Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Osodens 35 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Osodens 35 mg comprimate filmate

Prospect - Osodens 35 mg comprimate filmate


NU comercializăm Osodens 35 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Osodens 35 mg comprimate filmate    DCI: ACIDUM RISEDRONICUM


  Produs complementar recomandat
Osodens 35 mg apartine unui grup de medicamente non-hormonale, numite bifosfonati, utilizate pentru tratamentul afectiunilor osoase. Osodens 35 mg actioneaza direct la nivelul oaselor dumneavoastra, facandu-le mai rezistente si, prin urmare, reducand riscul de fracturi. Osul este un tesut viu.
Osodens 35 mg comprimate filmate
Risedronat sodic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Osodens 35 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Osodens 35 mg
3. Cum sa luati Osodens 35 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Osodens 35 mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE Osodens 35 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Osodens 35 mg apartine unui grup de medicamente non-hormonale, numite bifosfonati, utilizate pentru tratamentul afectiunilor osoase. Osodens 35 mg actioneaza direct la nivelul oaselor dumneavoastra, facandu-le mai rezistente si, prin urmare, reducand riscul de fracturi. Osul este un tesut viu. Tesutul osos imbatranit este indepartat continuu din schelet si inlocuit cu tesut osos nou. Osteoporoza de postmenopauza este o afectiune care apare la femei dupa menopauza, in cadrul careia osul devine mai slab, mai fragil si mai susceptibil de a se fractura dupa o cadere sau o solicitare. Osteoporoza poate sa apara si la barbati, avand mai multe cauze, care includ imbatranirea si/sau un nivel scazut al hormonului sexual masculin, testosteron. Coloana vertebrala, soldul si incheietura pumnului reprezinta oasele cele mai susceptibile la fracturi, desi acest lucru se poate intampla cu orice os al corpului dumneavoastra. Fracturile determinate de osteoporoza pot sa determine, la randul lor, dureri de spate, scadere in inaltime si curbare a spatelui. Multi pacienti cu osteoporoza nu prezinta niciun fel de simptome si este posibil ca dumneavoastra sa nu fi stiut niciodata ca aveti osteoporoza.
Pentru ce este utilizat risedronatul sodic:
Tratamentul osteoporozei:
- la femei aflate in postmenopauza, chiar in cazurile in care osteoporoza este grava. Reduce riscul producerii de fracturi vertebrale si de sold.
- la barbati.

2. INAINTE SA LUATI Osodens 35 mg
Nu luati Osodens 35 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la risedronatul sodicu sau la oricare dintre celelalte
componente ale Osodens (vezi pct. 6 Ce contine Osodens 35 mg);
- daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti o afectiune numita hipocalcemie (valori mici ale concentratiei calciului in sange);
- daca este posibil sa fiti gravida, sunteti gravida sau planificati sa ramaneti gravida;
- daca alaptati;
- daca aveti probleme grave ale rinichilor.
Aveti grija deosebita cand utilizati Osodens 35 mg
- daca nu puteti sa stati in pozitie verticala (sezand sau in picioare) timp de cel putin 30 minute.
- daca aveti modificari ale metabolismului osos sau ale mineralelor (de exemplu deficit de vitamina D, anomalii ale hormonului paratiroidian, ambele ducand la scaderea valorilor calciului in sange).
- daca ati avut probleme cu esofagul (tubul care conecteaza gura cu stomacul). De exemplu, daca ati avut dureri sau dificultati la inghitirea alimentelor.
- daca ati avut sau aveti dureri, umflaturi sau amorteli la nivelul maxilarului, senzatie de “maxilar greu” sau daca ati pierdut un dinte.
- daca urmati un tratament stomatologic sau vi se va efectua o interventie chirurgicala dentara, spuneti medicului dumneavoastra stomatolog ca urmati tratament cu Osodens 35 mg.
- daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la unele glucide (cum este lactoza).
Daca prezentati oricare dintre situatiile de mai sus, medicul dumneavoastra va va sfatui ce trebuie sa faceti cand luati Osodens 35 mg.
Folosirea Osodens 35 mg cu alte medicamente
Se cunosc putine medicamente care interfera cu efectul Osodens 35 mg.
Medicamentele care contin una dintre urmatoarele substante scad efectul comprimatului de Osodens 35 mg, daca sunt luate in acelasi timp:
- calciu
- magneziu
- aluminiu (utilizat in anumite medicamente pentru indigestie)
- fier.
Luati aceste medicamente la cel putin 30 minute dupa ce ati luat Osodens 35 mg.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea Osodens 35 mg cu alimente si bauturi
Este foarte important sa nu luati comprimatul Osodens 35 mg cu alimente si bauturi (altele decat apa plata), pentru ca acesta sa actioneze cum trebuie. In special, nu luati acest medicament cu produse lactate (cum ar fi laptele), deoarece acestea contin calciu (vezi pct 2, Folosirea Osodens 35 mg cu alte medicamente). Puteti sa consumati alimente si bauturi (altele decat apa plata) la cel putin 30 minute dupa ce ati luat comprimatul Osodens 35 mg.
Sarcina si alaptarea
NU LUATI Osodens 35 mg daca este posibil sa fiti gravida, sunteti gravida sau planificati sa ramaneti gravida (vezi pct. 2, Nu luati Osodens 35 mg). Riscul potential asociat cu utilizarea risedronatului sodic (substanta activa din Osodens 35 mg) la gravide nu este cunoscut. NU LUATI Osodens 35 mg daca alaptati (vezi pct. 2, Nu luati Osodens 35 mg).
Osodens 35 mg trebuie utilizat pentru tratament numai la femei aflate in postmenopauza sau la barbati. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Osodens 35 mg nu prezinta efecte cunoscute asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Osodens 35 mg
Osodens 35 mg contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI Osodens 35 mg
Luati intotdeauna Osodens 35 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala:
Luati UN comprimat filmat Osodens 35 mg o data pe saptamana.
Alegeti o zi din saptamana care se potriveste cel mai bine programului dumneavoastra si luati comprimatul Osodens 35 mg in fiecare saptamana, in ziua pe care ati ales-o.
Cand sa luati Osodens 35 mg comprimate filmate
Luati comprimatul Osodens 35 mg cu cel putin 30 minute inainte de ingestia primulului aliment sau bauturi (exceptand apa plata) sau de administrarea altui medicament din ziua respectiva.
Cum sa luati Osodens 35 mg comprimate filmate
Luati comprimatul stand in pozitie verticala (puteti sta in pozitie sezand sau in picioare), pentru a evita arsurile retrosternale (in capul pieptului);
Inghititi comprimatul cu cel putin un pahar cu apa plata (120 ml);
Inghititi comprimatul intreg, nu il sugeti sau mestecati;
Nu va intindeti la orizontala timp de cel putin 30 minute dupa ce ati luat comprimatul.
Medicul dumneavoastra va va spune daca aveti nevoie de suplimente de calciu sau vitamine, in cazul in care aportul din alimente nu este suficient.
Daca luati mai mult decat trebuie din Osodens 35 mg
Daca ati luat greseala mai multe comprimate Osodens 35 mg decat era recomandat, beti un pahar plin cu lapte.
Daca uitati sa luati Osodens 35 mg
Daca uitati sa luati comprimatul in ziua aleasa, luati-l in ziua in care va amintiti.
Trebuie sa reveniti la administrarea unui comprimat o data pe saptamana, in ziua in care luati de obicei comprimatul.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa luati Osodens 35 mg
Daca intrerupeti tratamentul puteti incepe sa pierdeti masa osoasa. Va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua in considerare intreruperea tratamentului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Osodens 35 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Incetati administrarea Osodens 35 mg si adresati-va imediat unui medic daca prezentati oricare dintre urmatoarele:
Simptome ale unei reactii alergice severe cum sunt:
Umflare a fetei, limbii sau gatului dificultati la inghitire urticarie si dificultati in respiratie
Reactii severe la nivelul pielii, care pot include aparitia de vezicule pe piele.
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca prezentati urmatoarele reactii adverse:
- inflamatie la nivelul ochiului, insotita de obicei de durere, inrosire si sensibilitate la lumina.
- necroza osoasa (osteonecroza) la nivelul maxilarului, asociata cu intarziere a cicatrizarii si infectie, adesea dupa o extractie dentara (vezi pct. 2, Aveti grija deosebita si discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa luati Osodens 35 mg).
- simptome la nivelul esofagului, cum sunt durere la inghitire, dificultati la inghitire, dureri in piept, aparitia pentru prima data sau agravarea senzatiei de arsura in capul pieptului. Totusi, in timpul studiilor clinice celelalte reactii adverse observate au fost, de obicei, de intensitate usoara si nu au necesitat intreruperea tratamentului.
Reactii adverse frecvente (care au aparut la mai putin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienti)
Indigestie, greata, dureri de stomac, crampe sau disconfort abdominal, constipatie, senzatie de plenitudine abdominala, balonare, diaree.
Dureri la nivelul oaselor, muschilor sau articulatiilor.
Dureri de cap.
Reactii adverse mai putin frecvente (care au aparut la mai putin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienti)
Inflamatie sau ulcer al esofagului (tubul care conecteaza gura cu stomacul) determinand
dificultati sau durere la inghitire (vezi pct. 2, Aveti grija deosebita si discutati cu medicul
dumneavoastra inainte de a incepe sa luati Osodens 35 mg), inflamatie a stomacului si
duodenului (partea initiala a intestinului, in care se deschide stomacul).
Inflamatie a partii colorate a ochiului (iris) (ochi rosii, durerosi, cu posibila modificare a
vederii). Reactii adverse rare (care au aparut la mai putin de 1 din 1000 de pacienti)
Inflamatie a limbii (care devine rosie, umflata si posibil dureroasa), ingustare a esofagului
(tubul care conecteaza gura cu stomacul).
Valori anormale ale testelor hepatice. Acestea pot fi diagnosticate numai printr-o analiza a
sangelui.
Dupa punerea pe piata, au fost raportate urmatoarele (cu frecventa necunoscuta):
Cadere in exces a parului.
Tulburari ale ficatului, unele cazuri fiind severe.
Rar, la inceputul tratamentului, pot sa scada valorile concentratiilor calciului si fosfatilor din sange. De regula, aceste modificari sunt usoare si nu determina niciun fel de simptome. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA Osodens 35 mg
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Osodens 35 mg dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa “EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Osodens 35 mg
Substanta activa este risedronatul sodic. Fiecare comprimat filmat contine risedronat sodic 35 mg, echivalent cu acid risedronic 32,5 mg.
Celalalte componente sunt: nucleu – lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film - Opadry portocaliu 20C53825, hipromeloza 6 cp (E464), dioxid de titan (E171), macrogol/polietilenglicol 400, hidroxipropilceluloza (E463), hipromeloza 15 cp (E464), macrogol/polietilenglicol 8000, oxid galben de fer (E172), oxid rosu de fer (E172), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E551).
Cum arata Osodens 35 mg si continutul ambalajului
Comprimatele filmate Osodens 35 mg sunt rotunde, de culoare portocaliu deschis, inscriptionate cu ”R16” pe o fata si plane pe cealalta fata.
Cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al continand 1, 2, 4, 10, 12 sau 16 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata TERAPIA SA
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
RO Osodens 35 mg, comprimate filmate Acest prospect a fost aprobat in Mai 2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...