
• estrogeni, intrucat hormonii sexuali feminini cresc concentratiile de calciu din corpul dumneavoastra
• OsvaRen poate reduce concentratia din sange a urmatoarelor medicamente si, ca rezultat, le reduce efectele:
- antibiotice, cum sunt tetraciclina, doxiciclina, ciprofloxacina, norfloxacina, cefpodoxim,
Cefuroxim
- bifosfonati, cum sunt alendronatul si risedronatul, medicamente care trateaza bolile osoase
- fluoruri, utilizate pentru a preveni si trata cariile si bolile osoase
- ketoconazol, un medicament folosit pentru tratamentul infectiilor fungice
- estramustin, un medicament folosit pentru tratamentul cancerului de prostata
- anticolinergice, substante care trateaza boala Parkinson si vezica iritabila
- zinc
- acidul ursodeoxicolic si acidul chenodeoxicolic, substante folosite pentru tratamentul calculilor
biliari,
- halofantrina, un medicament folosit pentru tratamentul malariei
- medicamente pe baza de fier
- digoxina (o glicozida cardiotonica), un medicament care intensifica activitatea inimii
- nitrofurantoina, o substanta care trateaza infectiile tractului urinar
- penicilamina, un medicament care trateaza inflamatia cronica a articulatiilor
OsvaRen poate creste concentratia din sange a urmatoarelor medicamente si, ca rezultat, efectele acestora pot creste:
- levotiroxina, un medicament utilizat in cazul unei functii deficitare a glandei tiroide
OsvaRen poate creste concentratia de calciu din sange si, ca urmare efectele urmatoarelor medicamente sunt crescute:
- glicozide digitalice (glicozide cardiotonice cum este digoxina), un medicament ce intensifica activitatea inimii
- adrenalina, o substanta ce controleaza reactiile alergice si trateaza socul
Consecintele posibile pot chiar sa duca la tulburari severe ale ritmului batailor inimii.
Daca aveti nevoie de medicamente cum sunt glicozidele digitalice (ca digoxina sau digitoxina), medicul dumneavoastra va efectua monitorizari ECG.
OsvaRen poate reduce efectele urmatoarelor medicamente:
- antagonisti ai calciului, cum este verapamil, un medicament care scade tensiunea arteriala. Nu se recomanda administrarea orala a niciunui alt medicament mentionat in acest prospect in intervalul de 2 ore inainte si 3 ore dupa administrarea OsvaRen.
De asemenea, daca luati OsvaRen conform indicatiilor, acesta poate influenta efectele altor medicamente, din cauza actiunii sale asupra concentratiilor de calciu din sange.
Folosirea OsvaRen cu alimente si bauturi
OsvaRen trebuie luat in timpul mesei.
Sarcina si alaptarea
Nu exista date disponibile cu privire la utilizarea OsvaRen in timpul sarcinii si alaptarii.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Sarcina
OsvaRen trebuie administrat doar daca medicul dumneavoastra curant considera ca beneficiile poten- tiale depasesc riscurile. Valorile concentratiilor de calciu si magneziu din sange vor fi verificate in mod regulat.
Alaptarea
Nu se recomanda sa alaptati daca luati OsvaRen.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt necesare precautii speciale.
Informatii importante privind unele componente ale OsvaRen
Acest medicament contine zahar.
Daca medicul dumneavoastra v-a informat ca aveti intoleranta la unele glucide, luati legatura cu medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.
OsvaRen contine sodiu. Acest lucru trebuie luat in considerare in cazul pacientilor care urmeaza o dieta cu aport controlat de sodiu.

3. CUM SA LUATI OSVAREN
Luati intotdeauna OsvaRen exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Administrarea la copii si adolescenti:
Nu exista informatii suficiente pentru utilizarea OsvaRen la acest grup de pacienti. Din acest motiv, nu se recomanda administrarea OsvaRen la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani (vezi punctul 2). Adulti
Doza ce urmeaza sa fie luata trebuie prescrisa si stabilita de medicul dumneavoastra in functie de valoarea concentratiei de fosfat din sange.
Doza recomandata: 3 pana la 10 comprimate filmate
Doza zilnica maxima: 12 comprimate filmate
Doza initiala recomandata este de trei comprimate pe zi. Luati comprimatele in timpul mesei. Doza va fi crescuta apoi progresiv, pana cand se ating concentratiile dorite de fosfat din sange, cu exceptia cazului in care aveti valori mari ale concentratiilor calciului din sange. Comprimatele filmate se iau in timpul mesei. Nu sfaramati si nu mestecati comprimatele. Daca nu puteti inghiti comprimatele intregi, le puteti rupe de-a lungul liniei mediane imediat inainte de a le inghiti. Daca rupeti tabletele imediat inainte sa le inghititi veti evita aparitia unui gust neplacut. Nu se recomanda administrarea orala a niciunui alt medicament mentionat in acest prospect in intervalul de 2 ore inainte si 3 ore dupa administrarea OsvaRen.
OsvaRen poate fi utilizat pe o perioada lunga de timp, insa medicul dumneavoastra trebuie sa decida durata exacta de timp.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, daca aveti impresia ca efectul OsvaRen este prea puternic sau prea slab.
Daca luati mai mult decat trebuie din OsvaRen
Adresati-va medicului, intrucat valorile concentratiilor calciului si magneziului din sange vor creste si pot duce la reactii adverse grave.
Semnele tipice ale valorilor crescute ale concentratiilor calciu si magneziu din sange includ tulburari la nivelul stomacului, slabiciune musculara, tensiune arteriala mica, greata, pierdere a poftei de mancare, constipatie, tulburari ale ritmului batailor inimii si somnolenta. Semnele tipice pentru valori foarte mari ale concentratiilor calciului din sange includ lipsa de energie, stare de inconstienta si chiar coma. Semnele tipice pentru valori foarte mari ale concentratiilor magneziului din sange includ tensiune arteriala
mica si chiar coma.
Daca uitati sa luati OsvaRen
Daca uitati sa luati o doza, trebuie sa continuati cu urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Intotdeauna luati medicamentul in timpul meselor.
Daca incetati sa luati OsvaRen
Nu intrerupeti si nu opriti administrarea OsvaRen fara sa va adresati in prealabil medicului dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, OsvaRen poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele frecvente au fost utilizate pentru a evalua reactiile adverse:
Foarte frecvente Mai mult de 1 persoana din 10 persoane tratate
Frecvente Mai putin de 1 persoana din10, dar mai mult de 1 persoana din 100 de persoane tratate
Mai putin frecvente
Mai putin de 1 persoana din 100, dar mai mult de 1 o persoana din 1000 de persoane
Tratate Rare Mai putin de 1 persoana din 1000, dar mai mult de 1 o persoana din 10 000 de persoane tratate
Foarte rare Mai putin de 1 persoana din 10000 persoane tratate, cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
Frecvente
- tulburari gastro-intestinale cum sunt
- scaune moi
- greata
- pierdere a poftei de mancare
- senzatie de satietate
- eructatie
- constipatie
- diaree
- crestere a concentratiilor de calciu din sange, care poate sa nu fie insotita de simptome sau poate fi asociata cu simptome cum sunt
- constipatie
- pierdere a poftei de mancare
- senzatie de voma
- varsaturi
- crestere a concentratiilor de magneziu din sange, in mare parte fara simptome
Mai putin frecvente
- concentratii moderate pana la foarte mari ale calciului din sange, care pot fi asociate cu urmatoarele simptome:
- tulburari ale starii de constienta, cum sunt dezorientare, inconstienta (stupoare) si chiar coma
- astenie
- confuzie
- excretie crescuta de calciu in urina
- hipoaciditate a sangelui
- tulburari ale ritmului batailor inimii
- tensiune arteriala mare
- indurarea tesuturilor (depunere de saruri de calciu)
- concentratii moderate pana la foarte mari ale magneziului seric, care pot fi asociate cu urma- toarele simptome:
- oboseala
- slabiciune musculara
- somnolenta pana la reducere a constientei
- puls scazut
- scadere a tensiunii arteriale
Foarte rare
- valori crescute ale concentratiilor potasiului din sange
- afectare a echilibrului mineral la nivelul oaselor
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA OSVAREN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati OsvaRen dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa ’EXP’ Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Dupa ce ati deschis ambalajul pentru prima data, utilizati OsvaRen in decurs de 3 luni. Pastrati ambalajul inchis ermetic pentru a proteja continutul de umiditate. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine OsvaRen
Substantele active sunt acetatul de calciu si carbonatul de magneziu.
Fiecare comprimat filmat contine:
Acetat de calciu 435 mg, echivalent cu calciu 110 mg si carbonat de magneziu greu 235 mg echivalent cu magneziu 60 mg.
Fiecare comprimat filmat contine sodiu maxim 5,6 mg si zahar maxim 50 mg.
Celelalte componente sunt:
Nucleul comprimatului: amidon din porumb pregelatinizat, amidon din porumb, zahar, gelatina, croscarmeloza sodica si stearat de magneziu.
Filmul comprimatului: ulei de ricin rafinat si hipromeloza.
Cum arata OsvaRen si continutul ambalajului
Comprimat filmat alungit, de culoare alba pana la aproape galbuie, cu o linie de rupere pe una dintre fete. Linia de rupere are scopul de a a facilita ruperea si de a usura inghitirea si nu pentru a diviza medicamentul in doze egale.
OsvaRen este disponibil intr-un ambalaj din polietilena cu 180 de comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
AT, CY, CZ, DE, DK, EE, EST, FR, FIN, EL, HU, IT, IE, , LT, , LV, MT, , NL, PT, PL, RO, SI, SK, SLO, UK: OsvaRen BE: Renepho
Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DIALIZA Omacor sau ulei lrill
CE ESTE MAI INDICAT PT TRIGLICRIDE 300 OMACOR SAU ULEI DE KRILL AVAND IN VEDERE CA FAC DIALIZA PT I ...
Administrare copii
Buna ziua, as dori va rog sa-mi spuneti despre siguranta administrarii la copii, daca se poate ad ...
↳ Buna ziua! Nicotinamida este studiata pentru administrarea la copiii dializati care prezinta un nivel mare al fosfatilor in sange. Sub 14 ani nu su ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
dializa
fratele meu face dializa si are nevoie urgent de calciu acetat nefro 700 mg cu 200 pastile/cutie. s ...
↳ Buna ziua! Din pacate acest medicament nu are autorizatie de punere pe piata in Romania, deci nu se distribuie prin depozite si farmacii. Intrebati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Greșire suspensie forexo
Greșire suspensie forexo

Bună seara! Aș dori să ďż˝mi comunicați cat ml de ... Buna ziua! Mai adaugati inca 27 de ml de apa, pentru ca suspensia sa ...


Sfatul farmcistului Dureri in zona coastelor
Dureri in zona coastelor

De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o t ... Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic ...



Sfatul farmcistului Lactatie
Lactatie

Aș vrea să ďż˝mi opresc lacatatia și vreau să știu dacă ... Buna ziua! Da, Lactostop va poate ajuta in acest sens intrucat reduce ...


Sfatul farmcistului Eritromicina
Eritromicina

Buna ziua. Va rog, am de facut o investigatie ( histerosonografie) . N ... Buna ziua! Nu va pot recomanda administrarea unui produs de uz veteri ...


Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...