Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale

Prospect - ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale


NU comercializăm ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale    DCI: EXTRACT DE ALERGEN DE POLEN DE GRAMINEE


  Produs complementar recomandat


129.95lei
Vezi detalii

ORALAIR contine un extract de alergeni. Tratamentul cu ORALAIR are scopul de a creste toleranta imunologica fata de polenurile de graminee si prin aceasta sa reduca simptomele de alergie.
ORALAIR 300 IR comprimate sublinguale

Pentru utilizare la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 5 ani
Tratament de continuare
Extract de alergen de polen de graminee:
golomat (Dactylis glomerata L.), vitelar (Anthoxanthum odoratum L.), zazanie (Lolium perenne L.), firuta (Poa pratensis L.) si timoftica (Phleum pratense L.) Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este ORALAIR si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati ORALAIR
3. Cum sa luati ORALAIR
4. Reactii adverse posibile
5 Cum se pastreaza ORALAIR
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE ORALAIR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
ORALAIR contine un extract de alergeni. Tratamentul cu ORALAIR are scopul de a creste toleranta imunologica fata de polenurile de graminee si prin aceasta sa reduca simptomele de alergie. ORALAIR este utilizat pentru tratamentul alergiei la polen de graminee, care este caracterizata prin rinita (stranut, scurgeri sau mancarimi nazale, congestie nazala ) cu sau fara conjunctivita (mancarimi si scurgeri apoase la nivelul ochilor) la adulti, adolescenti si copii dupa varsta de 5 ani. Inainte de inceperea tratamentului, alergia dumneavoastra va fi diagnosticata de catre un medic cu pregatire adecvata si experienta in tratamentul bolilor alergice, care va efectua testele la nivelul pielii si/sau de sange adecvate.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI ORALAIR
Nu luati ORALAIR
- daca sunteti alergic la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- daca luati beta-blocante (medicamente prescrise pentru boli de inima si boli cardiovasculare, de exemplu hipertensiune arteriala);
- daca aveti astm bronsic sever si/sau insuficient controlat prin tratament;
- daca sistemul dumneavoastra imunitar este foarte slabit sau daca suferiti de o boala care va ataca sistemul imunitar;
- daca aveti o boala maligna (de exemplu cancer);
- daca aveti vreo inflamatie la nivelul gurii;
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa luati ORALAIR.
Daca vi s-a efectuat o interventie chirurgicala la nivelul gurii sau daca vi s-a scos un dinte, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu ORALAIR pana la vindecarea completa a cavitatii bucale.
ORALAIR impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra in special daca luati anumite medicamente impotriva depresiei (antidepresive triciclice si inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO)).
Tratamentul simptomatic (de exemplu antihistaminice si/sau corticosteroizi pe cale nazala) poate fi utilizat cu ORALAIR.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu exista nicio experienta privind utilizarea ORALAIR in timpul sarcinii. Prin urmare, nu trebuie sa incepeti o imunoterapie daca sunteti gravida. Daca ramaneti gravida in timp ce luati acest medicament, discutati cu medicul dumneavoastra despre faptul daca este potrivit pentru dumneavoastra sa continuati tratamentul.
Alaptarea
Daca alaptati, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu exista nicio experienta privind utilizarea ORALAIR in timpul alaptarii. In timpul tratamentului, nu este de asteptat niciun efect asupra sugarilor alaptati. Cu toate acestea, nu trebuie sa incepeti imunoterapia daca alaptati. Daca doriti sa alaptati in timp ce urmati tratamentul, discutati cu medicul dumneavoastra daca este adecvat sa continuati tratamentul.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu a fost observat niciun efect al ORALAIR asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
ORALAIR contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI ORALAIR
Luati intotdeauna ORALAIR exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Prescrierea ORALAIR se face de catre medici cu pregatire adecvata si experienta in tratamentul alergiei. In conditiile in care elibereaza prescriptii pentru copii, medicul are experienta necesara in tratamentul copiilor.
Doze
Terapia consta dintr-un tratament al fazei de initiere (incluzand o perioada de crestere treptata a dozei de 3 zile) si un tratament al fazei de continuare.
Acest ambalaj trebuie utilizat pentru tratamentul fazei de continuare (incepand din luna a doua de tratament):
Luati 1 comprimat de 300 IR o data pe zi
Mod de administrare
Tineti comprimatul sub limba pana cand el se dizolva complet (cel putin 1 minut), dupa care il inghititi. Se recomanda sa se ia comprimatul in cursul zilei, in cavitatea bucala goala. Durata tratamentului
Luati aceste comprimate atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra, pana la sfarsitul ciclului de tratament. Incepeti tratamentul cu aproximativ 4 luni inainte de inceperea sezonului in care este prezent polenul si continuati-l pana la incheierea sezonului in care este prezent polenul. Nu exista nicio experienta privind utilizarea ORALAIR la pacientii cu varsta peste 50 de ani. Utilizarea la copii si adolescenti
Nu exista nicio experienta privind utilizarea ORALAIR la copiii cu varsta sub 5 ani.
Nu exista nicio experienta privind utilizarea la copii pentru mai mult de un sezon in care este prezent polenul.
Dozele pentru adolescenti si copii dupa varsta de 5 ani sunt aceleasi cu cele pentru adulti.
Daca luati mai mult decat trebuie din ORALAIR
Daca luati mai mult decat trebuie din ORALAIR, este posibil sa aveti simptome de tip alergic, incluzand simptome locale la nivelul gurii si gatului. Daca aveti simptome severe, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Daca uitati sa luati ORALAIR
Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.
Daca ati intrerupt tratamentul cu ORALAIR pe o perioada mai mica de o saptamana, puteti relua tratamentul cu doza pe care ati utilizat-o atunci cand l-ati intrerupt.
Daca ati intrerupt tratamentul timp de mai mult de 7 zile, va rugam sa-l intrebati pe medicul dumneavoastra cum trebuie sa reluati tratamentul.
Daca incetati sa luati ORALAIR
Daca nu va terminati schema de tratament cu ORALAIR, este posibil sa nu aveti beneficiul continuu datorat tratamentului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In timpul tratamentului cu ORALAIR, veti fi expus la substante care pot cauza reactii alergice la nivelul locului de aplicare si/sau simptome alergice care pot afecta intregul organism. Puteti sa va asteptati la reactii la nivelul locului de aplicare (cum sunt mancarime la nivelul gurii sau o iritatie la nivelul gatului). Aceste reactii apar, de obicei, la inceputul tratamentului, sunt temporare si in general, dispar cu timpul.
Opriti imediat tratamentul cu ORALAIR si luati legatura imediat cu medicul dumneavoastra daca apar sau observati: simptome severe la nivelul gatului sau simptome alergice care afecteaza intreg organismul (manifestate acut prin simptome la nivelul pielii si/sau la nivelul mucoaselor, dificultati la respiratie, dureri abdominale persistente sau simptome asociate scaderii tensiunii arteriale.
Tratamentul trebuie reluat numai la recomandarea medicului.
Alte reactii adverse posibile includ urmatoarele
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10):
Mancarime la nivelul gurii, iritatie la nivelul gatului, dureri de cap
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10):
Astm bronsic, dureri de stomac, diaree, varsaturi, rinita (nas infundat, scurgeri nazale, stranut, mancarimi si senzatie de disconfort la nivelul nasului), inflamatie oculara, mancarimi la nivelul ochilor, ochi umezi, mancarimi la nivelul urechilor, umflarea buzelor sau mancarimi la nivelul acestora, umflare a limbii, mancarimi sau dureri la nivelul limbii, probleme la nivelul gurii (cum sunt uscaciune, furnicaturi, amorteala, inflamatie, dureri, formarea de vezicule sau umflare), probleme la nivelul gatului (cum sunt uscaciune, senzatie de disconfort, formarea de vezicule sau umflare), dificultati la inghitire, raguseala, tuse, disconfort la nivelul pieptului, senzatie de arsura gastrica,
disconfort la nivelul stomacului, greata, varsaturi, mancarimi, eruptie trecatoare pe piele, dificultati la respiratie, congestia sinusurilor, probleme persistente la nivelul pielii caracterizate prin uscaciune, roseata si mancarimi, leziuni ale pielii ca urmare a zgarieturilor, inflamatie la nivelul gurii, nasului si gatului.
Mai putin frecvente(afecteaza mai putin de 1 utilizator din 100):
Senzatie de ochi uscat, ochi inrositi, umflarea ochilor , disconfort la nivelul urechilor, infectii ale urechilor, inflamatie a gingiilor, buzelor sau limbii, ulceratia limbii, umflare a cerului gurii, marire a glandelor salivare, producere excesiva de saliva, senzatie de amorteala la nivelul gatului, senzatie de ingustare la nivelul gatului, senzatie de corp strain in gat, reactie alergica care cauzeaza umflarea fetei si gatului, eructatie, umflarea ganglionilor limfatici, iritatia pielii, acnee, leziuni herpetice, simptome asemanatoare gripei, anomalii ale gustului, somnolenta, ameteli, depresie, hipersensibilitate, stranut,
oboseala, ulceratia gurii. Rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 1000):
Inrosirea fetei, edem facial (umflarea fetei), cresterea numarului de eozinofile, anxietate.
In cadrul unui studiu clinic efectuat la pacienti adulti tratati cu ORALAIR pe parcursul a trei sezoane consecutive in care este prezent polenul s-a observat ca numarul de reactii adverse a scazut in al doilea si al treilea an de tratament.
Reactii adverse suplimentare la copii si adolescenti
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate cu o frecventa mai mare la copii si adolescenti: tuse, inflamatia nasului si a gatului, edem la nivelul cavitatii bucale (foarte frecvent), sindrom de alergie orala, inflamatia buzelor, senzatie de nod in gat, inflamarea limbii, disconfort la nivelul urechilor (frecvent). Urmatoarele reactii au fost raportate la copii si adolescenti suplimentar fata de cele mentionate mai sus: bronsita, amigdalita (frecvent), dureri la nivelul pieptului (mai putin frecvent). Reactii adverse raportate suplimentar dupa punerea pe piata a medicamentului Suplimentar, urmatoarele reactii adverse au fost raportate in timpul utilizarii la adulti, adolescenti si copii (in perioada de dupa punerea pe piata a medicamentului, cu frecventa necunoscuta): agravarea
astmului bronsic, reactii alergice sistemice (care afecteaza intregul organism).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse posibile nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA ORALAIR
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blistere, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de temperatura de pastrare.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate. A nu se congela.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine ORALAIR 300 IR
Substanta activa este un extract de alergen de polen de graminee: golomat (Dactylis glomerata L.), vitelar (Anthoxanthum odoratum L.), zazanie (Lolium perenne L.), firuta (Poa pratensis L.) si timoftica (Phleum pratense L.) Un comprimat sublingual contine 300 IR. IR (Indicele de Reactivitate) exprima activitatea si este determinat la pacienti sensibilizati prin intermediul unui test cutanat.
Celelalte componente sunt manitol (E421), celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu si lactoza monohidrat.
Cum arata ORALAIR si continutul ambalajului
Comprimat sublingual
1 x 30 comprimate sublinguale de 300 IR intr-un blister
Cutii cu 1 sau 3 blistere.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Comprimatele sunt de culoare alb-bej, usor pestrite, gravate cu „300” pe ambele fete.
Comprimatele sunt disponibile in blistere (Al/Al) compuse dintr-un film (poliamida-aluminiu-clorura de polivinil).
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Republica Slovacia, Spania:
ORALAIR 300 IR. Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nas cu mucus vâscos transparent
Bună, vă rog să-mi spuneți ce aș putea să i administrez băiatulu ...
Alergie praf si acarieni
Buna seara, baietelul meu in varsta de 2 ani si 6 luni a fost diagnosticat cu alergie la acararieni. ...
Efecte secundare Emetix
Buna ziua I-am dat copilului meu de 2 ani și 4 luni, 15 kg o data, ieri dimineața 0,5mil ...
↳ Buna ziua! Exista cazuri rare de alergie la ghimbir, care se manifesta prin diaree, gaze, colici si varsaturi. Posibil sa fie explicatia, dar nu exc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infecții în gat
Bună ziua! Mi am făcut mai de mult niște analize unde au rezultat ca am infecții ...
↳ Buna ziua! Ati facut alergie la antibiotic, luati un antialergic intr-o prima etapa (gen Claritine), si tineti minte ce substanta activa are acest an ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
PLAVIX - Alergie aspirina
Bună seara. Pot lua plavix dacă sunt alergica la aspirina ? Va mulțumesc mult. ...
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...