Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ADALAT CR 30

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ADALAT CR 30

Prospect - ADALAT CR 30


NU comercializăm ADALAT CR 30!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ADALAT CR 30    DCI: NIFEDIPINUM


  Produs complementar recomandat


35.75lei
Vezi detalii

Indicatii: Tratamentul afectiunilor coronare: angina cronica stabila (angina de efort); angina vasospastica (angina Prinzmetal, angina instabila).
Tratamentul hipertensiunii. Tratamentul crizei hipertensive. Tratamentul sindromului Raynaud (primar si secundar).

Compozitie:
1 capsula Adalat contine 10 mg nifedipina. Excipienti: gelatina, glicerol, polietilenglicol 400, ulei de menta, apa distilata, zaharina sodica, galben orange FCF (E 110/C.I. 15985), dioxid de titan (E171/C.I.77891).

Proprietati:
Nifedipina este un antagonist de calciu de tip 1,4 - dihidropiridinic. Antagonistii de calciu reduc influxul transmembranar al ionilor de calciu prin canalele lente de calciu in celula. Nifedipina actioneaza in special asupra musculaturii netede din peretele coronarelor si arterelor periferice. La nivelul cordului, nifedipina dilata coronarele, in special vasele de larga conductanta chiar si la nivelul segmentelor din zonele partial stenozate. Nifedipina reduce tonusul musculaturii netede vasculare la nivelul coronarelor si previne vasospasmul. Rezultatul este cresterea fluxului sanguin poststenotic si un aport crescut de oxigen. In paralel, nifedipina reduce necesarul de oxigen, scazand rezistenta periferica (postsarcina). In tratamentul de lunga durata, nifedipina poate preveni dezvoltarea unor noi leziuni aterosclerotice la nivelul coronarelor. Nifedipina reduce tonusul musculaturii netede la nivelul arteriolelor, scazand rezistenta periferica si, in consecinta, tensiunea arteriala. La inceputul tratamentului poate exista o crestere reflexa, tranzitorie a ritmului cardiac si astfel a volumului cardiac pe minut. Totusi, aceasta crestere nu compenseaza vasodilatatia. Nifedipina creste excretia sodiului si apei atat in tratamentul pe termen scurt cat si pe termen lung. Scaderea tensiunii este pronuntata in special in cazul pacientilor hipertensivi. In sindromul Raynaud, nifedipina poate preveni sau reduce vasospasmul la nivelul degetelor.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina; soc cardiogen; combinatia cu rifampicina (deoarece, datorita inductiei enzimatice se pot obtine niveluri plasmatice necorespunzatoare de nifedipina; in infarctul miocardic acut inclusiv in primele 8 zile dupa infarctul miocardic.

Sarcina si alaptare:
Nifedipina este contraindicata pe tot parcursul sarcinii. Administrarea concomitenta a sulfatului de magneziu i.v. gravidelor a demonstrat aparitia blocajului neuromuscular. Nifedipina trece in laptele matern si, datorita faptului ca nu se cunosc posibilele efecte asupra sugarilor, alaptarea trebuie intrerupta daca tratamentul cu nifedipina devine necesar. Fertilitate: In cazuri izolate, in tehnica de fertilizare in vitro, antagonistii de calciu ca nifedipina au fost asociati cu transformari biochimice reversibile la nivelul sectiunii spermatozoidale centrale care pot conduce la reducerea functiei spermatice. Antagonistii de calciu de tipul nifedipinei pot fi considerati ca o posibila explicatie a esecurilor tehnicilor de fertilizare in vitro in cazul barbatilor tratati cu nifedipina care nu reusesc sa procreeze prin aceste tehnici.

Precautii speciale:
In cazul pacientilor cu hipotensiune marcata (presiune sistolica mai mica de 90 mm Hg), in cazul unor tulburari cardiace manifeste si in cazul unor stenoze aortice grave; ca si in cazul altor substante vasoactive, crizele de angina pot apare foarte rar la inceputul tratamentului cu nifedipina. Aparitia infarctului a fost descrisa in cazuri izolate, nefiind posibila distingerea de cursul natural al maladiei. In cazul pacientilor cu functie hepatica diminuata, este necesara o monitorizare atenta si in cazurile grave este necesara o reducere a dozei.

Reactii adverse:
Observate la mai mult de 1% din pacienti: cefalee, eritem facial sau cutanat cu senzatie de caldura (eritromelalgie) pot apare, in special la inceputul tratamentului; palpitatii si edem gambier datorita vasodilatatiei; vertij, astenie; disconfort gastrointestinal (greata, senzatie de saturatie, diaree, constipatie). Observate la mai putin de 1% din pacienti: tahicardie, dispnee, mialgii, tremor, nervozitate, scaderea tensiunii arteriale; reactii cutanate: prurit, urticarie, exantem. Observate la mai putin de 0,1% dintre pacienti: ginecomastie la barbatii varstnici dupa tratament de lunga durata (dispare complet la incetarea administrarii nifedipinei). Poate apare si hiperplazie gingivala, numai dupa terapie indelungata (dispare dupa intreruperea tratamentului). In cazuri izolate: hiperglicemie initiala si o modificare usoara, tranzitorie a perceptiei optice; o crestere a diurezei, care poate fi de dorit la hipertensivi; tulburari ale functiei hepatice (cresteri ale transaminazelor, colestaza intrahepatica); dermatita exfoliativa, dermatita fotosensibila, reactii sistemice alergice, purpura, agranulocitoza (se remite dupa intreruperea tratamentului); episoade sincopale, datorita scaderii tensiunii; in timpul tratamentului cu nifedipina al anginei pectorale stabile, pot apare dureri in regiunea precordiala (in anumite circumstante simptome de tip angina pectorala) la 30 min dupa administrare. La pacientii dializati, cu hipertensiune grava si hipovolemie, poate aparea o scadere drastica a tensiunii datorita vasodilatatiei. Nota pentru soferi: Reactiile la tratament, variaza in intensitate la fiecare persoana si pot modifica clar capacitatea de a conduce sau de a utiliza masini, in special la inceputul tratamentului, la schimbarea medicatiei si in combinatie cu alcoolul.

Interactiuni:
Efectul hipotensiv al nifedipinei poate fi potentat de alte antihipertensive; la administrarea simultana a nifedipinei cu beta-blocante, pacientul trebuie monitorizat, datorita posibilitatii aparitiei unei hipotensiuni drastice; administrarea simultana a nifedipinei si a digoxinei poate duce la un clearance scazut al digoxinei determinand cresterea nivelului plasmatic al acesteia, de aceea doza de glicozid va fi adaptata in functie de concentratia plasmatica; la administrarea simultana a nifedipinei si chinidinei, au fost observate niveluri scazute ale chinidinei, care necesita reajustarea dozei; cimetidina creste nivelul nifedipinei plasmatice si ii poate potenta efectul antihipertensiv; rifampicina accentueaza eficacitatea nifedipinei, de aceea este contraindicata administrarea concomitenta a acestora; diltiazemul scade clearance-ul nifedipinei. O ajustare simultana a celor doua produse trebuie facuta cu precautie si va fi luata in considerare o reducere a dozei de nifedipina; sucul de grapefruit administrat concomitent inhiba metabolismul nifedipinei determinand concentratii crescute care pot provoca accentuarea efectului hipotensiv al produsului; nifedipina poate creste in mod fals valorile spectrofotometrice ale acidului vanil-mandelic urinar. Totusi, masuratorile cu cromatografia lichida de inalta presiune nu sunt afectate.

Mod de administrare:
Doza obisnuita trebuie introdusa progresiv. Adaptarea dozei este recomandata pentru hipertensivii cu afectiuni grave cerebrovasculare. Pacientii cu functie hepatica afectata necesita monitorizare si, in cazurile grave, este necesara reducerea dozei.

Urmatoarele doze sunt recomandate la adulti:

Afectiuni coronariene:Angina pectorala cronica stabila (angina de efort)Angina pectorala vasospastica (angina Prinzmetal, angina instabila)1 capsula x 3 ori pe zi (3x10 mg/zi)1 capsula x 3 ori pe zi(3 x 10 mg/zi)
Daca sunt necesare doze mai mari, doza zilnica trebuie crescuta treptat la 6 x 20 mg/zi.

Hipertensiune:1 capsula x 3 ori pe zi (3 x 10 mg/zi)
Crize hipertensive1 capsula (10 mg) ca doza unica
In functie de valorile TA, se poate administra o doza aditionala de 10 mg (1 capsula de Adalat dupa 30 min)

Sindromul Raynaud1 capsula x 3 pe zi (3 x 10 mg/zi)

Administrare:
Capsulele sunt in general inghitite cu putin lichid, independent de mese. Ingerarea de hrana simultan poate determina intarzierea absorbtiei. In caz de crize hipertensive, capsulele se mesteca si se inghit imediat. La doze de 20 mg de Adalat, trebuie sa existe cel putin 2 h interval intre doze. Medicul va stabili durata tratamentului. Datorita actiunii pronuntate antiischemice si antihipertensive, doza de Adalat trebuie scazuta treptat, in special cand se folosesc doze mari. Adalat nu trebuie folosit dupa expirarea datei de valabilitate. Nifedipina este extrem de fotosensibila. Sub forma de capsule, nifedipina este protejata. Totusi, capsulele nu trebuie scoase din folie decat la folosirea imediata.

Prezentare:
Cutii cu 30 si 50 capsule.

Ambalaj: Cutie x 2 blistere x 14 comprimate eliberare modificata (4 ani)
Firma producatoare: BAYER AG


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NIFEDIPINUM?
Alte medicamnete care au NIFEDIPINUM:
- Nifedipin Retard
- EPILAT RETARD , comprimate
- ADALAT retard
- ADALAT , capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...